|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:27 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Много добро филмче, чудесно онагледява какво значи термина "чужди инвестиции" който хамериканците така гордо използват, до къде стига дългата ръка на чичо сам и на какво са готови за да откраднат още пари, въобще много добре описва в какви мащаби се генерира западната пропаганда и то от човек който не симпатизира особено на русия
Емо, защо да не ползват името, вече зомбитата са обработени с това име и имат критична маса да поддържат и разпространяват пропагандата за така наречената "демокрация"
|
| Пон Фев 27, 2023 1:45 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Ако някой е решил да гледа филма - да побърза докато западните демократи защитници на свободата на словото не са го изтрили от тубата (въпреки, че е направен от техен журналист, който не спимпатизира на русия).
|
| Пон Фев 27, 2023 9:16 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Който ме познава, знае че имам склонност към правото. Може да е фетиш, може да е всичко... Много пъти съм казвал, че правото и морала са две различни категории. Правото не е нужно да бъде справедливо. То си има свои принципи и те важат независимо дали държавата е демократична или тоталитарна. Една диктатура може да е правова и обратно това че има демокрация, съвсем не означава че държавата е правова. Казвам това, защото според мен законът Магнитски е гавра с правото. Не може да се произнасят присъди и то доста тежки присъди без съдебен процес, без да се даде възможност обвиненият да се защити. Това нарушава всички правни принципи. И честно казано никога не съм интересувал от мотивите. Може да са били добри, може да са всякакви. За мен обаче няма никакво значение. Все едно в математиката да кажеш, че има мотиви две плюс две да не прави четири. Няма значение с какви мотиви го правиш, това би било гавра с математиката. По същия начин и законът Магнитски според мен е гавра с правото. До преди тоя филм бях склонен да вярвам, че тая гавра е направена с добри намерения. Както обикновено се казва в такива случаи, пътят към ада е осеян с добри намерения. И честно казано съм леко изненадан, че мотивите на лобистите за тоя закон може и да не са толкова чисти. От друга страна не би трябвало да е изненада, че една гавра се прави с не съвсем чисти мотиви. Но пак ще повторя, че това не е толкова важно. Правото може да се накланя в демократична или всяка друга посока БЕЗ да се нарушават правни принципи. Както и в математиката - престъпниците нямат нужда да си измислят нова аритметика, нито пък честните хора. Само идиотите биха го направили и то защото или са толкова глупави, или защото много държат да покажат, че те са над всякакви правила.
|
| Пон Фев 27, 2023 12:14 pm |
|
 |
|
nik
|
Повечето от нашите мили политици са си за затвор, даже някои за убиване, не за санкции, за това спор няма, проблема на тоя параграф магнитски е че не засяга всички лоши политици, а само неудобните за да ги заменят с послушни продажници, кирчо например никога няма да попадне под този закон независимо колко корумпиран е
Филма обаче макар да е за магнитски показва и друго - гигантските мащаби на западната пропаганда, щото така действат не само за магнитски а и за всичко останало
|
| Пон Фев 27, 2023 12:30 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Не ни трябват списъци Магнитски. Имаме си и и ние закони за национално предателство, по които доста управляващи могат да се подведат под отговорност. А за мерките по Магнитски - малко ми приличат на народния съд - без съд, доказателства на обвинението и присъда на съда. Въобще не защитавам хора като "черепа"дългия инкасатор и други в този списък, защото вероятно са виновни по много параграфи, но не е това начина. Като искаме да сме "правова" държава - ми да съдим по собствените си закони (не е като да си нямаме наши), а не по тези на хамериканския "народен съд".
|
| Пон Фев 27, 2023 5:46 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Какви милиарди бре, иде реч за някакви си 200 и нещо милиона. А другата страна е света вода ненапита... гледам че отдавна падат от високо по тия земи  Филма гледам е от 2016-та, мислиш ли че им пука? Западен журналист викаш, шегаджия, я го виж къде е раждан! И я си спомни по онова време кой можеше да ходи от другата страна. И какво трябва да докаже филма - че някакъв мошеник е успял да измами и СССР и УСА, едните се усетили по едно време, другите обаче от срам не им се говори за това  Това не прави нито едните по-голяма кочина нито другите по-малка такава.
|
| Пон Фев 27, 2023 6:44 pm |
|
 |
|
nik
|
Само 200 милиона казваш... Толкова си гледал значи... 250 милиона са само данъците които са си върнали с измама, отделно пране на милиарди, корупция на най различни нива, фалшифициране на документи и други измами, няколко убийства, и генериране на пропаганда в индустриални количества за 2 континента минимум, също и още корупция в европа и америка за да им разпространяват тая пропаганда, и това му казваш нищо... явно мозъчните увреждания от западната пропаганда са трайни...
|
| Пон Фев 27, 2023 7:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
tito живееш в изкуствен свят и не искаш да погледнеш на вън, и това е избор, този филм, както и много други филми, статии, интервюта са за тези които искат да видят в какво всъщност живеят, и да осъзнаят че най малкото не са свободни и живеят в илюзорен свят. Разбираемо по-лесния избор е да си живееш във въпросният свят, ако това те прави щастлив лошо няма.
|
| Пон Фев 27, 2023 7:57 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
|
А вие просветените, щастливи ли сте? Като гледам броя мрънкачи от едната и от другата страна, май въпроса е риторичен... А всъщност смисъла на живота не е ли да го изживееш щастливо... Което също е въпрос на избор... Значи кой е направил правилният избор?
|
| Пон Фев 27, 2023 9:31 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
За това наистина си прав. Всеки трябва да живее живота според разбиранията си, за да се чувства щастлив. Ако правиш нещо в резултат на което не се чувстваш добре/щастлив - вероятно не правиш правилното нещо според разбиранията си и трябва да спреш да го правиш. Например не искам да живея на гърба на други, защото това не ме кара да се чувствам добре. Не се чувствам добре и когато други се опитват да живеят на мой гръб. А дали съм просветен - мисля, че не съм и даже съм доста заблуден. Откривам по трудния начин, че доста от нещата, които са ми набивали в канчето са фалшиви и неверни. Е, не искам да съм такъв и се опитвам да се ориентирам в морето на информацията и дезинформацията. Това, което осъзнах преди 30 години беше, че не искам да съм част от източния блок и от все сърце исках да живея в западния - без да си давам ясна сметка какъв е той и какво точно си пожелавам. Това, което осъзнавам през последвалите 30 години давайки си все по-ясно сметка какъв е западния блок е, че не искам да съм част и от него.
|
| Пон Фев 27, 2023 10:03 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Проблемът е в по-широката картинка. Ако всички си живеят спрямо разбиранията, нещата са ок. Всеки си гледа кочинката. Обаче проблемът идва когато една малка група започне да твърди че всички останали също трябва да живеят само според разбиранията на тяхната кочинка
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Фев 27, 2023 10:28 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Точно същото се получава и в тая тема 
|
| Пон Фев 27, 2023 11:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Напротив, аз не съм забелязал тук някой да твърди нещо, още по-малко да иска някой да живее според неговите разбирания. Това обаче което виждам е че има хора които просто излагат факти, и друга група хора които не приемат тези факти, и в същото време сляпо вярват и разпространяват определена пропаганда. Е има го и Ник, който стига по-дале от излагането на факти, но това не ги прави по-малко верни, това трябва да се разграничава от очевидната му неприязън към САЩ. И не става въпрос за група просветени, по-скоро става въпрос за група живеещи с глава в пясъка, и за мен това няма проблем, до момента до който същите тези хора започват да ми разказват приказки из под пясъка и как точно така било .... нямам нужда от тяхната пропаганда, знам какво е под пясъка, знам какво е над пясъка.
|
| Вто Фев 28, 2023 1:42 am |
|
 |
|
nik
|
Нека не бъркаме щастие с илюзия, едно е да утолиш жаждата в горещ летен ден със студена биричка, съвсем друго е да си представяш че пиеш, а някои хора даже се понапиват от илюзионни бирички и правят панаири...
Тони, недей така, не съм стигал по далеч от колкото някой зомбиран е прекрачвал границата и е нападал само защото фактите не му понасят на нервната система, включително и хора които до такъв момент съм уважавал като специалисти, и с теб сме спорили много но не само че уважението остана, дори виждам и промяна като съпоставя това което сме писали преди няколко години и сега, т.е. спора не е бил съвсем безмислен както е с някои чугунени глави
|
| Вто Фев 28, 2023 9:59 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Без комантар, всеки сам може да си направи изводите, няма смисъл човек да си търка клавиатурата, радиото едно си знае  П.С. Да, то гроздето е кисело, не се занимавай 
|
| Вто Фев 28, 2023 10:10 am |
|
|