Отговори на тема  [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
В това време...6+1 президенти...
https://m.dir.bg/dnes/politika/itn-zapo ... ika-snimki

Пон Яну 23, 2023 4:49 pm
Профил

Сега 1 депутат представлява 10-20 хиляди човека и реално няма представяне и защита на интересите на избирателите.
С президентска република 1 президент ще представлява 6 000 000 човека.
Та след като от 240 представители не могат да се намерят такива, които реално да представят интересите на хората, каква е вероятността 1 да успее да представя и защити интересите им ?

За момента си мисля, че такава ветоятност няма никаква. (може и да греша де)

Като искаме мажоритарен избор - депутатите да се избират мажоритарно, а не пропорционално.

Ортделно трябва да се направи и така, че избирателите да могат да отзовават избранника си предсрочно - преди следващите избори.

Пон Яну 23, 2023 5:23 pm
Профил

Аз пък си мисля че няма значение каква ще е системата, докато има силно външно влияние всяка система може да бъде купена/манипулирана

По скоро вариантите са от към контрола, да се спре външното влияние и да се засили вътрешната обратна връзка, докато външното влияние е с порядъци по- силно - обратна връзка няма да има

Ранното отзоваване е един от вариантите, но пак трябва да се ограничи външната намеса, в противен случай стигаме до ситуацията с борис джонсън - отзоваха го, назначиха оная глупавата, отзоваха я, назначиха сунак, и сякаш случайно всеки следващ все кукла на конци, и все послушник на американците

Пон Яну 23, 2023 6:08 pm
Профил

Президентската република не отменя парламента и народните представители.

Пон Яну 23, 2023 8:00 pm
Профил
Аватар

опорки... с опори или без? панелката ли се е подпряла на танка или обратното :o
Прикачени файлове:
b1.PNG
b1.PNG [ 1.22 MiB | Прегледано 1465 пъти ]

Прикачени файлове:
b2.PNG
b2.PNG [ 1.77 MiB | Прегледано 1465 пъти ]

Прикачени файлове:
b3.PNG
b3.PNG [ 1.96 MiB | Прегледано 1461 пъти ]

канала е Sky, града е Бахмут, байрака на танка е украински.
на местните е забранено да излизат по улиците, камо ли да се преместят в друг град. пък и повечето мъже са обрани отдавна в армията.
има много съобщения, че екипажите в танковете им бил труден руския. но го няма на филмче, поне за сега.

мад лин ол брайт я питаха в ефир 'ама в резултат на това загинаха 500,000 иракски деца! заслужаваше ли си?' и тя отговори 'да'
това по повод децата, кои точно деца и къде точно.

Пон Яну 23, 2023 10:51 pm
Профил
Аватар

значи Путин наема чеченци, а украинците наемат поляци?
Та дори не могат да се напсуват на руски преди да се избият?
Вероятно се дърлят на английски или немски?
Има вариант - и двете страни да наемат афганистанци...те имат опит.

Вто Яну 24, 2023 9:51 am
Профил

Абе без връзка с Украйна, определени раси/етноси са си за изтребване, а това с битието ... някак не го приемам. Те нещо по въпроса :

Един цар нямал деца и един ден намерил изхвърлено пеленаче. Осиновил го, дал му възможно най-доброто образование и възпитание. Детето отраснало в двореца, без да види околния свят. Станало на 18г. и царят/баща му/ го извел за първи път в гората. Детето разгледало дърветата и казало:
- Ваше Величество, татко, от това дърво ето тука, стават вретена, а от оново ей-там стават лъжици.
(Оказало се, че царят осиновил циганче)
Поука: циганина както и да го образоваш, както и да го интегрираш си остава ЦИГАНИН

Извън това обаче, не мисля, че Руски или Украински деца са нейде в тия списъци, да на украинците доста им промиват мозъците, точно както на македонците, но това е преодолим проблем. Лично според мен едните се бият за неясни цели, за другите целите са ясни но резултата е неясен, пък едни други само седят от страни и им бутат фитилите, нали се избиват славяни какво им дреме ....

Вто Яну 24, 2023 9:50 pm
Профил
Аватар

Нещо като цивилната война на американците между Юга и Севера

Чет Яну 26, 2023 12:21 pm
Профил WWW
Ранг: Напреднал

ToHu написа:
Абе без връзка с Украйна, определени раси/етноси са си за изтребване, а това с битието ... някак не го приемам. Те нещо по въпроса :

Един цар нямал деца и един ден намерил изхвърлено пеленаче. Осиновил го, дал му възможно най-доброто образование и възпитание. Детето отраснало в двореца, без да види околния свят. Станало на 18г. и царят/баща му/ го извел за първи път в гората. Детето разгледало дърветата и казало:
- Ваше Величество, татко, от това дърво ето тука, стават вретена, а от оново ей-там стават лъжици.
(Оказало се, че царят осиновил циганче)
Поука: циганина както и да го образоваш, както и да го интегрираш си остава ЦИГАНИН

Преди години (когато все още гледах ТВ) по национална медия даваха Филмче за цигане осиновено от западноевропейци - как са се грижили и какво са инвестирали - само те си знаят , но като навършва около пълнолетие годините ром-а настоява да се върне в България , тука си изнамира живите биологични родители , купува си кон и в последствие се "циганизира" в абсолютният смисъл на думата !!!
(запомнил съм Случката като доказателство /лично за себе си/ , че явно нещо на генетично ниво си остава !)

"Кръвта Вода не става !!!"

ПП: после може да поровя за архив из тубата ...

... аха ...

https://fakti.bg/life/729553-pomnite-li ... hel-koradi

Чет Яну 26, 2023 12:57 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Petko-sz,
Нагледал си се на глупости... не че няма изключения като това дето оишеш, но даже български цигани неусиновени имам впредвид големи хора, като отидат назапад си работят, имат семейства с по едно две деца и си живеят нормален живот...
Проблемите са когато са енкапсулирани в гето, както става в някои източногермански градове например.

И запомни от мене в повечето западни страни цигаските работи се правят от българи :!:

Ето това е жалкото..
Разни идиоти дето бутат хора по стълбите в метрото,неплапщане на стоки и у слуги взети на разплащане, мющерии със социални помощи... документни измами...
Класическото в Англия купуване на скъп телефон на изплащане , правене на застраховка на телефона и последващо "изгубване на почивка ", и осребряване на застраховката, а телефона продаден в България с уговорката да не ходи в Англия. Затова спряха да правят лесно такива застраховки на българи там ако незнаеш...вече искат суматия си справки за доходи, за това онова...
Така че незнам кой ген е по-добър новобългарския или циганският :(

Чет Яну 26, 2023 1:18 pm
Профил
Аватар

Пак ли циганите станаха проблема...все някой ни е виновен.
Ако отгледате тия от сирачета, пак ли ще станат такива хубавци
https://www.theguardian.com/world/2019/ ... ypsy-abuse

Малко по-сериозно, очаквам скоро да влезнете в спорове за генетика и евгеника. Искате ли да почнем да мерим
и обиколка на главата и тегло на мозъка? Айде спрете се ОВРЕМЕ С ТИЯ ГЛУПОСТИ!!!

Чет Яну 26, 2023 1:19 pm
Профил

Grubi написа:
Малко по-сериозно, очаквам скоро да влезнете в спорове за генетика и евгеника. Искате ли да почнем да мерим
и обиколка на главата и тегло на мозъка? Айде спрете се ОВРЕМЕ С ТИЯ ГЛУПОСТИ!!!

+1

Чет Яну 26, 2023 1:34 pm
Профил

... "(запомнил съм Случката като доказателство /лично за себе си " ...

Това е Личното ми мнение и никого не обременявам с него !

Моята съвест е чиста - ето десетина години откак съм регнат във Форумът - и имам малко над 300 поста (повечето май са "общи приказки" , а не ценни / компетентни съвети по темите/въпросите на Съфорумци - който държа да отбележа - много ценя!) , и нямам спомен да съм влязъл в пререкания с някого !!
(А! Всъщност скоро пишеше някакъв младеж с хоби "Пауър лазерс" - ама не е "старо куче" и явно имаше някакви дефицити човечецът)

Та ... не съм влязъл в обяснителен тон - просто изразявам учудване ,че "ме се скокна " така по моето Лично Мнение - ... пък нали то е като дупето - всеки си го има , и си го носи ... ще неще !!!

Чет Яну 26, 2023 2:26 pm
Профил WWW
Аватар

Grubi написа:
Пак ли циганите станаха проблема...все някой ни е виновен.
Ако отгледате тия от сирачета, пак ли ще станат такива хубавци
https://www.theguardian.com/world/2019/ ... ypsy-abuse

Grubi, най-искрено ти пожелавам да не ти се налага да обучаваш папуаси как се обслужва техника, че ... тогава сериозно ще се замислиш не само за генетиката, ами и за употреба на оръжие.

Чет Яну 26, 2023 3:00 pm
Профил
Аватар

Не съм казал нищо за вече възпитаните папуаси, нито за конкретен човек (@petko_sz не го приемай лично).

Но ако някое пеленаче, че и малко дете от кой да е етнос попадне в моето семейство по
една или друга причина, и после като порасне не стане това което аз очаквам -
мога да виня само себе си или да не виня никой, ако вярвам че всеки прави това което му е писано.

Не генетика, произход, народопсихология, цвят на кожата, ръст, брой на пръстите, цвят на очите и косата и други. Точка!

Обяснията към вече големи хора с културни и професионални различия не е лесно :) (меко казано).
Но нали затова уж сме учили и възпитавали повече, че да успеем да намерим подход за да го направим. Спомнете си Робинзон Крузо и Петкан...нищо че е частен случай.

Чет Яну 26, 2023 3:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935 ... 1075  Следваща