Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
аларма с/у крадци-средства за прогонване,уплаха,сигнализация 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение аларма с/у крадци-средства за прогонване,уплаха,сигнализация
Трябва ми да свържа датчик за движение с нещо което да ме извести в София или до познат на 50-500м от къщата ми ,тъй като къщата ми на село често я разбиват ,а в краен случай някава супер силна аларма (ако можеше временно да ги парализира докато дойда ,50 км са ) която да го заглуши и да дойдат да видят какво става ,тъй като имам познат който е наблизо той ще ме уведоми по тела и пала колата веднага.
2)Другата ми идея беше с някаква флашка да направя или звукова бомба да го уплаши и да се чуе до съседите ,или направо една сигнална ракета ,ама айде че се разприказвах много :twisted: :evil:

Нед Сеп 17, 2006 5:44 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Идеята с сигналната ракета (флашката) я забрави - това чудо ако го пуснеш в затворено помещение може да убие някой а и да подпали къщата ( в главата на ракетата има или фосфор или напалм - не съм сигурен точно каво е но на 300 метра височина си гори нормално даже в силна буря,тествал съм го !).Един приятел в мазата си е сложи пакет от 10 пиратки със закъснител - ако до 20 секунди не деактивираш алармата се запалват и гърмят заедно-помещението е малко и ефект има,тествали сме го с 1 и е О.К.Можеш а пуснеш някаква RF връзка до съседа и има едни модули (скоро ги дискутираха на форума)дето можеш да избираш GSM.Или някой стар ГСМ го преправяш малко алармата да ти го задейства и да ти звънне на твоя.Абе идеи много.В краен случаи може и минно заграждение - някой спомена че има промени в закона и май може да се използва оръжие за отбрана на частна собственност.

Нед Сеп 17, 2006 6:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Темата е по-скоро за безумни идеи
Ако търсиш истински начин за известяване - GSM, виж в сайта на Lupus има едно добро предложение например

Нед Сеп 17, 2006 7:19 pm
Профил

Мнение 
Ки4о написа:
Идеята с сигналната ракета (флашката) я забрави - това чудо ако го пуснеш в затворено помещение може да убие някой а и да подпали къщата ( в главата на ракетата има или фосфор или напалм - не съм сигурен точно каво е но на 300 метра височина си гори нормално даже в силна буря,тествал съм го !).Един приятел в мазата си е сложи пакет от 10 пиратки със закъснител - ако до 20 секунди не деактивираш алармата се запалват и гърмят заедно-помещението е малко и ефект има,тествали сме го с 1 и е О.К.Можеш а пуснеш някаква RF връзка до съседа и има едни модули (скоро ги дискутираха на форума)дето можеш да избираш GSM.Или някой стар ГСМ го преправяш малко алармата да ти го задейства и да ти звънне на твоя.Абе идеи много.В краен случаи може и минно заграждение - някой спомена че има промени в закона и май може да се използва оръжие за отбрана на частна собственност.

мислех с капаните ,но в тоя закон не е доизкусурено както трябва

Нед Сеп 17, 2006 8:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
stargate написа:
Ки4о написа:

мислех с капаните ,но в тоя закон не е доизкусурено както трябва

И пиропартони със сълзотворен газ помагат... :D
Мангала бяга, та петите му бият в задника... И плаче...

Нед Сеп 17, 2006 11:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мисля че системата за известяване с GSM е проста... Нали повечето GSM-и имат "бърз набор", наглася се да задържи 3-4 секунди примерно бутон 2 на телефона при което набира номера. В комплект със един датчик за движение, тия дето се ползват за лампи може да стане. Иначе понякога може да свърши схемата "симулатор на присъствие" - прави се едно "реле" което по случаен признак да светва и изгася лампите по къщата за по няколко часа...

Нед Сеп 17, 2006 11:03 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Milen_Haskovo написа:
Мисля че системата за известяване с GSM е проста... Нали повечето GSM-и имат "бърз набор", наглася се да задържи 3-4 секунди примерно бутон 2 на телефона при което набира номера. ...

Така, да видим...
Значи, GSMa се поставя близо до вратата, така че крадеца да го види веднага.
Под него има надпис: "Ако натиснете и задържите бутон 2 за 3-4 сек ще получите бонбонче"...
И той натиска бутона и чака...

Нед Сеп 17, 2006 11:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Исках да кажа че датчика за движение да се нагласи да "натисне" копчето...

Пон Сеп 18, 2006 12:02 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:

А как ще ги възпламеняваш?

Пон Сеп 18, 2006 8:00 am
Профил

Мнение Re: аларма с/у крадци-средства за прогонване,уплаха,сигнализ
stargate написа:
Трябва ми да свържа датчик за движение с нещо което да ме извести в София или до познат на 50-500м от къщата ми ,тъй като къщата ми на село често я разбиват ,а в краен случай някава супер силна аларма (ако можеше временно да ги парализира докато дойда ,50 км са ) която да го заглуши и да дойдат да видят какво става ,тъй като имам познат който е наблизо той ще ме уведоми по тела и пала колата веднага.
2)Другата ми идея беше с някаква флашка да направя или звукова бомба да го уплаши и да се чуе до съседите ,или направо една сигнална ракета ,ама айде че се разприказвах много :twisted: :evil:

Имам готова алармена система с вграден GSM комуникатор ако те интересува :)

Пон Сеп 18, 2006 9:23 am
Профил

Мнение 
Milen_Haskovo написа:

как може да се "нагласи"

Пон Сеп 18, 2006 6:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Lupus написа:

А как ще ги възпламеняваш?

Пак с SMS. И други работи могат да се включват, стига да не искат ток повече от 10А.

Пон Сеп 18, 2006 7:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
stargate написа:
Milen_Haskovo написа:

как може да се "нагласи"

Май хич те няма с електрониката, като не можеш да го "измислиш" :axe:

Пон Сеп 18, 2006 7:50 pm
Профил ICQ WWW

Мнение Hehe
Milen_Haskovo написа:
stargate написа:
Milen_Haskovo написа:

как може да се "нагласи"

Май хич те няма с електрониката, като не можеш да го "измислиш" :axe:

Ако помислиш малко всичко може да се направи , аз ти споменах че имам такава аларма , но имай в предвид че тя освен че има 4 различни входа за ниво на сгнализация има и 4 управляеми изхода за задействане от клавиатурата на GSM-a , демек ако закачиш пиропатрон със задушлив газ може да го задействаш чрез GSM-a :D
Може да използваш и високоволтов токов удар за парализиране или каквито се сетиш неща !
Дерзай ако си добър в програмирането може да си направиш собствена програма за чипа :)

Прикачени файлове:
Alarma_home_output.JPG
Alarma_home_output.JPG [ 49.97 KiB | Прегледано 5807 пъти ]
Alarma_home.JPG
Alarma_home.JPG [ 132.83 KiB | Прегледано 5830 пъти ]
Пон Сеп 18, 2006 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
A аз съм си ги степенувал така:
1. Включва се осветлението и озвучаването със следния текст: "Малеее, копеле, да знаеш сега какво те чека..."
2. Задействат се пиропатроните със сълзотворен газ
3. В градината автоматична ключалка отключва веригата на каракачанката - (чупи конски кокал от първа захапка)
4. Ключалката на дворната врата се блокира за 10 мин
За останалото се грижи каракачанката... :lol:

Пон Сеп 18, 2006 10:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща