Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Спарки, защо имаше Кубинска криза, дали не е било по същата причина ? Освен това е имало ясни договорки, които не са измислица, самите договарящи се признават, че ги е имало, лично за мен думата струва повече от 1000 договора, но както и да е, някой се отмята от думата си и другият е свободен да прави каквото счете за нужно. Русия е дала автономност на Украйна, една измислена държава, при определени условия, условията са нарушени и те се чувстват в правото си да защитят интереса си по най-добрият за тях начин. Ако американските, европейските и украинските политици имаха малко разум, и не робуваха на сляпата цел да унищожат русия икономически Русия на всяка цена, изобщо нямаше да се повдига въпросът за присъединяване на Украйна към НАТО.
Путин е доста търпелив и умерен политик, и дори и в момента действията му са много умерени и крайно меки. За Американците въвличането на Русия в подобен конфликт е единственият начин тя да бъде подчинена, с идеята, че рано или късно ще рухне икономически и ще се повтори сценария от 90-те. Да но в момента не сме 90-те, на първо място, Руснаците нямат никакво желание да сменят нито Путин, нито да преструктурират държавата си, доволни са от начина си на живот и се чувстват добре. На второ място геополитичската обстановка е крайно различна, САЩ отдавна не са супер силата която бяха, икономически са зле, военно са зле, населението не е готово да страда заради идеи и демагогии. На трето място Китай, Индия, Пакистан и Иран малко или много са фактори в техните региони, региони в които за САЩ е жизненоважно да запази влияние и контрол.
Виждаме обаче че има още 500 млн слепи Европейци които са готови да страдат за нечии идеи, докога ще ги има не се знае, ако погледнем назад в историята едва ли има друг континент с толкова много революции и обезглавени / обесени лидери, та може в един момент някой да си каже "какво ми дреме за Украйна, какъв ми е пробелма с Русия, дали не е по-добре да живея на топло и да има какво да ям ..." и когато тази мисъл набере популярност, предполагам ще стане свидетели на поредната революция в Европа.

Вто Мар 07, 2023 8:50 pm
Профил

ех Спарки Спарки.... умен човек си, недей така....

всъщност има изисквания каква е държавата, но има и нещо по-лошо - която и каквато да е държавата, какъвто и да е конфликта, той ще започне когато американците го предизвикат, докато разни облъчени сляпо вярват че те ни пазят....

глупости на търкалета казваш... случайно да си чел договорите за членство в нато? явно не си наясно колко още условия има освен редовното кихане на пари, и не 2% ами и 2 лева са много когато е в чужд интерес
за съжаление няма как да се измъкнем докато всяко следващо правителство са американски слуги

и какви железа има русия в Европа? аз до колкото знам само натовски железа са навсякъде, дори в не натовски държави като Украйна, май по-лесно да заклеймяваш като путинови опорки вместо да мислиш логично, айде стига с тая западна пропаганда

относно нарушението на договора за Украйна - ако вземеш по малко да слушаш чужда пропаганда и повече да се и интересуваш от факти и история ще разбереш кой е нарушил договора, всъщност не знаеш колко е далеч от истината пропагандата която така смело цитираш
явно не си разбрал, но в момента всички западни медии лъжат като насрани, Сорос пуска партенка и всички бълват копи пейст, жалко че и умни хора се връзват нс тия лъжи

ако още не си разбрал какъв е американския интерес за предизвикване на поредния конфликт и ограбване на поредната държава - явно изобщо не си наясно в какъв свят живееш и на какви робовладелци се кланяш

Вто Мар 07, 2023 8:54 pm
Профил

miro_atc написа:
За да има разговор е добре всеки да се опитва да разбере другия. Ако греша поправи ме, но твоята теза беше че като член на ЕС и НАТО отдавна сме избрали страна и съответно трябва да участваме във всяка война, която участват и те. Греша ли?

ЕС и НАТО са цивилизационен избор. Избор на ценности, на начин на мислене, на начин на живот. И по силата на този избор нямаме на база на какво да се правим че ватушка не е агресорът и че са ангелчета-херувимчета. И точно това че има такива с държане като Унгария и Турция оборва тезата ти че с нещо сме длъжни и на някого робуваме. С какво сме длъжни де-юре го пише в съответните документи. С какво сме морално длъжни си преценяваме сами. Ние НЕ участваме в тая война. Доставки на въоръжение не означават участие във война, и "челния опит" по въпроса е точно на ватенките.

miro_atc написа:
Не бих казал, че сме имали какъвто и да е избор. В смисъл не защото не сме гласували, а защото геополитическата обстановка беше такава.
Но това няма значение. С избор или без, аз не оспорвам членствата ни. Освен еврозоната, но и това е друга бира.

Той изборът се прави именно отчитайки геополитическата обстановка. Въпреки това, изобщо не споделям твърдението че не сме имали избор. По него време не е имало някаква пряка заплаха за националната ни сигурност, бидейки извън НАТО.

miro_atc написа:
Както и в момента нямаме избор при който да запазим пълен неутралитет. Имам предвид нямаме разумен такъв, иначе винаги имаме избор да правим всякакви простотии.
Че да направим избор за пореден път да седим на два стола не е разумен такъв и че за пореден път ако продължим, пак ще се озовем на пода, съм 100% съгласен.

И стига с тоя неутралитет. Тук неутралитет не работи и никога не е работил. Не сме уцелили географското положение. Много е лесно да се биеш в гърдите че не искаш ЕС и НАТО, ако си на място, обградено отвсакъде от ЕС и НАТО, само че ние не сме на такова място. Това ако ще ми даваш Австрия, Швейцария и други подобни за сравнение.

miro_atc написа:
В момента изборът, който трябва да направим е дали бихме участвали в една война или не бихме. Ако участваме защо? И не ми казвай само щото нашите партньори участват. Те ако искат могат да скочат в някоя пропаст, ти ще ги последваш ли?
Пак - подкрепата на Украйна цели именно да не ни се наложи да участваме във война. И не, никой не ни кара да участваме в такава.

miro_atc написа:
...когато тази война се разрасне. А тя натам върви (не само според мен).

Според кого натам върви? Войната ще приключи за 2 седмици, ако се разрастне в посока НАТО-вска държава, и това беше ясно заявено на когото и където трябва. Ще се разрастне как? Утре ватниците ще изкарат модерното високоточно безАНАЛогово въоръжение, и високообразован личен състав? Слез на земята. Естествен подбор е в действие - ще се разпаднат заради собствената си глупост, грижливо отглеждана и селектирана няколко столетия. Не заради НАТО, украйна, соросоидите или кривината на вселената. Това е участта на всяка империя, загубила свойството да се самоподдържа като такава. Те нямаха капацитета да контролират територията си още преди войната, сега съвсем го нямат.

Цитат:
В Крим наистина никой не се противопостави. Взеха си го без нито един изстрел. Също дълга тема. По-добре да не задълбаваме. Далеч по-интересно е отношението към населението. Според Украйна то е незаконно пребиващо, защо за живели там без да си извадят или подновят украинските паспорти. Съответно плановете им са да депортират всички, които нямат актуални украински паспорти. И това е официална позиция, а не клюки.

А каква трябва да е официалната позиция? Колко са жителите на Крим няма значение. Ако не си украински гражданин и нямаш друго основаниее за пребиваване, нямаш място там. Да имаш украински паспорт не означава да си етнически украинец. В Украйна има какви ли не общности, включително българи. И като няма кой да ги ръчка си живеят и не се занимават с глупости. Русия е признала границите на Украйна и е подписала договор, задължавайки се да ги гарантира. И в един момент в Крим се появяват някакви "ихтамнет"-и с униформи без опознавателни знаци, дето "случайно" били там на почивка, и взели че организирали референдум. Референдум под дулата на калашници. Айде без да ми ги оправдаваш, става ли? Има си цивилизован начин да се свърши същото, и никой нямаше да може да им каже нищо. Само дето Крим нямаше да е "руски".

Цитат:
Украйна с основание може да има териториални претенции, руснаците имат претенции за излаза си в Черно Море, но имаме и милиони туземци също.
То навсякъде някой може да има претенции към съседа си, ние включително, към всичките. Само че цивилизованите народи правят така че границите да нямат значение, вместо да налитат на бой. Налитането на бой значи слабост и комплекси.

Цитат:
Както и да е... спирам. Ще кажа само, че за мен това си е 100% гражданска война.
И чии мирни граждани се бият (оксиморон, не ли?)? Има руски войски на теритоприята на Украйна (пак, призната от Русия и задължена да я гарантира), не украинска на територията на Русия. Толкова е просто. Когато някой организира "референдуми" под дулото на оръжия и използва това за някакво оправдание да присъединява територии, трябва да си събира зъбите по пода. Пак - има си цивилизован начин за това, само че на руснаците им е пределно ясно че такива референдиуми, направини по нормален начин и с истински резултати, няма да са в тяхна полза.

Вто Мар 07, 2023 9:29 pm
Профил ICQ

всъщност за пореден път цитираш сляпо чужда пропаганда без да си наясно - въпросните територии са населени от руснаци и какъвто и референдум да се проведе той винаги ще е за присъединяване към Русия, още повече след години терор от страна на нацистите в Украйна, които пък са финансирани и въоръжавани от Америка години наред, т.е. няма как да гласуват нещо различно на референдума

друг е въпроса дали трябва да се отцепва така територия - аз лично не съм много съгласен ама Путин казва щом американци и англичани го правят по тоя начин, значи може....
как според теб са отцепени косово и фолкландските острови?
в косово даже май и референдум не е имало....

Последна промяна nik на Вто Мар 07, 2023 9:51 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 07, 2023 9:45 pm
Профил

ToHu написа:
Спарки, защо имаше Кубинска криза

Заради ядрено оръжие в Куба. :)
ToHu написа:
, дали не е било по същата причина ?

Ще трябва да ми разясниш причините, щото аз за ядрено оръжие в Украйна не знам. И не само там. Имаше едни договори, за взаимно облитане по границите. Смяташ ли че нещо е възможно да остане скрито-покрито?
ToHu написа:
Освен това е имало ясни договорки, които не са измислица, самите договарящи се признават, че ги е имало

Айде без путински опорки. Иди да се съдиш с някого че сте имали договорки, сам знаеш каквъ ще е резИлтата. :)
ToHu написа:
...Русия е дала автономност на Украйна, една измислена държава, при определени условия, условията са нарушени и те се чувстват в правото си да защитят интереса си по най-добрият за тях начин.

Ама дайте ги тия нарушени условия. Къде ги черно на бяло? И според чии точно критерии Украйна е измислена? Според същите такива и България може да се сметне за измислена.
ToHu написа:
Ако американските, европейските и украинските политици имаха малко разум, и не робуваха на сляпата цел да унищожат русия икономически Русия на всяка цена

Как по-точно са се стремели да я унищожат икономически? Като сти строиха северни, южни и турски пАтоци за милиарди долари? Като бяха в почти 100% енергийна зависимост от тях? Докато пращаха бивши канцлери на хранилка при Путя. Като до преди войната бяха готови да забравят и за Крим? Нещо дори елементарна логика тук аз не намирам.
ToHu написа:
, изобщо нямаше да се повдига въпросът за присъединяване на Украйна към НАТО.

Въпросът за присъединяване на Украйна към НАТО никой не го е повдигал преди тая глупост. Украйна искаше да се присъединява към ЕС.

ToHu написа:
та може в един момент някой да си каже "какво ми дреме за Украйна, какъв ми е пробелма с Русия, дали не е по-добре да живея на топло и да има какво да ям ..."

Замени Русия с Германия, Путин с Хитлер, Украйна с Австрия и 2022-ра с 1938-ма, и аналогията е пълна. Какво следва после? Следваща "хапка", и следваща, и следваща и така докато...

Вто Мар 07, 2023 9:51 pm
Профил ICQ

чета и не вярвам как умен човек може да попие толкова много от западна пропаганда.... и всичкото това да се рецитира без грам логика

Вто Мар 07, 2023 9:56 pm
Профил
Аватар

sparkybg написа:
Замени Русия с Германия, Путин с Хитлер, Украйна с Австрия и 2022-ра с 1938-ма, и аналогията е пълна. Какво следва после? Следваща "хапка", и следваща, и следваща и така докато...

Глупости! Ама такива, че просто няма смисъл да се прави какъвто и да било коментар.
Типичния елементарен аргумент спуснат към таргет групата за облъчване... И другия много любим - ако не си с едните значи си с другите. Толкова елементарно мислене!
Айде стига вече с тоя въпрос, ясно е кой къде седи. Скоро май ще бъде заключена тая тема

Вто Мар 07, 2023 9:57 pm
Профил

nik написа:
всъщност за пореден път цитираш сляпо чужда пропаганда без да си наясно - въпросните територии са населени от руснаци и какъвто и референдум да се проведе той винаги ще е за присъединяване към Русия, още повече след години терор от страна на нацистите в Украйна, които пък са финансирани и въоръжавани от Америка години наред, т.е. няма как да гласуват нещо различно на референдума

Баш преразказ на путински опорки. Видя се как ги посрещат с хляб и сол. Някой сериозно беше промил тиквата на Путя как за 3 дена всичко ще приключи с цветя и рози, ама нещо хич не им се получи. Всичката Европа също вярваше това. Това като контрепункт как искала да убие Русия икономически и всякак.

nik написа:
...косово и фолкландските острови?

Нерде Ямбол, нерде Стамбул. :) Я да чуем от какво са били част фолклендските острови, че някой ги е отцепил?

Колкото до Косово - не знам Косово да е присъединено към САЩ или трета държава. Да не говорим че събитията в Косово датират от много преди американци изобщо да са се месили там. Косово си е директен резултат от сръбския шовинизъм, проявяван и по наш адрес и по адрес на всичките им съседи без изключение. И те си го поддържаха Милошевич точно както ватенките сега си поддръжат путкин. И шовинизма и всичко останало са си съвсем същите. Давате аналогии, с които сами си опровергавате твърденията.

Вто Мар 07, 2023 10:12 pm
Профил ICQ

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Глупости!
Аргументи?

Вто Мар 07, 2023 10:15 pm
Профил ICQ

Спарки, прекалено си се доверил на западната пропаганда и всичко различно от тяхната версия заклеймяваш като путински опорки без да мислиш, това му се казва зомбиране

Не ми вярвай на мен, поинтересувай се, ама не от западни соросоидни медии на които има се плаща да зомбират такива като теб

Поинтересувай се от чии територии е създадена украйна и какви народи живеят там, не са само руснаци

Последна промяна nik на Вто Мар 07, 2023 10:36 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 07, 2023 10:31 pm
Профил

Спарки, все си мислех че помниш малко по-дълго и то не това което казват по ТВ-то. На първо място, за договореностите, тук имаше не еидн линк, към американски политици участвали на тези преговори, потвърждаващи точно тези факти, че на Русия е обещано нато да не се разширява на изток, като тук не визирам само Украйна, всяко едно от разширеяната на НАТО е против договорките и обещанията давани на СССР по онова време. Докато не се стигна до присъединяване на Украйна Русия някак го преглъщаше. Това не са Путински опорки, това са факти потвърдени от Американски полици.

Потоците са строени основно от Русия, като най-големия трън в очите на Американците бяха отношенията на Германия с Русия. Докато парите генерирани в Русия се използваха за закупуване на футболни отбори, яхти и самолети никой не се притесняваше, проблема настъпи когато Русия започна да си стъпва на краката. 2004-та на никой не му дремеше, че Русия започна да оздравява ВПК-то си и да налива пари в него, за всички на запад това беше изгубена кауза, но с времето някак се оказа не толкова изгубена, и тогава започна да става проблемна. Американците имаха опита от Афганистан, и макар да не беше основен фактор, той се оказа тригера за разпада на СССР. В момента опитват да прилагат същата стратегия, като вместо Афганистан имаме Украйна.

Второ, 2008, Румъния, среща на НАТО, има декларация в която най-общо се казва " Нато приветства Украйна и Грузия и един ден тези страни ще бъдат членки на НАТО", това са факти, могат да се проверят, можеш да провериш и последващото развитие на този въпрос. Към онзи момент не последва почти нищо, но около 2014 ако не ме лъже паметта се това отново идва на дневен ред. Това съвпада с мног други промени които настъпват в Украйна, като Крим е последица от всичко това. След това има едно изявление че НАТО няма да се разширява и Украйна и Грузия няма да стават членки, и мисля след това 2017 или 2018 отново НАТО повдига таи дискусия, като след 2021 нещата започват да се придвижват с доста голяма скорост в тази посока по отношение на Украйна. Всичко това го има черно на бяло, това са факти, всеки който иска може да ги проследи сам, като има и няколко интервюта с Американски политици и анализатори които ги обобщават доста добре.

Аналогиите с Германия и Хитрлер са опорки на запада, Русия и в частност Путин никога не са предявявали териториални претенции, и Крим и сегашната война са преки последици от политики на запада които са в пряк разрез с интересите на Русия. Точно както преди 60 години кубинските ракети са били в разрез с интересите на САЩ.

Ако проследиш процесите в Украйна за последните 20 години ще видиш целенасочените действия в противопоставянето и на Русия, в промиването на мозъците на младите, в създаването на крайни националистически движения, поставянето им във властта, въоръжаването им и подготовката им за война с Русия.

Това са факти, черно на бяло, неоспорими. Много пъти казвах, че всеки си защитава неговият интерес. САЩ защитават техния, аз лично нямам нищо против с това, Русия защитава техният, нямам нищо против и това. Украинците си мислят че защитават своите си интереси, и с това съм ОК макар да съм далеч от идеята, че това което правят е в техен интерес. За мен всяка страна в конфликта има право да прави това което прави, аз проблем с това нямам. Не мога да приема едната страна да се издига на пиедестал и да е праведната и добрата, а другата да е злодея. Ако трябва да има злодей то това със сигурност не са Путин и Русия, не те създадоха предпоставки за тази война, и не те я предизвикаха.

Аз обаче не живея в детска приказка, за мен злодей няма, има страни защитаващи техните си интереси, по същия начин ако е в наш интерес съм с две ръце за нашата армия да влезе в Македония, и абсолютно бих разбрал ако Турската армия реши да влезе в България. В живота няма добри и лоши, всеки е добър за него си. Всеки прави това което е във възможностите му да защити своите интереси, това е вярно както на ниво личност, така и на ниво държава. Когато гледащите отстрани започнат да казват този е добър а този е лош, е явен признак на това, че са забравили за своите си интереси и е първа стъпка към въвличането им в защита на нечии други интереси.

Вто Мар 07, 2023 10:34 pm
Профил

nik написа:
Спарки, прекалено си се доверил на западната пропаганда и всичко различно от тяхната версия заклеймяваш като путински опорки без да мислиш, това му се казва зомбиране

Не ми вярвай на мен, поинтересувай се, ама не от западни соросоидни медии на които има се плаща да зомбират такива като теб

Поинтересувай се от чии територии е създадена украйна и какви народи живеят там, не са само руснаци

nik, прекалено си се доверил на путинската пропаганда и всичко различно от тяхната версия заклеймяваш като соросоидни опорки без да мислиш, това му се казва зомбиране

Не ми вярвай на мен, поинтересувай се, ама не от путински медии на които има се плаща да зомбират такива като теб

Поинтересувай се от чии територии е създадена русия и какви народи живеят там, не са само руснаци

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вто Мар 07, 2023 10:40 pm
Профил

nik написа:
всъщност има изисквания каква е държавата, но има и нещо по-лошо - която и каквато да е държавата, какъвто и да е конфликта, той ще започне когато американците го предизвикат, докато разни облъчени сляпо вярват че те ни пазят....

глупости на търкалета казваш... случайно да си чел договорите за членство в нато? явно не си наясно колко още условия има освен редовното кихане на пари, и не 2% ами и 2 лева са много когато е в чужд интерес
за съжаление няма как да се измъкнем докато всяко следващо правителство са американски слуги

и какви железа има русия в Европа? аз до колкото знам само натовски железа са навсякъде, дори в не натовски държави като Украйна, май по-лесно да заклеймяваш като путинови опорки вместо да мислиш логично, айде стига с тая западна пропаганда

относно нарушението на договора за Украйна - ако вземеш по малко да слушаш чужда пропаганда и повече да се и интересуваш от факти и история ще разбереш кой е нарушил договора, всъщност не знаеш колко е далеч от истината пропагандата която така смело цитираш
явно не си разбрал, но в момента всички западни медии лъжат като насрани, Сорос пуска партенка и всички бълват копи пейст, жалко че и умни хора се връзват нс тия лъжи

ако още не си разбрал какъв е американския интерес за предизвикване на поредния конфликт и ограбване на поредната държава - явно изобщо не си наясно в какъв свят живееш и на какви робовладелци се кланяш

Ми дайте ги тия документи да ги прочета. Цитирайте какво точно е нарушено и от кого. Държите се малко като Тиквоний за оня документ за тръбите дето всички са чували за него, ама никой не го е виждал. Аз нямм проблем да си сменя мнението на база на реални факти. В интерес на истината за много неща в Югославия хич не бях фен на американците и НАТО, само дето като се позарови човек излизат някои несъответствия и си дава сметка че крушката си има опашка.

Вто Мар 07, 2023 10:42 pm
Профил ICQ

Палавров, детенце... аз се интересувам, и за това не се кланям като вас на чужда пропаганда, мисля с главата си, не с телевизора

Спарки - ако се ровиш само в западни медии за източници - все така ще намираш несъответствия, всеки лъже каквото му е изгодно, както за югославия, така и за ирак, либия, украйна и навсякъде където американците са предизвикали конфликти

Линкове сме пускали много тук в този форум, в момента съм на телефона и трудно ще ти търся доказателства за всичките изписани глупости от последните 2 часа, но ако те интересува нещо конкретно - задай си ясно въпроса и ако не аз по-късно то някой друг ще ти пусне линкове

Просто темата се изтърка в твое отсъствие и сега идваш и питаш за линкове когато вече ни е писнало да пускаме линкове които опровергават всичките лъжи на западната пропаганда, и за ирония често линковете са били от същите западни медии... тъй че задай си въпроса....

Вто Мар 07, 2023 10:46 pm
Профил

sparkybg написа:
Ми дайте ги тия документи да ги прочета. Цитирайте какво точно е нарушено и от кого. Държите се малко като Тиквоний за оня документ за тръбите дето всички са чували за него, ама никой не го е виждал. Аз нямм проблем да си сменя мнението на база на реални факти. В интерес на истината за много неща в Югославия хич не бях фен на американците и НАТО, само дето като се позарови човек излизат някои несъответствия и си дава сметка че крушката си има опашка.

Ето погледай малко, и този като цяло е доста анти Русия : https://youtu.be/JrMiSQAGOS4
п.с. обърни внимание на датата, и кога е това ;)

Относно декларации и решения на НАТО, много от тях са налични в мрежата, потърси ако толкова те интересува, аз излагам факти, ако някой иска може да ги провери сам.

А относно договореностите, договори няма подписани в тази насока, има устни обещания. Ще кажеш то устни обещания не важат .. ами зависи, в САЩ например, устен договор има същата сила като писмен, от съдебна гледна точка няма нищо различна, устна уговорка има силата на договор. Ако някой е казал нещо той го спазва, без значение дали е подписал договори или не, а ако не го спазва какво значение има договора, както виждаме имаше договори за определен тип оръжия които се нарушиха.

Вто Мар 07, 2023 10:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949 ... 1075  Следваща