|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:53 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не става въпрос за възможности, а за личен избор!! Никой сам не може да промени света, дори и "големци". Но достатъчен брой малки хора могат. Една дума тук, малко действие там, т.н... Нещата се натрупват. Не става въпрос да вземеш нож и да ходиш по улицата и да колиш в името на идеята. Има и такива които го правят, но те го правят за други идеи. Но мишото поведение на свит в ъгъла, защото си подбираш правилните битки също не е изход. Всъщност за някои хора то се превръща в изход и те са точно най-ревностните поддръжници на доктрината. Не върви да се излагат че са мишки, нали?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Окт 18, 2022 7:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Преди доста време мъдри хора са казали следното:
|
| Вто Окт 18, 2022 8:17 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ами щом смяташ, че по си заслужава да изгориш за неща които не си струват само и само за да не каже, някой, че си бил мишка ... щом толкова те интересува кой какво мисли за теб явно живота ти занапред ще се определя от това какво си мислиш, че някой ще си помисли за теб - ами моля, угаждай на всеки ... виж ако наистина искаш да промениш света - напиши книга - до момента това се оказва най добрия начин на водене на битки, но и може би най трудния. Е, виж и Ицо.т какво ти е написал този път. Помисли.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Окт 18, 2022 8:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не, отново грешно тълкуваш (вече започва да става шаблонно). Изобщо не ме интересува кой какво мисли за мен, още повече пък в онлайн форум с 20-30 активни членове. Всеки може да си мисли каквото иска. Това което ме интересува е светът да е по-добър след мен, отколкото е бил когато аз съм се появил. И правя каквото ми е по възможностите за това. И като цяло, не го обръщай директно към мен. Това е типично за хардкор последователите гореспоменатата доктрина "ако не си с мен, си против мен". Винаги се минава в агресия, ибида или лични нападки ако някой е на друго мнение...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Окт 18, 2022 8:37 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Бабане, всеки човек с всичкия си иска това което си написал. И всеки се отнася така с тези които не са с него. Извинявам се, ако съм те засегнал - не е било нарочно. Дразнещото е когато някой не се спира да отваря очите кое било истина и факт. Все всички са идиоти само той не е ... само дето става като оня виц за бореца в насрещното. А иначе за идиотите - ако се приложи принцип на Парето към принципите на човешката глупост на Карло Ципола се получава доста нерадостна картина - повечето от половината общество са идиоти ... https://en.wikipedia.org/wiki/Carlo_M._Cipollahttps://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle
|
| Вто Окт 18, 2022 10:19 pm |
|
 |
|
nik
|
Никой не те мисли за идиот или глупак, не се впрягай чак толкова, може да си много умен и кадърен в някаква област, но в даден момент от живота се случва на всеки да се подхлъзне, случва се на всеки с нещо различно, наркотици, секти, в случая и пропаганда, и ако е само един човек залитнал - добре, обаче когато опитва да повлича и други със себе си надолу - това не е добре
|
| Вто Окт 18, 2022 10:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Точно така, сам никой не може да промени света. Нужни са повече хора, но историята показва че не като количество, а като качество. Революциите или по-точно промените винаги са се правили от шепа хора, които са достатъчно обединени и достатъчно агресивни. Проблемът в случая е, че много трудно ще се постигне каквото и да е обединение. Трансхуманистите целенасочени убиват всяка основа, която може да се обедини група хора. В същото време имат пълен контрол върху медии и управляващи, така че всякакви изключения бързо биват смачквани. Не случайно няма антипод на тая идеология. Дори все още няма "анти" движение, което да е наясно на какво точно е "анти". С други думи властващата идеология няма нито противници нито алтернативи. И мен може изобщо да не ми харесва, обаче не мога да посоча нещо по-добро. Освен разбира се утопии.
|
| Сря Окт 19, 2022 10:15 am |
|
 |
|
Edesign
|
|
| Чет Окт 20, 2022 12:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
е стига с това черногледство... Гледай малко по-оптимистично, скоро ние ще си вземем парите от плана за развитие и вече няма да има битови потребители, всичко ще е на свободния пазар и на ниски цени. Ще ставаме все по-богати и по-щастливи 
|
| Чет Окт 20, 2022 1:42 pm |
|
 |
|
nik
|
https://m.dir.bg/dnes/svyat/kiev-v-shok ... -pomoshttaУкраинците в шок че може да ги изоставят.... очаквам следващата новина че китайците са в шок щото са следващите ако спечелят републиканците... който и да спечели някой някъде ще страда...
|
| Чет Окт 20, 2022 4:14 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
|
| Чет Окт 20, 2022 4:19 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Значи марулята спечели  Нали някви зевзеци стриимваха една маруля и снимката на Лизи. И залагаха коя ще издърбжи повече
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Окт 20, 2022 5:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е не е ясно.. Укрите ще обещаят повече проценти от сега за този който им уреди заем... и пак ще им отпуснат пари... За справка вижте какво говореше тръмпи на президентската надпревара с байдън. Как някой от родата мъ примира големи комисионнинот проектинв укр. И тонтова далеч преди спец операция
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Окт 20, 2022 5:06 pm |
|
 |
|
syscop
|
https://dnes.dir.bg/svyat/ek-vodkata-po ... htu-rusiya - Колега palavrov, какво шмъркате по ваше село  То бива олигофрения, ама чак толкова...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Окт 20, 2022 8:18 pm |
|
 |
|
palavrov
|
|
| Чет Окт 20, 2022 8:31 pm |
|
|