Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Altium Designer...
Популярността няма нищо общо с ония след нас, които тестват от първия прототип. И засега вече май-повече от 6+ години производство на електрички не е имало проблеми с пресфитовете по вече вложените платки - камиони, автобуси и т.н.
Но е възможно да има стари и нови поколения, както и неподходящи вариации в дизайна и производството. Има куп тестове и тестери и те ще кажат кое е добро и кое не - ние само предлагаме вариант ;)

Сря Окт 12, 2022 9:57 pm
Профил

Нов малоумен бъг, find similar, във филтъра слагаш число което не може да бъде, например за дебелина на шрифта 0, и постоянно започва да вади съобщение че не може да е нула но не ти дава да го коригираш. Сега не знам дали винаги се случва, в моя случай тъкмо докато въвеждах стойността се активира един зуум кол и фокуса беше изместен от прозорчето на филтъра. Много неприятно, тъкмо оправях разни дреболии които не ми харесват по едно платле сега ако се сетя всичко което бях видял ....

Чет Ное 10, 2022 10:07 pm
Профил
Аватар

Да са ни честити новите лицензи за Алтиум. Вече нямало да има подновяване на стар лиценз, само на изтичащ... Ако не подновиш една година и решиш да се ъпдейтнеш - плащаш цялата сума. Така го разбирам аз.
2020-та ударихме кьоравото и се ъпдейтнахме за по 999 евро на лиценз, от 09 на 20. Доста изгодно беше (локдаун промоция). Тая година са по 3500 ъпдейтите. Догодина вече няма да има.
Правят струват - ще минат на абонамент. Щото явно вече няма какво толкова да измислят че да накарат хората да се ъпдейтват (поне не и масовката).
Лично според мен, фирми като нашата, дето не са на гребена на вълната на технологиите, вероятно ще си кретат известно време на последната версия и ще минат на нещо друго - примерно KiCad.

Вто Дек 06, 2022 5:00 pm
Профил

Ами не са само те, но от друга страна какъв е зора да се ъпдейтваш ? Аз имам проблем със солидна но най-вече заради съвместимост с новите версии, но там нямаш избор, докато с алтиума винаги могат да ти запишат платката и схематика в по-стара версия която да отвориш, ако има несъвместимост.

Вто Дек 06, 2022 5:35 pm
Профил
Аватар

В момента нямам зор. Ама ме дразни че за в бъдеще няма да имам пък възможност.
Сега нещата горе-долу излизат така, че 3 годишни ъпдейта се равняват на един нов лиценз (ако не се лъжа беше около 10к европейски пари).
Относно версиите - уж е така, ама не баш. Има някаква несъвместимост, не всичко е ОК ако отваряш нов проект със (доста) стара версия. По-точно схемите са ОК, ама РСВ-то не съвсем.

Вто Дек 06, 2022 7:14 pm
Профил

О да аз не казвам че всичко е както трябва, но може да отвориш схематик и платка, самия проект не знам, може да има и някои проблеми примерно с виа стичинг, ако го няма в по старите, но това са хипотези.
Същото е и със солида, 3 годишна поддръжка, там е поддръжка която ти дава и ъпдейти, се равнява горе долу на един лиценз. Аз 2020 спрях да плащам поддръжка на два солида, и мисля догодина да купя още един, ако все още може :) Така ще имам още едно работно място, като ми трябва да отварям висока версия ще отварям и работя там, а в същото врме още двама човека могат да работят на по-стара, което изобщо не е критично, аз бих си стоял още на 2007 ако не бяха несъвместимостите, за 20 години не е мръднал на милиметър, поне в частта която аз използвам.

Вто Дек 06, 2022 7:37 pm
Профил
Аватар

Oще ново 20се...
Не може да се записва повече Workspace - т.е. какво си отворил в момента
Configurations Colors and Views - и няго са го омазали

Защо, нещо като работи и те научат да работиш с него - му виждат сметката. Ще мина обратно на 16та версия...

Пет Дек 16, 2022 3:02 pm
Профил
Аватар

И PrintView нещата също...както и да е. Версия 23 е тук...

Прикачени файлове:
Altium23.jpg
Altium23.jpg [ 13.07 KiB | Прегледано 2662 пъти ]
Пон Дек 19, 2022 2:09 pm
Профил
Аватар

Кликни на "не".

Пон Дек 19, 2022 2:33 pm
Профил
Аватар

направо го затварям - аз си карам на относително стария 22 от началото на 22, лиценз, оставил съм "чисто новите" версии на младоците - тъкмо не спорим кой има последния лиценз и т.н.
Имаме 4 - два нови (т.е. мога да се обновяват) и два стари. От следващата година ще се продават само нови лицензи, уж нямало да няма "промоции", ама не ми се вярва...

Пон Дек 19, 2022 2:44 pm
Профил

Аз съм рисков играч и си обновявам винаги до най-нова версия. В 23 ми е интересно какво са направили с новия Harness design tool:
https://www.altium.com/documentation/al ... ess-design
Но в момента нямам време да го пробвам, ще го оставя за догодина.

Пон Дек 19, 2022 3:02 pm
Профил
Аватар

Да, това ще е интересно и на моите колеги - дори не знаех че го има. Тук работят със Сейбър и Крео.

Пон Дек 19, 2022 3:34 pm
Профил

Това и на мен ще ми е и тересно, но имам едни подозрения че ще е неизползваем.

Пон Дек 19, 2022 6:08 pm
Профил
Аватар

Виж тула на RS Online - след Нова година ще е платен с 3 нива.

Пон Дек 19, 2022 8:30 pm
Профил
Аватар

един такъв интересен проблем
Имаме развойна платка с 5 конектора 2х40
Тази развойна платка искам да я поставя на моя си платка, на която да имам компонент с
същото разположение на конекторите като на развойната платка (вентуално ще добавя 3Д модел, и май имаше някаква новост за няколко платки в един PCB файл).

Развойната платка и имам PCB файла, но не мога да конвертирам цяла платка в компонент или се лъжа?
Ако започна да въвеждам 400 пада, процеса е лесен - но губи много време, и със сигурност има по хитър начин да сложа падовете.
Въпросът е - скрипт или някой от вградените тулове? Може би ако създам DIP компонент 2х40 със съоветните падове и отстояния и
послед само го мултиплицирам, позицинирам на правилните места и меркирам габаритите?

Чет Дек 29, 2022 5:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 205  Следваща