Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Ще има ли нов цар? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Ще има ли нов цар?
Докато още е актуално

Прикачени файлове:
russian armi 2_2023-06-25_12-52-12-256.jpg
russian armi 2_2023-06-25_12-52-12-256.jpg [ 248.49 KiB | Прегледано 1196 пъти ]
Нед Юни 25, 2023 9:12 pm
Профил WWW

Тоя интересен анализ направи, че и логично изглежда, че и е на мнението на Тони да пазят Путин щото е кротък горе-долу.
https://www.youtube.com/watch?v=G8ON6Osq6JM

Пон Юни 26, 2023 12:14 am
Профил

днес четох някакви изказвания на блинкин, и нещо подобно сякаш долових между редовете - както искаха да свалят путин май сега се радват че остана...

Пон Юни 26, 2023 12:31 am
Профил

Че Путине единствената алтернатива в момента за Русия, в това спор няма, това само по себе си е доста опасно, защото той няма да живее вечено, отделно, че наближава възраст на която според мен не би следвало да има държавен глава. Липсата на алтернатива е опасна за всички, защото най-вероятно до властта ще се домогнат радикали. За пред западния зрител може и да минава, но там демократична алтернатива няма, смешници като Навални първо намат подкрепа на гласуващите отделно нямат покрепа на адмиснитрацията и най-вече нямат подкрепата на службите и армията, т.е. шанса някой западно ориентиран либерал да поеме властта ако изобщо там има такъкв, е имагинерен. В същото врме шанса властта да се поеме от някой много краемн радиакл е доста голям, въпрост е къде ще си насочи фокуса, и при наличието на активен конфликт то очевидно на къде ще го насочи, и съм почти убеден, че няма да се приключи с Украйна, и тогава вече реалната война ще бъде действителност, това сега е като сдърпване след часовете.

Пон Юни 26, 2023 12:42 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Цялата работа все още ми намирисва, как така хващаш 5 хиляди човека, сответния брой техника, изминаваш около 1000 км, стигаш на 200 км от москва и няма кой да те спре... Или е много нагласено или си правете сметката за мощта на руската армия в момента.

Пон Юни 26, 2023 8:47 am
Профил

На нен всичко ми изглежда нагласено.

Хипотезата на пича от линка, който @pipilica постна ми исглежда смислена и вероятна.

Пон Юни 26, 2023 9:03 am
Профил

Ами може и да е може и да не е. Хвали се че в Ростов е минала без изстрели, т.е. военните там са се предали, или по-скоро присъединили. Полиция, специални служби и д-р.не могат да спрат тежко въоръжена военна колона, това е работа на армията. Къде са били и къде са стигнали ...малко по друг въпрос. За един ден да минеш 1000 км е твърде невероятно, това не е лека кола, дори и за леките бронирани машини е трудничко. От Москва до Ростов си е половин ден път с лека кола, около 1200 км са.
Предполагам е разчитал на подкрепа, не само от армията.

Пон Юни 26, 2023 3:56 pm
Профил
Аватар

абе изстрели е имало. с С300 даже

ще фърчат болтове, ще има натягане на гайки.
дали е било по сценарий, или спонтанно, ще се разбере след 70 години. но ще има лъскане на копчета.
разтръскването на храстите оголи и някои не добре маскирани ушички. храстите ще ги оформят, по армейски, ще ги варосат и боядисат със зелена боя. но с подстригването на храсталака и ушички ще пострадат, че и лапички даже.

на готвача му се е разхлопала дъската. който е ползвал пирони по ГОСТ, знае колко е лесно.
ако открие ресторант в Минск е едно, ако е в Гватемала - друго. най-добре да се навие на Баханай, ако не цунка паважа преди това.
такива неща не се прощават, и докато в мирно време може да минат за паркетни маневри, в сегашната ситуация - никак.
още повече, че има загинал летателен състав, който е 'штучен товар'. ВВС ще го гърмят безплатно, дет се вика.
но можеше и много по-кърваво да стане.

обаче проблема със следващия цар (по-скоро император) си остава. ако Медведев е алтернативата... хммм
преди седмица вожда изтърва лафа 'паркетни генерали'. може и това да е предизвикало някакви панически дейности. като цяло театрото е много озадачаващо за всички зрители, дори и местните културолози трудно се ориентират в сапунката.

Пон Юни 26, 2023 4:59 pm
Профил

Медведев не става, и той е на години, а и няма достатъчно авторитет, трябва да си отгледа някого, ама то време вече няма, освен ако не си отглежда някого тайничко, но то вече няма за кога да го крие, не знам колко умно ще е да се кандидатира за следващ мандат. Годините са си години, не знам кой разумен човек над 70-те ще иска да ръководи страна, който и каквото да ми говори, на такава възраст вече човек е неефективен, дори и някой като Тръмп който е в сранвително добро здраве и привидно кипи от енергия не е за такава позиция, а Путин последните 2-3 години изглежда променен, като да има здравословни проблеми. Ще видим, ама дано не е някой от хардлайнерите, че той късмета в един момент свършва ...

Пон Юни 26, 2023 5:30 pm
Профил
Аватар

https://t.me/prigozhin_2023_tg/1994

Пон Юни 26, 2023 6:20 pm
Профил ICQ

Някои страни от руската душа никога няма да разберем...
Включително и хуморът не е лесен, но няма да превеждам, който схване - схване:

– Това държавен преврат ли е?
- Не това е частен!

Сводка на МО РФ:
Бяха унищожени 500 000 вагнеровци, 30 000 танка и бяха взети в плен трима Пригожина.

Пон Юни 26, 2023 6:28 pm
Профил

ToHu написа:
Медведев не става, и той е на години, а и няма достатъчно авторитет, трябва да си отгледа някого, ама то време вече няма, освен ако не си отглежда някого тайничко, но то вече няма за кога да го крие, не знам колко умно ще е да се кандидатира за следващ мандат. Годините са си години, не знам кой разумен човек над 70-те ще иска да ръководи страна, който и каквото да ми говори, на такава възраст вече човек е неефективен, дори и някой като Тръмп който е в сранвително добро здраве и привидно кипи от енергия не е за такава позиция, а Путин последните 2-3 години изглежда променен, като да има здравословни проблеми. Ще видим, ама дано не е някой от хардлайнерите, че той късмета в един момент свършва ...

Пригожин беше всъщност доста добър вариант за цар ама не би ... иначе разбран човек, постигащ целите, говорещ правилните неща, мотивиращ (понякога с чукове), че и с топки, две ...

Пон Юни 26, 2023 6:43 pm
Профил

Да бе, много готин пич ;-)
Интересно е отношението към него. Доскоро нямаше материал за него без прякора "готвачът на Путин". Западната пропаганда много обича да лепи прякори и квалификации на неудобните хора. Сега изведнъж спряха да използват прякора, що ли?
Между другото Пригожин не знае защо го наричат готвач. Както сам казва по-нормално би било да го наричат "касапина на Путин", защото не умее да готви и никога не е бил готвач. Вероятно прякорът идва от това че е притежавал ресторанти и Путин е бил чест клиент навремето.

По-интересно е кой няма прякор. Не знам дали ви прави впечатление, но винаги се говори за "руския военен министър Шойгу" или “министъра на отбраната Шойгу"...
Винаги с уважение... Не такова е отношението на руснаците обаче. Шойгу е най-корумпирания и най-наглия, защото не се крие изобщо. Руският търговски регистър е публичен, както и повечето поръчки на министерството са публични. Е тези регистри са цялата му рода, както и роднините на повечето му заместници. Никой не говори за това. Нито на изток, нито на запад.
На запад обикновено се говори, че Путин е корумпиран, но досега не съм видял никакво доказателство. Изключвам твърденията на Навални, които очевидно са съшити с бели конци. Според мен Путин си е истински цар, той няма нужда от подкупи защото всичко си е негово докато е на власт. А след това парите ще му бъдат най-малкия проблем. Тъй че не вярвам Путин да трупа нещо за "черни дни" и не вярвам, че е подкупван. От друга страна държи Шойгу... нещо няма логика. Сега, че са били приятели е ясно. Ама и приятелството си има граници. Тъй че по-разумното обяснение е, че по-скоро Шойгу държи Путин с нещо. И първата ми реакция на тоя цирк беше, че най-накрая Путин ще успее да се отърве от приятеля си. Уви не стана така, или не по тоя начин.

Пон Юни 26, 2023 7:26 pm
Профил

Има много логика в разсъжденията ти
И като гледам как си отдъхнаха западняците че пригожин не успя означава че не е било провокирано/финансирано от запад, било си е негово решение

Но в такъв случай май щеше да е по добре да успее да свали шойгу, америка щеше да прекрати войната в украйна още същия ден, и вероятно всички други провокации, сега си позволяват да правят интриги защото видяха че няма сериозен отговор от русия, пригожин обаче нямаше да им търпи наглото поведение, и вероятно много щяха да внимават какво правят и говорят както е било с хрушчов

Пон Юни 26, 2023 7:58 pm
Профил

palavrov написа:
Пригожин беше всъщност доста добър вариант за цар ама не би ... иначе разбран човек, постигащ целите, говорещ правилните неща, мотивиращ (понякога с чукове), че и с топки, две ...

Аха ... и те тогава вече точно там във вашия регион щяхте да пиете по една студена вода .. тоя е ненормален, и като нищо ще влезе в конфликт с НАТО, а според мен хич и не е далеч от идеите и разбиранията му да нюкне някой европейски нато член, ей така да е ясно че не е мека мария като Путин, та въпросът кой ще е тоя член, трябва да е някой лесно прежалим, та вариантие са или някой от прибалтийските, или брюксел, или някой от балканските ..... аз лично бих гласувал за прибалтийските, те и без това квичат преди да са ги били ... та внимателно с тия пожелания.

Пон Юни 26, 2023 8:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 119 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща