Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Търся IP камери с 2-4Mpx с 12мм обектив 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Търся IP камери с 2-4Mpx с 12мм обектив
Някой наскоро да е пазарил или виждал да се продава камера с подобни параметри - външен монтаж, 2-4 мегапиксела и 12 мм обектив? В краен случай 8мм. Варифокални не искам, твърд обектив 12 или 8мм в краен случай. 15-16 бройки. Единствената която намирам е тази, ама е само 1.3 мегапиксела -
https://www.jmt.bg/uniview-unv-ipc2121s ... 0-pid60992

Пет Дек 02, 2022 6:39 pm
Профил

Мнение Re: Търся IP камери с 2-4Mpx с 12мм обектив
Ами ти сам си го слагаш като не искаш вариофокална :) Не знам някой читав производител който да има дом или булет с толкова дългофокусна оптика. Масовките с фиксирани обективи обикновено са правени да гледаш на 5-10 м, съответно са късо фокусни. Няма и смисъл да поддържат камери с 20 различни обектива, затова са измисли камери с вариофокален, т.е. ако искаш да гледаш в стаята купуваш с фиксиран, ако искаш нещо повече купуваш варио за да си го наместиш както ти трябва.
Аз между другото избягвам камери с фиксирани обективи.
Ако държиш на фиксиран, отиваш на бокс камера, обектив и къща за нея :)
А каква е причината да не искаш варио ?

Пет Дек 02, 2022 7:32 pm
Профил

Главно финансова и то от страна на възложителя. Евтините с варио малко или много мърдат. Ако е моторизиран трябва да им хвърлям по един поглед от време на време и да пипам фокуса. С ръчно варио пак е така но една идея по-малко като че ли бяга фокуса. Ама там пък настройката е по шибана.
Това за единия обект ще са около 20 бр, за другия поне двойно - ще лудна да оправям фокус поне няколко пъти годишно. Те затова искам с фиксиран, имам 8-9 годишни булет камери с обектив на 8мм и не са мръднали. Бокс камери не са ми опция - заради къщичката.

Пет Дек 02, 2022 8:48 pm
Профил

Ами да ти кажа за последните 15-на години сме наслагали едно 15-20 Хил камери, масово вариофокални, нямаме луднали, дори обратното. Най-неприятната част е като кажат ама искам/не искам да се вижда и оная уйня, и ти трябва малко по-широк ъгъл, или малко по-тесен ... местене на камери, запълване на дъмбели, псуване, подмяна на камери ...накрая ти излиза доста по-скъпо, затова навсякъде варио, а там където може да искат чести промени моторизирани обективи, и си рахат :)
С цената е друг момент, но пълно щастие няма, аз клиенти които започват с цената директно ги пращам при Сектрон, Анди или който друг ми дойде на ум в момента, за всеки влак си има пътници, но ако се опитваш да бъдеш пътническия влак който спира на всяка керемидка .. не знам, за мен тоя тип клиенти генерират повече работа от колкото приходи, с две думи работиш за тоя дето духа, да не се бърка с тоя който ти духа ;)

Пет Дек 02, 2022 10:00 pm
Профил

Твоята камбанария е бая по-висока от моята :D
Клиента ми е приятел на който не мога да откажа да свърша работа.
Последно варифокали ползвах на Hikvision - DS-2CD2643G2-IZS, към 300 евра е. Еми не ми хареса вариото им. Бутнеш малко напред или назад и почва едно мислене за автофокуса. Повечето пъти фокусира на някоя прашинка върху обектива. Вечер - винаги. Ръчно - даже и в локална мрежа като са - бутнеш напред фокуса - уж нищо а след малко подминало, дадеш назад - айде пак подминало.
Други по-стари които съм слагал и потдържам забелязах че се влияят от температурата - сега като стане студено зимата тярбва да бутна фокуса малко. Лятото като дойде - пак.
Ама като нямам избор ще го убедя да развърже малко кесията да се вземат варифокални. Щот за глупости пари даваме а за нещо което върши работа не ни се дава.
Отделно че иска да ги ползваме за cross line detection. Казах му че не е за камери това начинание ама не - с камери.

Съб Дек 03, 2022 12:38 am
Профил

Уфффф бях написал няколко модела и се затри поста преди да го постна, виж на лични да не преписвам пак.

Съб Дек 03, 2022 1:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]