Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Не идеите, хората :), идеи много, в случая поредните прокарващи идеи, за които обаче не са готови да се борят, това е лично мое мнение, не обвързвам никого с него. Истината е, че за да се промени нещо в Българи, дори и малко, трбява да се приложат непопулярни политики, а и като цяло няма да е лесно. Виждате какво става в Унгария, и то за много минимални неща, и въпреки че има всеобщата подкрепа. Ако управлява партия или индивид, които наистина са загрижени за бъдещето на България, и тук твърдо държа да отбележа бъдещето на България, дуржавата България, а не 6 милиона индивида със 66 милиона желания, то трябва да се поеме посока която няма да се хареса нито на запада нито на изтока. Моето виждане е да се експлоатират всички за интересите на стрната, и рунсаци, и китайци и американци та ако ще и марсианци, но такова поведение не е никак лесно, и неминуемо ще доведе до някои неудобство.
Затова и нещо подобно не е по силите на партия, и е според мен немислимо в текущата държавна организация, или трябва да има твърдо една управляваща партия по закон, макар и с ограничен но достатъчно дълъг мандат 20-3 години поне, което обаче почти сигурно няма да работи защото винаги има лични интереси или да има еднолично управление което не подлежи на оспорване, т.е. абсолютна монархия или твърда диктатура ... всичко останало е обречено на провал.
За това аз не гласувам за конкретни идеи, работещите идеи са нереализируеми в този политически строй, това важи не само за България. Затова и гласувам за най-малкото зло. Не понасям ГЕРБ, още по-малко Борисов, но имаше момент в който гласувах за тях, защото алтенративата към онзи момент беше още по-лоша. Та моите действия не са продуктивни от вяри, надежди, обещания или платформи, а по-скоро от самите индивиди, и вредите които те биха могли да нанесат към всеки един момент. Аз не крия и кога за кого гласувам, както казах моите решения са чисто практически, на последните не съм но на предходните няколко гласувах за Да България. От една страна защото изглеждат най-безобидни, от друга защото могат да бъдат по-лесно повлияни, и като цяло изглеждат като най-безопасният избор. И дори към текущият момент, мисля, че не съм сгрешил, въпреки, че благодарение на тях имахме предното правителство, което направи бая поразии, въпросът обаче е, колко повече можеше да са тези поразии ако някой друг беше на власт, а и поразиите не бяха от тях, а от техните партньори ...

Чет Май 18, 2023 11:45 pm
Профил

Експлоатират? Аз ще се радвам поне да започнат да казват гласно нещата които са в интерес на държавата

Нивото на политиката толкова е паднало че вече се замислям дали не ги назначават с конкурс по неадекватност ... за да кълват титовци разни... ей последната провокация в тайван как е изглеждала
https://wp.inews.co.uk/wp-content/uploa ... .jpg?w=760
Резил от всякъде... английската версия на байдън... бившия премиер която за 1 месец освен много излагации друго не направи

Пет Май 19, 2023 12:30 am
Профил

Тони, нали все отнякъде трябва да почне възхода на България, възраждане предлагат идеи, ся до колко са работещи няма ка да знаем ако не дойдат на власт. То и без друго сме на дъното и да копнем още малко надолу не е голям проблем, от известно време все сме на дъното така че сме свикнали. Ако се почнат сериозни промени на много хора ще им се развали рахата и ще има яко спънки, пък и ние сме кофти племе та не знам дали заслужаваме наш си Орбан, виж човеко кво направи за Унгария, поне може да се провери и не е лъжа това което казват.
Хич ли не забелязвате как напоследък все едни малоумни решения взимат политиците от ЕС, УК и САЩ,

Пет Май 19, 2023 1:27 am
Профил

Значи има някои общовалидни правила основаващи се на човешката история. Така нареченото демократично управление е невъзможно, това е утопия, то рано или късно се превръща или в диктатура, или в управление на добре укрепила се бюрокрация, която използва методите на диктатурата. Разликата е минимална, но съществена. При диктатурата или абсолютната монархия винаги има риск да има ненормален диктатор/монарх, но дори и те са за предпочитане от укрепила се бюрокрация. Бюрокрацията няма обща цел, визия, нейната цел е да оцелява. Това което в момента се случва на запад е точно това, и то е много подобно на това което имаше в България преди 10-ти, и неминуемо ще стигне до там и ще е много по-зле. Реално при нас нито сме имали диктатура, нито сме имали чак толкова изкривена бюрократична машина. Процеса е започнал, и не може да бъде спрян. Днес в конгреса имаше изслушване на 3-ма агенти на ФБР които са си позволили да нададат глас, така наречените whistleblowers, като нито един от тях не е нарушил закона по никакъв начин. Първо че такива са защитени от закона дори да изнесат информация пред медиите, но те са предоставили информация на конгресмени, не на медиите. Същото нещо, за което онзи който свидетелства срещу Тръмп го изкараха национален герой въпреки, че се оказа че всичко което казва е пълна измислица. Да но тия тримата са се осмелили да изнесат информация за политики на демократите. И тримата са отстранени от работа, и срещу тримата се завеждат дела или ще бъдат заведени дела. Единия от тях е изнесъл информация свързана с разследвания около събитията от 6-ти януари, или по-точно липсата на информация и нарушения на ФБР в това отношение. Другия за разследването на родители, незаконно събиране на информация и признаци разпространени от ФБР за това как да бъдат разпознавани потенциални местни терористи, които признаци са .. меко казано смущаващи, и като цяло таргетират несъгласни с методите на обучение и такива които са привърженици на републиканци или пък католици. Третият не помня за какво го гонят но пак от тоя сорт нещо беше, като третия освен всичко друго е и черен :)
В момента конгреса се управлява от Републиканци, та затова и имаше изслушване, иначе никой нямаше да ги чуе и види. Това едва ли ще ги спаси и ще им върне живота. Единия го преместват насилствено като 6 месеца му държат всичката покъщнина, това става Октомври, той е с 4 деца едното от които на 2 седмици. Без дрехи, без пари, САЩ не е България ... някак си се е оправил човека и са преживели зимата, не много леко но това е нищо в сравнение с това което го очаква.
Тито .. това те чака, в това ще живееш ти и децатат ти, това е неизбежно, инерцията вече е много голяма, обществото е твърде промито, и това не е далечното бъдеще. ФБР, IRS и всякакви други федерални служби вече се изпозлват без никакво прикритие срещу всякакъв вид опоненти, политически, идеологически най-страшното, обикновени хора които изразяват несъгласие.
Американците още не могат да го разберат, твърде ограничени са и без опит, но ще се озоват в строй много по-лошо от този в коя да е комунистическа държава. Това неминуемо ще се случи и със всичките в тяхната лодка, това включва и България. Със сигурност този процес ще доведе до сериозни сътресения, много вероятно в един момент те да изгубят влияние дори и в-у най-близките си съюзници, и това може би ще бъде единственият шанс за такива като нас да се измъкнат, ако не е твърде късно. Четейки Тито а и говорейки с други хора, ми се струва твърде късно, но дано да греша.
Добре дошли в новият свободен свят, гарантирам ви, че в момента малко места на света са по зле от САЩ, севрна корея със сигурност, Украйна към настоящия момент предполагам ... Саудитска Арабия почти сигурно но ми е трудно да се сетя за друга по-несвободна страна. Последиците за всеки несъгласен с политиката са убийствени.
Питат го един от тия от ФБР, ще посъветвате ли други ваши колеги да свидетелстват пред конгреса, човека директно си каза, НЕ, не бих посъветвал никого да прави тази грешка ... за който не може да си го изтълкува, човека вече е пречупен, вече не се интересува от справедливост и права, и нормално, ако си я докарал до там, че да се молиш и просиш за да не умре детето ти от студ или от глад кой му дреме за морал, ценности и справедливост.
Всичко това е много тъжно, след няколко месеца трябва да ми преиздават визата, очаквам да не ми я преиздадат защото не само тук изразявам гласно моите възгледи а от опита ми всичко това е в системата, но каквото такова, аз няма да си променя възгледите и разбиранията.

Пет Май 19, 2023 1:31 am
Профил

pipilica написа:
Тони, нали все отнякъде трябва да почне възхода на България, възраждане предлагат идеи, ся до колко са работещи няма ка да знаем ако не дойдат на власт. То и без друго сме на дъното и да копнем още малко надолу не е голям проблем, от известно време все сме на дъното така че сме свикнали. Ако се почнат сериозни промени на много хора ще им се развали рахата и ще има яко спънки, пък и ние сме кофти племе та не знам дали заслужаваме наш си Орбан, виж човеко кво направи за Унгария, поне може да се провери и не е лъжа това което казват.
Хич ли не забелязвате как напоследък все едни малоумни решения взимат политиците от ЕС, УК и САЩ,

Възход ...много оптимистично изказване, аз бих бил доволен ако забавим потъването с надеждата някой ден и да го спрем, говорейки за възход е нереалистично.

Виж, всичко е много относително, и зависи от това какво човек е готов да пожертва и какви компромиси да направи. Системата към която вървят и АЩ и западна европа има много недостатъци, наподобява много социализъм, и ще бъде много извратена форма на социализъм, но сама по себе си може и да не е толкова лоша ако хората са нясно с ограниченията. За свобода не говорим изобщо, свободата е нещо много относително, и на няколко пъти обясних защо никой не е свободен. Ако нявкой ви говори за свобода, 100% ви замазва очите. Теорията на Тито мога да си купя билет и да отида къде да е , първо е погрешна защото не е така, и обясних защо, и второ това не е критерий за свобода. Ще кажа не можеш да отидеш в Северна корея, той ще каже ами аз и не искам да отида в серверна корея .. ама защо не искаш ? Това се отнася за абсолютно всичко, системата ще формира твоите мечти, амбиции и желания. Както на времето никой не се е натискал да ходи на почивка в Гърция или Турция, дори не му е минавало през ум, така ще е и в бъдеще. Системата формира желанията и нуждите, и ги задоволява. От тая гледна точка човек може да води щастлив живот, но в никакъв случай не е свободен и няма право на реален избор, избора е ограничен.
Може ли да отречете, че хората по време на социализма бяха по-щастливи ? Ако някой каже, това не е вярно, ще излъже, хората бяха по-щастливи, хората имаха време за себе си. Колко често излизате с приятели, колко често се събирате да играете карти, табла, колко 1често излизате на пикник, ходите за риба и т.н. и т.н. ... няма нужда да ми отговаряте, виждам сечение на почти цялата държава и мога да кажа, че времето което днес хората отделят за себе си е много по-малко от колкото е било преди 10-ти.
Та това като пример, че там на където се върви може и да не е толкова ужасно нещо, когато човек се примири с неминуемите ограничения. Лошото обаче, е че имам едни съмнения, че няма да е точно така. 1984-та не творба за източния блок, и в източния блок никога не е било така, това е творба за западният блок, и според мен това което ни очаква не е много далеч от творбата, а в някои аспекти ще е и по-зле.
както и да е, никой не може да направи нищо, трябва да се адаптираме, но не виждам смисъл да се самозаблуждаваме.

Пет Май 19, 2023 1:43 am
Профил

Чудесно е че има все още хора като тебе реалисти и осъзнаващи положението в което се намираме, че и на къде отиваме. Но не си прав само за едно, че никой не може да направи нищо а трябва да се адаптираме, малко като жабата в тенджерата с хладка вода на котлона. Също е лошо че вече има предостатъчно хора с промити мозъци които мислят как да се адаптират а не да променят нещата.
Виж във Франция колко време се борят против изменението на пенсионната политика, не ги знам до къде стигнаха, то всяко чудо за три дена и няма вече инфо по медиите, но това е начина, виж Канадските тираджии какво направиха обаче джендъра как ги посече с два клика с мишката, е тва ни готвят.
Вече не знам конспирация ли има няква, Сорос и Шваб ли са в дъното или тия политици са на некви силни наркотици, но нещата скоро ще са извън контрол.

Пет Май 19, 2023 2:29 am
Профил

Малките победи не са спечелена война, и не водят към такава. Проблема е социален, ще бъде изразен под една или друга форма. Ако загледаш историята това се повтаря постоянно, не случайно се казва, че добрите времена водят до лоши времена. Мислиш ли че сме по различни от хората живяли преди 200, 1200 или 12000 година ? Не, не сме, можем да знаем повече неща за обкръжението ни, но сигурно има и такива които те са знаели а ние не сме, но иначе няма някакви съществени разлики. Знанието за съжаление не ни предпазва от естествения ход на нещата, то дори задълбочава кризите.
Във Франция се борят за безмислена пенсионна реформа, какво значение има тая реформа като държавата им прибира огромни данъци ...или идеята е да са по-малко прецакани.
Какво може да се направи ? Можеш да обучиш децата и внуците да бъдат независими от системата, това е единственото смислено нещо което може да увеличи шанса им да оцелеят, всичко рано или късно се свежда до естествен подбор, така е било, така е сега и така ще бъде. Може да е цинично, но това е истината която аз виждам. Ако някой не е дорасъл да му бъде помогнато как да му помогнеш ?
Колко възстаноя сме имали срещу турците, и каква част от населението се е включила ? А защо е било така ? Какво са правили хайдутите, и защо ? Питам като наследник на известен такъв ... без грам притеснение мога да кажа бандитствали са ...те това са правели основно ...защо е въпросът, аз знам отговора за себе си, хубаво е да си намериш твоите отговори на такива въпроси.
Животът е такъв какъвто е, промени стават много рядко планирано, а когато се случат никой не харесва резултата. Представи си, утре се събудим и аз съм доживотен диктатор, несъмнено ще направя много полезни неща за държавата, но и несъмнено ще редуцирам населението с поне 1/3 ...и историята ще ме сложи нейде след Хитлер, не за друго но сме много малко и не мога га да докарам бройката на Сталин ...хората които могат да доведат до промени обикновенно са радикални, те решават проблеми, не си създават, но решението на проблеми те често се приема за нехуманно, жестоко ....

Пет Май 19, 2023 5:47 am
Профил

ToHu написа:
Ако някой не е дорасъл да му бъде помогнато как да му помогнеш ?

При преобладаващи титовци които са податливи на манипулация в държава впримчена неколкократно от соросоидни израстъци - помощта става невъзможна, щом нещата са стигнали до там фактите да се посрещат със самозаблуда че някой трябва да ни оправя и това е за наше добро.... то със сигурност някой ще ни оправя

Аз не бих си заложил дясната ръка на възраждане, но със сигурност не бих гласувал за вече доказали се многократно вредни хора, ако има по лошо от това да не се гласува това е да се повтарят стари грешки

Пет Май 19, 2023 9:29 am
Профил
Аватар

nik написа:
ако има по лошо от това да не се гласува това е да се повтарят стари грешки

+1

Пет Май 19, 2023 10:37 am
Профил

nik написа:
Аз не бих си заложил дясната ръка на възраждане, но със сигурност не бих гласувал за вече доказали се многократно вредни хора, ако има по лошо от това да не се гласува това е да се повтарят стари грешки

+1

Пет Май 19, 2023 11:15 am
Профил
Аватар

Леле, не бях влизал тук от доста време, викам чакай да видя как се развивате... Тя ситуацията станала психиатрична...

Я се погледнете - фен клуб на Възраждане, циврещи за Путин и гормящи западния империализъм. Все едно чета в. Отечествен фронт (а аз съм го чел, не го пиша случайно ).

Направих си труда да прелистя темата назад да видя "средствата за осведомяване" които се цитират - dir.bg и blitz. Доказани парцали зад които седи Пеевски. Хора вие нямате ли някаква елементарна информационна хигиена? Не ви ли е гнус даже да ги отварте тия сайтове?

И всичко другото - от тубата. Как един не цитира някакъв писмен документ, нещо от сериозен източник. Не ви ли хрумва, че щом някой се нуждае от аудио и видео за да си изложи тезата, то шанса да се опитва да ви манипулира е над 50%? Ако просто иска да ви сведе информация или мнение, ще го направи в статия, не с облещен поглед на тъмен фон. Статията можеш да я прочетеш внимателно, да я анализираш. Сещайте се защо вашите кумири ползват аудио-видео да ви "осведомят". Всъщност едва ли ще се сетите.

Айде по живо и по здраво. Не си правете труда да ми отговаряте, дискусия не мисля да водя.

Пет Май 19, 2023 11:42 am
Профил ICQ
Аватар

Тотално извън дискусията :) Понеже ми направи впечатление че не съм те забелязвал отдавна та погледнах да видя - двете теми най отгоре даже не ги и чета - направо ги маркирам като прочетени. То на ден по 5 страници се изписват - чак толкова свободно време нямам :) Новини вече спрях да гледам. Като видя линкове за новини и тях тотално ги отсвирвам. Немам нерви вече.

Пет Май 19, 2023 11:54 am
Профил ICQ

Цецо, бих се радвал ако споделиш поне един източник с "хигиената" за която говориш (надявам се в тая хигиена включваш и соросоидните израстъци) по конкретно ме вълнува информация относно дългосрочните последствия от въвеждане на еврото, с интерес ще чета и анализирам за/против еврото, а не само и единствено "за"

Пет Май 19, 2023 12:04 pm
Профил

Е ти в новини от страната каква дискусия очакваш да има :) У нас нежълта/пбслужваща медия няма, аз нито чета а още по-малко цитирам наши медии, но то като цяло с медиите напоследък е така.

Пет Май 19, 2023 12:15 pm
Профил

Имам познат, който беше в листата на възраждане, но напусна партията и последните 2 пъти НЕ гласува въобще. Човека го познавам и е свестен, което означава, че е разбрал какво представлява партията отвътре и не е искал да бъде част от нещо, което не се покрива с "цветоусещането" му за света.
И все пак - при положение, че другите парламентарно представени партии тотално са се осирали (без изключения) - някои по няколко пъти - коя от всички тях е по-малкото зло според вас?
Ако исключим възрожденците (които не са имали възможността да се осерат във власта все още) - според мен най-малкото зло е герб, но при положение, че точно тях не ги искам - как да гласувам за тях?
А ако не гласувам - все едно гласувам за доган и останалите от омертата.

Пет Май 19, 2023 12:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975 ... 1080  Следваща