|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:44 am
| Автор |
Съобщение |
|
Bai Ui
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Аз лично предпочитам информацията във видео/аудио вариант, четенето е загубИ време и зрение, пък и може да се разсейваш/похапваш/пийваш докато поглъщаш информацията. Както са казали англичаните - A picture worth thousand words - една картина се равнява на 1000 думи, което значи че с видео се поглъща повече информация за единица време от четенето, освен това изразът "писаното остава" вече не е актуален. Чел съм много добре написани статии на академичен език съдържащи глупости, така че фОрмата на представяне на информация не е мерило за качество.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Май 19, 2023 4:47 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе Хитлер е демонизиран. По това което съм чел всъщност е водил доста лява политика - въвел е много социални придобивки които днес се приемат за даденост. Имал е неблагоразумието да загуби войната и ще остане в историята като изверг - а в действителност може и да е бил много благ по характер ама вече няма как да разберем. При Сталин също го има но в по малка степен. Ако ще се сравняваш с някой историята има по добри примери - Чингис Хан, Александър Македонски, Наполеон ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Май 19, 2023 9:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
А па какво му има на Чингиз Хан... аз не се сравнявам, казвам какво ще пише в историята, не казвам, че Сталин и Хитлер са били изверги, дори снощи имах такава дискусия с един много краен републиканец, и накрая дори видя и другата гледна точка.
|
| Пет Май 19, 2023 9:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абсолютно вярно! За съжаление е демонизиран от определен етнос, който в момента на практика управлява света. Всяка една диктатура се нуждае от текущ враг и идеен антипод, за да оправдае своето съществуване.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 19, 2023 9:26 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
|
| Съб Май 20, 2023 12:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз и не искам, давах хипотетичен пример защо всъщност не може да има промяна. Остави настрана конкретната хипербола, но промяната е билновенно е болезнена, айде по-друг пример, колко човека като ги заболи зъб отиват веднага на зъболекар, а колко чакат до последно ? Да боли ги но се тра, полар някоя аналгинче и се трае, после аулинче . току виж минал, е в един момент стигат до зъболекар ...дори да ги лекуват без упойка, колко е болката, минута, две пред десет ..не може да го сравниш с дни, седмици понякога и месеци наказания преди да стигнат до зъболекар, ама на ...същото е и с промените, това, че са за добро не значи че ще са лесни и безболезнени ...не значи че и всичко ще се случва както е замислено. Обществото няма смелост за такива промени и няма да търпи резултата ...
|
| Съб Май 20, 2023 9:01 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
|
| Пон Май 22, 2023 7:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Еми честито ви евроатлантическо управление.  Мисля, че все пак ще има време да ви наврат в окопите за лятната кампания.
|
| Пон Май 22, 2023 7:55 pm |
|
 |
|
nik
|
Е... това се очакваше... не случайно са привиквали тиквата няколко пъти в американското посолство
|
| Пон Май 22, 2023 7:57 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз се смятам за човек с прилично количество фантазия, но дълбините до които тия слязоха само за да стоят на власт са извън моя обхват. Да им е "честито" на всички дето са си свалили гащите като са гласували за тия карикатури на конци...
|
| Пон Май 22, 2023 8:27 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Защо пък да са си "свалили" гащите? Според мен грешиш. Тези които гласуват за тях или имат някакъв финансов интерес(част са от "далаверата" или са служители назначени от тях по партийна линия) или са гласували за тях, като са мислили, че те са "по-малкото зло". От друга страна мисля, че спрямо доносниците, пуйчо и кокорчо - герб са направо "слънце". Да видим колко електорат ще им остане когато "партньорите" им започнат да ги изчегъртват по места и в местната власт. Ей- какво ли не прави човек, за да си спаси кожата ... Изкефи ме как самоотвержено Боко обясни решението си. (и някой да не си помисли, че това се случва поради натиск от вън ...)
|
| Пон Май 22, 2023 9:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За доброто на страната ...
|
| Пон Май 22, 2023 9:17 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Силният вой на руските тролове е музика за моите уши.
|
| Вто Май 23, 2023 10:29 am |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
Дано не ти засвири "Шуми Марица" само Иначе е казано тъп народ слаба държава!
|
| Вто Май 23, 2023 12:11 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Къде са тия тролове, че и на мен ми се слуша музика? 
|
| Вто Май 23, 2023 2:42 pm |
|
|