|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:29 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Спарки - хората рядко са обективни, къде заради облъчване с пропаганда, къде от глупост, мога да ти покажа поне 10 различни места в лондон където на по малко от 3км има милионерски лъскав квартал и пълна клоака, съответно българи като тръгнат да наемат квартира сещаш се къде наемат - в мизерията, следователно лондон е мизерен? Други пък да се фукат колко голяма работа са станали ходят да се снимат в лъскавата част, нали у фейса ще ги качват снимките.... еле пък като се приберат в БГ даже надменно и от високо говорят, така че легенди и реалност най често се различава, и то много Относно наркотиците - винаги има по-зле, ха познай къде са тия улици https://youtube.com/shorts/Y7JCjb8Mmv8?feature=sharehttps://youtube.com/shorts/Pyx204DTFno?feature=sharehttps://youtu.be/MhvvxoIgNPg
|
| Пон Фев 20, 2023 6:30 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
В Пловдив и кв.Столипиново не изглежда по-добре от видеата, които показваш, но толкова бездомни няма (вероятно заради по-студения климат при нас). Тъжна работа. И в същото време на село (на 9км от Пловдив) хора, които се занимават със земеделие се оплакват, че не могат да намерят работници нито за постоянна, сезонна или кампанийна работа.
|
| Пон Фев 20, 2023 8:16 pm |
|
 |
|
nik
|
С бездомните проблема е още по голям https://youtu.be/yRWmKh13b50https://youtu.be/-vc6CHRrtH8интересното е че не всички са мързеливи и пропаднали, имаше преди видео за разни образовани хора, например учителка, мъжа й се разболял и болницата ги докарала до фалит, мъжа умира а тя остава бездомна, ходи на училище и живее в автомобила си, сега намерих едно за друга образована жена https://youtu.be/nT3VGI0V5RsПросто в даден момент ако се обърка нещо и потъваш направо на дъното, от където измъкване няма
|
| Пон Фев 20, 2023 8:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Спарки за мизерия не знам, зависи с какво сравняват, смрадта е нещо друго, но то ти се струва смрад първите два дена. Има два източника на миризма, шахтите за отпадъци, от там си намирисва но не е чак толкова ужасно, и втория според мен е газта, защото аз друг източник не намерих. И на мен в началото ми смърдеше, обиколих целия блок отгоре до долу, всичко си беше чисто и подредено, понамирисваше малко от шахтата за боклуци. И ако сравниш с БГ поне местата на които аз съм живял, винаги са били по чисти като цяло, и градинките, и входовете и улиците. Също така не всички блокове миришат на каквото там си миришат, но само да те светна то и у нас им мирише. А няма пък да ти казвам какво казват азиатците за нас, не само в БГ, смърдим им та се не трае, та това с миризмите е нещо много специфично, и рядко са свързани с мизерия.
|
| Пон Фев 20, 2023 11:14 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ericsson уволнява 1400...не е ясно дали само при нас или глобално. Или ще намерят какво да правят, или ще си останат бутикова компания с патенти. Не беше неочаквано... https://www.msn.com/en-in/money/topstor ... r-AA17I0YrМоже и да има търгове...
|
| Вто Фев 21, 2023 10:14 am |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Фев 25, 2023 1:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Хаха, това май го бях писал тук преди няколко години... Всъщност, оригиналът идва от една от книгите на Азимов за пред-импрерските времена. Българския превод май се казваше "Камъче в небето", но не съм 100% сигурен за името. Та точно там го има тоя сценарий на задължителната евтаназия при навършване на възраст
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Фев 25, 2023 1:46 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Пълна идиория ...
В БГ проблема е решен с повишаване на пенсионната възраст. Докато ми дойде времето аз ще мога да се пенсионирам след навършване на 100 години.
Въобще не съм вещ по темата, но може би ако човек е здрав и работоспособен - редно би било да работи докато може и колкото може каквото може. Това би го поддържало в кондиция, щото залежи ли се - и до там. А като не може - пенсии и инвалидни помощи и т.н. Но това да се самоубиват .... "ритуално" ....
В офиса имаме няколко работещи пенсионера вече 4-5 години след пенсия. Та не е като да не може, особено хората като работят по свое желание.
|
| Съб Фев 25, 2023 3:44 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами в общи линии изборът е между това и контролирана раждаемост. Аз много пъти съм се застъпвал за второто, но има едни хора дето веднага отварят уста за "човешки права". При всяко положение, светът не може да изхранва неограничен брой хора
|
| Съб Фев 25, 2023 3:55 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Прав си, и други го знаят и за това пуснаха вирус после ваксини, ся и война направиха, може и да я разширят малко и те тека ще позакърпят положението.
|
| Съб Фев 25, 2023 8:52 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Тая война никаква работа не върши освен да събира глупаци по протести. Дори в най-раздутите предположения общия брой на загиналите е към 300 хиляди. Хайде, половин милион дори да кажем, това е 0.00625% от световното население. Самките за разплод в Африка и Азия вече са нацвъкали повече от тая бройка в рамките на изминалото време досега. Така че за каква война трябва да стане въпрос изобщо? Ако не е евтаназия, което аз мисля че е по-гадния вариант от двата, само ограничената раждаемост може да помогне за стабилизиране на населението. Не бай-мангал да наврътка 10 циганета и после да реве че нямало как да ги храни. За всяко цигане - отделна апликация, интервю, бекграунд чек. На всеки.
|
| Съб Фев 25, 2023 9:17 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
А колко ще дадат фира покрай войната от високи цени и нередовни доставки.
|
| Съб Фев 25, 2023 10:02 pm |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
Момци айде да си гледаме наша къщичка по отношение на популацията, и в тази връзка има е нужда от повече раждаемост на Българчета. Иначе изчезваме в скоро време, не без помоща на цивилизования свят разбира се!
|
| Съб Фев 25, 2023 11:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Къщичката ни... май се е превърнала в кочинка. Сори, това ми е най-нецензурното определение!
|
| Нед Фев 26, 2023 10:34 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Миро - изби рибата с този филм. Е те така явно функционира западната система. Машинация, фалшификация, и убийства на "аверите", за да се прикрие многомилярдна кражба на "честен" западен бизнесмен.
Интересно, че хамериканците още използват името магнитски. Явно по инерция от много яката пиар къмпания ... След този филм вероятно ще заменят магнитски с друго име.
tito да вземе да го изгледа, ама не до средата а целия, защото след средата следва неочакван обрат. Не са успели да излъжат западния журналист да направи фейк филм и той взел, че стигнал до истината като разследващ журналист.
И колко мисирки в евро комисии, организации и парламенти повтарят измислената мантра, без да проверят дори превода на предоставените им документи.
Какви ли ги е вършел и сина на бай-дан в украйна?
|
| Пон Фев 27, 2023 1:31 am |
|
|