|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:02 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Соросоиден питомник да говори за чугунени глави е меко казано смешно, вече не е тайна че войната е режисирна от американците, и ако руснаците не се бяха намесили щеше да има масови гробове с милиони избити в донецк и луганск, поне такива са били плановете, дали това щеше да е по морално ако руснаците не се бяха намесили? Аз мисля да, по добре да мрат терористи от колкото терористи да продължават да избиват цивилни както са правили до сега
Та като говори един облъчен за морал, нека да вземе в предвид и хилядите избити от украинците до преди войната, или щом не го дават по соросоидната талавизия значи не се е случвало? Или това е било морално етническо прочистване?
|
| Вто Апр 11, 2023 9:11 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Това с милионите в масовите гробове имаш ли го черно на бяло или звездите ти го говорят както винаги?
|
| Вто Апр 11, 2023 9:38 pm |
|
 |
|
nik
|
звездите ми говорят, казаха че през повечето време не си чак толкова глупав колкото изглеждаш докато пишеш тук  да оставим на страна заблудените "моралисти" https://business.dir.bg/ikonomika/642-0 ... na-nashetoсега да видим как ще съсипят и без това трудното земеделие само и само да угодят на американците, щото видиш ли трябвало да помагаме на терористите в украйна, и поляците изреваха ама от ЕС казали че щяло да има субсидии за полша... създават проблем и после го решават със субсидии... няма проблем, а за БГ ще има ли субсидии?
|
| Вто Апр 11, 2023 9:44 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Тоест нямаш доказателства и го караш на опорки?
Чакай сега, ревем че са ни скъпи горивата, а като е евтин хляба пак ревем, двоен аршин ми се чини тук? Нали тука всички сме против изкуствените регулации, които изкривяват пазара или просто така си говорим? Аз като потребител искам да купувам на ниски цени. Щом за единица продукция на някой производител цените са по-високи, значи не е конкурентен.
|
| Вто Апр 11, 2023 9:53 pm |
|
 |
|
nik
|
поне да знаеше за какво говориш.... ама така става като нямаш спусната опорка от соросоидните медии, идея си нямаш за какво иде реч ама по инерция си плещиш глупости на килограм
|
| Вто Апр 11, 2023 9:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Първо доста неща са се променили, да не кажа почти всичко. Второ не знам как успява да се насажда тая идея за орките ... отиди в Москва или кой да е друг руски град, то Москва трябва да се изключи но дори и там, и иди в кой да е американски град, и после ми кажи къде имаш усещането, че живеят орки ... първо като култура, статистически погледнато Руснака е доста по-културен от повечето западни нации, средно говорим, не говорим за поети, писатели, композитори, те си имат цели школи там, каквито много западни нации нямат. Второ като хора и характер, отново Руснаците са доста по социални и човечни същества от повечето западни нации. За ценности като семейство, приятели та дори и религия няма да говорим, и там има съществена разлика с запада. Ако трябва да сме откровени, ние сме в пъти по близко до Руснаците от колкото до Чехите примерно, няма да говоря за Немци, Англичани еле пък американци. Тая близост не се дължи на руско влияние, нито на 45-тр години социализъм, тази близост е много по-дълбока просто защото имаме много повече общи корени, и това е не само с Руснаци, Сърби, Македонци, Поляци, ние дори с Турци и Гърци имаме доста повече сходства от колкото с някой на запад. Та как изведнъж един става орка, а този в огледалото не е орка ? Кое точно ги прави орки ?
|
| Вто Апр 11, 2023 9:57 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Съгласен съм на 100% с горното - истинско доказателство, че трудният живот сплотява хората, а лесният ги очуждава. Въпреки това предпочитам лесен живот. Нямам против народа на Русия, в масата всички хора са еднакво добри и лоши. Имам против имперската политика на Русия спрямо България от турско насам.
|
| Вто Апр 11, 2023 10:07 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
|
| Вто Апр 11, 2023 10:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А какво ще кажеш за имперската политика на Германия, Австрия, UK, САЩ, а и самата Турция спрямо България ? А ако говорим за лесен и труден живот, поредно доказателство, че май не си наясно за живота на запад, а да не говорим за живота в миналото. Всъщност ние на балканите и преди и по време на турците сме си живели доста по-добър живот от Руснаците а за западноевропейците изобщо няма да говорим, дори 17-18-ти век те са били като цяло много по-зле. Не знам дали си чел книги за този период, да речем от 10-ти до 19-ти век, за живота на обикновеният човек в западна Европа, хич не е бил нито лесен нито весел. Та тезата за лесния и трудния живот не може да мине тук, за Българи и Руснаци живота е бил много, много различен, Руските селяни са имали живот много по-близък до френските, английските или немските от колкото до Българските. Приликите не се базират на начина на живот, базират се на сходни корени, най-вече славянски, силното влияние на изтока, на нас си ние в кръвта, при руснаците не толкова но са им били на прага, силното влияние на Византия и в последствие Османската империя.
|
| Вто Апр 11, 2023 10:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Генетичните връзки като връзки не са от съществено значение, ние нямае и много връзки с Турците но те имат огромно влияние в-у културата ни, дори езикът ни е славянски. Корени не е равно на ДНК, корени е равно на сходно място обитание от там и всичко останало, а ние сме имали доста сходни местообитания с Руснаците и не само.
|
| Вто Апр 11, 2023 10:54 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Ако ти или някой друг сте попадали до момента на такива ще съм Ви благодарен ако дадете имена и/или линкове към интервюта с тях. Аз се стремя да живея като не правя на другите това, което не искам те да правят спрямо мен. Не "хитрея" спрямо с приятелите си например при плащането на сметката на общите ни събирания за да съм "печеливш" а те "губещи", за да имам "очи" пак да се събера с тях, а и те да искат да съм стях. Иначе - оставам без приятели. Е, от време на време съм плащал сметката на някой от тях, но като са си стъпвали на краката винаги са връщали жеста. Има и такива, които не са (щото са хитри и са "спечелили" от мен), но те вече не са в кръга на приятелите ми. Вземи например в циганската махала да окрадеш някак си социалните помощи на хората там, с парите си построй палат в центъра на гетото и после живей добре, спокойно и "царски" там. Очевидно няма да ти се получи. (Примера пак ми е силно контрастен, за да се схване по-лесно тезата ми) Като видя някой, който е на път да си строши главата с действията си и му кажа да не го прави поради еди какви си причини, а той продължи - проблема и последствията от действията му си е негов, нали? Това, което ме притеснява е, че БГ може да бъде вкарана в същия сценарий и по същия начин от "правителство" избрано и с подкрепата на по-малко от 10-15% от населението ни. Съгласен с това, само трябва да се уточни коя е змята в случая.
|
| Сря Апр 12, 2023 8:34 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
случайна глупост от тубата... Просто ми стана смешно как теле гледа железница, макар че в случая става дума за американец в Китай.
|
| Сря Апр 12, 2023 12:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде и ти като чукчата, всичко на теле го докара, баш маймуна си е това. Ами лъскавичко да, и поддържано но нищо кой знае какво, телето явно не е стигнало до истинската железница, за такива гари не само в сащ ами и в германия не могат да си мечтаят, направено да е ефективно, бях качвал май едни снимку ...
|
| Сря Апр 12, 2023 4:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
беше спам сори, но просто ми стана много смешно като го гледах  а то не е...
|
| Сря Апр 12, 2023 5:08 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Американците много интересен закон искат да си прокарат, за техните интереси в Черно море. Бре да му се невиди много нахални взеха да стават. Те и законопроекта от 15 март тая година. https://www.congress.gov/bill/118th-con ... t?s=1&r=12
|
| Пет Апр 14, 2023 5:28 am |
|
|