Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Новини от страната
Сам си виж постовете и пак кажи дали 90% от тях не са мрънкания.
Не помня чия мисъл беше - "не подготвяй пътеката за детето, а детето за пътеката"... Това че нещата не отивали на добре, от 1000 години насам всеки пенсионер го разправя.
Докато чакаш майка ти да има нужда от теб та да се отзовеш, да не се окаже, че няма кого да чакаш... По добре не чакай, а я виж... Един приятел и той в УСА, и той така докато чака и техните си заминаха...
А за бягането, ти отдавна си избягал... Другото са приказки.

Чет Юни 22, 2023 11:57 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

явно бягащото човече бърка илюзия с щастие, също както бърка трезво мислене с нещастие
това че някой мисли трезво не означава че е нещастен
това че някой назовава нещата с истинските думи вместо да си завира главата в пясъка не означава че мрънка
това че някой мисли със задника си не означава че другите дето мислят с главите си са ненормални

набито му е нещо в кухото канче и дрънка едно и също... за него всичко извън илюзията е нещастие и всички които отказват да споделят неговите илюзии са нещастни... въобще тотално сбъркана раута...

Пет Юни 23, 2023 12:32 am
Профил

Ами ако нямя няма ...а като говориш за подготвяне, аз подготвям, но въпросът е че системата създава проблеми, но това вече е решено, малкото повече в училище нормално няма да стъпи, а другите вече са достатъчно големи, но уви и там щетата е нанесена, но по-умерено. Въпросът обаче е ти мислиш ли че си годен за тоя свят който идва , в смисъл не да се примириш и да кажеш ами поживяхме, сега каквото такова, а да си готов да си вземеш каквото ти е нужно?
Пак да кажа, не целя с нищо в постовете ми да те обидя, но има една не малка група от хора които много се страхуват да не се промени сегашното положение за да не изгубят това което имат към момента, защото не са уверени, че биха могли да си го осигурят в друга система, и товаа са основните поддръжници на западните политики в момента. Има и други, които просто не ни харесва на къде отиват нещата, реално за нас е по-добре, ако не си разбрал още няма нищо по добро от този тип строй и управление за безскрупулните хора, колкото повече се дели обществото, а то се дели, толкова по добре, ако целта ти е да правиш пари, да имаш власт подобни. Уви на мен целта ми не е нито да имам власт нито да правя пари, не съм в никакъв случай филантроп или нещо подобно, просто имам непоносимост към този тип управление, не че мен лично ме касае, нещо като да видиш боклук и да го вдигнеш и сложиш в кошчето, не че боклука ти пречи ...
Както и да е, аз съм далеч от пенсионер, но ти май още си доста млад, и доста малко неща си видял ...и усещам едни страхове насадени явно от родителите за миналото ....без да виждаш обаче, че точно на там вървим и ти с две ръце го подкрепяш.

Пет Юни 23, 2023 12:33 am
Профил

Мисля, че много лични станаха коментарите и нападките ви един срещу друг, което ги превръща в субективни, а не в обективни.

Давайте факти в подкрепа на тезите си, а не персонални квалификации един на друг.
Така дискусията изпростява.

Пет Юни 23, 2023 12:39 am
Профил

ето ти съвсем обективно наблюдение:
даваш факти - тито мълчи
някой споделя мнение и коментира фактите - тито за да обори всички се изцепва с някакъв цитат от обичайната пропаганда така гордо сякаш нещо велико и умно и нечувано е казал
пак даваш факти - тито те обявява за мрънкач
игнорираш невежеството и се придържаш към добрия тон - тито решава че с нахалство и упоритост в повтаряне на едни и същи глупости ще докаже правотата си (факти йок)
напомняш му че "една баба на опашката каза" не е достатъчно да влиза в спор, той вади прецизен измервателен уред за щастие и започва да измерва...

от време на време и някой от себеподобните му приглася в знак на съпричастност... и така тоя филм се повтаря през седмица.... вече много пъти.... май отдавна е минала границата на изпростяване.... незнам от къде намираш търпение и търпимост към такива индивиди.... аз нямам, но имам странното усещане че толерантността към такова поведение им дава смелост да стават все по-нахални

и за да не бъде персонално към тито, ще отбележа че вече няколко човека си позволяват да наричат мрънкане мнение или факт който не им харесва, за мен това прекрачва границата на изпростяване, или най малкото на учтивост и добрия тон, и на мен не ми харесват много неща, но истината си е истина, не мога да си кривя душата, незнам каква психология изучава това поведение но определено не ми изглежда много нормално да отричаш реалността до толкова че да влизаш в конфликт

Пет Юни 23, 2023 12:52 am
Профил

Е, който от вас се мисли за по хубав нека пръв да хвърли камъка ...

Пет Юни 23, 2023 1:37 am
Профил

точно там е проблема, няма ги тия дето хвърлят камъните ... не е в това дали се мислиш за по-хубав, като цяло трябва да се действа, може да се греши но трябва да се действа, т.е. може не винаги човек да е прав, но по добре да хвръли камъка. Не е въпрос за хубост или не, започнахме да израждаме твърдемного някои "християнски" ценности и го докарахме до непоносима толерастия, а нещта тепърва започват да се сговнясват в тая посока. Ако не разбирате къде води това, още по-лошо.

Пет Юни 23, 2023 5:31 am
Профил

Спокойно, много сте се притеснили за световния ред. Природата е измислила естественият подбор, да се справя с всякакъв тип проблеми.
Та който може - се размножава, който не - си остава сам.
Слабите не продължават.

Пет Юни 23, 2023 9:26 am
Профил

Живееш ти с розови очила....огледай се, дори у нас вече се вижда ефекта. То не е едно и две, толерастията има много различни форми, толерирането или по скоро промотирането на ненормална сексуална ориентация е само един от тях, не усещаш ли, че това става във всички аспекти и на всички нива, не толериране а промотиране на некомпетентност, бездушие, неграмотност ...и какво ли още не.

Пет Юни 23, 2023 9:47 am
Профил
Аватар

Тони, ако беше така както го описваш агресивното и неприемствено поведение на работното място щеше да бъде толерирано. Обаче не е така, никак даже. Което означава, че системата не е толкова "толерастка", колкото я описваш. Има си много твърди линии, просто в момента се изместват и някои хора се оказват от другата страна на барикадата.

Това което описваш в корпоративния свят, особено в американския не го виждам. Напротив, нивото на компетентност и грамотност се покачва обратно пропорционално на елиминирането на шуробаджанащинтaта и толерантността към некомпетентност. Един много ефективен, динамичен и понякога тежък работен климат, където фактите оборват авторитета на всички нива и ако имаш правилните инструменти и способности да ги събираш и интерпретираш цвета на очилата, гащите и други там подобни няма абсолютно никакво значение.

Пет Юни 23, 2023 10:09 am
Профил WWW

Не розови очила, направо на друга планета живее... при трето поколение безработни на запад и вече изцяло цигански села в БГ повече от очевадно е че естествения подбор е нарушен, по наблюдателните отдавна са го забелязали тоя проблем и филм даже има на тая тема - идиокрация или света на глупците, фантастика която е на път да стане реалност

Пет Юни 23, 2023 10:12 am
Профил

оф стига вече... Познавам tito, разбиранията му не са чак толкова крайни. Всъщност са много близки като да кажем на Цецо, само дето с Цецо можеше да се спори, че даже и беше приятно да се спори с него, дори когато мненията тотално се разминаваха.
С Тони не се познавам, ама вярвам че ти ой на живо не е чак толкоз краен колкото се пише тук ;-)

Пет Юни 23, 2023 10:14 am
Профил

Роберт Ф. Кенеди :
"Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом"

Без коментар, защото коментара е излишен в случая.
А и всеки да вярва в каквото си иска.

Пет Юни 23, 2023 10:27 am
Профил

ToHu написа:
Живееш ти с розови очила....огледай се, дори у нас вече се вижда ефекта. То не е едно и две, толерастията има много различни форми, толерирането или по скоро промотирането на ненормална сексуална ориентация е само един от тях, не усещаш ли, че това става във всички аспекти и на всички нива, не толериране а промотиране на некомпетентност, бездушие, неграмотност ...и какво ли още не.

Тони, нормално е инстинктите ни за възпроизводство и самосъхранение да се включват като гледаме накъде е тръгнал света. Който не го вижда си е за негова сметка. Проблема е, че всеки си има неговата гледна точка и не знам защо държи на всяка цена да я наложи над останалите - в това отношение шампиона е Ник - има един хубав разказ от Чудомир ама не знам дали ще го разбере - Не съм от тях ... как' Сийке. Толкова се е заел да кара всички да прогледнат, че не си дава сметка как предизвиква негативна реакция у доста хора - включително Тито. Обърни внимание преди всяко избухване на Тито дали няма поредната простотия от Ник.

Пет Юни 23, 2023 1:51 pm
Профил

Пак ли ще разменяме местата на причина и следствие за да изкривим реалността докато пасне към теориите ви?

Не сте един и двама дето си натрапвате теориите и си пригласяте един на друг, ако съм отговорил на един и тито църка съпричастен с другия зомбиран не означава че аз съм започнал с глупостите, просто съм отговорил на предишния зомбиран, а след мен подскачат поне 3ма щото не им харесва истината

Иначе за "отваряне на очите" не си и помисляй, очевидно няма начин, за това все по рядко търся линкове и доказателства за думите си, безпредметно е да вадиш факти на зомбиран, дори да признае че е в грешка още следващия ден се връща със старите си глупости

Като цяло от запад идва сериозна тенденция да се казва на черното бяло и обратно, и всеки който отказва бива заклеймяван мигновено - ушанка, путинофил, и куп още дивотии, и то най вече от хора тотално откъснати от реалността

Пет Юни 23, 2023 1:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995 ... 1080  Следваща