|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Мини кран/повдигач
трябва ама няма  5 дена за барабана, няма начин да ги чакам и за 20 втулки 5 дена. Трябва да си купя едно малко стругче ама това е друг въпрос.
|
| Пет Мар 31, 2023 2:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
А, същото каза и чукчата... 
|
| Пет Мар 31, 2023 3:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Минавам покрай едно място където ги продават буквално на кило, даже мислех да видя дали няма подходяща спирачка, щото имат и купища разпарчатосани. Никога не съм влизал вътре, отвън виждам само големи китюци някои госни само за скрап. Може да се окаже че вътре има нещо малко и читаво ...сега ме подстрекаваш да вляза.
|
| Пет Мар 31, 2023 5:50 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
И после ще почнеш да пишеш в частта за CNC-та как му правиш с ЦПУ 
|
| Пет Мар 31, 2023 7:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, аз на рутерчето още не съм го довършил. Монтирах моторите, сглобих таблото, даже и конекторите на кабелите запоих, остава да ги включа ама не ми остана време, или по-скоро гледайки кочината която трябва да оправя реших да го оставя за друг път ....а баща ми ще ми купи колело ама друг път 
|
| Пет Мар 31, 2023 7:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Те с това ще се пробвам да видим какво ще стане.
|
| Съб Апр 01, 2023 7:14 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
И какво ще управлява тая спирачка от колело.
|
| Съб Апр 01, 2023 7:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Пружина и соленоид. Пружината ще я държи винаги задействана, соленоида ще я отпуска.
p.s. тъкмо с ебях засилил да купувам соленоид и ми хрумна една идея, пропорционално механично управление. Повечето такива са пневматични, и там самата ръкохватка управлява и вентила, т.е. като тръгнеш да завърташ тя пуска въздух до де не се завърти до неутрално положение. Чудя се мога ли да спретна нещо такова чисто механично, в случая ръкохватката ще го играе като лост който ще освобождава спирачката. Ще видя какво ще се получи.
|
| Съб Апр 01, 2023 8:02 am |
|
 |
|
ToHu
|
Нещата станаха философски  До тук спирачката работи перфектно, не е нужна кой знае каква сила да се освободи, може да стане и със соленоид, и с дръжка която да е и лост също, а може и малко лостче да има около дръжката което да се задейства с палец. Аз в момента го освобождавам с палец без никакви проблеми, но да речем лостчето и то ще е 2:1, тъкмо ще е по-прецизно .... За соленоида ме спира само едно, харчи ток, и то няма да е малко ток, а в същото време ротация ще се използва доста повече от вдигане и сваляне, мога да си представя че ще държат спирачката освободена през повечето време докато наместват, а акумолатора ми е само 40 Ah ако 20% от времето я държат включена това са си час и половина, и ако дърпа 10-на А отиде 1/3 от батерията само за спирачката ... та идеята за соленоид все по-малко ми харесва.
|
| Нед Апр 02, 2023 6:12 am |
|
 |
|
pipilica
|
Вместо соленоид що не видиш е тва дали няма да ти е по-удобно. https://www.google.com/search?q=electri ... irefox-b-dМи не е много пари според мен, но ще е в пъти по-удобно https://www.amazon.com/American-Shifter ... B005R927XW
|
| Нед Апр 02, 2023 6:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ще разгледам, малко са бавни, но пък на мен ми трябва много малко ход, ще видя какво се намира.
|
| Нед Апр 02, 2023 7:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
С тия спирачки проблема май е че почти всички са CAN, може би ако се разкости може да се преправи но може и да не може ....иначе SKF имат перфектно модулче.
|
| Пон Апр 03, 2023 12:20 am |
|
 |
|
pipilica
|
Що не не си направиш едно, мотор от стъклоподемник на кола от тия с въже дето са, хем бързо хем яко опъва, две релета и едно цъкало ти трябва.
|
| Пон Апр 03, 2023 12:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Еее щото не съм се сетил, чакай да видим какво може да се намери, аз затова пиша щото не се сещам какво подръчно може да използвам  Има електрически цилиндри ама те големи, 150 кг ... мен ми трябва 10-15 кг сила, не 150  То лошото е че съм тук до Петък, трябва да е завършено и готово. План Б е да му сложа пневматика, а като дойда другия път да го електрифицирам .. то това е план С, план Б беше чисто механично, но не ми харесва, не е удобно за задействане, не е трудно но неудобно, с бутон в ръкохватката ще е най-удобно.
|
| Пон Апр 03, 2023 2:10 am |
|
 |
|
pipilica
|
Е така да го направиш. Това преди време го правих да смъква фрезата, че имах да фрезовам много и еднакви детайли, и много удобно натискаш и се смъква, натискаш и вдига, има и крайни изключватели за горе и долу.
|
| Пон Апр 03, 2023 2:19 am |
|
|