Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
emilvtc написа:
Това ми звучи малко като мантрата - не може да се предоговарят глави за влизането в евро зоната. И защо пък да не могат?

Ko? Не! Кви глави за влизане в евро зоната и ква връзка има това с Украйна?

emilvtc написа:
Да вземем челен пример от хАнгло-саксонците. Те вечни приятели нямат. Имат само вечни интереси и въртят гъза си според тях. Да вземем и ние като тях да изповядаме тази хЕвро-хАтлантическа ценност и да я прегърнем като своя. Що не?

Te СА икономика, която може да си го позволи. И си плащат цената за това. Ние не сме.

А другото - нарича се цивилизационен избор. Прави се веднъж за дъъъъълго време. Иначе не те бръснат за слива, а народонаселението, мислещо от днес за утре търси световни конспирации как всички били против нас.

emilvtc написа:
И някога, като сме мислели по един начин, сега не можем ли да мислим по друг на база на променения вече свят? Само тъпанара никога не си сменя мнението, дори като вижда,че греши (ако вижда де). И само той винаги е на 100% сигурен в решението си без капка съмнение в мего.

Някой да ни е питал искаме ли в НАТО и искаме ли в еврозоната? И ако искаме - кога и как така, че да имаме и ние "полза от файдата"...
Не се ли питате защо не ни питат?

Айде пак опорка - не хващат дикиш бре човек! :)

На ВСИЧКИ избори ни питат. За последните 2 години ни питат 5-ти път вече. Който не иска ЕС и НАТО, избира си копейкин и сие от вгъзраждане и екзистенциалния въпрос за ЕС и НАТО тутакси се решава. Да, ама даже при мижавата избрателна активност сколасват да съберат само 10-ина процента.

Вто Мар 07, 2023 3:20 pm
Профил ICQ

Преди да ни питат на изборите първо трябва да се забранят за няколко години соросоидните медии, за да няма такива заблудени изцепки

Вто Мар 07, 2023 3:23 pm
Профил

sparkybg написа:
А другото - нарича се цивилизационен избор. Прави се веднъж за дъъъъълго време.
Съгласен съм. Само дето избора за да е мой трябва да съм го направя аз с гласа си, а не някой друг вместо мен. Някой да ни е питал какво избираме?

sparkybg написа:
На ВСИЧКИ избори ни питат. За последните 2 години ни питат 5-ти път вече.
И за това 60-70% от народа виждайки какво му се предлага рещава, да не лигитимира предлаганото с гласа си, защото нищо от това, което му се предлага не му харесва и не го иска.
И аз не харесвам копейкин, особено някои му виждания, но на фона на еничари като тиквю, пуйчо, кокорчо, доносническа българия, янев, (за дпс и бсп да не говорим въобще) - ако ще трябва да направя избор и трябва задължително да гласувам - вероятно ще гласувам за него с отвращение. (като във вица за оня руснак, дето пиел, но отвращение)

Няма опирки. За момента такова ми е цветоусещането за света. И така ще мисля, докато не видя или ми покажат, че греша. Надявам се тогава да започна да мисля по друг начин.

Вто Мар 07, 2023 3:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

emilvtc написа:
sparkybg написа:
България е в ЕС и НАТО от почти 20 години. Отдавна сме взели страна.

Някой да ни е питал искаме ли в НАТО и искаме ли в еврозоната? И ако искаме - кога и как така, че да имаме и ние "полза от файдата"...
Не се ли питате защо не ни питат?

Пак да повторя - питат на всички избори, просто вие сте малцинство!
Ако беше обратното, болен, копейкин или следващия на руската хранилка щеше да има 90% в парламента... срамно за народа е че подобни индивиди въобще влизат, но такъв а мат'риала.

Вто Мар 07, 2023 3:40 pm
Профил

nik написа:
Когато сме се докарали до там ВСИЧКИ официални медии да са соросоидни израстъци - няма какво да се чудите че това което се говори в тоя клип не се говори по медиите, не е случайно, нима някой каза по медиите когато са започнали да изнасят оръжия за украйна?

Айде да спрете да се правите на гламави като кУрнелка, а? ВСИЧКИ знаеха че заводите се пръскат по шевовете и се изнася всичко, дето може. И така трябва. Имаме военна промишленост - изнасяме. Не безплатно, взимаме и кинти с всичката си наглост. Само заради сервилност вместо да продаваме директно, го правим през посредници.

nik написа:
А колкото до армията която спарки визира че сме имали били да ни пази благодарение на нато и ес - айде да ми обясниш как по какъв параграф нато ще ни пази нато ако натовска държава ни нападне? Щото гърция верно е ниска летва, ама много по вероятно бедите да дойдат от турция, тогава кой?

Не знам на какво се базира "много по-вероятното", щото на исторически факти категорично не се базира. От въпросния санстефански "договор" до сега точно от Турция никога не е имало вероятност да бъдем нападани. За сметка на това, от всички други сме.

И да, много ми се ще да можешмхе да имаме икономика, поддържаща армия, с която никой на иска да си има работа. Обаче нямаме. Нито икономика, нито армия. Без ЕС и НАТО и толкова, колкото имаме няма да имаме. Те сигурно швеците и финландците от глупост искат в НАТО, а сърбите в ЕС. Щото с руснаци за съседи или "покровители" им е много добре.

nik написа:
Ако си мислиш за америка - недей, от тях както се видя освен подклаждане друго не може да се очаква, всъщност може - да продават оръжия и на двете страни, не е като да не са го правили
Да, тя Америка ни в първата световна, ни във втората не е учасвала. Ма нищо не е свършила. И Удроу Уилсън не е бил президент е нЕкакъв си там измекяр, от който нищо не е зависело.

Изобщо не си правя илюзии че САЩ правят нещо "на ползу роду". Но изборът ни се състои да сме с тях или с ватниците.

Ми аз ватници не искам - няма какво да ми дадат. Никога не са живели по-добре от нас, технологично са половин век назад, като икономическа ефективност са мега зле и винаги са били, като мироглед са гига зле. И не на последно място - още от появяването на Княжество България (което нито е независима държава, нито свободна такава, даже не е държава) винаги са били против нас.

Пак, не ми е приятно че изборът ни е сведен до ватушка и САЩ, ама това е положението. А между тия двете, сори, ама ватушка губи, и то с много.

Вто Мар 07, 2023 3:41 pm
Профил ICQ

emilvtc написа:
И за това 60-70% от народа виждайки какво му се предлага рещава, да не лигитимира предлаганото с гласа си, защото нищо от това, което му се предлага не му харесва и не го иска.

Пак - стига с опорките. Когато някой иска да промени нещо, отива и гласува. Нищо по-добо не е измислено. Да ми излизаш с опорката че 60-70% били против ЕС и НАТО и за това не ходили да гласуват е смехотворно.

emilvtc написа:
И аз не харесвам копейкин, особено някои му виждания, но на фона на еничари като тиквю, пуйчо, кокорчо, доносническа българия, янев, (за дпс и бсп да не говорим въобще) - ако ще трябва да направя избор и трябва задължително да гласувам - вероятно ще гласувам за него с отвращение. (като във вица за оня руснак, дето пиел, но отвращение)

Ми, аз гласувам с отвращение. На тия избори ще гласувам против копейки, БСП и ДПС. Щото останалите, с всичките си кусури, са по-малкото зло. Точно както гласувах на ония избори, на които бялата златка беше на балотаж с БСП-ейското нищожество - гласувах против бялата златка, с отвращение.

emilvtc написа:
Няма опорки. За момента такова ми е цветоусещането за света. И така ще мисля, докато не видя или ми покажат, че греша. Надявам се тогава да започна да мисля по друг начин.

Няма лошо от цветоусещане, но когато аз взимам някакви решения дори пред себе си трябва да се аргументирам. А вие само лаете колко лошо било ЕС и НАТО, но реална алтернатива не давате.

Оборете ме с факти и реални аргументи и ставам първа кипра на опашката да гласувам за копейкин.

Пак - и аз имам цветоусещаето че нещо в тоя свят не е така. И не ми е комфортно. Обаче докато не се намери нещо по-добро, колкото и да се тръшкаме, полза никаква.

Последна промяна sparkybg на Вто Мар 07, 2023 3:54 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 07, 2023 3:52 pm
Профил ICQ

Точно това облъчват от соросоидните медии - че избора е между американци и руснаци, единствено и само, а уж твърдиш че не кълвеш на опорки....

Дори да сме с американците - пак имаме избор, дали да сме подлога без никакво себеуважение и интереси, или да си гледаме интересите, това също няма да го чуеш по соросоидна медия, не като възможен вариант, а дори и като някой да си размишлява на глас, такива неща не се изпускат пред зомбитата, единствено им се набива "кой не скача е червен" и толкоз

По доброто е да си гледаме интереса, или най малкото да го декларираме, а не шепа продажници като киро тъпото да се опитват да се харесат на американците като харчат пари от българските данъкоплатци и да вземат решения които да ни заробват за десетилетия без никаква полза

Вто Мар 07, 2023 3:53 pm
Профил

sparkybg написа:
България е в ЕС и НАТО от почти 20 години. Отдавна сме взели страна.

Това е аргумент, че имам определени съюзнически и членски задължения. От правна гледна точка задълженията ни са пределно ясни. Примерно ако Русия нападне държава от НАТО, ние сме длъжно да направим нещо. Същото и по отношение на членството ни в ЕС. След като се приемат общи санкции, щем не щем трябва да ги спазваме. Дотук мисля, че сме на едно мнение.
Въпросът е, че нямаме задължения или поне аз не знам такива по силата на които трябва да нападаме някой. В ЕС пък имаме някакво право на вето, или поне да искаме изключения и т.н. Ние не сме поробена страна или твърдиш, че сме?

Цитат:
И изборът е или това, или в най-добрия случай позицията, в която е Беларус - държава само на хартия, под тоталния диктат на ватушка.

От написаното оставам с впечатление, че не си наясно как стоят нещата в Беларус, съответно няма смисъл да ги коментираме. Много по-сложно е там, но по-добре е сам да се позаинтересуваш. Диктатурата е само върха на айсберга, отдолу има по-сериозни проблеми. Но това няма значение, дори и само диктатура да е. Твоята теза е, че трябва или да сме под диктатура на едните или под диктатура на другите. Аз твърде, че не трябва да бъдем под ничия диктатура. И в тоя смисъл аналогията би трябвало да е с Унгария. Унгарците също са член на ЕС и член на НАТО. Но си гледат собствените си интереси. Не казвам, че трябва да сме толкова твърди. Те могат да си го позволят, защото имат много добри връзки с САЩ. Ние за съжаление нямаме такъв гръб.

Цитат:
Оставим ли Украйна, следва Молдова, после следва ВНР (Варненска Народна РеСпублика) и всякакви такива.

Да, да, знам... Хайде по-сериозно. Не понасям тая шизофрения като ту руснаците са толкова слаби и украинците ще ги смачкат, ту руснаците са супер силни и ще завладеят едва ли не целия свят. Изберете си едната теза, щото не може и двете да са верни.

Цитат:
И пак - много ми се ще да имахме избор.

Според имаме избор! Просто твоят избор е различен от моя. Но България е една. И делението на едни фили, фоби и т.н. е вредно за всички. Трябва да търсим компромис. Но на базата на българския интерес. Не е нужно да излизаме от съюзи, но не и нужно да робуваме на съюзи.

sparkybg написа:
За това се чете история. Като не я четем си повтаряме грешките.

Съгласен!
Въпрос с повишена трудност - в колко от войните през миналия век сме избирали страна и после сме се оказвали сред победителите?

Вто Мар 07, 2023 4:00 pm
Профил

nik написа:
Точно това облъчват от соросоидните медии - че избора е между американци и руснаци, единствено и само, а уж твърдиш че не кълвеш на опорки....

Дори да сме с американците - пак имаме избор, дали да сме подлога без никакво себеуважение и интереси, или да си гледаме интересите, това също няма да го чуеш по соросоидна медия, не като възможен вариант, а дори и като някой да си размишлява на глас, такива неща не се изпускат пред зомбитата, единствено им се набива "кой не скача е червен" и толкоз

Това, че не си защитаваме интереса, си е от нас и само от нас. И във и извън ЕС и НАТО все толкова не можем да си го защитаваме. Единствената разлика би-била е че извън ЕС сме и без икономика, а извън НАТО и без отбрана.

Ама, интересно ми е как така се получава че нашия интерес все се разминава с тоя на останалите държави в ЕС, и все ние сме низвергнатите сополиви циганета пред сладкарницата, срещу които работи всичката крива вселена. Дали пък ако се огледаме, без да се правим на слепи за собствените с кусури, няма да се окаже че сами си го правим?

Вто Мар 07, 2023 4:06 pm
Профил ICQ

Още по интересно е що националния ни интерес според "не заблудените" колеги тука винаги съвпада с този на мадарашата ...

Вто Мар 07, 2023 4:17 pm
Профил
Аватар

Интел срещу АМД... Пожелавам ви успех в спора...

Вто Мар 07, 2023 4:25 pm
Профил
Ранг: Минаващ

miro_atc написа:
Въпрос с повишена трудност - в колко от войните през миналия век сме избирали страна и после сме се оказвали сред победителите?

При последната, докато се правим на неутрални и дипломатични и отказваме да изпратим български войски на фронта, фронтът сам идва у нас, обявява ни война, сменя командването и праща войската да се бие на фронта. И пет пари не дава, че сме искали да сме пацифисти и неутрални :)

Вто Мар 07, 2023 4:38 pm
Профил

palavrov написа:
Още по интересно е що националния ни интерес според "не заблудените" колеги тука винаги съвпада с този на мадарашата ...

Отговорът е робското мислене.
Робът вижда интересите само на господаря си. Всички останали са вражески. Няма никакво значение кой ти е господаря и дали живее в Москва или Вашингтон.

Свободно мислещия човек винаги има собствени интереси. Част от тях съвпадат с приятелите му, част са в конфликт с враговете му. Но винаги има една граница както с враговете така и с приятелството. Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари.

Вто Мар 07, 2023 4:39 pm
Профил

741_ написа:
miro_atc написа:

При последната, докато се правим на неутрални и дипломатични и отказваме да изпратим български войски на фронта, фронтът сам идва у нас, обявява ни война, сменя командването и праща войската да се бие на фронта. И пет пари не дава, че сме искали да сме пацифисти и неутрални :)

Хайде пак отвори учебника по история и виж къде точно сме "неутрални". Случайно да сме обявявали война на някого? Да ти припомня ли думите на Борис - "барем да не бяхте ръкопляскали!"

Вто Мар 07, 2023 4:42 pm
Профил

Точно този, срещу когото не сме искали да се бием, ни е вкарал истински във войната.

Вто Мар 07, 2023 4:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947 ... 1075  Следваща