Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Мдааа пък хмериканосите казали че ако китай или някой друг даде оръжия на русия щял да си има големи проблеми... чудно защо си мислят че само те имат право да пращат оръжия, и то на нацисти и терористи

Пон Фев 20, 2023 12:46 am
Профил

Въпросът е че тази новина се тиражира основно от правителството на САЩ, и конкретно от определени негови членове, като в случая доказателствата са по-малко и от тези за химическото оръжие на Саддам. Търсят си повод за още санкции срещу Китай, та дали това е истина или не няма значение. Въпросът тук е дали целят умишлено да подтикнат Китай към такива действия, или го правят от глупост и наивност, но силно ме съмнява, че да е второто. Опитват да флиртуват с Индия, като не знам какво очакват от това, Индия е негодна във всяко едно отношение, и макар да е втората по население не може да е заплаха за ничия сигурност, нито пък да подсигури нечия сигурност.

п.с. интересни са и процесите които протичат в Израел ... тоя път може да се заформи перфектната буря.

Пон Фев 20, 2023 12:46 am
Профил
Аватар

да, "новината" е малко (едно)странно обявена.

миналия януари имаше една среща в Анкоридж, на която другаря И почти го бяха изкарали от нерви, че да почне да размахва пръст. което е изключителна рядкост за такаец, ако искате ми вярвайте. и от тогава има "известно напрежение" между водещите дипломати от двете страни на тихата локва. пък и И го повишиха малко. на Г20 пък Си би по канчето на канадския младеШ...

че става нещо странно с политиците напоследък, вече е очевидно.
въртят се на ... 360 градуса и очакват промяна.

Пон Фев 20, 2023 2:02 am
Профил

Нищо странно няма, покрай украйна паднаха маските на западняците и се видя какво стои зад лицемерието

А относно китай май вече целта не е санкции, вече има признаци че се опитват да ги вкарат във война с тайван, явно военната индустрия бърза докато имат послушник в белия дом

Пон Фев 20, 2023 7:32 am
Профил

https://youtu.be/0r7GRx8Sl-s
Ето, за всички "свободни" .....предложението за пред белия дом остава, няма да предлагам даунинг стрийт, че там много бият ;)

Пон Фев 20, 2023 11:05 am
Профил

ToHu написа:
Ето, за всички "свободни" .....предложението за пред белия дом остава, няма да предлагам даунинг стрийт, че там много бият ;)

Само не схванах всичко това част от хеврохатлантическите ценности към които се стремим ли е? Ако е - ханглосаксонците да си ги задържат. Аз не им ги ща,
А Вие?

Ако нещата са стигнали до там - значи положението е много злЯ, щом се налага по такъв начин да се заглушават гласове извън "политически коректното говорене".

Но важното е, че хората там си живеят с убеждението, че са в демокрация и имат свобода на словото, която я няма никъде другаде по света ...

Ако това от клипа е на 100% вярно (да кажат колегите, които живеят там)- то ние в БГ сме направо светлинни години напред по отношение свободата на словото (вероятно поради безхаберието на неработещите ни институции).

А някой попадал ли е на инфо какво точно се "пече" в близкия изток?

Пон Фев 20, 2023 11:45 am
Профил

emilvtc написа:
Ако това от клипа е на 100% вярно (да кажат колегите, които живеят там)- то ние в БГ сме направо светлинни години

Най-вероятно е 101% вярно. Но е по-сложно.
Това, че УК е полицейска държава мога да потвърдя от личен опит. За 4 години там съм имал повече контакти с тамошната полиция, отколкото тук за 40 години. И не, не съм продавал трева и тем подобни. Там се вика полиция за щяло и нещяло. Имал съм куриозни случаи, примерно спя си и 2 часа посред нощ се събуждам и срещу мен насочени няколко фенерчета и ми викат "спокойно, ние сме полицаи". Опитвам се да разбера какво се е случило, а ония ме питат дали съм пил. Не бях пил, което още повече ме хвърли в оркестъра понеже и да бях пил все пак съм си в леглото и някак си това е последното място, където полиция може да ме проверява дали съм пил. Както и да е, разбрахме се. Комшиите видели, че не съм си затворил входната врата. А те там с ония смотаните топки явно не съм я блъснал достатъчно. И за по-сигурно решили да викнат полиция. Мили хора. Пък и полицията се отзовава винаги. Познай тук в БГ кога ще дойдат заради открехната врата.
Та така... Там по принцип се гледа с по-добро око на полицията. В смисъл винаги може да им се обадиш и хората са възпитани така, че звънят за всякакви проблеми. Съответно среща с полицаи е нещо обичайно и нормално. По-голямото присъствие на полиция и повечето контакти с нея съответно води и до по-различна статистика. Затова казвам, че е по-сложно. Не може да се сравняват брой арести там и тук или другаде. Когато полицията работи и когато работи по по-широк спектър от проблеми, нормално е да има повече арести. Не може еднозначно да се каже, че е по-лошо или по-добро като цяло.
Друг е въпросът, че от друга страна се преекспонира цензората в Русия. Подобни факти като тоя, че там има 10 пъти по-малко арестувани заради цензора също показва, че нещата не са чак толкова прости.

Пон Фев 20, 2023 12:18 pm
Профил
Аватар

Може пък китайците да са успели да завършат разработката на гей-бомбата вместо американците :D

Пон Фев 20, 2023 12:36 pm
Профил

Полицията по английско е много непредвидима, както могат да те изненадат приятно с учтивост и загриженост, така могат да те разочароват с пълно безхаберие, така могат и да ти съсипят живота с преиграване или по спуснати отгоре заповеди

Пон Фев 20, 2023 1:25 pm
Профил

Ами полицията там си е точно полиция, първо бие после пита. Може би не си изпадал в ситуации, но не си поплюват. Един малоумник реши да снима как налагат един леко попийнал, не че той не си го търсеше, ама познай дали и снимащия не го отнесе, без никаква друга вина... Свобода и демокрация :) Спокойно, и да нас ще дойде, като гледам във форума подкрепата за тоя строй е сериозна, всеки ще си сърба попарата, Тито не единствения заслепен от западните ценности и система, мнозинството са такива и ако не го приемаш си ушанка, а много хора дори и в България вече не могат да си позволят да бъдат ушанки ....

Пон Фев 20, 2023 1:30 pm
Профил

ToHu написа:
Ами полицията там си е точно полиция, първо бие после пита. Може би не си изпадал в ситуации, но не си поплюват. Един малоумник реши да снима как налагат един леко попийнал, не че той не си го търсеше, ама познай дали и снимащия не го отнесе, без никаква друга вина... Свобода и демокрация :) Спокойно, и да нас ще дойде, като гледам във форума подкрепата за тоя строй е сериозна, всеки ще си сърба попарата, Тито не единствения заслепен от западните ценности и система, мнозинството са такива и ако не го приемаш си ушанка, а много хора дори и в България вече не могат да си позволят да бъдат ушанки ....

ТоНи, проблема е в алтернативата. Излез на Червения площад с празен лист хартия и после не се знае дали изобщо ще те намерят из "районните", освен че задължително ще си почерпен с обилно количество лобут.

Та, кривици и едните и на другите не е като да си нямат, ама не казваш каква е оправията. За България това.

Сега, по границите на едните има обилно количество кандидати за влизане, по границите на другите обилно количество кандидати за излизане, което според мен казва едно друго, но това да речем да го оставим на заден план.

Пон Фев 20, 2023 2:03 pm
Профил ICQ

Това с празния лист малко на постановка ми бие, как така удобно има някой от страни да снима.... и все предисторията липсва.... западняците имат голям опит в организиране и доукрасяване на подобни провокации

и как случайно такива неща се случват само където американците работят по предизвикване на преврат

Пон Фев 20, 2023 2:29 pm
Профил

nik написа:
Това с празния лист малко на постановка ми бие, как така удобно има някой от страни да снима.... западняците имат голям опит в организиране и доукрасяване на подобни провокации, и как случайно винаги са там където работят по предизвикване на преврат

Това с белия лист не е единична постановка. Доста са. И не само.

А "Демократ" дето си пише консититуция да е богопомазан до гроб принципно колкото и да ми го хвалиш, няма да хване дикиш. Важи точно толкова и за югоизточния ни комшия. Башка имотите и сметките им в чужбина, барабар с дженрътските им синчета, които и да не са в чужбина са имунизирани от мобилизация.

Но това е без значение - аз за алтернативата питах, не за постановките. ;) С кви пари правим армия, и от кого би ни опазила тя, как развиваме икономика така че да не финишираме с нова виденова зима, и все такива интерсности.

Пон Фев 20, 2023 2:39 pm
Профил ICQ

Ясна алтернатива няма, нито фалшивата демокрация е алтернатива за русия, нито това което е в русия е алтернатива за нас (каквото и да е то)

От друга страна обаче - казваш лошо да се задържи някой по-дълго, да, рисковано е, но вече проверено е не по малко рисковано докато се сменят постоянно да се вмъкне вълк в овча кожа, цяла европа вече колонизираха по тоя начин че и много други държави
До избори допускат само такива които ги държат за топките с компромати и каквото и да обещават на изборите после правят каквото наредят американците а ти си мислиш че имаш право на избор щото някой по телевизора казал че имало било демокрация

Пон Фев 20, 2023 2:54 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

ми... Рек да затрива форума и да се срещаме по храстите да си говорим за цели и половинки проводници?

Пон Фев 20, 2023 3:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055 ... 1194  Следваща