Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Новини от страната
Да кликнах на линка, но само като видях хората и студиото загубих интерес, наречете го предразсъдъци, но с времето човек развива чувство за това кое носи стойност и това което е изсмукано от пръстите...
Още повече че не съм склонен към конспирации от както не съм тинейджър, като почне няакой да ми обяснява как например американците не са кацали на луната и ми става ясно колко му е акъла.
За щастие времето ми е скъпо и не ми се отделя цял час за съдържание със съмнително качество.
Онзи предния за Магнитски от "независимия западен журналист" от русия също беше очевидно изсмукан от пръстите, това дето го разправя с много паузи, пози и драматична музика можеше да го представи за 30мин не за 2 часа. Там отделих малко време, но превъртах през 10-15 мин.

Вто Мар 07, 2023 11:37 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Странно че най големите противници на въпроснито видео са тези които открито си признават че не са го гледали
Т.е. нямат си грам идея срещу какво са против но се бутат с експертно мнение

Последна промяна nik на Вто Мар 07, 2023 12:23 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 07, 2023 12:18 pm
Профил

741_ написа:
Сама птичка не прави пролет, и сама овца не прави стадо :)

Прав си за стадото. Не е като да не съм виждал по улиците застарелия електорат на соц. партията ни да дрънка празни тенджери по площада и да крещи "а сега кой ще ни даде пари".

Както съм написал в поста си - чудя се дали това от клипа е вярно (надявайки се да не е) и казах, че ако е вярно - трябва да сме ненормални да го позволим.
От друга страна като знам родните ни еничари как слугинстват - казах, че аз по-скоро съм склонен да допусна казаното от хората за вярно.

А защо са такива хората от екрана - а-ми предполагам, че това са хора като мен и теб, които са притеснени от това, което мислят че се случва и са решили да направят нещо.
Аз, а предполагам, че и вие едва ли изглеждаме по-различно.
А може би очакваме вместо тези хора - някой зализан мастит политик с 20 годишен опит във властта да излезе и да ни го обЕсни? А дано, ама на дали.

Дори да нямате даца на споменатата възраст мисля, че трябва да се замислим и да изострим вниманието си по въпроса.

Дано да не се окаже вярно казаното в клипа.

Вто Мар 07, 2023 12:23 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
И кво толкова има в този клип (мразя да гледам клипове за нещо, които могат да бъдао обяснени с няколко думи)?

И аз не знам какво има в клипа, но вероятно някой събира посещения (бЕре лайка) и накрая на месеца ще посети касата на йотубието за да осребри тия посещения.

Вто Мар 07, 2023 12:39 pm
Профил

itso.t написа:
И аз не знам какво има в клипа, но вероятно някой събира посещения (бЕре лайка)

E какво да има в клипа?? Има искания България да не взема страна във войната. Може и да не си съгласен с подобни искания, но има по-сериозни аргументи за това. Така да се оплюваме само е тъпо. Ако искаш почни да ме оплюваш и да изкарваш пари от това. Обещавам не само да не се впрягам, ами съм готов да ти дам още толкова пари, колкото изкараш с лайкове...

Вто Мар 07, 2023 1:12 pm
Профил

miro_atc написа:
...има по-сериозни аргументи за това...

Ми дай да ги видим аргументите. Наблягам на аргументи. На притоплени опорки не кълвем.

Вто Мар 07, 2023 1:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Миро, от това което чета, недоволството против клипа и изобщо от подобен род източници на информация е неадекватният и начин за поднасяне. Кой ще гледа клипове по няколко часа за да стигне до информация побираща се в няколко реда или половин страничка?
Пък поздрави на баба. Мамо, мамо, дават ме по телевизора и т.н.
Пък драматични паузи било имало. Да драматизира като си вземе оскара. :mrgreen:

И аз затова поисках някакво резюме.

Само мога да гадая колко клипа с плява е изгледаш източникът на тоя линк за да стигне до него.

Не разбрах теб за какво трябва да започна да те плюя?
И ако е много наложително - дай конспект за да се подготвя? :D

Вто Мар 07, 2023 1:52 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
E какво да има в клипа?? Има искания България да не взема страна във войната.

Много е късно за такива искания...

Вто Мар 07, 2023 2:14 pm
Профил

С едно изречение - Аргументите са в подкрепа на тезата, че няма защо децата ми, аз, ти, близките и приятелите ми да плащаме и умираме в една война, целяща едно малцинство милиардери да вземат парите и ресусрсите на друго малцинство милиардери - и всичко това на наш гърб, които в случая сме мнозинството.
Е, за да се случи това - трябва и едните и другите милиардери правилно да промият мозъците и да насъскат едните хора срещу другите. Не е като да няма много такива примери в историята от последните стотина години.

Та според мен в интервюто - точно едни такива хора от "мнозинството" се опитват да се противопоставят на това. Може и да изглеждат смешни без костюми за по 3-4К като на маститите политици с 20 годишен политически стаж, но толкова са им възмижностите и такова им е нивото. Опитват се да направят нещо, преди да е станало много късно.

Няма политически партии и политически контекст (поне аз не виждам такъв).
Ако вие виждате - покажете ми го, за да го видя и аз. Ще съм ви благодарен.

Desert Leo написа:

Мисля, че не е късно, докато децата ни и ние сме все още живи.
Защо да е късно?

Вто Мар 07, 2023 2:21 pm
Профил

itso.t написа:
Не разбрах теб за какво трябва да започна да те плюя?

За да ми докажеш, че от това може да се изкарват пари. Щото твърдиш, че всичко се прави с користни цели. Аз се познавам със Сърнела, има си приличен бизнес като повечето от нас. Гарантирам, че не го прави за пари, но тезата ми беше че и да искаш да изкараш пари с такива каузи просто не става.
Сега, че не са оратори, че не са професионалисти е видно. Толкова си могат. Нищо по-различно от това което правим ние тук, само дето ние търкаме клавиатурите а те по запълват ефирното време на кабеларките.

sparkybg написа:
Ми дай да ги видим аргументите. Наблягам на аргументи. На притоплени опорки не кълвем.

Моята теза е против войната и против участието на запада в нея. И все пак война има... има и участие. Следователно или има аргументи, които аз не споделям. Или моята теза е правилна.
Не се имам за най-умният. Така че аз не изключвам възможността да има сериозни аргументи, затова следя всякакви гледни точки, като се опитвам да не ги иронизирам.

Вто Мар 07, 2023 2:29 pm
Профил

emilvtc написа:
Desert Leo написа:

Мисля, че не е късно, докато децата ни и ние сме все още живи.
Защо да е късно?

Защото от другия край на фронта си го мислят същото и въпреки това са хванали автоматите, пресекли са границата и водят война. Каква гаранция имаш, че ако не се намесиш сега да се спре войната по бързо тя няма да се пренесе тук? Същата като тази ако се намесиш, че може да се пренесе тук т.е. 50:50 ... и тогава вече всеки започва да взима страната която му е по близка - един става путинофил, друг путинофоб. Всеки да си носи кръста за избора който прави. България засега е в НАТО, позицията на НАТО е ясна.

Вто Мар 07, 2023 2:35 pm
Профил

Казах ти че на опорки не кълва. ;)

България е в ЕС и НАТО от почти 20 години. Отдавна сме взели страна. И изборът е или това, или в най-добрия случай позицията, в която е Беларус - държава само на хартия, под тоталния диктат на ватушка. Оставим ли Украйна, следва Молдова, после следва ВНР (Варненска Народна РеСпублика) и всякакви такива. Това е руската политика откак са държава - те мирясват като фалират, за известно време.

На обзетите от попълзновения да излизаме от ЕС и НАТО - ще трябва да се аргументират как да имаме икономика, която да поддържа армия, която да може да ни опази поне от някой като Гърция (не казвам че Гърция ще ни напада, но поне е достатъчно ниска летва на фона на останалите).

Пак - АРГУМЕНТИ! ВГЪЗрожденските и русофилистическите опорки ги знаем - не хващат дикиш.

И пак - много ми се ще да имахме избор.

Вто Мар 07, 2023 2:36 pm
Профил ICQ

miro_atc написа:
Моята теза е против войната и против участието на запада в нея. И все пак война има... има и участие. Следователно или има аргументи, които аз не споделям. Или моята теза е правилна.
Не се имам за най-умният. Така че аз не изключвам възможността да има сериозни аргументи, затова следя всякакви гледни точки, като се опитвам да не ги иронизирам.

За това се чете история. Като не я четем си повтаряме грешките.

НИКОЙ в Европа не искаше война, и толкова много не искаха че бяха сигурни че такава никога няма да има. НИКОЙ в Европа не допускаше че може да има толкова ненормален лидер че да започне такава.

Но война все пак има. Аналогиите с едни събития от преди 60-70-80 години са толкова преки, че няма на къде повече. И тогава едни правеха подаръци и се правеха на цапнати (неутрални) какво наистина се случва, докато не им дойдоха в задния двор, не отвориха вратата с шут и не взеха каквото им хареса.

На украинците ще трябва да им целуваме задниците доста дълго време именно зашото пращат своите деца да мрат, за да не мрат нашите.

Вто Мар 07, 2023 2:44 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
България е в ЕС и НАТО от почти 20 години. Отдавна сме взели страна.

Това ми звучи малко като мантрата - не може да се предоговарят глави за влизането в евро зоната. И защо пък да не могат?
Да вземем челен пример от хАнгло-саксонците. Те вечни приятели нямат. Имат само вечни интереси и въртят гъза си според тях. Да вземем и ние като тях да изповядаме тази хЕвро-хАтлантическа ценност и да я прегърнем като своя. Що не?

И някога, като сме мислели по един начин, сега не можем ли да мислим по друг на база на променения вече свят? Само тъпанара никога не си сменя мнението, дори като вижда,че греши (ако вижда де). И само той винаги е на 100% сигурен в решението си без капка съмнение в мего.

Някой да ни е питал искаме ли в НАТО и искаме ли в еврозоната? И ако искаме - кога и как така, че да имаме и ние "полза от файдата"...
Не се ли питате защо не ни питат?

Вто Мар 07, 2023 3:07 pm
Профил

Когато сме се докарали до там ВСИЧКИ официални медии да са соросоидни израстъци - няма какво да се чудите че това което се говори в тоя клип не се говори по медиите, не е случайно, нима някой каза по медиите когато са започнали да изнасят оръжия за украйна?

А колкото до армията която спарки визира че сме имали били да ни пази благодарение на нато и ес - айде да ми обясниш как по какъв параграф нато ще ни пази нато ако натовска държава ни нападне? Щото гърция верно е ниска летва, ама много по вероятно бедите да дойдат от турция, тогава кой?

Ако си мислиш за америка - недей, от тях както се видя освен подклаждане друго не може да се очаква, всъщност може - да продават оръжия и на двете страни, не е като да не са го правили

Вто Мар 07, 2023 3:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946 ... 1075  Следваща