Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Кой какво прави и какво разправя че прави не винаги се припокрива.
Да не се окаже като във вица:
Цитат:
- Какво прави синът ти в Англия?
- Тъкмо завърши Кеймбридж.
- И сега?
- Ще местят скелето на друга сграда.

:D :D :D

Пет Май 26, 2023 6:20 pm
Профил

ToHu написа:
И това със средната класа е доста илюзорно, кой я определя тая средна класа ? Какво означава средна класа? Можем ли да съпоставим обективно средната класа в UK или САЩ със България ?
Не сме цъфнали и вързали, но и другите не са, абсолютно сравнение на доходи е напълно безмисл но, сравнение на покупателна способност също, каква файда ако салама е по-евтин но детската градина е 50 пъти по-скъпа ? Също така как отчитане качеството на живот, и всъщност как се формулира качество на живот ? Има и още много въпроси които едва ли можеш да ми отговориш, нито аз мога нито някой друг може. Мантрата много сме зле сме я усвоили, в не малка степен това си ни е вродено, но и запада помага в това отношение, естествено това е начин на контрол за тях, но дали и те не са много зле ? И ако всички са много зле, дали това всъщност е зле ....и аз съм инвалид, нямали ги крилата ...с други думи, това че нямаш нещо което искаш, ако никой друг го няма прави ли те зле?
Всичко това води до едно - пораженческо мислене, поведение на зависим, на едва ли не полу човек ...интересно социализма казваше колко сме добре, и хората в мнозинството си бяха добре и щастливи, в момента си повтаряме колко сме зле ...... същото е като с децата, ако им повтаряш постоянно че са глупави и от тях нищо не става то това става истина.

Тя, средната класа е голяма работа. Всички са средна класа. Щото не е престижно да са под нея. Пък не се чувстват достатъчно богати да се шишат богаташи (те де, къде са им замъците, яхтите и частните самолети?). И за това който и да попиташ ще се само определи като средна класа :D т.е. въобще не е въпрос на цифри, доходи и т.н. ами на психология.

Пет Май 26, 2023 6:31 pm
Профил

Радостин Василев извади “дълбоката държава” на Кирил Петков. Изплуваха Бойко Борисов и евролидери
Баси, този запис може ли да е истински ?

Пет Май 26, 2023 7:21 pm
Профил

Защо да не е истински? Всичко това си беше очевидно отдавна и сме ги коментирали тия неща, но облъчените си намират оправдание за всичко, та даже и ги защитават тия продажници работещи за чужди правителства

Пет Май 26, 2023 8:20 pm
Профил

Интересени неща говори Петър Клисаров, въпреки че малко утопични неща иска да прави та не знам дали ще му се получи.
https://www.youtube.com/watch?v=nQrG_waaKBg
Цитат:
00:00 - 06:30 ➡️ ИНТРО / Кой е Петър Клисаров ❓
06:30 - 13:10 ➡️ Войната - отзвук по света и у нас❓
13:10 - 15:50 ➡️Прогнози към 2050 година❓
15:50 - 18:30 ➡️ Нов многополюсен световен модел❓
18:30 - 25:55 ➡️ Смяна на политическата система❓
25:55 - 34:40 ➡️ Световни пари и /не/зависимост❓
34:40 - 36:20 ➡️ Пряка демокрация❓
36:20 - 43:50 ➡️ КРИПТО❓
43:50 - 47:25 ➡️ Кой спря БЕЛЕНЕ❓ И ще си купуваме ли ток❓
47:25 - 1:00:00 ➡️ Къде сбъркахме и съществува ли добрия пример❓
1:00:00 ➡️ КЪМ ФИНАЛ

Съб Май 27, 2023 2:48 am
Профил

palavrov написа:
Пък не се чувстват достатъчно богати да се шишат богаташи (те де, къде са им замъците, яхтите и частните самолети?). И за това който и да попиташ ще се само определи като средна класа :D т.е. въобще не е въпрос на цифри, доходи и т.н. ами на психология.

И тук си много прав, интересно обаче, че Българите в България, не се определят като средна класа, или те може би се самоопределят но сме много зле, не той конретно, той е добре, но иначе сме много зле :) Тая тема е много дълга и дълбока, не сме само ние така, това е общо балканска черта, дори бих казал източноевропейска. Според мен една от причините е, че отвън, а и сами сме се облъчвали колко сме зле, защото немеца може да си купи голф пък тук има само трабанти и жигули ... всичко е в главите на хората. Едно време с мислех с времето нещата ще се променят, да ама не се променят, не говоря икономически, политически и т.н. хората не се променят, или по-скоро се променят в отрицателна посока. Особенно ние, Българите, свикналисме някой да е виновен. Сигурно в началото виновни са били прабългарите, дошли и го турили на местните, след това виновни са станали Византийците, след това Турците, след това Немци и Англичани, след това Руснаците. След промените учудващо Руснаците продуължават да са ни виновни, но към тях се добавят комунистите, пак турците в лицето на ДПС и Доган, Царя, Американците ... абе целия свят ни е виновен, ако не бяха те щяхме да просперираме, да цъфтим и връзваме, други като нас нямаше да има, ама пусто те са ни виновни .... и те така вече 30 години се жалваме от поредните виновни и допълваме списъкът с нови виновници.
Как пък веднъж не бяхме виновни ние ... Ботев Турците го убиха сигурно, или пък американците, Левски и него го предадоха турците, и пустото време, ако не беше такава зима да се беше вдигнал народа да го освободи, ама къде ти, в тоя сняг, дъжд .. а и Турците ... политиците с ни виновни, ами да щото тях си ги внасяме от марс, и марсианци гласуват за тях, мамка им и марсиянци ... и господ ние виновен, къде ние сложил в центъра на балканите, всички да ни го тургат ... ама добре , че не ни е сложл в арктика, че тогава не знам кой щеше да ни е виновен, сигурно белите мечки и пак господ естетсвено.

Съб Май 27, 2023 4:48 am
Профил
Аватар

Споменавал съм и преди - в болшинството от случаите мрънкането и цивренето е само заради самото циврене.
Имам чудесен еталон по темата. Приятел, последните години нещата им потръгнаха в бизнеса. Смениха апартамента, купиха такъв на едните родители, на едното дете, на другото. Апартаментите не са гемезарници, а ново строителство, в затворени комплекси.
Обзаведоха апартаментите. След това докупиха гаражи и паркоместа.
Поетапно смениха автомомобилите, по правилната схема - първо се купува новия след това се продава стария. Смениха и моторите. Доста от превозните средства се засичаха (дублираха) за дълъг период от време.
В това време не са живели в лишение - на филия хляб и кисело мляко...
Всичко това без заеми.

Говорим с юнака, и той ми се оплаква как трябвало да събере 500 пари за да си купел нови гуми за мотора.
Че като напряха едни сълзи в очите ми. От години не бях чувал за толкова житейска мъка... :D

Съб Май 27, 2023 12:10 pm
Профил

И аз да съм и аз ще се правя на умряла мечка, като знам колко има ей такива празнодумци веднага рипат 3 метра и разбрали недоразбрали обикалят цяло село да разправят - ей го тоя мафиот направи милионите, изкупи квартала, цял автопарк направи, сигурно точат от някъде пари, няма какво друго да е....

И понеже това не е достатъчно след като обиколи селото ще дойде да каже дай 500лв на заем, като му откажеш даже обиден, все едно по закон му се полагат... българска му работа...

Съб Май 27, 2023 3:12 pm
Профил
Аватар

Когато човек пречупи света около себе си през неговите разбирания, акъл, че и възпитание, резултатът може да е трагичен. Дори потресаващо трагичен.
Но както и да е - не се впрягай. Едва ли има надежда да се оправиш някога... :lol:

Съб Май 27, 2023 5:53 pm
Профил

Ако използваше главата на раменете си до сега трябваше да си разбрал че нищо не пречупвам, винаги гледам трезво на информацията, и ако има нещо което не пасва на твоите виждания то е защото житейския ни опит е различен, аз съм сериозен ти не, аз мисля трезво ти не сняташ това за нужно, аз не употребявам алкохол, за теб незнам... сякаш не изтрезняваш... кой знае...

Също житейския опит ми е създал мирогледа който критикуваш, т.е. критикуваш хора като теб които са ми изградили въпросния мироглед

Съб Май 27, 2023 8:11 pm
Профил
Аватар

И защо трезвеномислещ другарю, с опит, се опита да ми вмениш куп действия които не знаеш дали бих предприел и дали изобщо са в стила ми?
Ясно е защо де - защото ти си човешки отпадък, и както вече казах съдиш за околните по себе си - какво би направил ти в дадена ситуация.

Най-добре не се занимавай с неща които нито са ти работа, нито имаш понятие от тях.

Николайнчо, Николайнчо, не е случайно че вторият ти никнейм тук е "форумното леке"... :D

Съб Май 27, 2023 9:06 pm
Профил

Не съдя по себе си, съдя по драсканиците ти. Стила ти е очеваден, и нищо хубаво няма в него за съжаление, незнам защо си мислиш че хората са глупави и не забелязват, ама нищо, самозаблуждавай се колкото искаш, ако мрънкайки се оплакваш от мрънкащи, с какво си по различен? Не ми отговаряй..

Съб Май 27, 2023 9:12 pm
Профил

nik написа:
Не съдя по себе си, съдя по драсканиците ти. Стила ти е очеваден, и нищо хубаво няма в него за съжаление, незнам защо си мислиш че хората са глупави и не забелязват, ама нищо, самозаблуждавай се колкото искаш, ако мрънкайки се оплакваш от мрънкащи, с какво си по различен? Не ми отговаряй..

Ефекта на Дънинг-Крюгер е голяма работа ... заедно с принципа на Питър общо взето успяват да обяснят поведението на повечето хора. Пожелавам ти един ден да схванеш какво ти говори Ицо ... ама както и той ти казва - надали ...

Нед Май 28, 2023 12:19 am
Профил

aйде и другия кривак да не изостане.... не се притеснявай, много добре схващам елементарните хора, най вече плитки празнодумци, то дефакто няма много за схващане... мрънкат за някакви мрънкачи, хленчат че някакви хленчели... и най важното - без основание мислят че са нещо по-различно, нещо повече от останалите...
и докато някои хора бъркат лошо възпитание с хумор, докато дават приоритет на болно въображение пред реалността - често си мислят че не ги разбират... разбирам ви, просто не ви уважавам мнението по очевидни причини, сами си го правите с отношението което имате, не са ви виновни хората

да се върнем към темата - странно обаче въпреки патовата ситуация продължават да мислят варианти, в които пак пробутват някаква кокошка мария габриел
https://dnes.dir.bg/politika/parvi-posl ... te-ot-gerb
стигнаха до там че ако се откажат след тоя скандал няма да се отрази добре на резултатите на нови избори и друг шанс няма да имат, ако продължат да се прегръщат след скандала - ще трябва да гледаме една наистина много отчаяна коалиция от наказателен вот, и още не мога да разбера кой гласува за тая мария габриел?!? някой знаеше ли че нея ще сложат за премиер когато си пускаше бюлетината? аз не знаех...

Нед Май 28, 2023 12:57 am
Профил

Айде стига с тия детски глупости, не искам да трия постове ама това са бемзислени заяждания. Не знам кой е прав и кой крив, за мен всеки си има правотата, но няма смисъл от обиди или квалификации.

А към темата, то тя е вече за хумор, ама то има и бая драма ... да истина е, че в момента нещата се опитват да се решат в американското посолство, това е един от малкото пъти когато си позволяват толкова директна и открита намеса. В това няма нищо очудващо, те тука вече правят каквото си искат, какво остава за държавица като БГ. Въпреки това, не мисля, че те са виновни за нещо, ако съседа е избягал в чужбина а съседката много иска да си го тури с някого редно е да и го туриш ...
Възраждане са проблемни,от една страна се опитват да се правят на независими, от друга страна се правят на патриоти, асоциацията с Русия е неизбежна, дори да нямат нищо общо. В тази ситуация нови избори са риск да влязат в управлението, съответно западните ни "партньори" са загрижени за нашата праволинейност, иис други думи казано, следването на спуснатите ни политики, затова са и активни.

ПП са протежета на американците, в това спор няма, съответно изпълняват поръчението, дори да е равно на самоубийство, но то е само политически такова, защото ще се погрижат за тях. Тук основния въпрос е какво се случва на следващите избори, ИТН съвсем ще изпадне това е ясно, ПП също ще загубят, обаче кой ще е голяемият печеливш ? Според мен това ще е тиквичко, Гласовете на ИТН и ПП едва ли ще се пренасочат към някого, повечето от тях може би няма да гласуват, или ще гласуват с празна бюлетина. Бойко и ДПС ще си вземат тяхното, БСП предполагам също ще си вземат колкото на предходните, но другите ще вземат по -малко, и може да с еокже, че Бойко ще може да събере мнозинство заедно с ДПС. Не вярвам Възразждане да направят чудо, както виждаме ще се появи и нов проект който ще вземе от вота на другите, но не и на Герб, ДПС и БСП. Това всъщност налива вода точно на тия партии.
Кое е по-малкото зло не знам, Бойко в широка нестабилна коалиция, или в малка, сплотена и единомислеща ...
За мен решението е първо гласуването да се направи задължително и да има доста сериозни санкции, примерно 5-10 хиллв глоба. Второ, ако са гласували по-малко от да речем 70% от имащите право на глас изборите се анулират. Също така трябва да се забранят коалиции сформирани след изборите, ако ще имаколаиция с еобевява преди изборите, след това коалиции не се допускат. Това е единственият начин да се получи близък до реален вот, без значение дали някой ще гласува просто по задължение. Също така ако има 3 млн гласа, и 2 млн са гласували с празни бюлетини изборите очевидно са невалидни.
Аз бих стигнал и по-далеч, ако партията с най-много гласове откаже да състави правителство, губи правото си на мандат в следващите избори дори да е спечелила и 100% от гласовете. И още мога да измисля, но както партиите така и избирателите трябва да бъдат превъзпитани.
Нищо от това няма да се случи ... така че какво очакваме да се промени :)

Нед Май 28, 2023 3:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979 ... 1080  Следваща