| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
Да бяхте сели гори последните 30 години, а не само да сечете... https://m.dir.bg/business/ikonomika/kly ... arvesinata
|
| Пет Фев 17, 2023 12:06 pm |
|
 |
|
nik
|
Бракониери не съм чул някога да са засаждали дървета...
Разхожда си кучето баща ми и насреща го спира горски: - напред не може да се минава - защо да не може, какъв е проблема? - ти недей много да знаеш, да не разбереш какъв е проблема - абе я сиктир бе, ходи някой друг да тормозиш - при което баща ми погледнал някъде в далечината и видял какъв е проблема - бригада дървосекачи Тогава горския се обадил по радиото и дошли още горски и 2 патрулки, след още малко разправии с полицаите заплашили баща ми че ще го арестуват ако не направи кръгом на секундата Направил кръгом и отишъл да подаде жалба, полицаите се обадили в горското - нямало било планирана сеч, на следващия ден целия хълм е вече оголен Подобна история и с познат на баща ми в съседна гора И те така...
|
| Пет Фев 17, 2023 12:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Тия сигурно са ново поколение бракониери. Не секат а засаждат незаконно 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Фев 17, 2023 1:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ето, затова "ти недей много да знаеш"...да не приказвам, че мои роднини имаха гори - като отишли да ги видях - всичко нарязано. Ами няма как да стане. Да не говорим за наводнения, свлачища и т.н. Ако се случи такова заметресения като в Турция...само мога да паля свещи и да се моля.
|
| Пет Фев 17, 2023 4:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
И аз имам едни гори, които май са станали ливади 
|
| Пет Фев 17, 2023 7:37 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
|
| Съб Фев 18, 2023 11:35 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
С горите като такива проблем няма. Даже се увеличават. Високите цени са поръчкови заради забрани и бездействие. Дървената мафия си е факт от много време.
|
| Пон Фев 20, 2023 2:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Вто Фев 21, 2023 12:36 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
УжасТ, и ся кО, шЪ я отхвърляме ли в БГ педерастията като хеврохатлантическа ценност? И как шЪ живеем без нея ? Какви хеврохатлантици шЪ сме без нея?
Имам чувството, че такива празнотемия ги залагат в политиките си за да могат да дразнят и залисват хората отклонявайки им вниманието в определени моменти, докато им бъркат дълбоко в джобовете.
А относно референдума за еврото - хода на управляващите с "отлагането" е доста точен и според мен целящ да намали раздразнението на хората, да охлади набиращия скорост ентусиазъм за подпискатата и в крайна сметка да опорочи и спре начинанието, проваляйки за пореден път опит за референдум, на който хората ясно биха си изразили мнението - пък дори и то да е ЗА еврото.
Все пак никой няма интерес да пита народа за каквото и да било, нали?
|
| Вто Фев 21, 2023 9:17 am |
|
 |
|
Grubi
|
@sparkybg - значи горите растат по-бързо от резачките и брадвите? Ако има напредък ще е похвално, ама в глобален мащаб май е обратно. Ако сме обърнали "тренда" в БГ си е направо чудо.
|
| Вто Фев 21, 2023 9:45 am |
|
 |
|
nik
|
Това с педерастията май не е само отклоняване на вниманието... по европата яко са изтрещели, масово, хора без истински проблеми от десетилетия се чудят с какви глупости да се занимават, скоро една позната в германия някак попаднала на някаква конференция където се събрали хора от въпросната педерастка общност.... 31 пола... чак се чудя как ги съчиниха толкова много
|
| Вто Фев 21, 2023 12:33 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Уф, той хубуу отхвърлил възможността, но с много крехко мнозинство - 28 на 21 гласа. Дано другия път да не се обърнат нещата.
|
| Вто Фев 21, 2023 12:55 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Вчера говориха по новините как пуснали на пазара "обновени" (т.е. цензурирани) версии на детските истории на Роалд Дал. Дори гордо посочиха някои от детайлите, които са изрязани и променени. Абсурдно, но факт! И споменаха, че това "обновяване" ще продължи и с други книги и автори. На някой да му напомня нещо това? И има хора, които имат наглостта или глупостта да искат това да се пренесе в България!!
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Фев 21, 2023 12:59 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Днес сутринта по BBC радио 5 някакъв равин обясни що за глупост е цензурирането на въпросните книги. В общи линии тезата му беше, че не текстът е лош, ами този, който го чете и интепретира, е прост... И че цензурата не променя реалността.
|
| Вто Фев 21, 2023 2:21 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Aми то и доктор Зус книгите някои ги спряха... Да му се чидиш... Като цяло поводите за такава цензура са че не се споменават всякакви цветове и разновидности на лгхххх общността.
Добре че накупих книги на щерката, че сега вече не се намират чктави... и пипи дългито чорапче търпи промени направо незнам накъде отива света
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Фев 22, 2023 2:12 pm |
|
|