|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Ами за Карбовски не знам дали е про руски, и той самия май не знам е какво е. Но с Ник съм напълно съгласен, всеки който не одобрява какво се случва на запад се обявява за руски поддръжник. Живял съм и в Русия и в САЩ, за другите няма да казвам, Ами и на двете места има много неща които не са нито каквито се рекламират, нито каквито пропагандата казва. Всяко място си има предимствата. Ако утре трябва да избирам единствено между тези две държави къде да живея до края на живота си, не съм много сигурен какъв ще е избора ми, и то основно в Русия не ми харесва климата, иначе би била фаворит. Иначе не бих искал да живея в нито една от тези, за мен има по-добри места, включи България е по-добре. Та всичко е много относително и се чудя как хората заемат такива крайни позиции
|
| Нед Юни 11, 2023 10:08 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ами Тони то е като приказката за лъжливото овчарче - путин има интерес да разклати европа и не спира с пропагандата в тази посока до такава степен, че вече за всеки който критикува има съмнения дали не обслужва интересите му. Волно или неволно.
Иначе относно мястото за живеене - и при мен след толкова години навън няма съмнение, че БГ си е прекрасно място за живеене. Особено майнатаун ... обикаляме цяла европа за да видим едно от нещата които има там, а всичко ни е на куп по носа в град с хиляди години история.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Юни 11, 2023 10:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За живот според мен България е прекрасно място, малката щерка от една година е там и не ще да се прибира към САЩ, то тя е и единственото ни дете което е било в Бг във възраст която вече може да осъзнава нещата. Другите са живели в БГ но са били малки, преместига се в САЩ на перфектната възраст да им бъдат промити мозъците, но все пак не съвсем като на американци. малката обче сега е на 15, и не мисля, че има начин да я убеде вече, че за човек на нейната възраст САЩ е по-доброто място. И това не защото в Бг е свободия, а защото е свобода, нещо което тук го няма, свобода на движение, свбодоаа на действия, свобода да живееш. САЩ според мен са били много хубаво място преди 60-70 години, вече не са. Да видиш деца да играят навън е някакво чудо, отвсякъде се опитват да те депресират, да ти кажат колко лош е светът навън ама не само. Почти всички новини са жълти или изнасилвания, убийства, кой как застрашавал интересите на САЩ, срещу кого трябва да се борим и кого да мразим ... и ако не е това, колко са лоши белите хора, колко несправедливи са, какви са подтисници и т.н. отвратително е. Иначе САЩ като природа също са уникални, както според мен всяко друго място на света. Сега аа не споделям мението че видиш ли в БГ имаме най-хубавата природа, най-хубавият климат и т.н. това може да го каже само човек който не е бил на друго място, да в сравнение със западна европа, особенно по-северните и части климата ни е прекрасен, но има къде по приятни места с не по-лоша природа. Но като баланс България не е никак зле, да аз се разглезих на вечна пролет/лято ама то това го няма на много места, и само по себе си не е достатъчен фактор за какъвто и да е избор. Може да прузвучи идиотско, но най-големият проблем на Бъгария са Българите, дълго е за обесняване, не че са лоши хора, не казвам сме защото аз по-скоро спадам към лошите, но имат много ниско самочуствие, което копитват да компенсират по много негативен начин, като добавиш към това всички други специфики това ние най-сериозния проблем за да постигнем нещо по-добро. Карбовски в това интервю казва нещо много вярно, някой ни разделя и ние вече сме говоти да се избием един друг заради нечии чужди интереси, а аз да допълня, защото нямаме свои. Защото хората са свикнали някой да им казва кое е праивлно, кое е добро и кое лошо, не искат да мислят, не искада да си напрягат мозъците. Това го има навсякъде, но при нас някак е доведено до крайност, до каквато между другото в момента го довеждат и в САЩ. А за интересите на Путин, не знам в политиката им да е било заложено желанието да рзклатят европа, Европа за тях беше добър партньор и изгодата беше взаимна, не случайно германците толкова време се чудеха как хем да угодятна американците хем да не си развалят отношенията с Русия. Русия си има национални интереси и е редно да си ги отстоява, това което се случва в Украйна не е в интерес на нито една европейска държава, не е и в интерес на Русия. Ако все още има хора които не са осъзнали какво се случи с Украйно, това е че поапдна под влиянието на САЩ, не на Европа, това им беше проблема. Вина има и самата Европа, но за съжаление се застъпиха слаби политици и държавници които зарязаха интересите на Европа и се интересуваха повече от нарежданията идващи от Вашингтон. Аз не съм убеден, че дори и в момента Путин възприема западна европа като враг и иска да я дестабилизира, но естетсвено трябва да защитава и техните си интереси. Очевидно европа ще играе по свирката на САЩ, т.е. ще помага със всичко възможно на Украйна, и в този аспект ще или не ще, Русия няма друг начин освен да поеме курс на политика отлабващ европа и нейната икономика, а и политическа стабилност, това е реакция не е самоцел или нещо което са планирали. Както и да е, пак отиваме в посока в която няма смисъл да се коментира, хората са много поляризирани и не искат или не могат да бъдат обективни.
|
| Нед Юни 11, 2023 11:59 pm |
|
 |
|
nik
|
Да, това твърди западната пропаганда, но всъщност е точно обратното (крадеца казва дръжте крадеца) - в момента интересите на щатите се натрапват повече от всякога в европа и западната пропаганда е толкова голяма, че не оставя място за руска или каквато и да било друга, това че критиките към американската наглост ги наричат руска пропаганда (кой не скача е червен) не означава че е истина, или че има нещо общо с русия, това си е част от западната пропаганда която повтаряте до припадък
|
| Пон Юни 12, 2023 12:06 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ник, пропускаш обаче един факт който не трябва да се пропуска, американските интереси, в дългосрочен план не са много по-различни от европейските, или западноевропейските да речем. Тук не говорим за това колко ще ти струва бензина, дали ще бият педалите или децата ще могат да си сменят пола сами, става въпрос за дългосрочни цели на тези политики. Та в голяма степен ми се струва, че американската политика съвпада с европейските. На теб може да не ти харесва, на мнго европейци може да не им харесва, както и на много американци, но това нищо не значи, правителствата следват политики. В краткосрочен план тези политики може да водят до негативи, в дългосрочен обаче не е въпрос за негативи или позитиви а за постигане на определени цели. Какви са тия цели аз идея си нямам, може да се гадае косвено по действията, но ако мяуче като котка не е гаранция че е котка. Не знам защо си мислиш, че националните политики трябва да съвпадат с интересите на гражданите  Всъщност партиите и администрациите имат свои собствени политики, и те нямат нищо общо с тези на населението. Та в тая връзка да казваме само американците са виновни е глупаво, това е целенасочена политика на всички западни държави. Тия движение не са се зародили в САЩ, там просто са намерили плодородна почва и подходяща среда за развитие. Като цяло либерализма е дълбоко европейска идея, както и всички други подобни глупости. Демокрацията е недъгава форма на управление, и тя не рбаоти в интереса на жителите на една държава, ако те получават нещо то е за сметка на друго което губят, и най-вече да ги кара да се чувстват щастливи. уви това са фактите. Тя обаче дава неща, които в други форми на управление ги няма, имаш привидна сигурност, няма опасност, или поне така се тръби, утре някой да реши, че си неудобен и да те обеси на площада просто защото може. Виждаме че и в демокрацията е така, но е замаскирано по друг начин, но при всички положения тя е по-благодатна за всякакви паразити, което всъщност е и най-големият и проблем. Но да живееш под друга форма на управление си има своите рискове. Не може изобщо да се прави сравнение между Турция, Русия и Северна Кореа примерно, или между Сталин и наследниците му. Имаш диктатура, но тя може да има различни форми, и някои от тези форми могат да са доста неприятни. Аз лично съм привърженик на монархиите, но то истински такива не останаха, а нови такива няма как да се създадът, не и в близко бъдеще. Монарха има пълната власт, това е до живот, и неговите наследници я получават. От тук един много голям стимул първо да я запазиш и второ да работиш за самата монаргхия, защото така рбаотиш за себе си и семейството си. И това е свъсем друга тема, но идеята ми беше нищо което се случва не е само дело на САЩ, колкот и да ти се иска да е така, то не е. какво стои зад всичко това няма как да знаем, някой ден когато нещата тотално се променят, смени се строя или силния на деня, може и да се разбере и да влезе в историята, но такива случаи са голяма рядкост, та едва ли ще се случи.
|
| Пон Юни 12, 2023 5:03 am |
|
 |
|
nik
|
Предвид колко глупости се изписаха дори и тук от уж умни хора - мога да се съглася че интересите на държава и хора могат да се разминават, потенциално има вероятност държавата да прави нещо в твой интерес дори ти да не го осъзнаваш и да недоволстваш, на практика обаче нямаме такъв случай, на практика шепа хора си гледат собствения интерес, без значение дали са американци германци или някакви други, просто в момента са американците, но грешиш че някакви интереси съвпадат, проста логика - ако съвпадаха нямаше да им се налага да подменят цели правителства и да правят толкова мащабна пропаганда за да постигнат "общия интерес"
Съвсем скоро покрай скандала със записа и последвалите обвинения, че управляващите в БГ се назначават от американското посолство, имаше едно откровено признание на техния посланник, нещо от сорта - "америка няма претенции кой ще управлява в БГ стига той да следва евроатлантическата политика" Т.е. няма проблем и диктатор да е стига да обслужва американските интереси, и с това се изчерпват "общите" интереси....
Съгласен съм че не е само дело на сащ, дело е и на всички които обслужват т.нар. евроатлантически интереси, които на практика са единствено и само американски интереси, все едно да си роб на някой и да се стараеш той да остане робовладелец по дълго, въпреки че това означава и че ще бъдеш роб по дълго...
|
| Пон Юни 12, 2023 8:29 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Това, което разправя Марков пред Карбовски може ли да е истина ?!? "За мафията над държавата, знаковите убийства и инфаркти и за Началника."Марков определено не ми е ясен и не разбирам все още какъв му е интереса.
|
| Пон Юни 12, 2023 9:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Кое конкретно да е вярно? Едва ли има смисъл да коментираме това че престъпността е организирана, и че последните 16 години е контролирана от същото лице което управляваше и държавата. Това е по-скоро факт. Относно приходите от тази дейност ...нещо бърка нулите ми се струва, ама как да е, сметка от типа колко изкарва моя шеф. Той реално не казва нещо ново или неизвестно. За групички те в Африка също всичко се знае, ако някой има интерес информацията си е там, може би ако никога не си се интересувал няма и да знаеш, но ако следиш какво се случва не ти трябват специални канали за да го научиш. Та ...като цяло в това интервю не виждам нищо ново. Едва ли някой си мисли и, че тиквичко сам е стигнал до това ниво ...той просто е един координатор.
|
| Пон Юни 12, 2023 4:11 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Забелязва се някакво движение в положителна посока според мен: "Политическата ИЗМАМА на “конституционното мнозинство” | Пресконференция в БТА (12.06.2023г.)"С нечистоплътните си действия всички политически партии без изключение (а няколко от тях с особени заслуги) като че ли катализираха това, което се надявам, да предстои и да е положително за страната.
|
| Вто Юни 13, 2023 8:41 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Много жега там бе 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Юни 13, 2023 9:19 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Идеално си е. Но тази седмица тук е по топло, мина 30 градуса - при теб не е ли жега от другия край на ламанша?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 13, 2023 11:07 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не питай... почти удря 30, което по тукашния стандарт си е бедствено положение... Добре че вечер като позахлади ми е сянка в задния двор, та като се обтегна на шезлонга с една биричка в ръка и животът продобива смисъл 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Юни 13, 2023 11:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ей няма угодия, то или ви е жега или студено  Изгледах я тази пресконференция, много приказки и нищо не казаха.
|
| Сря Юни 14, 2023 1:27 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Положителното според мен е, че вече започва все повече да се говори по темата и все повече хора се замислят, което рано или късно ще доведе до резултат. Като се мълчи - какво може да се очаква? Нищо според мен. Между другото във втората част на интервюто с полк. Марков се говорят доста интересни (поне за мен) неща за "демокрацията" ни в страната. "НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ НЕЗАВИСИМИ ИЛИ АМПУТАЦИЯ НА ИЛЮЗИИТЕ / втора част на видеото с Николай Марков"
|
| Сря Юни 14, 2023 8:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Говоренето е едно, ама ако просто се говори файда няма, не е по-различно от писането тук. Аз лично не виждам желание за някаква промяна, както и тук може да се види, по-голямата част изглежда да са си съвсем ок със сегашното положение, това го вижда и всеки който би искал и има способности да промени нещо, и защо тогава да го прави? Затова и остават да управляват боклуците, да се смени едно или друго правителство не е сложно, но какво след това, те хората това си искат. Тези които могат най-вероятно биха го направили за идеята, не за властта, но след като никой не споделя идеята защо да си го причиняват, в крайна сметка те са малцинство. Докато мнозинството не изрее за промяна такава не може да има, затов и прехода ни беше такъв, обществото не беше готово а нямаше и желание, едва ли не това си беше насилствен преход. Тия които сега са доволни, са били доволни и тогава, тия които са живели по онова време. Така е било и с турците 500 години ...няколко възстанника, няколко патриота, и с това се изчерпва всичко, затова и възстанията ни са толкова успешни, затова и революционерите ни са били толкова успешни....
|
| Сря Юни 14, 2023 8:31 am |
|
|