|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:13 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Имам приятел горски от 100 години, към момента зам-шеф (ако не е вече и шеф), на единия от районите. Поне от "демокрацията" насам, тенденция към намаляване не е имало. Говоря глобално за цялата страна. Че по места се правят простотии, дето вадят очи - правят се, но горите не намаляват, а точно обратното. Негови думи.
|
| Сря Фев 22, 2023 3:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Хубаво, дано да е така. Трябва да питам роднините дали могат да влязат във владение и да сеят, че и да има шанс да пораснат - поне ще остане нещо след нас.
|
| Сря Фев 22, 2023 4:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Преди ковида бяхме на планина и другата компания в хижата бяха от гората.бг или нещо от сорта. Не съм сигурен за организацията, но помня че единия от пичовете се казваше Никола и имаше разсадник. Той всъщност осигурява дръвчета, но процедурата трябва да се съгласува с горското. Горските решават къде и какви дръвчета могат да се засаждат, след което тая банда организира кампания за доброволци да ги насадят. Тук най-близката кампания която организираха беше в Шабла. Та най-големия зор в цялата работа е самото засаждане, за което трябват доброволци и то точно в определени дни и места. Да си призная като се обадиха аз бях зает, но жената си взе отпуск и ходи да разхожда лопатата... Та някакъв лъч светлина има. Въпросът е, че тук в Добруджа няма свободни площи за гори. Или поне няма кой да ги осигури. Междувременно изсякоха доста гори, но ги обърнаха на земеделски земи тихомълком. С други думи сади се само където е имало законна сеч. А след незаконната някак си е трудно. Същото е и с поясите. Изсякоха сума си нещо, но нищо не се възстановява. Не знам арендаторите ли са пречката, горските ли не искат да се занимават с пояси. В крайна сметка резултатът е такъв... не особено розов.
|
| Сря Фев 22, 2023 6:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
Благодаря за информацията! Оказа се, че работодателят ми покрива дарения към тях на 100%. Току що спретнахме една масивна кампания 
|
| Сря Фев 22, 2023 7:47 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Да поясите им е все тая за тях, а чия собственост са и кой се разпорежда или регулира... но не трябва да изчезват. Направо ми е чудно как успяха да запазят парка. Има и друг вариант - никакви дървета няма в индустриалните зони, а в повечето случаи там са само стари сгради. Да не говорим за летището - то и без това за нищо друго не се използва, освен ако НАТО изведнъж не се сетят че им трябва още едно военно летище.
|
| Чет Фев 23, 2023 1:44 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Баси, ако това, което разправят в клипа е вярно трябва да нямаме и гръбначен мозък, ако го позволим ...
|
| Вто Мар 07, 2023 12:44 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Тенкю за видеото, интересни неща говорят.
|
| Вто Мар 07, 2023 2:15 am |
|
 |
|
nik
|
Поне част от информацията е вярна https://m.dir.bg/dnes/politika/euractiv ... na-voynataИ вярвам на това не защото го пише някъде а защото от познати работещи във ВМЗ знам че производството наистина е увеличено значително и шофьори на камиони пренасят нощно време пратки към разни летища много преди нинова да започне да обяснява че не сме изнесли и 1 патрон... Тъй че пъзела започва да се нарежда, но с голямо закъснение и още не се знае тия дето са нарисували картината, какво още са ни скроили... Като вземем на предвид и затъналите в дългове западни икономики, явно отчаянието вече е голямо че губят силата си, и са готови да пожертват пешките в играта с надеждата да сменят управлението в русия за да имат нов фронт за ограбване, жалкото обаче е че ние като пешки само ще бъдем пожертвани, и дори да има някакъв успех, и да успеят да ограбят русия без световна ядрена война - други ще намажат от цялата работа, не тези които са се пожертвали
|
| Вто Мар 07, 2023 6:36 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Тия неща мое и да ги знаете но са интересни пак да се чуят. https://www.youtube.com/watch?v=aXb1KayqxukКашата е тотална.
|
| Вто Мар 07, 2023 6:58 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Вто Мар 07, 2023 10:12 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Много вероятен (и според мен) сценарий, който ни готвят нашите еничари, за да ни засиялят по нанадолнището на военния конфликт. Ако те интересува бъдещето и физическото оцеляване на децата (и не само) на българия - вярвам, че ще си в състояние да отделиш няколко минути от времето си, за да видиш и друга (дай боже да е невярна) интерпретация на случващото се у нас и това, което ни готвят. А защо не и да загубиш и няколко часа в неделния следобед, за да се опиташ с присъствието си на този етап да предотврятиш престъпни намерения (ако наистина са такива), при това не сам, а колективно. Сама птичка пролет НЕ прави, нали? Баси, и това ако не размърда българите - значи напълно си заслужаваме съдбата. Много ми е интересно какво мисли t i t o по въпроса. ( t i t o , не желя да се заяждам персонално с теб )
|
| Вто Мар 07, 2023 10:43 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ясно, предизборна агитация...
|
| Вто Мар 07, 2023 10:49 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Не бих казал че е това.
|
| Вто Мар 07, 2023 10:55 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И кво толкова има в този клип (мразя да гледам клипове за нещо, които могат да бъдао обяснени с няколко думи)?
|
| Вто Мар 07, 2023 11:04 am |
|
 |
|
741_
Ранг: Минаващ
|
Сама птичка не прави пролет, и сама овца не прави стадо Имаше преди време едно събитие, 3000 човека се събраха при Русе да посрещнат извънземните, някакви каки го бяха предсказали. В което принципно няма лошо. Извънземни тогава не дойдоха, ама можеха да дойдат, и ако бяха дошли? П.П. Нямам идея какво има в клипа. Нета е голям, животът кратък, няма вариант да отворя случаен клип да го изгледам.
|
| Вто Мар 07, 2023 11:34 am |
|
|