Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
https://dnes.dir.bg/svyat/novozelandsko ... ot-ukrayna - Гьобелс репи да яде.

п.п.
от "по-достоверен" източник - https://www.theguardian.com/world/2023/ ... e-articles

Пон Юни 12, 2023 9:36 am
Профил
Аватар

Тони, то и метала е ненормална музика ама не пречи. Мен лично не ме дразни, и чалгата не ме дразни. Това са лични теми които не бива да ни вълнуват. Не бива да отклоняват вниманието от важните неща в живота. А промотират защото се опитват да компенсират столетия недомислици. Как иначе ще категоризираш съдбата на Туринг и много като него. Според мен не е правилният подход, хубавите неща стават бавно, но не виждам с какво пречи. На теб колкото и да ти промотират една пишка, надали ще я лапнеш.

Способността да разсъждаваш е най-добрата защита от злонамерено вмешателство. А тя изисква свобода на мисълта, което предполага толерантност към това което не приемаш, но което не те засяга по някакъв начин.

Пон Юни 12, 2023 12:57 pm
Профил WWW

Толерантността си има някакви разумни граници, и едно е да толерираш нечии дефекти, наклонности,разбирания друго е да толерираш политики промотиращи такива ...

Пон Юни 12, 2023 4:03 pm
Профил
Аватар

HCL написа:
то и метала е ненормална музика.....

Whaaaaa? 8O
Ето нещо за наздраве: https://www.youtube.com/watch?v=BKtBIuSeY5s

:D :D

Пон Юни 12, 2023 4:08 pm
Профил

Тъй и тъй сте на музикална вълна...

Неотдавна мина една кампания срещу Роджър Уотърс... Даже и по нашите медии е завъртяха. Нормално, предвид позициите му по някои въпроси. Всъщност никак не е нормално може би... Но такива са времената.
Ето и неговия коментар, който скоро няма да се излъчи по ББЦ или СНН...

Пон Юни 12, 2023 10:07 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Тъй и тъй сте на музикална вълна...

Неотдавна мина една кампания срещу Роджър Уотърс... Даже и по нашите медии е завъртяха. Нормално, предвид позициите му по някои въпроси. Всъщност никак не е нормално може би... Но такива са времената.

Нормален отговор, но никой не иска да се забърква в подобни каши, въпреки че са съшити с бели конци. Но нали и книгите променят - някои хора нямат спирка...
A тия DoubleDown news... незнам...

Вто Юни 13, 2023 11:49 am
Профил

miro_atc написа:

Няколко пъти вече гледам негови коментари и си мисля - до скоро само се стимулираше затъпяването, но вече започват репресии срещу трезво мислещите хора, ако не си зомби което повтаря пропагандата от медиите ще си имаш проблеми, дори имаше случаи на репресии за това че си мълчат

Вто Юни 13, 2023 12:15 pm
Профил

nik написа:
miro_atc написа:

Няколко пъти вече гледам негови коментари и си мисля - до скоро само се стимулираше затъпяването, но вече започват репресии срещу трезво мислещите хора, ако не си зомби което повтаря пропагандата от медиите ще си имаш проблеми, дори имаше случаи на репресии за това че си мълчат

КоЙ не скача е чАааарвен !!! К-во не е ясно?
Липсва всякаква нормалност ...

Вто Юни 13, 2023 12:54 pm
Профил
Аватар

е ако искате да си караме така давайте - но няма да стигнем доникъде. Не може да се обощава по един или друг случай за всички, а ако си против това - ами влизаш в политиката и се бориш. Споровете тук няма да ни помогнат с нищо.

Вто Юни 13, 2023 1:35 pm
Профил

Тук нали има хора от Ирландия?
Глоба 1к за нвобявяване на намерени археологически находки:
https://www.irishexaminer.com/news/arid-41159953.html
Интересно в България какъв ли е законът, сигурно може да закърпим бюджета с глоби...

Вто Юни 13, 2023 9:37 pm
Профил
Аватар

Глоба от 1к за необявени археологически находки му звучи като глоба от лев и двадесет за превишена скорост...

Вто Юни 13, 2023 10:44 pm
Профил

дан, принципно тоя бизнес отдавна пресъхва
но идея си нямаш кои са най големите трафиканти на ценности, които пък купуват всичко от иманярите, нали не мислиш че ще се самопроследят и самохванат за да се самоглобят?
да не говорим че в трафика влизат и ОБЯВЕНИТЕ ценности, които или умишлено не са описани както трябва за да може да се отклонят бройки или са подменени с копия или по-евтини подобни

бай иван предал на музея кесия с монети... хванат иманяр с металотърсач и антични монети... дори да пишат бройката после заменят всичко ценно с евтини, а ценните заминават по каналния ред към чубжина и частни колекционери

Вто Юни 13, 2023 10:46 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
itso.t написа:
Глоба от 1к за необявени археологически находки му звучи като глоба от лев и двадесет за превишена скорост...

Ми не е така, щото тука(в Иреландия) ако отидеш на съд ще тинсъдерат гащите... горедоле като в Сащ е ситуацията.
И например ако си повикан и не се явиш( в зависимост колко е дерт съдията) може и да отнесеш някой месец затвор :)
То сигурно 1к е само глобата че не си обявил находката(с две думи вече са те хванали че копаш или си натоварил количката с нещо)... а после ще го оценат и може и повече да платиш в зависимост колко е ценно, старо и т.н.
Пак има некви врътки щото наскоро имаше скандал с некви статуетки от времето на друидите бяха ги пуснали на търг, и някви от музеите бяха "учудени" как хем ги питали за оценка колко са стари и афтентични, а пък не разбрали че ще ги продават на частни лица...
Е не е като на Божков чатният музей, но аконси бесрамно богат и обичаш антики ще си намериш откъде :)

Сря Юни 14, 2023 12:52 pm
Профил
Аватар

В Бавария каквото намериш половината е твое, половината на собственика на земята. Ако ценностите са от особено историческо значение, държавата има право да ги задържи за изследване, но доколкото знам не и да ги изземе, като това право се прилага изключително рядко. Има онлайн карти обозначаващи места с научна важност и там копането не е разрешено.

Според мен подходът е добър, декриминализира хобито и дава мотивация на иманярите да докладват какво и къде са намерили. За обикновенните хора, които сигурно са 90% от всички това е достатъчно за да спазват правилата. Това което мен лично ме кефи наи-много е, че почти всеки си заравя дупките. Иначе проблемите са други. Копае се внимателно, че някои от реликвите от световните войни не са безопасни. Аз лично навремето като се занимавах имах и гайгеров брояч в раницата за всеки случай.

Редовните находки - монети понякога и римски, шрапнели, украшения, всевъзможни части от оръжия и селкостопански машини, включително и един цял пистолет, но твърде ръждясал. Най-уникалната находка за която знам е на един приятел които извади средновековен меч, при това в сравнително добро състояние, пясъчник.

Сря Юни 14, 2023 2:32 pm
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

dan написа:
Тук нали има хора от Ирландия?
Глоба 1к за нвобявяване на намерени археологически находки:
https://www.irishexaminer.com/news/arid-41159953.html
Интересно в България какъв ли е законът, сигурно може да закърпим бюджета с глоби...

... :D ... А може би друга е целта на тая рестрикция - и аз като върл поддръжник на конспиративните теорий мога само да дам насока за размисъл :
"Всъщност в историята има доста 'озадачаващи факти' ... и колкото повече се копае , все повече Човеци ще намират находки невписващи се в официалният стрийм"

Та ... това може да е "опипване на почвата" за монополизиране на Историята !

:twisted:

Сря Юни 14, 2023 5:03 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095 ... 1194  Следваща