| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
някой обърна ли внимание как протекоха изборите в Естония и какъв резултат се получи?
|
| Сря Мар 08, 2023 7:58 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ей на, хората ферман са изписали като за учебник https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Esto ... y_electionтова което чух по радиото беше че либералите са утрепали рибата, и ще правят каквото си искат. но това е Естония 
|
| Сря Мар 08, 2023 8:04 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
имах предвид технологията на гласуване - 300К гласа в ~500 секции и още толкова 'електронни' чрез приложение в телефон. по пощата и гласуването в чужбина мисля, че е малък процент и може да размести най-много 1-2 мандата. обаче гласовете от секциите и 'електронните' са точно наопъки като резултат, че са и сравними като бройка. и докато секционното е един ден (или два?), електронното е цяла седмица.
отделно любопитен факт е тяхната особена категория 'неграждани', които имат всички други задължения към държавата, но нямат право да гласуват. и никак не са малко. е, болшинството от тях говорят само руски, затова и са в отделна категория. и това е от (десетки) години, не е от миналата година.
|
| Сря Мар 08, 2023 8:39 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ти да не намекваш нещо 
|
| Сря Мар 08, 2023 8:57 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ай са... ще ме изкараш пингвин щрауса най-мразел котките
|
| Сря Мар 08, 2023 9:16 am |
|
 |
|
nik
|
като вземем в предвид колко е голям залога и кой се опитва да си постигне целите в региона - аномалиите не са изненада
|
| Сря Мар 08, 2023 9:21 am |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Мар 10, 2023 9:33 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
|
| Пет Мар 10, 2023 10:53 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Какво е казало някакво про-путинско франсе няма никакво значение...
|
| Пет Мар 10, 2023 11:37 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Виж какво става в Грузия, историята се повтаря 1:1... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Всъщност и ние хич не сме по-трезви, че да се смеем на грузинците. Като гледам как се пенят някои "българи" за един паметник. Отрезняване? Не го виждам...
|
| Пет Мар 10, 2023 11:39 am |
|
 |
|
nik
|
Това в грузия и мен ме озадачи... дежавю? какво им пречи на тия протестиращи закон против чужди агенти... нещо което е в полза на държавата... единствено на американците им пречи тоя закон.... да се чуди човек кой ли е организирал протестите... явно преди вкарване на такива закони първо трябва да се спре финансирането на нпо-тата и блокиране на фейсбук, или където локално американците подклаждат
|
| Пет Мар 10, 2023 11:55 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Може и аз да не съм разбрал нещо, но този закон в Грузия НЕ забранява външно финансиране, а изисква само то да се обяви в случай че надхвърли 20%. И аз не разбирам защо и срещу какво точно протестират и кой организира тези протести.
Ако и в БГ имаше такъв закон - щяхме да знаем кои са руските и кои са хамериканските медии и щеше по-лесно да определяме като ги слушаме за кое и до колко да им вярваме.
Ако не греша в САЩ има такъв закон.
Би трябвало и в БГ да има такъв закон, не мислите ли? (ако не за друго - и ние да сме като хамериканците)
|
| Пет Мар 10, 2023 1:03 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Да, не си разбрал. Проблемът не е във външното финансиране, а в това защо точно сега се налага гласуването на такъв закон. Очевидно е, че путин иска да реанимира руската империя (не ссср), а грузинците нямат ресурсите на Украйна за да се противопоставят на това.
|
| Пет Мар 10, 2023 2:03 pm |
|
 |
|
nik
|
я обясни как Путин точно ще реанимира каквото и да било ако се изобличават чуждите агенти с тоя закон?? нали и руското влияние ще бъде изобличено от същия този закон? ей тва не го разбирам как повтаряте чужда пропаганда без грам логична мисъл
точно сега се налага защото точно сега американците са побеснели и се месят в управлението на все повече държави, търсят си балами да им слугуват на интересите и да поемат последствията, точно както и Украйна и Европа в момента поемат последствията
|
| Пет Мар 10, 2023 2:06 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Допускам, че наистина е така. Този закон би трябвало да осветли медиите в грузия финансирани от путин, та хората там да знаят и да преценяват колко да им вярват. Аз лично продължавам да не схващам логиката. Или съм тъп (въобще не е изключено) или причината за протестите там е съвсем друга. Аз лично бих искал да знам кои наистина са "руските" и кои са "хамериканските" медии в БГ, за да ги "филтрирам" на момента.
|
| Пет Мар 10, 2023 3:36 pm |
|
|