|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:07 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ясно е, че всеки се опитва да интерпретира обективната реалност в своя полза пасваща на собствената му "религия" (виждания и разбирания), но в това негово интервю е много интересно и верочтно много точно представено обективното състояние на света като цяло. "Икономически преглед с Ричард Улф, януари 2023 - Втората война в Украйна"Разбирам, че tito няма да е много щастлив от това, което се приказва в тях, но от истината не може да се избяга, както и не могат да се спрат естествени икономически, социални, политически и исторически процеси ... СОРИ За съжаление това и доста други (по-стари) видеоклипчета ми попадат чак сега. (като че ли Миро ги беше споменал преди време, но не съм им обърнал нужното внимание)
|
| Нед Фев 19, 2023 1:24 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
|
| Нед Фев 19, 2023 1:47 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
той хубаво ги говори тия неща Улфи, ама не казва основната причина за проблемите на Русия - че започна войната. Иначе никой нямаше да и спре нито парите, нито инвестициите, нито каквото и да било. Щяха да си харчат петро, ресурсо и всякаквите долари и щяха да си свиркат. Но Путин реши да се прави на някой си (или тия зад него). Даже още "разочаровнии" артисти от Холивуд щяха да се преместят в Масква и всички щяха да благославят райския живот там. Но друго се случи... Иначе хубаво говори, бавно, разбрано, напоително - като за пенсионери.
|
| Нед Фев 19, 2023 2:58 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Най-голямата грешка на всички заблудени по въпроса
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Фев 19, 2023 3:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не Русия започна войната, войната я започна Украйна, а за да сме още по-точно САЩ, защото украйна е само прокси. Какви са били нагласите към онзи момент не е ясно, никой няма да каже, но ако вярваш на това което казват западните лидери, всички договори са били проформа за да дадът време на Украйна да се подготви и въоръжи, това не знам на теб как ти звучи, но на мен си ми звучи съвсем като война. Много бързо се забравиха фактите и събитията от началото, но така действа промивката на мозъци.
|
| Нед Фев 19, 2023 3:19 pm |
|
 |
|
nik
|
И ако трябва да сме още по точни - войната дефакто не е спирала от разпадането на ссср Всичко което е изглеждало до сега като мир и сътрудничество е било просто обичайната западна пропаганда и лицемерие Постоянното разширяване на нато в посока русия, минските споразумения, спъването на северен поток 2 и още куп икономически санкции от десетилетия - всички тези неща се случваха много преди войната с украйна и са доказателство че мира е бил само привиден
|
| Нед Фев 19, 2023 3:57 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
A Нбабането е световния авторитет по въпроса със нас - заблудените... Той е осенен от Светата истина! Ако украински танкове бяха минали границата в посока Русия, щеше да е малко по-различно. Но не би. И това не може да се промени вече. Нито руските танкове на границата, нито десанта в Киев, нито каквото и да е друго и така една година. Последствията са ясни, и не искам да взимам страна - да приемем че наистина САЩ(лошите) и Китай(добрите) са зад всичко (или обратното), а Украйна, Русия и ЕС са само потърпевши. Но никой не може да ме убеди, че Русия не можеше да си държи дюкяна закопчан. Имаха повечето козове, сега имат доста по-малко. Хайде приятно Ви писане!
|
| Нед Фев 19, 2023 4:07 pm |
|
 |
|
nik
|
Русия можеше да не напада нацистите в украйна, можеше да позволи американците да строят още бази в украйна, можеше да стои търпеливо докато струпват оръжия на границата, можеше направо да си разпуснат правителството и да кажат на хамериканците - айде и тук направете преврат и подменете всички с продажници, можеше направо да им подарят всички залежи с ресурси и война нямаше да има, путин нямаше да е лош, щяха паметник да му вдигнат, даже байдън лично щеше да реже лентичката на откриването... ех колко по хубав щеше да е света....
Между другото дай доброволно едни 100к еу... да си нямаме проблеми, нали си за мирните решения....
|
| Нед Фев 19, 2023 4:13 pm |
|
 |
|
Grubi
|
@nik - това за нацитата с Митрофанова ли си го говори? Или си лафи с нацитата от ултрасите на Левски, които редовно чупят и пребиват някой в София за кеф?
|
| Нед Фев 19, 2023 4:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Груби, това за нацистите не са го измислили Руснаците, има го и в Американските репорти, вкл. е дискутирано в ЕС от западноевропейски депутати, това, че удобно всичко това вече е забравено какво променя ? Не става въпрос кой е прав и кой е крив, става въпрос за факти, а те макар и да се прикриват не могат да се заличат, най-малко от спомените на хората, или поне тия които не държат да помнят само това което е актуално от последната сводка. Лично за мен е плашещо не какво правят Руснаците или Американците, защото те си гледат техните интереси, страшното е какво правят хора които се предполага че имат логично и рационално мислене.
|
| Нед Фев 19, 2023 5:12 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ти така от ваксината насам ли си? Преди не мислеше ли по адекватно?
|
| Нед Фев 19, 2023 5:16 pm |
|
 |
|
nik
|
Груби - преди пускахме тук видео от ббс за нацистите в украйна, ако си го пропуснал можеш сам да го потърсиш, пишеш в търсачката на тубата "bbc ukraine nazi" и гледаш резултати Ето един от резултатите, не е от ббс, от друга медия е, но все пак е показателно от кога американците подготвят сегашната война https://youtu.be/jiBXmbkwiSwСамо да отбележа - това са същите западни медии които в момента подкрепят същите тези нацисти които преди години са ги виждали като назряващ проблем, просто тогава още не са били инструктирани какво да лъжат за украйна
|
| Нед Фев 19, 2023 5:30 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами... замисли се сам поне. Дали щеше да е по-различно? Имам предвид наистина - дали? Щяха ли американците да се юрнат да натискат всички да пращат танкове на Русия? Умен човек си, помисли!
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Фев 19, 2023 6:14 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Именно защото нося глава на раменете си - не съм съгласен със всичко, но не съм и съгласен с повечето руски дивотии. Допреди година имаха RT, телевизии, Вагнер си беше там, цялата им държавна машина и освен някакви малки ограничения, никой не ги е спирал за нищо. Ако и да е имало някакви екстремисти - големите държави винаги са имали начини да се справят с тях со кротце, благо и повечко кютек, или пък украинските "фашисти" са били някакви свръхчовеци?
Но пък никой от вас не съм обиждал че е заблуден, замаян, малоумен или какъвто и да е. Първия месец на войната не можех да повярвам че се случва, и не можех дори да си представя как съм проспал 2014-2022, да кажем че съм имал екзистенциални проблеми...но не са били чак такива. Дори ги защитавах за някои от нещата и няма как да е иначе, понеже съм роден и съм живял 30 години в България. Но после всяка тяхна стъпка стана извън всякаква логика. Тук също имам някакви допирни точки с украинци и руснаци, и нещо съвсем не пасва на нормалното поведение - на руснаците (че и на украинците които ги подкрепят), все някой и нещо им е виновен - целия свят им бил скачал отгоре, но не чух един път да се извинят за нещо. Украинците които бягат от войната - ами работят колкото могат и оцеляват както могат. Ясно е, че има и бандюги - но мърша има винаги. Руснаците които са тук отдавна - ами не съм чувал да е имало проблеми, въпреки че нямам близки такива познати, но в университета е пълно.
Относно това колко били модерни Москва и Петербург...ми може и да са - ама що целокупното човечество изведнъж не се юрна там, ами все към Флорида и Клаифорния се бута? Или към Берлин, Лондон, Париж - или само "западните клоаки" привличат хората - а източните, ах горките те - онеправданите. Що китайците и севернокорейците не се редят на опашка за Москва. Сигурно щото е студено...
Така ще го кажа - всеки влак си има пътници. Аз съм си избрал моя, и никой не ме е спрял или вързал да се прекача на следващия.
|
| Нед Фев 19, 2023 6:54 pm |
|
 |
|
nik
|
могат да се справят с нацистите ако искат да се справят, ако искат да ги използват за предизвикване на война - не се справят, даже ги финансират и въоръжават години наред, колкото е нужно целта определя средствата
всичко което не ти пасва и не ти се връзва е защото си приел че това което ти говорят от телевизора е истина, а то не е за какво да се извинят? че не им харесва америка да приближава всеки ден, и да струпва все повече оръжия? че правят повече военни бази? че искат да предизвикат преврат в русия? американците даже не го крият вече, казват си го открито - целта на войната е да предизвика смяна на правителството в русия
ти сериозно ли искаш да се извиняват за това? кажи ми от цялата история на човечеството държава да се е извинила че се опитва да се защитава от чужда намеса и външен опит за преврат ти би ли се извинил ако ме виждаш как те обикалям и опитвам да те преджобя?
|
| Нед Фев 19, 2023 7:28 pm |
|
|