|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:18 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Мини кран/повдигач
Абе големичко това .. точно така няма да има място, но нещо подобно мисля. Варианта да им го оставя на въздух и като дойда след месец да го преправям май е най-вероятен. Няма да губя повече време за тая спирачка, по точно за освобождаването и, в момента може да стане чисто механично с палеж до ръкохватката и пневматично. Трябва да довърша и да го боядисвам  Мислех тая седмица да направя на работните станции стелажите за компоненти, май няма да стане, то и кутийки май нямам достатъчно от всички размери а там от където пазарувах много намалили асортимента, преди имаше 15-на размера сега са 5-6 налични, отделно че и преди бяха с в цвята а сега само в 3 ...
|
| Пон Апр 03, 2023 3:18 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Аз сега виждам темата. Тони, много работа си хвърлил тук. Нямаше ли някой подходящ малък стакер?!
_________________www.elkran.com
|
| Вто Апр 04, 2023 5:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нищо не видях, и,а доста дадености. Колоната трябва да е асиметрична на рамата, такива почти няма. Рамата трябва да е отворена и правоъгълна, има някои триъгълни, светлото трябва да е между 850-900 мм, а като габарит не трябва да превишава 1000 мм на широчина. Има ограничение и по дължина, не повече от 700-800. То да ти кажа рама, колона, ролки бяха лесната част, два дни за онова плъзгащото и още ден за ролките. Зора е след това, ротатора, грипера, спирачката, има едно линейно слайдване ....почти е готово, вчера боядисвах. Днес ще сглобявам, бавно съхне тая боя, тя е суха но мека, трябваше да взема някоя 2к. За момента на спирачката сложих малък пнемватичен цилиндър, като дойда другия път ще го сменя с нещо електрическо, дотогава ще влачат маркуча.
|
| Вто Апр 04, 2023 5:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е до тук го докарахме, можем да го пишем почти завършено, временно, другия път ще махна пневматиката. Остана да окабеля бутоните и релетата, ама тия изроди още от днес започват да почиват, половината магазини затворени, ни кабел намерих ни терминали за релетата, утре ще импровизирам нещо, добре поне че крайни изключватели предвидливо си купих.
|
| Сря Апр 05, 2023 7:00 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
Браво. При лебедката мое да туриш едно компресорче за кола на 12 волта и едно празно бидонче от фреон и няма да мъкнеш маркуч с въздух.
|
| Сря Апр 05, 2023 8:41 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Съседа (чукчата) погледна и заключи: Жълтите детайли трябвало не само да бъдат боядисани в жълто, а да имат диагонални черни ивици...
|
| Сря Апр 05, 2023 8:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Такива ли  Имам лепенки за целта ама не знам дали ще сложа, всичко ми е без раета, раета имам на раковете и на пода 
|
| Сря Апр 05, 2023 9:22 am |
|
|