Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
Абе не знам до колко генерираните кодове са работещи ни снощи докато си смятах барабана на лебедката си викам я дай да видим какво ще сметне чата ... е нищо не сметна. Първо бърка формулата за обиколки с тази за лице. Казах му че греши, махна квадрата но махна и Пи, питах го де е Пи изплю нов резултат, с Пи ама пак нещо грешно имаше, но не изчетох какво е писало и къде е сбъркало.
Иначе пише много убедително, но извън фактите които ги дърпа от нейде, другите му способности са силно ограничени. Преди време пак го бях пробвал с нещо за смятане, и там никакъв успех.

Вто Мар 28, 2023 5:34 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе не знам до колко генерираните кодове са работещи ни снощи докато си смятах барабана на лебедката си викам я дай да видим какво ще сметне чата ... е нищо не сметна. Първо бърка формулата за обиколки с тази за лице. Казах му че греши, махна квадрата но махна и Пи, питах го де е Пи изплю нов резултат, с Пи ама пак нещо грешно имаше, но не изчетох какво е писало и къде е сбъркало.
Иначе пише много убедително, но извън фактите които ги дърпа от нейде, другите му способности са силно ограничени. Преди време пак го бях пробвал с нещо за смятане, и там никакъв успех.

Математиката му много куца (на GPT-3 и GPT-3.5). Това много хора го наблюдават, включително и авторите го признават.

В новата версия (GPT-4) нещата били значително по-добре. За съжаление не е достъпна по същия начин. Но имал много нови възможности, включително да работи с данни и изображения, както и да изпълнява разни задачи.
За момента само платен достъп има (ако си клиент на Office 365 можеш да го ползваш през Copilot, също и през Bing, Google, а скоро и през Скайп - дори в момента може да се включиш в листата на чакащите за достъп). Microsoft започват обаче доста сериозно да интегрират ИИ в продуктите си... Скоро и във вашия дом... Чак ми е притеснителен ентусиазма с който го правят.
Най-интересното за мен е че при тестовете е успял доста добре да излъже (умишлено, с цел да постигне някакъв резултат - да премине през Captcha) и да напише цяла стратегия за пропагандна кампания. Та са му сложили филтри за отговори на определени теми, една от които е медицински въпроси....

Вто Мар 28, 2023 5:50 pm
Профил
Аватар

То точно в това е магията. Интегрирали са GPT-4 с Wolfram MAthematica и с Python Interpreter. Сега самият модем е просто интерфейс към туловете, обаче донякъде интелигентен интерфейс и това го прави интересен. За медицински проблеми скоро ще го свържат с бази данни като DynaMed, Uptodate или BestPractic и докторите ще си говорят с него, поне по-умните от тях. Същото и при програмистите. Видяхте ли как се е справил със симулираните изпити за програмисти? А още не са инвестирали в тунинговането му.

Вто Мар 28, 2023 7:56 pm
Профил WWW
Аватар

Сега работя върху проекта с дигиталния стетоскоп и четеца на глюкоза и кръвно налягане. Библиотеки за обработка на аудио и изображения, модели за разпознаване на цифрите, 90% от насоките идват от него. Буквално позволява да навлезеш за отрицателно време в области които са ми напълно неизвестни, като изключим фундаменталните инженерни познания.

Вто Мар 28, 2023 7:59 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
Сега работя върху проекта с дигиталния стетоскоп и четеца на глюкоза и кръвно налягане. Библиотеки за обработка на аудио и изображения, модели за разпознаване на цифрите, 90% от насоките идват от него. Буквално позволява да навлезеш за отрицателно време в области които са ми напълно неизвестни, като изключим фундаменталните инженерни познания.

Така си е, значително заобля ръбовете по кривата на учене. Аз ъсщо го ползвах за някои теми, които ми бяха интересни. Просто не съм имал везможност/желание да навляза по-дълбоко в тях. Но определено ми даде стартова позиция. Което е много важно, когато нямаш никакво понятие в дадената област.

Сря Мар 29, 2023 4:06 pm
Профил

Ами въпроса е че и доста невярна информация дава, пробвал съм го няколко пъти за да видя какво ще отговори, Ами лъже, не че лъже, това му е в базите данни, но очевидно е грешно. Това е много сериозен проблем, много хора си мислят, че дава вярна информация, учителите като започнат да го използват ще започнат да преподават глупости, и горе долу ще стане една лъжа повторена 100 пъти става истина.
Проблем според мен е при обучението му, никой не си е направил труда да провери дали му подава вярна информация, а в него интелигентност няма никаква, ако открие на 10 места, че слънцето се върти около земята това ще научи ...

Сря Мар 29, 2023 4:59 pm
Профил
Аватар

Всеки трябва има в библиотеката :lol:

Прикачени файлове:
1680272846181.jpg
1680272846181.jpg [ 68.7 KiB | Прегледано 2497 пъти ]

Съб Апр 01, 2023 12:43 pm
Профил
Аватар

Правилното заглавие е „prompt engineering“

Нед Апр 02, 2023 9:56 am
Профил WWW
Аватар

https://twitter.com/BrianRoemmele/statu ... 8001868801
ето това търкаля: https://github.com/nomic-ai/gpt4all

Щом на калкулатор със 149к рам и 3М ром може, сигурно и на средна класа микроконтролерче ще стане... :wink:
(може да се пробвам на някой пик...)

Пет Апр 07, 2023 11:12 pm
Профил
Аватар

тва горното е базирано на Facebook LLM Generator ( незнайно колко успешна LLM ... те сигур затова и го шарнаха )

ChatGPT не знам колко е "AI", но за политик стаа ... ако няма от къде да "препише" такива глупости твори че не е истина

Нед Апр 09, 2023 5:04 pm
Профил ICQ

Справя се доста добре с писане на VHDL код, накарах го да ми напише VHDL тестбенч от Verilog сорс, в сорса имаше декларация на сигнал "reversed" което е резервирана дума във VHDL но не и във Верилог, чата го портна правилно но хайлайтна сигнала "reversed" да подскаже че трябва да се пипне сорса за да проработи бенча.

Нед Апр 09, 2023 7:37 pm
Профил
Аватар

https://gpt4all.io/index.html

Пет Апр 14, 2023 10:17 am
Профил
Аватар

https://habr.com/ru/articles/729046/

Пет Апр 14, 2023 9:48 pm
Профил ICQ

Тоя чат определено е голяма работа, миналия уйкенд си играх с него, първо му пуснах един С код и го накарах да ми генерира RISK-V асемблер. Първо чата ми оправи грешката в кода, по инерция използвах NULL от VHDL, чата го оправи на NOP. После генерира успешно асемблера. След това го накарах да генерира машинен код - и там се справи добре и накрая го накарах да генерира VHDL тест бенч за проверка на инструкциите, които е използвал в асемблера. Там също се справи доста добре. За писане на код определено може да бъде добър помощник.

Съб Апр 15, 2023 12:02 am
Профил

Силата на пропагандата....
https://m.dir.bg/it/tehnologii/chaosgpt ... echestvoto

Вто Апр 18, 2023 12:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 99  Следваща