|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:26 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
С две думи "лайте си кучета, той кервана си върви ... не му пречите" А-бе май наистина си е така. Ако изборите можеха да променят нещо - щяха да ги забранят със закон. Чух наскоро и мнение, че и протестите НЕ могат да променят нищо, даже и правителство не могат да свалят, ако то не иска да падне. (това по повод протестите на запад в момента)
Не съм запознат в подробности, но този който владее финансовата система, той владее страната. Та в Гърция преди няколко години директно го демонстрираха на практика. Заплашваш ги, че ако това, което искат и за което протестират ако стане ще им наложиш пак ограничение да теглят по не-повече от 30 евро на ден - и те сами се отказват от исканията си ... Факт.
А че е сбъркана системата - сбъркана е, но не виждам за момента по-добра. Усещат се хората че нещо не е в ред в системата, но не могат точно (или поне аз) да посочат къде е проблема и какъв е. То той и не е само един де ...
|
| Пет Дек 09, 2022 5:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако аз съм управлението и знам че независимо какво ще направя народа ще бучи по кръчмите, а в съвремието ни - в "социалните медии" без никакви други прояви, режа ОВ, и го подкарвам в "open loop" с максимален гейн и бендуит. Мали, колко англичанско звучи. Тц, тц, тц... Хм, като чета горното и "погледна през прозореца" започвам да си мисля, че някой вече ме е изпреварил... Ама вие си пишете де. Не приемайте епизодичните ми подхвърляния като заяждане или опит цензура. Бъзикам се, или ако много сте се набрали скорост метам по някоя клечка в колелата за да не се лизнете или катурнете.
|
| Пет Дек 09, 2022 5:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
В общи линии е точно така... за съжаление! Казвам за съжаление, понеже този филм вече съм го гледал веднъж и не свършва добре (за народа). А казват, че не можело да се пътува във времето?! Пък аз имам чувството, че се върнахме едни 30-40 години назад. Бяхме в абсолютно същото дередже. Имаше едни на власт, дето ни убеждаваха, че са избрани лично от Господ и че няма по-добра система и че трябва да сме много щастливи, че ни чака светло бъдеще и т.н. и т.н. А в същото време ние нещо не бяхме супер щастливи, защото проблемите бяха повсеместни и беше очевадно, че системата е сбъркана. Даже партийните секретари го виждаха и не го криеха. И тогава народът се държеше по същия начин, само дето кръчмите бяха малко по-евтини. То сега е малко трудно да обясниш на младите как така хем никой не е харесвал властта и в същото време никой не си е мръднал пръстта. А то даже и мерак някой да си мръдне пръстта нямаше. Сичкото антикомунист се появи после. Преди имаше някакви Екогласност и тем подобни, но те тогава самите още не знаеха, че ще свалят властта. Всъщност никой не е свалял властта, тя сама си отиде без бой... Така де, каквото има да става ще става, независимо какво си пишем тук. Не знам що си мислиш, че сме си повярвали че можем да променим света и трябва да ни приземяваш. Аз даже не съм убеден дали трябва нещо да се променя. Защото ако навремето бяхме променили комунизма то можеше още да сме в него... От друга страна пък за много от нещата си платихме солено и пресолено, особено после през прехода. Та не знам. Нямам рецепта дали да си траем или да не си траем. Но при всички случаи едно по-добро обмисляне на случващото се у нас и по света няма да навреди никому. На мен подобни дискусии са ми интересни, друг е въпросът дали имат място в тоя форум. Но аз в други не ходя, а и по кръчми не ходя напоследък... но това си мой проблем 
|
| Пет Дек 09, 2022 6:00 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Толкова усилия се хвърлят нахалост... Което ме подсеща за една брилянтна мисъл на Тери Пратчет: "Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена, пълна с толкова чудеса, те са успели да измислят скуката?".
|
| Пет Дек 09, 2022 7:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Франция ще спира полетите на къси разстояния ...днес на къси утре на дълги, съвсем скоро ще се ходи пеша защото и конете отделят метан ......бих разменил крак и ръка за възможността да изтрепя произволен брой ЕС чиновници, мога да добавя и око ако включат и произволен брой политици ...с моето въображение инквизицията ряпа да яде ...
|
| Съб Дек 10, 2022 6:08 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Тони, не си съпричастен и хЕвроХатлантически мислещ пич. Ти забрави ли, че всичко това го правим не за друго, а за на Путин да му е зле? (баси и малоумния довод, но ... публиката все още "кълве" на него)
Освен това се "озеленяваме" със зелени политики, които наред с другото се опитват даже и успяват да монетизират и въздуха който дишаме. С квотите за въглеродни емисии от Киото какво мислиш целят? (интересно е и кои държави са ги подписали де) Водата я монетизираха изцяло и вече е невъзможно да откриеш чешмичка в парковете. Ако си жаден водата трябва да си я купиш от кръчмето в парка. Като дете помня по парковете и площадките навсякъде имаше чешмички и работеха. Даскалиците разправяха, че ще дойде ден когато водата ще си я купуваме, а детското ми мозъче това не можеше да го стопли.
Ще монетизират и слънцето. Колко му е да въведат данък Солар панел? Разправят, че в Испания имало вече такъв. Имаш солар - плащаш при това в зависимост от произведената/уловената енергия.
То и в БГ отдавна има де. Данъчната оценка на имота и следователно данъците след това зависят от това имаш ли топлоизолация, вид на дограмата, соларни панели на покрива, Вид на отоплението/охлаждането, Връзка с ВиК - чиста и канална вода, достъп до асфалтов път и т.н.
Зелените реват срещи добива на шистов газ, в следствие на което проучванията и добива в европа се ограничи и спря. Довода - опазваме планетата. ОК. А-ма сега защо същите тези "зелени" нямат нищо против да купуват Хамериканския шистов газ? Как опазват планетата? Или може би той не се добива в америка от същата тази планета, а го карат от Марс?
Важното е публиката да кълве.
И най-лошото е, че позволяваме всичко това да се случва. Варят ни както се вари жаба - малко по малко увеличаваш температурата, за да мирува в казана ...
Сори за черногледството ми, ама всичко по-горе май си е реаност отдавна ...
|
| Съб Дек 10, 2022 1:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Спокойно, рано или късно всичко ще си дойде на мястото, да му мислят децата ни и техните деца, една птичка пролет не прави, аз нямам проблем да затрия 80% от човечеството, когато и другите 99.9999% са с тази нагласа всичко ще се реши от самосебе си, някой ще оцелеят, повечето не, какво по-хубаво от това.
|
| Съб Дек 10, 2022 9:00 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Уж заради екологията спират това, спират онова, а космическите туристи опушват цялата планета и космос. Вече човек не може да се разходи спокойно в орбита. Само смрад и скрап. А за количество емисии на един старт ще мога да си карам Бентлито без катализатори на цялата газ поне милион години...
|
| Съб Дек 10, 2022 9:12 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Баси, това което разправя полк. Николай Марков преди няколко часа може ли да е вярно? Това руска пропаганда ли е?
|
| Съб Дек 10, 2022 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Руска не бих казал, не каза нищо в тази посока, но и не каза нищо съществено в интерес на истината. Със сигурност има хора които с удоволствие ще изтрепят всички политически утрепки, познавам не малко и съм сигурен че ако се стигне до там няма да си стоят в къщи и да гледат новините, а на някои от тях както и на мен ще им достави и удоволствие. Въпросът обаче е че каквото и да се случи, това едва ли ще промени много съдбата на страната, няма да го позволят. Твърде сме малки за да решаваме нещо сами, не е въпроса можем ли да сме независими от Запада, да можем, но ще трябва да станем зависими от Изтока, това е истината. Тук вече въпросът е кое им пасва по-добре, а аз все повече се убеждавам че не искам да отивам на там, на където се е запътил запада. Аз за съжаление не виждам розово бъдеще, бих се включил с най-голвмо удоволствие в изтребването на паразитите но не виждам много полезен ход след това, може и да има но единствено в рамките на някакъв съюз, а такъв трудно ще бъде реализиран и остава варианта за нов господар.
|
| Съб Дек 10, 2022 11:38 pm |
|
 |
|
Edesign
|
https://btvnovinite.bg/predavania/btv-r ... hteto.htmlГледам и не вярвам на очите си ?! Тия на запад не да са зомбирани но и зверски необразовани...... Просто трагедия......Запада се превръща в абсолютна секта, очаквам скоро да се възроди инквизицията и вещерството , а може би и алхимията  (особено в частта производство на питателна храна от лайна)
|
| Съб Дек 10, 2022 11:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмм не схванах, това някаква новина за някакво градче което си произвежда само електроенергията ... нямах нерви да го изчета, както всъщност те впечатли в интелекта им ?
|
| Съб Дек 10, 2022 11:51 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Какво ли: - новината започва да разказва за някаква старица която живее в къща културен обект. Но се отбелязва че за отопление и готвене използва ГАЗ обаче е много доволна че е инвестирала в някаква зелена енергия и сега я ползва само да си зарежда телефона А от познати в Англия разбрах че са им монтирали някакви устройства на електромерите и непрекъснато си гледат на устройство каква е консумацията, свети червно, предупреждава ...... Но хубавтото е че хората поне ще се научат да вадят и събират - едно време беше ТКЗС хората гледаха нещо което може да се яде и има полза, сега ще инвестират в нещо "зелено" ама файдата от него ?! - да си зареждат айфоня Това което ме подразни - хората явно масово нямат никаква идея за какво се борят, а явно някой ги води здраво за носа (както отбелязах използват газ и тока изобщо не знаят защо им е) - панелите и ветрогенераторите са от китай - т.е. лъжат ги че по този начин се борят против злия изток като наливат всички пари на там - дразни ме това че забраняват движението на стари коли без да изградят инфраструктура за електрически... - спомням си репортаж от 80 и някоя си година на черно белия телевизор - хората в япония носят маски защото въздуха е мръсен, нямат вода за пиене - купуват само бутилирана, пестицидите са навсякъде и убиват и хората. После дават наща добруджа , житото и ред други наши природни богатства и възхваляват режима и партията.... Търсил съм клипа но не съм го нямерил .... за съжаление точно това което видях там преди повече от 35 години се сбъдва с пълна сила
|
| Нед Дек 11, 2022 12:10 am |
|
 |
|
nik
|
Защо да е пропаганда? Аз от кога пея че политиците са основно кукли на конци? От нашите, през европейските та чак до тръмп и байдън... всички просто съобщават решения взети някъде другаде, и всички встъпват в длъжност само ако са зависими, и имат с какво да ги държат за да са послушни кукли, той описва типичния западен модел представян за демокрация Единственото с което ми е трудно да се съглася са последните няколко изречения, но да кажем че са просто пожелания за позитивно мислене А относно господари и зависимости - не е въпроса дали си зависим от някой по-голям, въпроса е за чий интерес работят хората които те представят и дали поне ще поискат вазелин, или ще потриват ръце като вземат рушветите и ще намигат на американците "давай на сухо" щото да минаваме по-бързо към следващата далавера
|
| Нед Дек 11, 2022 9:55 am |
|
 |
|
emilvtc
|
Може интервюто да е опит и за реабилитиране на ДС и то като положителен "герой". Не знам така ли е но мисля, че точно службите са виновно за дереджето ни през последните 30 години. Ако са положителния герой - къде бяха през тези години? Ясно е, че сме ги издържали нашите пари насилствено взети от нас като данъци.
|
| Пон Дек 12, 2022 10:15 am |
|
|