| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: За/против еврото
Наистина ли? И що така? Щото ни "източват", или щото стандарта ни на живот е по-висок от този на западняка и ние можем да си позволим по-високите цени?
|
| Пон Фев 13, 2023 1:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не е луд тоя който яде баницата ...
|
| Пон Фев 13, 2023 3:02 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Всъщност и ти бъркаш. Цените тук са по-високи, но стоките не са същите. Или поне не малка част от тях. Тук са с по-ниско качество. Дори и да са еднакви според етикетите им...
|
| Пон Фев 13, 2023 6:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами така е защото максималните заплати в България са много по високи от средните в Европа => следователно сме по богати и с по-висок стандарт на живот ...
А по въпроса за пенсионерите - винаги съм се чудил от къде пенсионер с 250лв. пенсия има 100к.лв. в буркани??? Аз, дето работя, и мога да кажа че взема доста над средното за региона, съм в сериозен минус към банка...
|
| Вто Фев 14, 2023 12:09 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Част от народа яде наденички, а останалите ядат боб - средностатистически, народът яде боб с наденички 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Фев 14, 2023 12:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ъъъъ я си помисли пак  Боба в "земятанапазаруването" нерядко е по-скъп от наденичките...
|
| Вто Фев 14, 2023 12:28 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Чет Фев 23, 2023 12:30 pm |
|
 |
|
HCL
|
Cekins те затова казват, че в Европа имане се акумулира през няколко поколения. Америка предоставя възможности този процес да бъде съкратен значително. Само, че ние влизаме в европейския съюз, не в американския. За много това означава калибриране към новата реалност, като това започне наи-вероятно през ДоД...
|
| Чет Фев 23, 2023 8:39 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Не съм специалист по темата за да споря, но един такъв коментира точно това в това интервю (виж следващата 1 минура от този клип, на който съм нагласил времето. То и цялото интервю си заслужава да се види). Та за мен това слага точка на този спор (е, докато не се промени нещо в предпресъединителните условия и договорености де, което да ГАРАНТИРА курса такъв, какъвто на нас ни се иска...)
|
| Пет Фев 24, 2023 9:57 am |
|
 |
|
itso.t
|
Публикувах горното, защото според статията това е официална информация от БНБ.
А интервюто ще го пропусна. Ако кликах на всеки линк водещ към йотубието, по цял ден щях да гледам всевъзможни щуротии.
|
| Пет Фев 24, 2023 10:04 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Официална информация от БНБ аз бих чел на страницата на БНБ http://www.bnb.bg , а не в някакъв измислен offnews.bg бог знае от кого финансиран ... Да не говорим, че на БНБ (която всички данъкоплатци издържаме) беше поставена задача да направи доклад с анализ от позитивите и негативите от влизането ни в зоната, който трябвале да представи в НС, но така и не го представи (Що ли?). Та част от него "изтече" неофициално и ако помниш доста го дъвкаха по медиите. Като цяло резултата от него е, че резултата ще е негативен за нас. Направи това усилие да изгледаш САМО следващата 1 минута от клипа. Нагласил съм момента точно, когато коментира с цитати въпроса с "гаранциите" на обменния курс лев/евро. Та ако още не сте се подписали за референдума, на който трябва да кажем ДА или НЕ за еврото - подпишете се. Смятам, че ще е срамота сами да се отказваме от правоти ни да бъдем питани за неща, които определят бъдещето ни. Иначе оставяме еничари и хора като ХаПРЪДцумян да решават вместо нас.
|
| Пет Фев 24, 2023 10:23 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Ми ей на - договорете се с някой НПО или излезте на площада с искане да пуснат целия, нерадактиран доклад публично - или ако не искат да е публично, да го дават за четене на всеки който се регистрира.
|
| Пет Фев 24, 2023 11:14 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Добре като идея, но е неработеща. Парламентарна група в парламента не успя да се "пребори" и да получи доклада от БНБ (БНБ е на наша издръжка с насилствено взети от нас пари под формата на данъци), та някакво НПО. В случая факта, че полагат толкова усилия и упорство да НЕ го покажат за мен е достатъчен и означава, че доклада не е за показване, защото никак не подкрепя напъните да ни вкарат в зоната. Нали се сещате, че ако беше "положителен" - денонощно с него по националните средства за масова дезинформация щяха да ни продънват ушите колко шъ ни е гот в зоната?
|
| Пет Фев 24, 2023 11:43 am |
|
 |
|
stefan63
|
Ми.. аз не се сещам.. -инфлацията е над критериите за влизане ....и май е доста над средно-европейската ... -дефицитът е над критериите за влизане ...отскоро... Това дали не са инструменти за отлагане ? И дали някой не ги прилага умишлено?
|
| Пет Фев 24, 2023 12:01 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Поставяш добър въпрос, над който си струва да се помисли.
Умишленото "прилагане" на каквото и да било може да го прави единствено правителството. Високата инфлация като средство за отлагане на влизането ни в зоната не ми звучи смислено. То е все едно да режем клона, на който седим. Ако се прилага в "народен интерес" - то би трябвало да се отложи, без народа да обеднява заради инфлацията. Дефицита е голям, защото в "безвремието" в момента управлявани от служебни правителства никой не следи за събиране на данъци и масово се укриват. Щом и в селските магазинчета "забравят" да ти издадат касова бележка, какво остава за другите ...
Освен това както вече е правено, непокриването на изискванията не е било и вероятно няма да бъде пречка за влизане в зоната. Не една и две държави в съвсем близкото минало са "влезли" с непокрити изисквания ... Като искат да ни присъеденят - ще го направят независимо от непокритите от нас изисквания. Ще си измислят съответните извинения и причини и ще го направят (както при другите държави, за които говоря). Ти съмняваш ли се в това?
|
| Пет Фев 24, 2023 12:17 pm |
|
|