|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:26 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Е може просто да задължат всеки притежател на електрокарче да си купи и дизел генератор, и полагащото се количество дизел 
|
| Нед Дек 04, 2022 12:01 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Явно ще трабва да се измисли тотално нов подход при решаването на енергийните проблеми. Много скоростно ще трабва да се преориентираме в новата обстановка чрез повишаване на топлоизолацията на жилищни и производствени помещения, енергоефективност за отопление и производството, сезонни топлинни акумулатори за слънчева енергия, ефективен обществен транспорт и връщане към велосипеда, работа от вкъщи (където може), редуциране на пътуванията, изграждане на нови атомни централи и т.н. Забавянето (дано да избегнем срива) на икономиките ще е неминуемо с всичките последствия от това. Баси, не съм си и помислял, че в моя живот ще ми се наложи да преживея падането на соц. системата, а сега и на западната такава и то с активното участие на хАмерика.
Ще има връщане към пещерите или към селата май ... (баси, дано да греша)
|
| Нед Дек 04, 2022 3:14 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Сетих се за тоя виц. Тва с връщането на село да си гледаш храна за да оцелееш е неква илюзия на тия които не са живели там, или некви спомени от едно време. Аз поне живея на село, имам голям двор, гледаме зеленчуци преди време и животни та знам какво е на село.
|
| Нед Дек 04, 2022 4:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
В Мексико не ти трябва нито отопление нито охлаждане, за 3 години дори не съм помислил че ми трябва климатик още по-малко печка, е в офиса климатик има, ама то си е хале и като напече става леко топличко, това на определени ширини де ... ама на мен точно там си ми е добре 
|
| Нед Дек 04, 2022 6:49 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
живял един ерей дълго и щастливо. натрупал имане от търговия, наплодил деца и внуци. ама биологията си е биология и догонвайки стотака се запътил към вечния покой. ама нещо много се бавел и наследниците почнали да се изнервят. един ден влиза внука при него: - айде бе, дядо, снегът падна старецът, къде недочул, къде недоразбрал, промълвил: - щом пада - купувай!
иронията е, че внучето, откъснато от реалния бизнес през две поколения, като нищо ще хукне да купува.
|
| Нед Дек 04, 2022 7:22 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
То освен икономиката и снега прецакаха, та няма кво да купи внучето. Вече не знам смешно ли е или е трагично състоянието до което докараха нещата, накъдето и да погледнеш все некви простотии натвориха.
|
| Нед Дек 04, 2022 7:59 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Първо трябва да набият канчетата на копачите на криптовалути...
|
| Нед Дек 04, 2022 12:17 pm |
|
 |
|
nik
|
"Цивилизования свят" отново влезе в историята... да са живи и здрави данъкоплатците да бачкат здраво https://m.dir.bg/it/tehnologii/es-pohar ... chti-nikoy
|
| Вто Дек 06, 2022 7:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мдааа след появата на християнството за западният свят настъпват така наречените тъмни времена, които траят близо 1000 години, забравя се всичко научено, и живота на масата се свежда до елементарно оцеляване, чудно колко ли ще трае настъпващият период, защото точно на там сме се запътили, след 100 години ми се струва основното занимание на всички на запад ще е как да не умрем от глад и студ.
|
| Вто Дек 06, 2022 7:48 pm |
|
 |
|
syscop
|
https://blitz.bg/ikonomika/zapadt-v-sho ... 24556.html - и тези крадци ще ми обясняват за върховенство на закона... Интересно е да се знае кой закон и в коя държава дава право да се крадат пари и компании на частни лица без съд и присъда  Ще се окаже, че комунистите в нашенско след 9 са ангелчета в сравнение с днешните "демократи".
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
Последна промяна syscop на Сря Дек 07, 2022 4:33 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Дек 07, 2022 3:31 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Syscop, Последното изречение от статията е важно ...Все по-малко ще иска някой да повери парите си на Брюксел и Вашингтон.
Много богати страни и хора преосмислят в кои страни дс си държат активите...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Дек 07, 2022 4:14 pm |
|
 |
|
nik
|
Яли, пили и се веселили... И венецуела си търсеше златото но англичаните казаха че нямало да го дадат на сегашното правителство щото било нелегитимно... що ли си мисля че въпросното злато отдавна го няма....
|
| Сря Дек 07, 2022 4:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи, теоретично ако аз озтегля заем от 100-на млн от някоя европейска банка, крайният заемодател най-вероятно ще се окаже ЕЦБ, съответно аз мога да я обявя за нелегитимна и да не връщам заема ....става ли така ?
|
| Сря Дек 07, 2022 5:24 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
А-ми явно става, стига да успееш да го изтеглиш този заем. Ако дадеш на някой 5лв на заем - той ти е задължен. Ако дадеш на някой 5 милярда лв на заем - ти си му задължен.
И БГ държи злато там, но сигурно и то отдавна е отишло при руското, дето не се знае къде е.
Не мога да стопля каква е тази практика - да си дадеш доброволно твоите пари - друг да ти ги пази и инвестира? Т.е. мързи те сам да си ги грижиш, за това ги даваш друг да ти ги "грижи" ... Т.е. доброволно им подаваш топките си, за да те хванат за тях.
|
| Сря Дек 07, 2022 5:40 pm |
|
 |
|
velio
|
Зависи какви са причините за това. Може да стане по убеждение (финансово подплътено) Може да стане от страх - че някой друг ще ги изхарчи неконтролируемо. Може да е от тъпотия. А може и да има причини за които не знаем.
|
| Сря Дек 07, 2022 6:00 pm |
|
|