Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Много ще е интересен момента, когато управляващите избрани с 15% се опитат да мобилизират и изпратят на майната си 85% от хората, които НЕ ги подкрепят.
Силно се надявам те тогава да настане революция и да бъдат ометени. (подобно на ЖанВиденовата)

Вярвам сте чували за "омразен дълг".
Цитат:
В международното право омразният дълг е правна теория, която твърди, че държавният дълг, натрупан от диктаторски или тоталитарни режими за лично облагодетелстване на управляващите във вреда на интересите на нацията, не следва да бъде изплащан. Приема се за личен дълг на режима, а не дълг на държавата. Разглежда се като договор, подписан по принуда. След смяната на политическия режим новата власт не отговаря за дълговете, натрупани от предишната, и един вид наказва кредиторите, подкрепили бившите недемократични управляващи. Най-често смяната на властта става с военна намеса или преврат.

Това е сработвало няколко пъти в човешката история, последния от които преди няма и 15-20г и то в западноевропейска държава ...

Та подобно и с всички поети договорености от продажниците ни в ущърб на държавата.

Съб Яну 28, 2023 4:42 pm
Профил

четеш ли внимателно - това се отнася само за недемократичните управляващи...

Съб Яну 28, 2023 5:35 pm
Профил
Аватар

последния набор, минал през казармата, вече е на 40+ май?
как си представяте 40 годишен редник с 50 годишен взводен и 60 годишен ротен?

отделно, ротните (ако са мобилизирани също) ще са основно капитани. ще изглежда странно не само на външен вид такава войска, ами и на хартия.
аз самия не съм много сигурен и в разчитането на пагоните - как по новому е генерал с 4 звезди? а за полицията пък съвсем съм перпендикулярно. та може би в първите дни ще се наложи опреснително курсче по вензели и копчета.

моя ВОЗ е да ремонтирам радиостанции. такива, които бяха самоходни.
сега (може би) няма такива. надали ще ме пуснат да човъркам по някакво супер-дупер натовско оборудване. е, винаги могат да ме пратят да беля картофи. в казармата все пак съм боядисвал борчета със зелена боя, някакви компири ли ще ми се опънат.

интересно е и как седи въпроса с хапчетата. аз пия 4 хапчета всеки ден, без да броя гинкото и виаграта. без ония 4-те ще изкарам от седмица до месец, зависи кое първо спра. нещо не съм много сигурен, че някой ще ми ги дава. то и за гащите и чепиците не съм сигурен...

Съб Яну 28, 2023 7:29 pm
Профил

Дедо, като се сетя какъв интелект се криеше под шапките на военните в подделението в което служех, като нищо ще те пратят в кухнята при компирите без и дори да се замислят какъв професионален опит и ниво имаш като инджинер. Даже ако разберат- ще се кефят, че са те натирили в кухнята.
Малоумие на квадрат ...
Е, има и изключения сред военните, но една птичка пролет НЕ прави, нали?
Сега нямам представа как е, но като се замисля какъв тип хора стават военни (и преди и сега) - жална ни майка ... В най-добрия за нас случай - шъ белим картофи до посиняАне ... :-)

Съб Яну 28, 2023 8:26 pm
Профил

В ежедневния живот твърде много интелект е вреден, не е за всеки, и съвсем логично не е и много често срещан. За армията интелекта е вреден, там не е нужно много да мислиш, не те пращат на шахматен турнир или дебат, отиваш да убиваш и да бъдеш убит, при тези занимания интелекта е вреден. Бъдете реалисти, не идеалисти...друг е въпроса доколко армията ти е годна да убива или може само да умира, това вече е друг проблем, но ще се учудите на какви неща е способен човек когато е добре стимулиран, а по добър стимул от това да опазиш кожата почти няма.

Съб Яну 28, 2023 8:54 pm
Профил

За стимула си прав, ама тия новите 80% не могат да осъзнаят опасностите, щото по филмите и комп игри имат по няколко живота, та ще идат зян повечето.

Съб Яну 28, 2023 9:07 pm
Профил

Така е, но войната е идеалният процес на естествен подбор, благодарение на войните и болестите сме стигнали до тук, уви в днешно време медицината не спомага за този процес, последните 80 години и сериозна война е нямало, съвсем нормално е западната цивилизация да запада и да се пълни с малоумници, молоумник не е антоним на гений в случая, по скоро на това което в английския му с казва common sense, или ,street smart почват да ми се губят нашите термини...

Съб Яну 28, 2023 9:12 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Н'бабане Гт'муан'га написа:
t_i_t_o написа:
Е как да не са ви питали, на всеки избори питат, само че вие сте малцинство.

Относно "малцинствата"...
На избори обикновено гласуват около 35%. Останалите или не могат по някаква причина (примерно 15%), или виждат, че просто няма смисъл (50%). За сметка на тях, зомбитата са винаги на линия за гласуване, просто защото те в това вярват.
Толкова по въпроса с малцинствата

Ами очевидно отговора е прост - гласувайте, за да неутрализирате зомбитата.
Ама ви мързи, да се мрънка е по-лесно...
Даже по скоро не гласувайки поддържате статуквото, защото идеята е избирателната активност да е ниска за да може вота да е по-лесно управляем.

Съб Яну 28, 2023 10:36 pm
Профил
Аватар

Не го мисли тези под 40. Активижън правят няколко десетки милярда от call of duty. Младежите могат да не знаят от коя страна се държи оръжие, но това се учи сравнително бързо. В тактическите подходи за елиминиране на врага чрез динамично прегрупиране са доста напред с материала. Не им трябват полковници, под-полковници и прочие за да останат до края на нивото…

Съб Яну 28, 2023 10:45 pm
Профил WWW
Аватар

t_i_t_o написа:
Ами очевидно отговора е прост - гласувайте, за да неутрализирате зомбитата.

В система където най-важното качество на избирателите е тяхното количество това е просто безнадеждно. Винаги ще се намерят двама глупака, които да вярват на празни обещания и да неутрализират един смислен глас

Съб Яну 28, 2023 10:50 pm
Профил

HCL написа:
Не го мисли тези под 40. Активижън правят няколко десетки милярда от call of duty. Младежите могат да не знаят от коя страна се държи оръжие, но това се учи сравнително бързо. В тактическите подходи за елиминиране на врага чрез динамично прегрупиране са доста напред с материала. Не им трябват полковници, под-полковници и прочие за да останат до края на нивото…

Да, да много е лесно да се прегрупираш на монитора, друго е да те опънат на една безкарйна нива от единя край до другия, 3/4 от тюфлеците ще умрат и без да са ги застреляли.
Ти между другото ходил ли си войник.

Съб Яну 28, 2023 11:57 pm
Профил

Call of duty няма да им помогне нищо, ще си забравят граматиката при първата граната или снаряд. За физическата подготовка да не говорим, живота не е компютърна игра. На нашия звод, без да има кой знае какви тюфлеци, му трябваха около два месеца да го докараме до там, че целия звод да стигне от единия баир до другия, като дистанция не беше никак много, но повечето издъхваха на средата, а това беше 90-те години, никой не се е заседявал пред компютъра или телевизора. Днешните тюфлеци няма да го докарат до никъде, включи тия които ходят на фитнес, имам преки наблюдения над такива, хвани ги за някаква физическа работа и на 10-тата минута са окапали. Всичко това се развива, но първо не на 30-35 годишна възраст и второ не за седмица две.
А за всичко останало извън физическата подготовка е още по-сложно, защото изисква и нагласа която я нямат ...дано не им се налага да воюват.

Нед Яну 29, 2023 2:20 am
Профил
Аватар

При евентуална мобилизация ще се случи това, което се случва в Русия. Няма ВОС, няма обучение - грабвай пушката и на фронта.

Нед Яну 29, 2023 10:57 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Call of duty няма да им помогне нищо, ще си забравят граматиката при първата граната или снаряд. За физическата подготовка да не говорим, живота не е компютърна игра. На нашия звод, без да има кой знае какви тюфлеци, му трябваха около два месеца да го докараме до там, че целия звод да стигне от единия баир до другия, като дистанция не беше никак много, но повечето издъхваха на средата, а това беше 90-те години, никой не се е заседявал пред компютъра или телевизора. Днешните тюфлеци няма да го докарат до никъде, включи тия които ходят на фитнес, имам преки наблюдения над такива, хвани ги за някаква физическа работа и на 10-тата минута са окапали. Всичко това се развива, но първо не на 30-35 годишна възраст и второ не за седмица две.
А за всичко останало извън физическата подготовка е още по-сложно, защото изисква и нагласа която я нямат ...дано не им се налага да воюват.

100% съгласен. :) Обаче пропускаш ефекта на индоктринацията, който може да достави много месо на фронта, по собствено негово желание. А веднъж оказал се там, няма връщане назад. От там нататък, ти си го каза " по добър стимул от това да опазиш кожата почти няма"

Нед Яну 29, 2023 12:27 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
последния набор, минал през казармата, вече е на 40+ май?

Кой набор ще да е било това? Чудно ми е как е било в последните дни тогава, няма новобранци, няма приемственост. Сигурно е било депресиращо... Някой ако е бил точно тогава нека разкаже

Нед Яну 29, 2023 5:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939 ... 1075  Следваща