Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
nik написа:
това че не ходя с глава завряна отзад не значи че някой ме спонсорира, нито всички други отчаяни нападки които ползвате в опитите да отклоните вниманието когато се почувствате безсилни пред фактите

Както и да е. Важното е че с Украйна вече е свършено. След севернокорейските миномети и иранските дрнонове камиказдета, Путин и Лавров са се погушкали с палестинския бей и той им е обещал да прати 72 деца самоубийчета.
За повече информация: Путин се гушка с Махмуд.

Чет Окт 13, 2022 11:10 pm
Профил
Аватар

nik написа:
...верно че в сф е 1/3 от населението на БГ ама все пак, останалите 2/3 и те са хора, разходете се малко из милата родина, да ги видите и те как живеят, малки градчета опустели, отдавна затворени училища, библиотеки, магазини...

Нали не твърдиш, че това е следствие на дългоочакваната икономическа криза? :D

nik написа:
...и за протокола - тия села западнаха не по време на комунизма, западнаха много след това, дълги години след т.нар. "преход" и "демокрация"

За протокола - след като се смени строя, вече няма "жителство", и всеки може да живее където пожелае. Пък отвориха и границите. И вече не сме ограничени в рамките на нашата държава.
А след някоя и друга година, когато Мъск колонизира галактиката, възможностите стават почти неограничени. :D

Ако не си забелязал, вече никой не иска да кОпа на нивата. То за далеч по-бели работи няма кандидати де, какво остава някой да рие обора.
Всеки иска да клика мишка във фейсбука в работно време. :D
А в селата такива длъжности няма или почти няма. Останалото е логично следствие.

Чет Окт 13, 2022 11:12 pm
Профил

Напротив, има достатъчно желаещи да живеят по малките градове и селата, незнам защо ограниченото шопско мислене си представя всичко отвъд околовръстното като риене на лайна, единствено и само

проблема е че когато затворят едно училище в целия регион става трудно за живеене и всичко от там нататък е обречено, дори все още да има някаква прехрана младите са принудени да се местят, и това няма общо с риенето на лайна, каквото си представят шопските кратунки за да си обяснят нещо което никога не са виждали

Тъй че представеното в пропагандата като "да живее където си пожелае" всъщност не е никаква свобода на избор, а принуда, ако училищата не бяха затворени много хора нямаше да им се налага да "желаят" да живеят някъде другаде, същото важи и за умишлено съсипаната икономика и индустрия от така загрижените за нас "западняци"

Пет Окт 14, 2022 12:41 am
Профил

itso.t написа:
nik написа:
...верно че в сф е 1/3 от населението на БГ ама все пак, останалите 2/3 и те са хора, разходете се малко из милата родина, да ги видите и те как живеят, малки градчета опустели, отдавна затворени училища, библиотеки, магазини...

Не е дългоочаквана а перманентна 32 годишна проза падна криза

nik написа:
Тъй че представеното в пропагандата като "да живее където си пожелае" всъщност не е никаква свобода на избор, а принуда, ако училищата не бяха затворени много хора нямаше да им се налага да "желаят" да живеят някъде другаде, същото важи и за умишлено съсипаната икономика и индустрия от така загрижените за нас "западняци"

Много точно казано!

Пет Окт 14, 2022 8:31 am
Профил WWW
Аватар

nik написа:
Напротив, има достатъчно желаещи да живеят по малките градове и селата, незнам защо ограниченото шопско мислене си представя всичко отвъд околовръстното като риене на лайна, единствено и само

проблема е че когато затворят едно училище в целия регион става трудно за живеене и всичко от там нататък е обречено, дори все още да има някаква прехрана младите са принудени да се местят, и това няма общо с риенето на лайна, каквото си представят шопските кратунки за да си обяснят нещо което никога не са виждали

Уф, бях забравил каква неприятна за комуникация мисирка си, която не може да се концентрира върху дискусията, а все гледа да кривне в посока "как да захапем опонента". :D

Но да се върнем обратно към дискусията. След като има много желаещи да живеят на село, и пречката са училищата, значи селата се пръскат по шевовете от жители които вече са изучили децата си? :lol:
Или в малките населени места липсват и други неща, които винаги са липсвали?
Начинът на живот е друг? Начинът на общуване е друг? Заради липсата на интересни събития те са един голям клюкарник. Половината са роднини. И още много други...

Но ограничените умове не могат да обхванат картинката. Репертоарът им се изчерпва с "американосите" и дотам. :D

Редакция:
Edesign написа:
Не е дългоочаквана а перманентна 32 годишна проза падна криза.

Все по-трудно се разбира какво искаш да кажеш. Ти нали знаеше български бре? :mrgreen:

Пет Окт 14, 2022 8:40 am
Профил

Специално за iso и palavrov - пиша от айййфона си за 3 бона и скапания амер. софтуер (с участието на висоооооко платени бг малоумни програмисти) гадно ми коригира правописа :twisted:

Пет Окт 14, 2022 8:55 am
Профил WWW
Аватар

Дори никнейма ми не можеш да изпишеш правилно. Явно причината за неграмотното ти писане не е в айфоня? :D
Ама ти си циври де... :D

Пет Окт 14, 2022 9:10 am
Профил

Що да се напъвам да го изписвам ти и без това си абонат и драскотиш остроумия :D

Пет Окт 14, 2022 9:14 am
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
Специално за iso и palavrov - пиша от айййфона си за 3 бона и скапания амер. софтуер (с участието на висоооооко платени бг малоумни програмисти) гадно ми коригира правописа :twisted:

Ми що не си купиш руски ы-фон? :lol:

Пет Окт 14, 2022 9:15 am
Профил
Аватар

Edesign написа:
Що да се напъвам да го изписвам ти и без това си абонат и драскотиш остроумия :D

Не се напъвай да не се изложиш. :D
Нищо де, показа ниво, акъл, грамотност. Повече от достатъчна излагация за ден...

Пет Окт 14, 2022 9:18 am
Профил
Ранг: Почетен член

Edesign написа:
itso.t написа:
nik написа:

Не е дългоочаквана а перманентна 32 годишна проза падна криза

Интересно защо западните села нямат про западна криза като нашите... ми само пост соц селата... сигурно запада ще е виновен, баси логиката :)

Пет Окт 14, 2022 9:25 am
Профил

Не ми се търси информацията и докладите за да дам линковте но иконом. растеж на запада през последните 20 г. особено в авт. индустрия се дължи на страните от соц. блока приобщени към съюза. Сега сед като и тук се набълбукахме със западни убавини растеж няма. Напротив глобална криза.... та сам стигни до изводите

Пет Окт 14, 2022 9:32 am
Профил WWW

и точно за това сега бързат да изнудват нови държави да присъединват, защото финансовата пирамида спира да работи ако няма нови по-големи постъпления

ице, знам че съм неприятен за зомбираните като не им мине номера в отклоняването от темата, сори пич, говорим за факти, не за 85 инчови плазми, които дори и в софето от което не сте си показвали носа навън съм убеден че не са много като бройка, айде ако можеш да се придържаш към фактите вместо към мисирки и простотии, ако можеш... ако не можеш нищо смислено да кажеш значи няма смисъл да се напъваш

Пет Окт 14, 2022 9:39 am
Профил

Очевидно е за всички, също и за теб, но ще го кажа в прав тескст, просто за да парирам евтината ти пропаганда - дириджето е такова заради соц управлението миналия век и това е факт.
Ако го нямаше, да сигурно пак селата може би щяха да са със западащ тренд като западните например (щом така ТВЪРДИШ, защото "Не ми се търси информацията и докладите"), но стартовото ниво щеше да е много по високо.

Пет Окт 14, 2022 9:54 am
Профил
Аватар

nik написа:
ице, знам че съм неприятен за зомбираните като не им мине номера в отклоняването от темата, сори пич, говорим за факти...

Пропуснал съм тая част. Може ли линк към мнението с фактите?
Николайчо каза че е така, и значи е така не се брои за факт...
А си неприятен за комуникация заради залитането ти към лични квалификации, а не защото публикуваш факти (уж). :mrgreen:

Апропо, с пич се обръщай към баба си. За целите на форумната комуникация имам никнейм. Считай че си получил позволението ми да го използваш. :D

Пет Окт 14, 2022 10:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015 ... 1194  Следваща