Отговори на тема  [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
gicho, не става ясно коментара ти към мен ли е, но ако е към мен - оказва се, че нямаме гплеми различия в разбиранията и ценностната ни система.
gicho написа:
На мен ми е програмирано, че войната е лошо нещо, че да умират хора е лошо, че да се избиват деца е недопустимо, че репресиите и лъжите са признак на авторитарно управление, което само по себе си развращава.
- И аз мисля точно като теб.

gicho написа:
По-голяма част от "зомбирането" ми е било със съвеЦката идеология, антифашизма, лошия хитлер и добрите братушки, дето ги млатят без вина.
Изглежда, че сме набори, защото и аз съм слушал тази мантра през соца по мас медиите, само че вкъщи баща ми слушаше и заглушаваните западни радиостанции, та не съм се връзвал много -много на нея. Отделно, че членове на семейството ми са "лагерували" в Белене и Тутракан...
gicho написа:
На теб ти е спуснато да търсиш оправдание защо тия неща са приемливи, че даже и нужни - живей си в своя измислен свят и не ме убеждавай да се присъединявам.
Въобще не са приемливи за мен. Даже напротив. Както не е приемливо за мен и опитите БГ да бъде въвлечена във войната, която тепърва започва в света.
От както се помня съм про-западно настроен, но в последните години това, което виждам и ми се случва ме прави силно критичен към запада (което НЕ значи, че съм започнал да харесвам "изтока").
Орисията ни е да сме в западния блок и аз нямам проблем с това. Въпроса е при какви условия ще сме част от него. Ако цената е да се откажем от собствените си интереси заради чужди такива - т.е. пожертвани - това е проблем за мен.

Ето ти едно старо интервю (вероятно си го гледал), което дава едно вероятно обяснение на случващото ни се, както и случващото се по света. Според мен казаното в него въобще не е лишено от логика и дано бъдещето ни да не е такова.

Нед Яну 22, 2023 7:28 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
По-голяма част от "зомбирането" ми е било със съвеЦката идеология, антифашизма, лошия хитлер и добрите братушки, дето ги млатят без вина.

Без да коментирам другата част от поста (мисля че просто няма смисъл), точно със същата съвеЦка идеология си програмиран и в момента, само имената са други. Дори бих казал, че си програмиран с доста краен вариант на тая идеология; такъв които не допуска никакво преразглеждане.
Тук аз не мисля че има някой който да оспорва основните общочовешки или социални ценности. Има голяма разлика обаче в долълнителните опции и най-вече в методите за утвърждаването им. Оттам произлизат споровете.

Нед Яну 22, 2023 8:51 pm
Профил

gicho написа:
На мен ми е програмирано, че войната е лошо нещо, че да умират хора е лошо, че да се избиват деца е недопустимо

и аз съм на това мнение, само да уточним - по времето на всичките бомбардировки от американците върху цивилни, дали си се сещал за тези си "програми"? а предизвиканите от Америка конфликти в които не участват пряко, но все пак има жертви и убити деца дали ги прави по-малко виновни? защото от от всичко което са предизвикали в украйна от 2014-та насам наистина много цивилни бяха избити в донбас, също и деца, те по-малки жертви ли са?
gicho написа:
че репресиите и лъжите са признак на авторитарно управление, което само по себе си развращава.

това е ЕДНАКВО валидно и за комунизма и за сегашното което наричат демокрация, ти за кое говориш? в момента цяла Европа е под вид авторитарно управление, и никой не смее да кихне без позволение от Америка, репресии и лъжи станаха буквално ежедневие, а развращаването тепърва предстои да се види като се разчуе един ден за всички тайни договори с които са ни заробили за да се облажат шепа продажни чиновници, както едно време партийните членове, тъй че с това ти описание е трудно да разберем кое време визираш
gicho написа:
По-голяма част от "зомбирането" ми е било със съвеЦката идеология, антифашизма, лошия хитлер и добрите братушки, дето ги млатят без вина. И в тая линия има много дълбоки анализи как е действал стария фюрер, за да го постигне. Имам дежавю, с тая разлика че стария вдигна на висота техническото превъзходство, а новия няма акъл за две копейки да го направи.

имаме напредък, поне признаваш че си податлив на зомбиране, сега остава да осъзнаеш и колко още нови религии си попил през годините отричайки всичко различно без грам мисловна дейност
gicho написа:
На теб ти е спуснато да търсиш оправдание защо тия неща са приемливи, че даже и нужни

на мен нищо не ми е спуснато, нито търся оправдание, просто цитирам факти, дори не съм ги открил аз, но се старая да мисля логично, вместо сляпо да вярвам на чужда пропаганда, обслужваща чужди интереси
gicho написа:
живей си в своя измислен свят и не ме убеждавай да се присъединявам.

от матрицата в която си се вкарал трудно ще определиш кой е измисления и кой е реалния свят, за това не те убеждавам в нищо, убежденията идват само от зомбираните дето скачат ребром ако нещо им застраши илюзиите

аз за разлика от зомбираните като теб казвам само "извади си главата от задника" или "събуди се" или някой друг по-учтив от мен казва "провери" , "поинтересувай се", " прочети" даже и линкове сме ти пускали доволно богати на факти, но пак никой не те кара да се присъединяваш, просто глупостите от всички медии идват в повече, няма нужда и зомбита да ни нападат със същата чужда пропаганда която така или иначе ни залива от всякъде

Нед Яну 22, 2023 10:13 pm
Профил

Гочо, без да коментирам останалото, но ако говорим за убиването на деца, порови се малко и ще установиш че последните 7-8 години точно украинците са го правили.
Както много пъти казах, всяка страна е права за себе си, и бих оправдал всяка от страните, такъв е живота и светът, добро и лошо е въпрос на гледна точка.

Пон Яну 23, 2023 5:10 am
Профил

еййй как се пънете да се убеждавате :D
Картинката ми прилича на свадите между дядо ми и баща ми преди 30тина години - за комунизъм - за демокрация....

Истината е че човек започнал сам да си вади хляба се е изградил като личност и почти не се променя към по-добро до края на дните си. Е освен ако не преживее личен, емоционален огромен трус.... Но това все пак е рядко явление. Т.е. искам да кажа че и 1000 страници да се препирате няма да се убедите един друг кой крив кой прав....
Важна е глобалната гледка, а тя е:
- третия свят (който е най-богат на ресурси) си е все още трети - беден и мизерен
- белите живеем по статистика повече като години
- но психичните заболявания растат всяка година
- алкохол, наркотици и цигари са на все по-малка възраст
- като цяло все по-малко хора си позволяват собствено жилище или кола. Да строи се много но по статистика площта на която живее човек намалява...
- според велики учени сме минали границата на глобалното затопляне и не можем вече да се измъкнем от капана - дали е така времето ще покаже - но катаклизмите и сега са очевидни и костват много жертви годишно
- надпреварваме се да строим с металите които са изкопаеми в земята и ги похабяваме (доста често на празно - например тоновете които летят безвъзвратно загубени в космическите летателни апарати) - тези материали ще свършат много преди горивата и ще се върнем в каменната ера....
и т.н. и т.н.

Пон Яну 23, 2023 11:51 am
Профил WWW

Акцентирах върху нещо в началото на поста ми - надявам се е ясно кое за мен е неприемливо. Останалите замазвания са за да "оправдаем путлер" - не са на дневен ред. Като си тегли куршума, ще го мислим.
Кой кого е избивал в Украйна е спорен факт - аз досега нищо убедително не съм видял. По онова време рашките твърдяха че нямало руски войници, и не подкрепяли с оръжие тамошните ушанки. Вече си признаха че са подклаждали конфликта там - та колко са фейкове, колко са неизбежните косвени жертви като от всеки конфликт, бъдещето ще покаже. Казваха и че нямаше вагнер, и че нямаше да става пожизнен лидер. Той го беше казал - първо "няма да се кандидатирам за втори мандат", после "няма да сменям конституцията", после "няма частна армия" (според техните им закони, частни военни формирования са забранени, ама питай сирийците или гледай в тубата как рашките се хвалят че и те имали боеприпаси с лазерно насочване и гърмят джипове), после "няма да нападам" каза.
Кой кого е бомбандирал бре? 90-те години да не си бил на самотен остров? Имаше тежък и кървав етнически конфликт, и с решения на ООН им пуснаха бомбите. Ти против ли си? Искаше и тука ли да стане така - да се трепем с турците? Че тогава от юг щяха да дойдат едни рязани хубавци, и съвсем щяхме да сме като Украйна през 2022-ра. Предполагам че и масовити гробове на избитите от сърбите не те притесняват, както и войната - пак говорим за основни ценности. Сигурно за петрола в косово са се полакомили... Трибунал осъди определен брой боклуци, поне тези, които не успяха да се самоубият.
Ей, и аз съм за бой, ама ви се връзвам - когато загубиш основните си ценности, търсиш с какво да ги замениш, за да се оправдаеш пред съвестта си. Казах в едно изречение на кое държа. Няма идеални системи - има няколко и, бидейки последна дупка на кавала, нашта мила Родина, трябва да се ориентира към една от тях. За момента има една, към която не искам да се връщам. Към коя ще е от другите примерно две (САЩ и Китай), избирайте вие.
Грабели ни - ми ще ни грабят, като сме слаби. ТоНи го беше казал за правителството - "и аз ако съм там, и аз ще крада".
Силните лидери ограбват други държави, слабите крадат от собствения си народ!
Европата и НАТО ни взимали много - ами за сигурност се плаща. То и милиционерите ядат много, ама са необходимо зло (макар че там може да се спори дали не са по-неефективни). В момента опцията е развиване на наша армия (примерно, поне 1 милион калпака, за да имаме някакъв шанс срещу околните, демек рязаните), много техника, високи технологии (щото с Т72 виждаме докъде се стига през 21-ви век), и накрая, атомни бомби. Та, как я виждаме тая работа? Шъл стане преди слънцето да изгасне окончателно? При 2 млн работещи, ако не и по-малко. Някакви идеи как може да се постигне това?
Къде е проблемът? Германците (примерно) крадяли от БГ - ми хващаш самолета и отиваш в Германия, ставаш немец и живееш при техните условия. А, ама и те не били изгодни? Ми предлагай друга система да я мислим. Пък като отидеш там и видиш как е, може и да размислиш - да, слагат "гадни" евро норми за емисиите на колите - дейба, колко по-приятно е едно дърто пасатче да ти очерни живота. Няма мононатриев глутамат в храните - тия са луди да мислят за здравето си. Ама живеят по 10 години повече от нас, и то това скоро ще се промени - ние тука още крепим статистиката с баби и дядовци, расли през комунизма - като дойде нашия ред да прави статистиката, съвсем ще цъфнем.
Друга опция да сме като северна корея, ама то е близко до горното с 1 млн армия - изолирани от всички и бедни кат църковни мишки. С тая разлика че ония географски имат късмет да граничат с китай и раша, та все пак не са съвсем изолирани. Ние отвсякъде ще сме затворени.

Пон Яну 23, 2023 12:24 pm
Профил

gicho написа:
Акцентирах върху нещо в началото на поста ми - надявам се е ясно кое за мен е неприемливо.

Не бих казал, че беше ясно. Има разлика между това да си против убийството на деца и да си против убийството на арийски деца. Тази разлика е дребна, но съществена.
В началото и аз гледах на тази война като на агресия и се чудех доколко би могла да бъде оправдана. След като видях различни гледни точки и факти доста си промених мнението. Сега вече съм убеден рашист, ватник, потник, путлерист, наречи го както искаш. За мен западът носи 99.99% от отговорността за тази война. Война, от която няма какво да спечели. А дори и да спечели ще е пирова победа и въпрос на време само до следващата. Хегемонията на САЩ свърши. И колкото по-рано се осъзнае тоя факт, толкова по-малко хора ще умрат.

Пон Яну 23, 2023 12:45 pm
Профил

miro_atc написа:
Има разлика между това да си против убийството на деца и да си против убийството на арийски деца. Тази разлика е дребна, но съществена.

Ще поясниш ли? В контекста на конфликта в Украйна ли го казваш, или визираш други локации? Мен ли визираш че не ми пука за не-европейски деца?

Пон Яну 23, 2023 1:33 pm
Профил

Меркел в прав текст си го каза, че със споразуменията са целяли единствено да се даде време на Украйна да се подготви за война. Т.е. подписвано е с цел никога да не бъде спазено. Та кой какво още трябва да Ви каже, за да разберете най-накрая истината за тази война и кой и защо наистина я започна?
Т.е. част от истината цъфна на яве благодарение на Меркел. Очаквам продължение ... (като с ковид-а)

А ние тука можем да продължаваме да си се дъвчем един друг. "Той кервана си върви" без значение какво мислим ние.

Бате BONGOx2 в началото на конфликта реагира силно емоционално (и аз бях и съм отвратен от случващото се), но той така и не продължи да се пита какво става всъщност и кой стои зад това, а остана единствено на емоционалната си позиция.
Мисля, че много хора си останаха на нея без да се интъересуват какво всъщност стои зад всичко това. Населението в западна европа е ярък пример за това. Е, ще се "събудят" в един момент. Гарантирано е. Да видим само кога и колко ще сме потънали в човешки и финансов план до тогава.

И аз смятам, че с хегемонията на хамерика е свършено.
Никакво "равновесие" наложено със сила на този свят не е стабилно за винаги.

Би трябвало да се търси и намери "равновесно" състояние възможно без поддържаща го сила. Т.е. едни да НЕ живеят на гърба на други. Трудна задача и вероятно невъзможна.

Пон Яну 23, 2023 1:44 pm
Профил

gicho написа:
Мен ли визираш че не ми пука за не-европейски деца?

А пука ли ти?
Аз казах, че това не става ясно от твоите твърдения.

Има пацифисти (даже и доста известни организации), които осъждат всяка война, всяка агресия и т.н. Има и други, които твърдят че сегашната война е нещо по-различно. Има и такива, които не познават историята, не познават предишни войни и "специални операции" или ги отричат като такива. Та за тия последните предвид незнанието им, сегашната война наистина изглежда различна. Има и други и категории, въпросът беше ти към коя се самоопределяш...

Пон Яну 23, 2023 1:53 pm
Профил

Ами не, не ми пука много за форумния ми имидж. Иначе все още се опитвам да преценявам кое е добро и кое лошо - то винаги е някъде в интервала, ама нивото на компаратора ми стои някъде, дето го е сложил живота ми и по него ми светва лампичката. Обратното е цинизъм - ми тия ми ядат от хляба и ми дишат от въздуха, тъй че по-добре да ги няма...
Знам си че няма как възрастен човек да му се смени мисленето, най-малкото щото ще трябва да признае пред себе си че е сбъркал, и не се и опитвам много. Обаждам се когато се изцепи някой "факт" дето е опорка без опора. Но безпочвените опорки са си доктрина и не е случайно - замазва се с "ама вие що си биете негрите" и така се намира оправдание за всичко. Скоро ще е "ама вие що избивахте руснаците преди войната" и от много повтаряне ще почне да става правдоподобно. Казвал съм, тия там бяха сепаратисти според дефиницията на тая дума, подкрепяни военно от рашките. Даването без съпротива на тия области щеше да е позорно. Ама нашия страхлив нрав не може да го приеме. Да, почти е сигурно че няма да си върнат Донбас украинците, за Крим да не говорим. Ама надеждата умира последна... Това е като резонния съвет към жена, която я изнасилват - "няма какво да направиш, той е по-силен от теб, отпусни се и се наслаждавай".
Част от наивността е че се надяваха руснаците да се осъзнаят че им го набутват плавно и ги сваряват като жаба - ама крепостниците са като нас - "наведена глава ятаган не я сече"... Страшни мъдрости имаме, макар и да са верни фактологически.

Пон Яну 23, 2023 1:59 pm
Профил

Въпросът ми не беше дали ти пука за форумния ти имидж, а дали ти пука за убийството на деца? И за кои деца ти пука?

Простичко казано от края на студената война досега САЩ имат 215 военни операции. Може би не толкова "специални" като руската, но пак военни. При преброяването миналата година се оказа, че имат 16 милиона ветерани. Не просто бивши военни, а със статут на ветерани. Няма смисъл да изброявам засегнатите държави, колко милиона цивилни са убити и т.н. Всъщност никой не знае точния брой на жертвите.
Към това добави и прокси конфликтите в които САЩ не са участвали пряко, но имат не малко заслуги в разгарянето им. Само за Донбас по данни на ООН има 13 хиляди жертви. Да, сега вероятно са повече и продължават да растат.
Но въпросът е простичък - имаме милиони цивилни жертви по целия свят от най-различни държави, религии, националности и т.н. За кои от тях ни пука и за кои не ни пука? Имаме различни виновници в тия конфликти. От кои от тях трябва да търсим отговорност и от кои не?

Както казах, не ми е ясно твоето виждане по горните въпроси, но това не е толкова важно. Сигурен съм че имаш някаква логика и вярваш в нея. Важното в случая е разпределението. А то е, че на по-голямата част от държавите им писна от сегашните логики и сегашните пропаганди. Доверието към хегемона си отиде. Светът се променя и ще се променя. Просто на всяка власт рано или късно си отива и това не може да бъде спряно. Това съвсем не означава, че САЩ или Европа ще се разпаднат, ще настане края на света и т.н. Те ще си останат велики сили. Или поне САЩ ще останат (за Европа още не е сигурно).
Един аналогичен пример от историята - В началото САЩ са били английска колония. Но идва един момент в който се вижда, че не желаят повече да са колония. Англия се опитва да ги задържи... водят се две войни. В крайна сметка САЩ получават своята независимост и по ирония на съдбата после те стават много по-силни. Но урокът от историята, е че като нещо му дойде времето, то не може да бъде спряно. Въпросът е какво ще се случи след това. В примера САЩ и Англия заравят томаховките и до ден днешен са приятели. Дано и днес нещата да имат такъв щастлив край. И според много анализатори то няма и друга алтернатива, ако изключим ядрената война. САЩ, Русия, Китай, Индия и т.н. са обречени да имат добри отношения. Въпросът е защо сега ручат жабета... но това май е неизбежна част от историята.

Пон Яну 23, 2023 2:52 pm
Профил
Аватар

големият въпрос е кога и как ще свърши всичко...

Пон Яну 23, 2023 4:08 pm
Профил

Типично за зомбитата е да виждат откъслечно и на парче
Всичко е свързно, няма нищо без причина, включително и сепаратистите - защо има сепаратисти? Защото американците заляха украйна с пропаганда и подмениха легитимно правителство с кукли на конци, защо на сепаратистите им трябва оръжие? Защото украинците системно ги обстрелват, т.е. не може да очакваме че винаги когато американците създават конфликт всички с наведени глави ще мълчат и ще се съгласяват да бъдат роби

Докато някой пропуска умишлено въпроса "защо" и посочва последствията като причина - означава че просто повтаря чуждата пропаганда и не иска да знае истината, който иска да знае винаги се пита "защо"

Аз също съм против войната, чак пацифист... незнам, но всяка война е в повече, за съжаление обаче при агресивен паразит като американците, те просто друг вариант не оставят, няма как да бъдат изгонени по друг начин, прекалено са арогантни за да се надява някой че ще се отърве само с преговори

Пон Яну 23, 2023 4:28 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
големият въпрос е кога и как ще свърши всичко...

Скоро. Злите езици говорят, че на Путин е поставен последен ултиматум. Уведомен е също, че има теч на бол вътрешно инфо от недоволни от сегашното състояние и всичко се следи под лупа.

Пон Яну 23, 2023 4:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934 ... 1075  Следваща