|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Е те служеха по 6 месеца последните, каква приемственост какви 5 лева, те още не са си научили имената като са ги уволнявали.
|
| Пон Яну 30, 2023 12:42 am |
|
 |
|
velio
|
Кое точно се нарича приемственост? Да се знае кой точно портрет на стената се бръсне или коя тоалетна се чисти с четка за зъби?
|
| Вто Яну 31, 2023 2:39 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
Е не е така, аз бях от последните - по-малко от 6 месеца, 2-3 в Щръклево, и толкова в Балчик. Нямаше дори кадрови достатъчно, да не говорим за стари. Бях ма радарите - нямаше с кой две технически или военни приказки да обелиш. А по принцип трябваше да има сериозно обучение. Хунаво, че се наложи да следим един U-2 през БГ, че специално дойде един полковник и ми показа реална работа между 2-координатна (Христо) и висотомер (Слон) станции, заедно с планшета. Годините пак бяха лоши, много ор младоците нямаха работа, справяха се по-добре от кадровите с операторската работа и дори останаха. Аз съм с мнение че реална и доброволна служба трябва да има, и има добри причини за това. Но задължителното прибиране на всички ... това е друга бира - ако има причини (а то има), може и да бъде върнато.
|
| Вто Яну 31, 2023 2:49 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Няма парииии... 80% от военния ни бюджет плаща заплати и осигуровки, а остатъка е за малко планирани учения, мисии зад граница и текущи ремонти.
|
| Вто Яну 31, 2023 2:57 pm |
|
 |
|
velio
|
Не е баш тъй. Имаме и някакви милиарди задължения към Американците. За картинки на хартия...
|
| Вто Яну 31, 2023 3:26 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Тц, те са гласувани извън редовния годишен бюджет.
|
| Вто Яну 31, 2023 3:40 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Фев 01, 2023 11:21 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Добре е историята да не се забравя, а да се помни.
|
| Сря Фев 01, 2023 11:27 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
На теория е добре наистина. На практика, обаче това е едно клише, с което се злоупотребява. Кое точно да не се забравя? Това, което се твърди в статията, или това, което действително се е случило? И кое точно е добре? Да се знае истинската история, или някаква фалшифицирана версия, или изобщо да не се знае. Истината е, че историята никога не е черно-бяла. Имаме много тъмни моменти, няма спор че случилото се 44-45г е от мрачните такива. Но въпросът не толкова дали е мрачен или светъл момент. За историята по-важно е каква е поуката. За това учим история, за да си извлечем поуки. Примерно да не се повтарят мрачните моменти. Но за да има поука, трябва да се знае пълната история, т.е. как се е стигнало до мрачния момент, защо се е стигнало и т.н. Само знаейки тези детайли ще знаем какво и как да избягваме, за да не се повтарят пак. Народния съд не е приумица на комунистите, те само се възползват от него. Между другото по това време властта у нас не е комунистическа, както се твърди в статията. Факт е обаче че се изпълняват много смъртни присъди, много от които са спорни. В това число е и братът на Борис. Той не е осъден защото е брат на Борис, а защото е регент. Въпреки че е бил такъв в нарушение на конституцията. Но така или иначе е бил регент и като такъв със сигурност носи политическа отговорност, но не и юридическа. Демек осъден е по политически причини, което не е редно и далеч не е бил единственият осъден по политически причини.
|
| Сря Фев 01, 2023 12:11 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Естествено, че истинската и то не в контекста на дадено събитие или момент, а цялата - от къде се е тръгнало през какво и защо се е минало и къде и къде и как се е свършило. За конкретните събития - все още има живи хора помнещи онези времена.
|
| Сря Фев 01, 2023 12:44 pm |
|
 |
|
velio
|
Това на което ни е научила историята е че никой не се учи от историята...
И без това с нея се спекулира толкова много, че аз лично не я смятам за наука. Беше ми най-омразния предмет в училище, дори и сега като ми приказва някой за история и се надига една отврат вътре в мен. Има-няма 10-20 години и я сменят, някой почва да убеждава хората в нови ценности и т.н. Толкова много внимание се отделя на историята, че хората забравят за настоящето...
|
| Сря Фев 01, 2023 2:44 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Така е, защото винаги победителите (силните на деня) пренаписват историята и то винаги в техен интерес. А относно референдума за еврото - ако не сте гледали това интервю с Клисаров - предполагам, че е интересно да се види, както и цялото интервю. Клисаров има разни интересни идеи за референдуми, избори, предсточен отвод на депутати, министри и правителство и др. В това мнооого дълго интервю той излага част от идеите и се опитва да ги обоснове. Не знам обаче дали не са прекалено големи промените които предлага и дали могат да се възприемат от хората. Освен това не знам дали няма да доведат то по-малка свобода на хората във всяко едно отношение... Едно обаче е сигурно - повтаряйки едно и също действие (избор из между едни и същи стари играчи) няма да доведе до различен резултат. Трябва да се промени нещо в действието.
|
| Чет Фев 02, 2023 11:28 am |
|
 |
|
nik
|
В момента сме подковани 2 пъти - първо кандидатите уж са избрани от народа, но дефакто все едни и същи кукли на конци
А дори да се промъкне някой читав - от европата шайка неизбрани чиновници, пак назначени от хамериката, започват да го изнудват, т.е. който както и да дойде все служи на чужди интереси
|
| Чет Фев 02, 2023 12:30 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Фев 03, 2023 11:13 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Какво пък ти хареса в тая статия? Аз виждам само смесица от глупави твърдения. "Свобода или салам". Това какво ще рече, че който иска да е свободен трябва да е беден? Свободата не може да е за сметка на нещо друго. Било салам, било сигурност било каквото и да е. Който смята обратното всъщност е този, който има робско мислене. Дай ще се лиша от еди-какво си за да ме остави господаря на мира... Не мога да разбера тая логика, според която щом някой иска безплатно образование и здравеопазване, значи не иска да е свободен. Ми тогава дай да ги направим супер скъпи и недостъпни, за да сте "свободни"...
|
| Пет Фев 03, 2023 12:10 pm |
|
|