|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:17 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Мда, то в момента май CZ са доста популярни сред стрелящите.
|
| Вто Дек 20, 2022 5:09 am |
|
 |
|
nik
|
https://twitter.com/lhfang/status/1605292454261182464Мдааа... така дъвканите руски тролеферми пак се оказва че са светлинни години назад... Имам странното усещане че скоро нещо много лошо ще се случи с мъската А между другото малоумщините продължават https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/ot-luf ... -ot-rusiya
|
| Сря Дек 21, 2022 11:03 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Или причината да му откажат тая услуга е друга, но той в бързината "се е объркал"...
|
| Сря Дек 21, 2022 12:26 pm |
|
 |
|
nik
|
Без съмнение... Най вероятно причината е в поста който заема, и недостатъчната му отдаденост на американските интереси, но това няма как да го каже в прав текст докато живее там защото и по лоши неща ще започнат да се случват
|
| Сря Дек 21, 2022 12:28 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Съдейки по постовете тук, хората от луфтханза не са много далеч от истината.
|
| Сря Дек 21, 2022 2:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
нали, който не скача е червен ....t_i_t_o това някой да има мнение различно от някакво общоприето не го прави автоматично противник на общоприетото. Предстаеи си простата ситуация, ти си роб в плантация, и те бият по два пъти на ден, ти не си много доволен от това и го изразяваш гласно. Това означава ли че искаш да си роб в съседната плантация ? Западният свят се движи вече с доста голяма скорост към строй и общество които са същите а всъщност и по-лоши от тия срещу които уж се борят. Личните свободи вече са сериозно ограничени, може би не го усещаш в България, но спокойно и до нас ще стигне. Съвсем скоро ще започнат да ти налагат начин на живот. Ако днес е не си зареждайте колите от 6-10, не си включвайте климатиците и подобни дреболии, утре ще са пътувайте само с градски транспорт, не яжте месо, не излизайте в полицейският час ..... Интересно ми е как хора които се занимават с технически дисциплини, не правят проста корелация между преди и сега, някак си липсва аналитичното мислене и се заменя със сляпо вярване и следване на лозунги, което само по себе си би трябвало да им напомни за нещо ...
|
| Сря Дек 21, 2022 4:45 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Според мен коментирате информация от "най-надеждния" източник Дир.бг . който мога да си представя (от ранга на BTV и NOVA, където даже и прогнозата за времето е винаги невярна...). А-ми ако се окаже, че човека въобще няма син ? (т.е. въобще нямал сестра, за която се твърди, че била курва ??? ) Или пък, че въобще няма такъв човек на такъв пост?
Всички допуснахме, че написаното в дир.бг е истина, та започнахме и да го коментираме ...
А иначе примера за роба и плантациите е точно в десятката. Щом не искаш да си роб тук - това определено значи искаш да си роб там ... е-гати и малоумната логика... А той роба просто не искал да бъде бит ...
Явно отново ни вкарват във филма "който не скача е червен"" ... (И им се получава)
|
| Сря Дек 21, 2022 5:42 pm |
|
 |
|
nik
|
И преди съм го казвал, дир.бг вече се доказа като един от източниците които най малко лъжат, или по-скоро и те лъжат но допускат и други гледни точки, за разлика от повечето не е единствено и само чужда пропаганда А за който не му харесва дирника винаги има и други източници, 3 ключови думи в гугъл дават резултатти от най различни медии, от надеждни по-надеждни  същата информация я има на много места всеки може да си чете където му е приятно https://www.google.com/search?q=%D0%BB% ... UTF-8#ip=1Пък историята за плантацията ми прилича на един виц - как изневерявали жените в перник - ходели при чужд мъж да ги бие... та и неговата работа такава... пусти навици...
|
| Сря Дек 21, 2022 6:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Истина е че хората са стадни животни, изключенията са много малко и то частични. Като такива те имат нужда да бъдат водени, това е в природата ни, необоримо, неоспоримо, факт както и факта, че земята е кръгла, дори доста по-сигурен факт. Та поведението ни се определя от тази ни особеност, и точно затова масите са склонни да следват сляпо, в болшинството си масата дори не вижда какво следва, всеки следва този до него, ако някъде по периферията някой вземе та поспре, вземе да се оглежда то той бива избутван от останалите следващи. С времето обаче човешките стада малко са се изродили, ние вече нямаме нужда от алфа индивид, достатъчно е да има цели, които никой не разбира или не вижда, но следва сляпо.
|
| Сря Дек 21, 2022 6:38 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Няма лошо да следваш цели, които не разбираш (защото не си компетентен в материята или си тъп. Човек не може да разбира от всичко), стига те да са и в твой интерес, но почти никога те не са.
Да, в доста интернет медии (та даже и в БНР) се споменава за луфтханза. Това съвсем не означава, че е вярно, нали? (С количество не се доказва правота)
Ако приемем, че е истина, какво се цели според вас? Да бъдат сплашени хората, че ако не скачат са червени и следват санкции, Да бъдат "убедени" инакомислещите в "правата вяра", или вече хамериканците са ни спазарили с руснаците и като не им пука вече си позволяват открито да правят каквото си искат спрямо нас? Или пък е гаф на служител на луфтханза (едва ли е гаф)...
Ако целта е убеждаване в "правата вяра" - за мен ефекта по-скоро е обратен. Демократичните сили използват "демократични" методи за убеждаване.. Много "демократично". (е, а можеха и да го убият все пак, нали?)
|
| Сря Дек 21, 2022 6:57 pm |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
А всичко си го имаме вече, прояви се в продължение на две години заради коронката и кой знае какво следва!
|
| Сря Дек 21, 2022 10:40 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
След подобна публичност вероятно Луфтханза ще излезе с официално становище и ще се разбере какво е станало и според другата страна.
|
| Сря Дек 21, 2022 10:41 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Аз не мога да разбера, като все аз съм крив, защо всеки път вода от десет кладенеца носите да се оправдавате като ученички?
|
| Сря Дек 21, 2022 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Кой за какво се оправдава, аз не виждам някой да се оправдава за нещо, излагаме гледни точки, а ти се опитваш да съдиш и обобщаваш за хора които не познаваш, и то без никаква логика в заключенията ти. Интересно, че както и за много дриги неща агитаторите са основно против Русия аз не виждам много проруски агитатори, но виждам много хора разсъждават точно на принципа кой не скача е червен ... , т.е. ако не мислиш като нас значи си против нас ... ама какво ли ме учудва, в момента това е политиката в най-голямата демокрация на света, в която 160 млн са праведни и демократични и 160 млн са крайни националисти и терористи ... и това не са писания на издания а е официалната политика на държавата, та съвсем нормално да има прихванали и у нас.
|
| Сря Дек 21, 2022 11:57 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Чет Дек 22, 2022 11:02 am |
|
|