|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:38 am
| Автор |
Съобщение |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
 Re: Акселерометър
Благодаря! Напълно споделям че ще е по-добре. Това беше и моята първа идея. Сметнах го за маловажно, но реално ме домързя да търся как става. Ще взема да го преборя тоя мързел  За OLED дисплеите, имам няколко малки с I2C. Ако ще го правя на ново с по-подходящи размери несъмнено бих ги ползвал. Този го избрах заради по-големия размер но пък и2ц преходникът му заема доста място вътре в кутията.
|
| Сря Юни 14, 2023 2:51 pm |
|
 |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1626 Местоположение: София
|
Идея за следващ проект - акселерометър + батерия + някой Bluetooth BLE SOC, например NordicИма и други подобни на ST, Infineon, TI и други производители. Получава се безжичен сензор акселерометър, чиито данни могат да се показват на телефон или компютър. Е, ще трябва и друго програмиране, не само за MCU. Идеята може да се доразвие и в посока IoT.
|
| Сря Юни 14, 2023 3:25 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
|
| Сря Юни 14, 2023 4:01 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Направих инструмент за визуализация на информацията от SD картата: https://mebius.bg/accdata/Има си доста недостатъци. Все още е еднакъв за всички екрани, връща две грешки (за много често подаване на нови данни и прекомерно много данни) с "echo", което заема цялото пространство, не може да експортва и разни други дребни, но дразнещи неща. Надявам се утре да усепя да го завърша напълно.
|
| Чет Юни 22, 2023 7:57 pm |
|
 |
|
velio
|
OLED става нечетим на обяд на слънце. Готин, но непрактичен.
|
| Пон Юни 26, 2023 6:38 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Струва ми се че дисплеят може въобще да се пропусне. Сложих го за удобство, но реално не е нужен. Инструментът има за цел да записва данните. Визуализацията трае много кратко време и може да се замени с лента от n на брой LED. Може би дисплеят ще бъде по-полезен ако изкарва графа, която да съдържа данните за десетина секунди назад, така че когато се направи някакво замерване, човек да го погледне и да прецени как изглеждат нещата, но не знам дали ми се занимава в тази посока.
По-скоро ми се да се иска да науча как да прехвърля проекта на ST и да го направя малко по-професионално. Всичко да бъде на една платка, като от там развия използването и на други сензори, така че да стане пълноценен сензор за ориентация. За съжаление схващам малко от всичко и има доста за учене. Може би ще опитам първо да го програмирам с CubeIDE на някое Нуклео, както е сега с Ардуиното и после ще го мъдря как да стане всичко на едно. Друг вариант е се опитам да намеря човек, който да проектира развойната платка, а аз да се огранича само до програмирането, в крайна сметка е не е лошо човек да специализира в някоя насока.
|
| Сря Юни 28, 2023 9:42 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
OLED се износва също много бързо, символите, които се показат най-често с времето образуват сенки, като износен CRT монитор, който е запечатал рамката и менюто на програмата, която винаги е показвал 
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Сря Юни 28, 2023 12:24 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Правихме подобно около 2008г. 3 осно за пътни измервания. Но този с който работехме почина и нещо се затаковаха нещата. Също за спортисти. Но до сега ги чертая на компютър нещата. Купил съм си графични дисплейчета, вкл тъч, ама не съм ги пускал
|
| Чет Юни 29, 2023 9:47 pm |
|
|