Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Оборудване на нова лаборатория 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Оборудване на нова лаборатория
Е то лектрой, тек или кийсайт е ясно, въпроса беше че и китайците имат 12 бита,а колко са читави не знам, нямам такъв. Аз използвам дърт лекрой, не че нямам и по нов тек ....

Пон Ное 07, 2022 11:39 pm
Профил
Аватар

Един единствен Лекрой съм имал и използвал. Няма толкова не ергономичен скоп. Докато закарам "лъча" от единия край на дисплея до другия ми се изтриваха папиларните линии на пръстите от въртене на врътката.
Време и напрежение бяха наопаки на всички нормални осцилоскопи. И още куп други.
Потърпяхме се известно време, стегнах му куфарчето и го изпроводих да обикаля по широкия свят.

Пон Ное 07, 2022 11:48 pm
Профил

itso.t написа:
Един единствен Лекрой съм имал и използвал. Няма толкова не ергономичен скоп. Докато закарам "лъча" от единия край на дисплея до другия ми се изтриваха папиларните линии на пръстите от въртене на врътката.
Време и напрежение бяха наопаки на всички нормални осцилоскопи. И още куп други.
Потърпяхме се известно време, стегнах му куфарчето и го изпроводих да обикаля по широкия свят.

Може би трябва да допълня:
Аз лекрой дето е кинескоп даже не съм виждал- моите впечатления и работа са от 2003 и насам - ЛЦД , първо буташе Вин ХП и така нататък.

Когато бях в Мичиган Лекроиското представителство ми беша на 2 км от мене и от време на време съм бил на разни тренировки и т.н доста свясни хора имаше .
Отделно бях няколко пъти свидетел на горе -долу следното- стари пушки в занаята ,те просто са си свикнали да въртят копчета и някои казваха че Лекрои е ПЦ което се прави на Осцилоскоп и не ги харесваха.
Аз също бих се нарекък дъртак ,но в мига в които поразръчках скопа му се изкефих на възможностите.
Сега вече всички го правят така ама 2003 поне аз друг такъв не бях виждал
Обясниха ми - ползват някво ПЦ дъна барабар с ХДД и екрана е ЛЦДто дето е на скопа.
Там дето са входовете слагат така наречената Осцилоскопна платка.
И готово.
Отначало бута някъкъв Вин след това викат осцилоскопното приложение и може да бачкаш.
В тоя смисъл дъртаците имаха право че е ПЦ ,но пък това че е ПЦ дава супер възможности - шервал съм от ония краи на света осцилоскопа
с едкои си и тои си го гледа ,сменя софта и гледа , аз си сетвам сетове дето си ми трябват по проекти и с 2 цъкания си ги викам , може да логваш колкото ти е голям харда и т.н..тит.н ...тия неща на мен са много полезни.

В една от предните работи ,като закачих 1 34 инча монитор и сложих толкоз инфо на екрана че даже някви мат функции показвах.
Всичите тия неща за мене са си супер .

Вто Ное 08, 2022 2:00 am
Профил

Аз използвам точно дърт с ЕЛТ, някак по-ми допада от ТФТ-то, не че ще върна лекрой с ТФТ, HP-то също ми допада като интерфейс, с тек въпреки че е един от първите с които съм работил някак не се разбираме, конкретно с цифровите им, но и такъв ми се мотка по бюрото.

Вто Ное 08, 2022 7:06 am
Профил
Аватар

Тоя който използвах прилича на ъпгрейдвана версия на твоя - 4 канала, 2 гигахерца, 16 гигасемпъла, с TFT дисплей. Не помня точния модел. Някъде във форума съм писал за него и лекройските му номера. Рядко недомислена джаджа...

За момента класацията по ергономия се води от една антична Йокогава.

Вто Ное 08, 2022 11:13 am
Профил
Аватар

Когато има много пари, има и много избор. Изкуството е с малко пари да с свърши максимум работа.

Вто Ное 08, 2022 2:31 pm
Профил
Аватар

Аз искам много, че да може да получим поне основното.
Искам ли малко - нищо няма да получа. Изобщо да видим дали ще стане.
Гледам разни данни тука, че 40% от клиентите на консултантските фирми
вече са фалирали и не плащат. Вчера имаше уволенения в съседната фирма,
170 постоянно наети и поне толкова консултанти, ако не и повече.
Няма кой да купува коли, пък и елементи няма.

Сря Ное 09, 2022 10:33 am
Профил

Ами за добро или лошо ще има сериозни сътресения. Последните години евтините и достъпни заеми стимулираха много бизнеси които сами по себе си създадоха инфлация както на работната ръка така и на услугите. Колко от тези бизнеси са били перспективни не мога да кажа, но едва ли изведнъж нещата са се променили т.е. голяма част не са, и може би в случая по-голема от нормалното заради лесните пари. Всичко това няма как да не се отрази.
В момента имам клиент който е на пазара близо 40 години, но явно нещата боксуват защото вече и от тестова серия пестят, говорим за имономия $200-300, а това не е прост търговец, фабрика с машини и служители, щом са стигнали да режат тскива суми от развоя явно нещата не са розови.

Сря Ное 09, 2022 4:55 pm
Профил
Аватар

Явно трябва да стане по-зле, за да стане по-добре.
Тва стимулиране дето го удариха от 2019 насам, макар и да помогна да не се сгромоляса всичко заради бацила, предизвика сериозни проблеми с икономиките.... Тъй съм чувал.

Чет Ное 10, 2022 6:18 pm
Профил

Лошото е че те нещата и преди 2019-та бяха тръгнало на сговняване, имаше много евтини пари на пазара, ако бяха оставили бацила да си действа щеше да има сговняване но сега ще си стане както трябва, всички тия трилиони които се наляга направиха нещата още по-зле. Няма какво да направим, нищо не зависи от нас, Амазон се е обезценил с 1 трилион .... и това е върхът на айсберга, защото това не е реално, в смисълтова са виртуални пари, но има купища истински които се обезценят, в смисъл такива които са или материализирани във вид на кредити.....шибана е ситуацията, тоя път ми се струва ще глътнем, здраво вода.

п.с. тъкмо слушам Stand на Стивън Кинг

Чет Ное 10, 2022 6:47 pm
Профил
Аватар

Няма безплатен обяд...И ако го бяха казали за тези две години, можеше и да е по-добре.

Пон Ное 14, 2022 12:29 pm
Профил
Аватар

Още като тръгнаха нещата бацила, почнаха да приказват за две години. Тогава ми се струваше странно. Сега си мисля че е било планирано.

Пон Ное 14, 2022 7:43 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Лошото е че те нещата и преди 2019-та бяха тръгнало на сговняване, имаше много евтини пари на пазара, ако бяха оставили бацила да си действа щеше да има сговняване но сега ще си стане както трябва, всички тия трилиони които се наляга направиха нещата още по-зле. Няма какво да направим, нищо не зависи от нас, Амазон се е обезценил с 1 трилион .... и това е върхът на айсберга, защото това не е реално, в смисълтова са виртуални пари, но има купища истински които се обезценят, в смисъл такива които са или материализирани във вид на кредити.....шибана е ситуацията, тоя път ми се струва ще глътнем, здраво вода.

п.с. тъкмо слушам Stand на Стивън Кинг

Всякакви анализатори твърдяха че се очаква 2019 да настъпи лека рецесия и да се охладят пазарите. Планираше се покачване на лихвения процент и т.н. Очакваше се спад в цените на имотите... Дойде бацила, замразиха всичко, наляха допълнително пари, хората почнаха да купуват селски имоти и кемпери като невидели. Цените още повече се покачиха. И т.н. и т.н., всеки има някаква представа за историята.
Помня го това за 2019, щото гледах и очаквах с наслада как ще почнат да се появяват имоти от ЧСИ на добри цени.... ама нъц.
Ако сега вдигнат лихвите, ефект ще има чак след поне година.

Пон Ное 14, 2022 7:48 pm
Профил

Да очакваше се 2020-та цените да паднат, банките още 2019-та започнаха да ограничават заемите, към края на 2019-та вече не беше никак лесно да вземеш ипотечен, давахга основно на хора от IT индустрията и такива с доста високи доходи. Многото пари които се наляха по време на пандемията промениха нещата, но това няма да е за дълго, аз все така очаквам спад на цените, но това вече е малкото зло, парите много се обезцениха, а ми се струва все още не сме видели дори върхът на айсберга.

Пон Ное 14, 2022 9:16 pm
Профил
Аватар

ще станат трийсетина години от първото ми JBC. с времето се събраха може би над 50-тина вида човки за двата вида дръжки.
само една човка е дала фира - спря да се калайдисва, но си грее. повредиха я двама юнака в периода, когато все още имах работници. така и не разбрах как са успели. но все пак я ползвам да си дупча кофичките за разсада :)
дръжка нямам повредена, то и какво ли да ѝ се счупи.

от остатъците от великите фирми е трудно да си избереш какъвто и да е уред. кинтомания на/за костюмари. може големите да държат все още по някой инженер на щат, но е по-вероятно да го срещнеш на някоя ски писта, отколкото през съпорта.

такайчетата набират сила по познатата схема - наводняват ниския сегмент, убиват всякаква конкуренция с ниски боклучави цени, после постепенно вдигат качеството и фунционалността и достигат цените на 'батковците'. междувременно въпросните батковци са глътнали плувката. в настоящия етап на еволюцията е рано да се разчита на метрологично определен резултат от работата на каквото и да е китайско изделие, но то и фамозните 'производители' деградират.

наскоро ми попаднаха три изпушени RLC метри на кийсайт. още им се дивя на концептуалните решения - наринали са с лопата скъпарски чаркове, не е чудно че цената е станала такава. хардуера за цялата моделна линия е еднакъв, само му отключваш лицензи и му вдигаш цената. в крайна сметка и най-лачения модел не стига до функционалността на дърто НР. за точност ми е трудно да преценя. тънък съм откъм еталони за капацитети и индуктивности.

ти до къде стигна?

Нед Ное 20, 2022 6:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща