| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Ако няма да го вали директно дъжд слагаш една такава https://tashev-galving.com/product/028- ... siva-55-ipс кабелите отдолу и вътре ваго клеми и няма проблем. Аз имам същите лампи, едната е под една тераса другата под една козирка и така вече не знам колко години само сменям лампате много бързо. Вземи си на Оптоника малко са по-скъпи но добре светят, всяка година ги сменям гаранционно нищо че си светят, в магазина ми ги сменяват без да питат нищо.
|
| Сря Дек 28, 2022 11:11 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами вали го, отвънка е, ама колко интензивно нямам представа. Под стрехата на къщата е. Ама тия кутии изглеждат смислено решение, ще сложа такава, 10х 
|
| Сря Дек 28, 2022 11:21 pm |
|
 |
|
syscop
|
Няма такъв боклук! За кратко време се наложи да купя десетина лампи. След има-няма половин година всичките в кофата. Нямам време и нерви да ходя, да ги сменят гаранционно. Ако някой иска нещо да му върши работа продуктите на тази компания не са за него.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Дек 28, 2022 11:25 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ми не знам що така ти се е получило при мен светят добре и не горят в рамките на година, всички лампи у нас са на Оптоника Е27 18 вата 4000 келвина и няколко Е14 и няма проблем. Даже имам една при котела няква малко ватове и свети непрекъснато над година вече. Не съм ги купувал на промоция, щото си мисля че ако имат кофти партида я пускат на промоция и разчитат че повечето клиенти са като теб и не ги сменяват.
|
| Сря Дек 28, 2022 11:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
И да подсетя - кабелите влизат отдолу на кутията. Всички, без изключения!
|
| Сря Дек 28, 2022 11:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
важно уточнение, 10х 
|
| Чет Дек 29, 2022 12:05 am |
|
 |
|
pipilica
|
И клеми ваго на разстояние, и вода да влезе не мое да стане късо и да се запали, ако ползваш обикновена лустър клема закачи кабелите през една клема.
|
| Чет Дек 29, 2022 12:24 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Има едни 3М-ски - scotchlock - ако си намериш на дребно такива и кутия не ти трябва. Само дето са за еднократна употреба. Бях ги проучвал по едно време ама не бяха много евтини и ги продават на пакети по 200-300 бр. Свързват с "нож" и са пълни с гел - натикваш кабелите, стискаш и си готов. Като се пресова част от гела излиза и уплътнява около дупките.
|
| Чет Дек 29, 2022 12:11 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Тая ламба не се ли разглобява? Не знам защо китаеца слага кабелчета изобщо. Особено при плафоните капака се сваля с поглед, отдолу има клеморедче. Развиваш китайското кабелче и завиваш твоето. Няма причина да правиш сладки..
|
| Чет Дек 29, 2022 3:51 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе то много зависи от СЛАДКИ-те - аз понякога изяждам купища и в къщи винаги има. Само дето жената понякога много се нерви че тя с нейния диабет хептен нищо не може да яде, пък и на нея някой път много и се дояжда.
|
| Чет Дек 29, 2022 4:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Някой да има контакта на някой по-голям шеф в ТМЕ, от две седмици пиша на нашия търговец и ме е отебал тотално, скъса ми нервите.
|
| Чет Дек 29, 2022 10:13 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ся пак се сетих за тия лампи, моите не са затворени в нищо така си висят на жицата от тавана, това мое да не е естетично но им гарантира добро охлаждане, също не ги цъкам много като светна някъде и си свети почти до сутринта. Я сподели тия твоите какви бяха, ако помниш и в какъв режим работят, че толкова бързо са дали фира.
|
| Пон Яну 02, 2023 8:01 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Не, тия за външен монтаж за неразглобяеми. Корпуса е алуминиево корито, в което се слага осветителното тяло и се запечатва със стъкло. Сега, като гледам в гугъла снимки, има такива, на които стъклото не се залепва, ами е притиснато с рамка, стегната с винтове, ама до сега не съм купувал такова. Тя цялата работа е в осветителните тела, къде нямат резистори на ЛЕД-овете, не знам на къв точно принцип работят, май са на 220V. Та всичко живо от тоя род гори на поразия. В гаража имам 4 осветителни тела от тия продълговатите, изгоряха всичките (по 2-ки, баси странното) в рамките на 1.5 год. сега гледам 1 от сменените вече свети видимо по-слабо и жълтеникаво, явно и нейния край е близо. В скоро време ще стартирам конверсия към лед ленти с резистори на 12V, може да имат по-ниско КПД, ама са много по-дълговечни и е по-добре отколко да изпукат баш кога най- не ми трябва.
|
| Пон Яну 02, 2023 6:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
1. Триеш от букмарковете али-леля, али-баба, и али-чичак. 2. Минаваш през някой магазин продаващ Osram (Ledvance) и купуваш каквито ти трябват осветителни тела или крушки. 3. След няколкостотин години повтаряш т. 2.
|
| Пон Яну 02, 2023 6:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да ама не, ти на осрам лед продукти използвал ли си ? Лед луничките им не струват нищо, ако изкарат година е чудо. Същото и с тези на винт, слагахме по оградата преди години, и там рядко изкарват и година. Подобен опит имам и с лед прожектори на осрам, с две думи всичко що се продава по БГ е скрап, ако последните 3 години нещо са променили ...
|
| Пон Яну 02, 2023 7:18 pm |
|
|