|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:56 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Защитени PDF файлове
С какво отваряте и махате защити на PDF файлове с DRM и други подобни дивотии? Налага ми се понякога, и е много досадно.
|
| Сря Дек 14, 2022 12:56 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Защитени PDF файлове
Има онлайн тулове. Защити (да не можеш да принтиш, копи-пействаш и т.н.) се махат лесно за секунди през тях.
Ако файла е криптиран за четене, общо взето се джурка с брутфорс. Ако паролата е дълга - сещай се.
|
| Вто Дек 27, 2022 4:46 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Файла се чете, но не може да се принтира, дори PrtSc май не можеше да направиш. Онлайн туловете не са любими, щото тия документи после може да се появят някъде. Нещо офлайн ще е много по-добро решение. Имаше едно време нещо подобно.
Всъщност - идеята е, че самия файл не е криптиран, но има разни забрани по него. Т.е. ако има достатъчно стар или орязан тул, който не разпознава ограничението е възможно файла да се отваря като такъв без лимити.
|
| Сря Дек 28, 2022 3:40 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Различни начини за премахване на защитата на PDF файлове /при известна парола!/: https://www.starzsoft.com/pdf-tips/remo ... rotection/Понеже имам LibreOffice, само него съм опитвал. Но си струва да се опита с Chrome и Edge. Тях поне ги има почти на всеки компютър.
|
| Сря Дек 28, 2022 4:51 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|