Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
emilvtc написа:
Това интервю на Осман Октай - 130: Бойко ще управлява 4 години представя много интересна гледна точка за мен и ако всичко това за което разправя е вярно - много е зле работата. Безизходицата е отчайваща - точно заради руските интереси и дълбоко окопани техни структури.

Тос индивид и друг път съм го слушал, професионален пропагандист, използва полуистини за да вменява за каквото му е платено, очевадно не е безпристрастен и сам дори не си вярва, общо взето нищо ново не чух, върти си плочата с обичайната западна пропаганда и спуснатите опорки които трябва да се ползват и вменяват като обикаля медиите

Преди избори или важни решения използват такива платени "експерти" и пълнят всички медии, имаше и един друг доста напорист, каролев май беше, същия манипулатор и той, тия всеки ден могат да се кълнат в нещо различно, зависи кой плаща

Пон Апр 24, 2023 12:21 pm
Профил

Те говорят ама никой не ги слуша, и не само че не ги слуша Ами като станат по-разговорливи ги пращат да си ходят ....АЕЦ се управлява от политици, не забравяйте това. Там хората са послушни защото получават доста добри пари и не искат да си търсят нова работа.

Пон Апр 24, 2023 2:29 pm
Профил

Това не е точно новина от страната, но засяга и нашата страна:
"Доц. Григор Сарийски: Европейска Централната Банка държи на къса каишка всички страни-членки". Споменават се интересни и позабравени примери от скорошната световна история.

Та както спукването на балона на заблудата за свободата на словото на запад (изтока въобще няма да го споменавам) все повече хора започнаха да го забелязват и осъзнават, така мисля че това ще стане и за истинските причини за войната в украйна, сакнциите и напъна да ни вкарат в еврозоната.
И мантрата за "свободните" пазари отдавна е изветряла - особено за търговията в еврозоната. Квотите и субсидиите в нея са ярко доказателство за това.

Дано (а-ма на дали с тези си свои "представители" в парламента) България вземе правилното решение и страна от гледна точка на собственият си интерес - краткосрочен и дългосрочен.
Аз за себе си яснота по тези въпроси нямам, но в никакъв случай не вярвам на казаното от родните ни (и не само) политици по темите. Ясно ми е, че те не мислят за моя интерес (което е изцяло мое задължение), а обслужват чужди такива в опита си да се облажат и те.

Чет Апр 27, 2023 8:50 am
Профил

Ами САЩ имат проблеми които не могат да решат икономически, в основата на всички тия проблеми стоят напъните за социализъм и педерасизъм ... проблема е в строя, в САЩ вече строя не е капитализъм, Миро някъде беше споменал за поврата в отношенията, това оказва влияние, може би и социализма се стимулира от това, но е факт. САЩ както и не малко страни в ЕС трябва да осигуряват паразити, пълни паразити, па били те цигани, негри, индийци или каквито други си имат, това не изключва и бели хора, и такива има не малко които паразитират. Дари да има достатъчно финансов ресурс това не може да остане изолирано, за да съществува се налага промяна в социалния строй. Тия промени обаче не са само в отношенията, те са във всичко, правна система, промяна на базови права и свободи.
Нямам представа кои са двигателите на тези промени, дали са политици разчитащи на популистки методи, дали са банкери и финансисти искащи, дали са тайни организации ... който и да е обаче допуска една основна грешка, представя си, че от позицията в която се намира всичко това него няма да го касае, е да ама не, тия промени засягат всички, и никой не е предпазен от нищо колкото и богат и властимащ да е. правната система от 20-ти век, която вече е отживелица навсякъде, макар да има нейните си недостатъци, даваше някаква защита от това, но тя вече не съществува, правото вече не е дори право на силния ... дори не на силния на деня ... щом прокурори си позволяват открито да говорят, че те няма да завеждат дела срещу определени престъпления и никой не му иска оставката, това кето той прави е престъпление за затвор .... за какво говорим.

Чет Апр 27, 2023 3:45 pm
Профил
Аватар

Още един завод в колекцията на NOTE
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/ ... ni_kapital

Пет Апр 28, 2023 8:40 am
Профил
Аватар

Конверсия на хартия към нещо материално?

Пет Апр 28, 2023 9:06 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Конверсия на хартия към нещо материално?

Именно, от чертеж към платки. NOTE са като FLEXTRONICS - така, че вероятно няма да им е зле.
Този отляво не го познавам, но другия мисля че съм го виждал в Комет.

Пет Апр 28, 2023 11:04 am
Профил

Нито едно от двете имена не ми е познато. Хубаво е че се появяват по-големи компании в БГ, но за служителите това не винаги е добре. В случая може би е, с оглед цената на сделката може би не са имали много работа напоследък, но за добре работещ бизнес придобиването му от по-голям играч обикновенно води до негатив за служителите, е не винаги но ...

Пет Апр 28, 2023 3:45 pm
Профил
Аватар

Възможно е - въпросът в случая е - дали собствениците просто искат да вземат парите и да направят нещо друго сами,
или да продължат да са шефове, и освен парите от продажбата да продължат на заплата и да продължат да развиват фирмата.

А какво точно ще стане...никой не знае. Нас ни продадоха на един предишен работодател - не беше лесно, направихме нов продукт,
харесаха го - но си бяха решили да ни затрият и като не се разбрахме - всички напуснахме и си намерихме нови неща.
А те си постигнаха целите - но в случая шефовете обраха печалбите, а работниците - негативите.

Съвсем други неща се случват не само когато се говори колко е велика фирмата - но и се раздават бонуси, организират се обучения, има бюджет за развой и нова техника и т.н.

Ето линкове за компаниите
https://www.atm-el.com/
https://www.note-ems.com/en/
https://flex.com/

Пет Апр 28, 2023 5:01 pm
Профил

Флекс са ясни, ама там да си клиент не служител, имам наблюдения ...

Съб Апр 29, 2023 3:05 pm
Профил
Аватар

Що бре, аз еаботя с бивш техен служитвл - работил е тук и във Тексас, доволен е. Но все пак е напуснал и работи като консултант, вероятно добра школа като всички големи компании, но не и най-приятното място да стоиш дълго яреме.
Иначе както знаеш от електроника трудно се забогатява ;)

Наскоро паркирахме грешно при съседите, правят табели...две чисто нови спортни аудита, може и ел. да са били, плюс другите коли на паркинга бяха добри...поправихме се и паркинга на асемблаторите не изглеждаше толкова добре...

Пон Май 01, 2023 6:06 pm
Профил

Флекс, Санмина, Джебли ...ммм това са CM, работил съм с някои от тях, от средно ниво нагоре хората са що годе доволни, дори и в САЩ, но на по-ниските нива където са инженери и подобни не знам, не съм чул много хвалебствия, но за работниците хич не е розово нито в САЩ нито другаде, в Мексико са на мин.което може да се плати, аз от тях крада обикновенно асемблатори, давам им малко повече пари, 5 дена работна седмица и са щастливи....лошото е че се преместих и сега само Джебли са близо, ама има още 20- на големи, и стотици по малко а зоната е сравнително добра и не живеят много бачкатори, та стана проблем с хората. Тъкмо им купих каруца да се возят тия от по-далеч ама пак не са доволни....

Пон Май 01, 2023 6:26 pm
Профил
Аватар

nik написа:
От цялата работа излиза че бързат да подписват едни заробващи договори за да продължава да тече рекичката към хамериката, а дали някога ще ни е полезно това което е обещано в договора - не е важно

Другото интересно е че в същото време германия затваря атомни централи и настоява това да стане тенденция

Съмнявам се, като се спука балона с ВЕИ, ще обявят ядрената енергия за най-зелената (тя открай време си е зелена, само вижте как светят Симпсъните) и ще започне нов бизнес със строене на ядрени централи. Или не са го осъзнали още, или дневния ред е друг момента.

Вто Май 02, 2023 7:16 pm
Профил
Аватар

velio написа:
nik написа:
От цялата работа излиза че бързат да подписват едни заробващи договори за да продължава да тече рекичката към хамериката, а дали някога ще ни е полезно това което е обещано в договора - не е важно

Другото интересно е че в същото време германия затваря атомни централи и настоява това да стане тенденция

Съмнявам се, като се спука балона с ВЕИ, ще обявят ядрената енергия за най-зелената (тя открай време си е зелена, само вижте как светят Симпсъните) и ще започне нов бизнес със строене на ядрени централи. Или не са го осъзнали още, или дневния ред е друг момента.

По-добре да не започва. Или ако започва, да купуват само от руснаците.

Вто Май 02, 2023 7:20 pm
Профил
Аватар

Извън майтапа, аз съм за ядрената енергетика, няма алтернатива за съжаление.

Сря Май 03, 2023 4:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971 ... 1080  Следваща