Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
търся РЕНГЕНОВА лампа 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение търся РЕНГЕНОВА лампа
търся РЕНГЕНОВА лампа.
Може да е стара, бракувана, стига да не е разхерметизирана .
Или някой да знае къде могат да надуват лампи по поръчка ?

Сря Сеп 06, 2006 11:59 pm
Профил

Мнение 
А може би някой знае от къде може да се открадне ? :)

Нед Сеп 10, 2006 9:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Единственото за което се сещам е да направиш запитване до някоя фирма вносител на медицинска електроника дали не могат да ти доставят.Мисля че доставят резервни но цената..... Питай в "Елпак".Собственика и се казва Пламен Калайджиев и доколкото знам внасят всякаква медицинска техниак -може и резервни лампи да доставят.

Нед Сеп 10, 2006 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
щом си напреднал чак до лампата, кажи от къде да си взема 50 оловни тухли? много сериозно търся!
бариевата замазка не е полезна за здравето, трябва стабилно проветрение :oops:
техногенните източници винаги са били проблем.
виж, америция можеш да си го държиш в гардероба

ПС: сигурен ли си, че знаеш какво да правиш с такава лампа?

Нед Сеп 10, 2006 11:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
щом си напреднал чак до лампата, кажи от къде да си взема 50 оловни тухли? много сериозно търся!
бариевата замазка не е полезна за здравето, трябва стабилно проветрение :oops:
техногенните източници винаги са били проблем.
виж, америция можеш да си го държиш в гардероба

ПС: сигурен ли си, че знаеш какво да правиш с такава лампа?

Естествено, че знае! Щом търси РЕН_ГЕНОВА, а не ренТгенова. Поне и двете завършват на НОВА!
И естествено, вече си го има и генератора на анодното напрежение за лампата. Нали се палеше с 30 - 100 волта ( зависи какво ще снимаш )?

Пон Сеп 11, 2006 12:45 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
защо ми се струва че тези работи не се продават свободно а са на специален режим и когато искаш да купиш трябва да представиш на продавача една папка с документи - одобрение от ХЕИ и прочее за да може да ти продаде

Пон Сеп 11, 2006 1:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
верно? :o
сега какво да го правя този тунел за циклотрона? :? да взема да го дам на бат'бойко под наем за метрото...

Пон Сеп 11, 2006 8:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
майтапа настрана преди 3 години ми пратиха едни холандци 1 туба 10 литра флюс като мостра, трябваше само да си платя транспорта и като дойде на митница ми разказаха играта

1. становище от пожарната дали имам помещения където да съхранявам запалителни течности

2. становище от ХЕИ и оценка на работното място - инструкции за работа със флюса, първа помощ при заливане с флюс, тестове за алергични реакции и прочее бумащина

3. становище за опазване на околната среда т.е. като се споява с този флюс как да се улавят изпаренията - все едно работиш със силно токсични вещества

един месец трябваше да се съберат всички документи и транспортната фирма накрая начисли и магазинаж та флюса стана златен, а накрая се оказа че е гола вода и за нищо не става

като видиш нагоре за каква документация става въпрос ще кажеш евала таз държава държи здраво и се грижи за всичко, но най-тъпото от цялата работа бе че в повечето от случаите чиновника не проверяваше нищо а просто вземаше някакви пари за да даде документа

Пон Сеп 11, 2006 9:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами то и с рентгеновите апарати е така. реално никой не ги мери малките енергии. или ги мерят в някакви археологически епохи - стандарния период за натрупано лъчение е 3 месеца. все едно да те удари ток 15кв, ама за една година е нищо - по 35 волта на ден няма, значи е безопасно.

при нас всичко стана много изкривено. луканката е по някакъв стандарт, отговаря на всички изисквания, ама няма никакъв вкус. ако едно време някой директор на родопа подари на т.живков луканка като днешната си е спечелил курорт на държавни разноски на един дунавки остров. като си вземеш прясно мялко може да седи отворено със седмици и няма да се развали, ама е по стандарт.

Пон Сеп 11, 2006 10:56 pm
Профил

Мнение 
Хмм... лампата ми трябва за нетрадиционно приложение, а преди 50 години са ги продавали едва ли не в железариите !
( то тогава и конопа / марихуаната/е било техническа култура с масово приложение и национално значение , а сега ще те опандизят за едно стръкче.....)
Повечето от нас така и не проглеждат......
не всеки е готов да бъде откъснат от матрицата.

това беше ш е г а

Пон Сеп 11, 2006 11:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
виж сега, ако ще я инсталираш на терасата на хотел радисън, мога да ти отпусна циклотрона за месец-два. ама ще трябва да си плащаш тока сам :P малка утеха е, че днес комисията реши да го намали, та сигурно ще минеш по-тънко.

аз го ползвам с горивните ми клетки и не бера грижа за тока, ама иде есен и трябва да се затварят шишета за зимата. (в един друг пост за ламбени терзания поясних, че след модификация горивните клетки синтезират спирт, а не вода)

та ако успееш да захраниш ламбата или циклотрона за тези 2 месеца, по коледа любимите ни депутати ще светят "като крушки". много на място е един цитат от друг форум (как ще звучи тогава парламента):
Цитат:
Притежава чудесна динамика, леки и кадифени ненатрапчиви високи, дълбока и едновременно ефирна среда. Прехода от ниската среда към баса е спокоен и без загуби. (обекта ) демонстрира релефна сцена, бързина и обем, създава усещане за присъствие. Останах очарован от липсата на „характер” в звученето.

ПС: позволявам си цитата, защото все за ламби иде реч. а и много ми хареса :roll:
ППС: извинявай, че ти разводнявам питането, но съм сигурен, че е по-добре да НЕ си намериш лампа. за теб... и за съседите :idea:

Вто Сеп 12, 2006 12:14 am
Профил

Мнение 
Благодаря за загрижеността :)
Наясно съм със всички аспекти от въздействието на гама лъчението, както и за необходимите мерки за защита, че дори и повече...
За да успокоя аудиторията ще кажа, че няма да произвеждам ренгенови лъчи с тази лампа.

А депутатите можем да ги изпържим и с микровълнови пушки.. :)
магнетрон можеш вече и на боклука да намериш...

ПС: цитата си го бива ДедоБоре .. нещо като "нежна топлина" нещо топло и кафяво..

Вто Сеп 12, 2006 7:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]