Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Мда, за пореден път старата пропаганда - ако не сме роби на едните задължително сме роби на другите.... май и робското мислене се оказва че няма изкореняване

До скоро имаше едни пенсионери които без да знаят защо гласуваха чинно за комунистите, така и не им увряха главите до последния им ден, понамаляха и БСП започна да залязва, явно и със зомбираните ще е така - трябва много време цялото това трайно увредено поколение да си отиде....

За съжаление обаче и новото поколение не показва признаци на трезво мислене, цялата енергия отива за лгбт и джендър наклонности....

Чет Май 18, 2023 3:10 pm
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
И как най големите патрЕоти, дето все мислят най-доброто на България, гласувайки я за чалгаря, я за копейката пишат по форумите или от щатите или от кралството или от германия?

Ще ти отговоря как, но отговорът ми няма да ти хареса. Човек помъдрява от жизнения си опит, и идеалите биват заменени от цинизъм и практичност.
Самият факт, който цитираш би трябвалo да ти светва някаква лампа в съзнанието и въпросът "защо?"

Чет Май 18, 2023 3:46 pm
Профил

Нищо няма да му светне, промит мозък. Само дето някои внасят и данъци в държавата колкото ти няма да внсеш за целият си живот, и плащат заплати и хранят семейства ....и допринасят за тая държава много повече от колкото ти дори може да си представиш. И в тоя аспект като че ли имат и право да недоволстват и искат нещо различно, къде са физически няма никакво значение.

Чет Май 18, 2023 7:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Само дето 99% от тия са гастарбайтери, натъпкани по 4 човека в стая, ядат кренвирши на вестници и пият най- евтината бира която се намира в теско. Избягали са там щото не мога да се оправят в бг и сега светът има крив. Тия ли плащат данъци и допринасят за държавата...
Той него си не може да оправи, тръгнал да дава акъл светът как да оправи...
Добре че повечето са стари ергени и не се размножават.

Чет Май 18, 2023 8:03 pm
Профил
Аватар

Да, има много такива, но те не са тия дето гласуват за Възраждане

Чет Май 18, 2023 8:12 pm
Профил

тито, евала, успя да си събереш житие и битие в 3 реда
не всички са от твоята категория, което обяснява и защо не всички се радват на глупостите на които ти се радваш, хората които критикуваш са с един цял човешки живот повече житейски опит от теб, не че те са живяли 2 живота...

Чет Май 18, 2023 8:35 pm
Профил

t_i_t_o написа:
Само дето 99% от тия са гастарбайтери, натъпкани по 4 човека в стая, ...
+1
За съжаление това им е живота. Имам няколко познати с акъл, които минаха точно по този път (по 4 - 6 човека в квартира) за няколко години и се върнаха в БГ и сега и на ум не им идва пак да емигрират.
Е, разбраха обаче, че ако работят така и в БГ както в странство - няма нужда да ходят в странство.
С много малко изключения болшинството емигранти са точно такива, каквито ги описваш.

И аз минах през емигранството за 3 години и 2000 година ми светна че няма защо да ги ручам жабетаята и се върнах. Не съм мил чинии, а работех инженерна работа, а после и менаджерска като заплатата ми беше над средната за страната на специалисти като мен. И въпреки това разбрах че няма смисъл да ги ручам жабетата, защото там не мога да постигна това, което мога и после постигнах в БГ - и се върнах.
Според мен емигрират основно 2 групи хора - такива без занаят, професия и професионални умения, които ходят да си търсят късмета (каквито предполагам ти визираш) и специалисти, които обикновено заминават с предварително сключен договор за работа - какъвто беше моя случай.

Обаче според мен не разбра какво ти казаха бабане и особено ToHu.

Чет Май 18, 2023 9:05 pm
Профил

ама и той е в това число, нали си беше признал че опита му в чужбина е 1 сезон бране на ягоди, за това е такъв "експерт" по западния живот....
колко човека мислиш бутат в един фургон на полето? да няма в уейтоуз да пазаруват? в теско естествено... със заплата на берач толкоз
ама иначе дава квалификации кой бил стигнал дъното....

Чет Май 18, 2023 9:24 pm
Профил

nik написа:
да няма в уейтоуз да пазаруват? в теско естествено...

Аз съм чувал разни работи за Уейтроуз че точно там ходят тарикатите, защото храната, на която и изтича годността на деня я пускат на символична цена за да не я изхвърлят а в Теско я прибират и си я поделя персонала, че той е по изпаднал и от клиентелата на тая верига.

Чет Май 18, 2023 9:38 pm
Профил

Някой май се разпозна тук...
Брането на ягоди 3 месеца лятото между първи и втори курс студент, не може да се сравни с пропилян цял живот... Нали се сещаш.

Чет Май 18, 2023 9:46 pm
Профил

Да прав си че много от тях няма лек живот, но както бабане каза те нито гласуват за възраждане /то и аз не гласувам за тях/ нито споделят тия възгледи. Ще се изненадаш да откриеш че те споделят точно твоите възгледи. Обратното обикновено се споделя само то хора които са успели да се издигнат над средното ниво, и не толкова като пари, колкото като позиция и гледна точка, от където се вижда една друга картинка, която ти там няма как да видиш, или по-скоро не искаш. Самото неискане може да се базаира на различни причини, но най-често е страхът, че може да видиш нещо което няма да ти хареса.
Иначе лично за мен няма никакво значение, аз мога да си позволя да водя живота който искам, където и както искам, дори би трябвало в тези условия да ми е по-лесно виж че всички милиардери подкрепят системата и строя, с малки изключения, и не случайно, е аз пък си имам принципи, може да съм измамник, ама съм честен измамник, и това което виждам не ми харесва, никак даже.

Чет Май 18, 2023 9:57 pm
Профил

ЦИК друго казва, а именно че ИТН е първа политическа сила в чужбина (с изключение на Турция естествено) на изборите юли '21.
А израждане са твърдо втора на всички избори след това.
Иначе ви разбирам опорките и мижавата пропаганда:)
И на всички е ясно, че спонсора им е един и същ. Та все тая за кое от двете се гласува.
https://results.cik.bg/pi2021_07/rezultati/32_UK.html

Чет Май 18, 2023 10:27 pm
Профил

:) ... ех тито тито ... такива като теб са тотална щета, и след 50 години ще си същият, жалко, но тя сегашната система разчита на точно такива като тебе, не си изключение, ти си правило, това е тъжното.

п.с. ти толкова си с промит мозък, че не можеш да приемеш дори идеята, че някой може да има мнение много различни от това което ти подкрепяш, не той трябва да е платен от някого и да му повтаря опорките, това много говори за самия теб

Чет Май 18, 2023 10:36 pm
Профил

Безсилие някакво май се прокрадва тук...
Принципно думите опорка и пропаганда не са ми в речника, но след като масово се използват тук като "отпор" срещу мои постове, защо да е проблем, че аз ги използвам, за да сляза на нивото тук?
Аз приемам вашето мнение, точно колкото вие приемате моето.
Всеки си има мнение, защо едно ще е правилно а друго не?
П.с. ако бяхте платени щях да ви разбера... Ама вие сте толкова промити, че го правите без пари, точно на това разчитат тия дето ви промиват.

Чет Май 18, 2023 11:04 pm
Профил

ToHu написа:
Да прав си че много от тях няма лек живот, но както бабане каза те нито гласуват за възраждане /то и аз не гласувам за тях/ нито споделят тия възгледи.

И ще споделиш ли кое точно не ти харесва от идеите на Възраждане. Да малко утопични неща говорят ама все пак имат идея да развиват България а не като другите които са на хранилка и гледат чужди интереси.

Чет Май 18, 2023 11:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974 ... 1080  Следваща