Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
няма нужда да удря само тъпаците, то умниците са ни докарали на това дередже, тъпака сам по себе си е тъп, ако зависи от него той цял ден ще чука камъни в кариерата и ще е доволен ако има какво да яде и къде да спи, умните са тия дето им наливат тъпи идеи в главите.

Сря Дек 14, 2022 9:23 pm
Профил

И умните не са... умен != власт имащ

Сря Дек 14, 2022 10:09 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
...градът е потънал във вековна мизерия, но понеже е населен само от умници, никой не желае да подкара камиона за извозване на смет.. Сички се пенят у твитера, но камионът стои и не помръдва.
Хляб не е произвеждан от месеци, щото умните не могат да работят у хлебозавода нито да станат за първа смяна в 4:00 ч.
Няма кой да залепи, смени или балансира гума на лек автомобил щото сички са умници.
Проблемът с товарните автомобили не стои на дневен ред щото те не се движат.
И самолетите не фъркат. Пилоти има - зер нали те са в групата на умниците. Ама няма кой да им сипе гориво, да им напомпи гумите и да провери за проблеми, щото сички са умници.

Мога да продължа да дописвам до нова година... :D

Ами не е така. Аз познавам доста хора които са умни и начетени, и всички имат поне по едно "примитивно" умение. Някои обичат да градинарстват, други да дърводелстват и т.н. Аз лично обичам да карам, и дори съм го правил в миналото, къде за пари, къде за услуги. Така че тоя аргумент че ако има само умни, няма кой да работи според мен не е сериозен. Дори напротив, защото тогава разбирането към една или друга нужда в държавата няма да е така повърхностно както се култивира в момента

Сря Дек 14, 2022 11:30 pm
Профил

нали стигнахме до заключението че тия на власт не решават нищо, а само изпълняват :)
п.с. да умен != мързелив , всъщност повечето умни хор ане са мързеливи а рационални, двете неща нямат нищо общо.

примерно мога да чистя листата на двора всеки път като се насъберат, ама какъв смисъл като след 2 дена ще е същото, затова чакам повечето да опадат и тогава ги чистя. Това не е мързел а рационалност. Да пак ми се случва да събирам на два три пъти но не е като да ги събирам 15 пъти.

Сря Дек 14, 2022 11:34 pm
Профил

не, нямах предвид куклите на конци в правителствата, говорех за наистина власт имащите, тези които дърпат конците на куклите, тези които могат да предизвикат разследване срещу макарончо или шолц ако са непослушни, и също така могат да замръзят такова разследване за неопределено време ако са послушни, примерно....

който владее съдебната система, финансите и още няколко ключови позиции на практика владее цялата държава та дори и целия ЕС

Чет Дек 15, 2022 12:08 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Ами не е така. Аз познавам доста хора които са умни и начетени, и всички имат поне по едно "примитивно" умение. Някои обичат да градинарстват, други да дърводелстват и т.н. Аз лично обичам да карам, и дори съм го правил в миналото, къде за пари, къде за услуги. Така че тоя аргумент че ако има само умни, няма кой да работи според мен не е сериозен. Дори напротив, защото тогава разбирането към една или друга нужда в държавата няма да е така повърхностно както се култивира в момента

Токът спираше все по-често тъй като никой не поддържаше "жиците". Единственият оцелял който имаше бегла представа как функционира тая система беше "бай Кольо токът" който преди да се пенсионира работеше като поддръжка в енергото.
Бай Кольо беше обикновен, простоват човек и това му личеше.
Въпреки желанието си да е в полза на новото общество бай Кольо не можеше да отделя много от времето си за тая дейност тъй като основното му занимание беше да се крие от умниците, които когато го видеха на улицата го подгонваха да го трепят - за да набират точки в нашумялата твитергра "смачкай тъпака".

Уви, умниците не се справяха особено задоволително с поддръжката на електропреносната прежа. Трафопостовете и стълбовете за СН и ВН бяха окичени с хербаризирани умници гордо сочещи с пръст заветното "онова".

Имаме време до нова година. :D

Чет Дек 15, 2022 12:47 am
Профил

Значи моята тория е че ако измре айде да не е 99% но 90% от населението баланса умни / тъпи, работливи / мързеливи и всякакви други много бързо ще се възстанови. В момента системата, основно западната но не само, създава предпоставка за съществуване на всякакви индивиди които в един нормален свят сигурно дори нямаше да се родят, но дори да се бяха родили нямаше да оцелеят дълго.
Рано или късно тоя момент ще дойде, дали ще е вирус, дали ще е ядрена война, зомбита или поредният метеорит, в това съмнение няма. много вероятно е голяма част от оцелилите също да измрат защото нямат елементарни способности за оцеляване и познания за света, а тъй като измирането едва ли ще зависи от това, голяма част от малкото които имат също ще са измрели. Възможно е и човечеството да не оцелее, а то не е и нужно.
Айзъмов има един интересен разказ, не мога да се сетя името, за една планета на която периодично цивилизацията изчезва, или по скоро се връща в каменната ера и всичко започва отново :)

Чет Дек 15, 2022 4:18 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Айзъмов има един интересен разказ, не мога да се сетя името, за една планета на която периодично цивилизацията изчезва, или по скоро се връща в каменната ера и всичко започва отново :)

Ааа... този е класика. На всеки 2000 години беше мисля, ама и на мен ми се изплъзва името точно сега... :evil:

Чет Дек 15, 2022 11:29 am
Профил

От друга страна обаче "не е луд тоя дето яде баницата, а тоя който му я дава"

Защо да са виновни тая прослойка че правителствата ги използват да си купуват гласове? "Ако спечелят другите ще ви спрат помощите" а дали някой ще им дава пари ако се промени конституцията - който взема помощи няма право да гласува?

Разбира се след толкова години развъждане на паразити ще отнеме време докато се стопят, няма да е така зрелищно като масово измиране :D

Чет Дек 15, 2022 11:54 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
ToHu написа:

Ааа... този е класика. На всеки 2000 години беше мисля, ама и на мен ми се изплъзва името точно сега... :evil:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nightfall ... _and_novel)

Чет Дек 15, 2022 12:21 pm
Профил
Аватар

Нищо, нищо, пописвайте по темата, но не се заседявайте прекалено във форума, че трябва да изработите надниците на всички професионални безработни. Че и коледните им премии.
Като свършите това пак елате да подуднете и фантазирате. :D

Чет Дек 15, 2022 12:31 pm
Профил

Ице, до колкото чух имаш още 4 форума да офлудваш с "остроумия" да не ги забравиш другите, там може и да те оценят :D

Чет Дек 15, 2022 1:07 pm
Профил
Аватар

Николайнчо, форумно леке, не откъсвай поглед нивелира и отвеса за да не изкривиш гипс-картона и да ти набият канчето. :D

Чет Дек 15, 2022 1:24 pm
Профил

Отдавна никой не ползва такива морално остарели уреди :o Всеки уважаващ себе си майстор има лазАрен нивелир :P

Чет Дек 15, 2022 2:57 pm
Профил

Като гледам какви ги пише едва ли уважава себе си кой знае колко та баш нивелира и отвеса са му на нивото :P

Чет Дек 15, 2022 3:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038 ... 1194  Следваща