|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:42 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Когато се засягат много теми /а те наистина са много в това интервю/, това винаги може да се обяви за манджа с грозде. Разсъжденията по голяма част от темите ми изглеждат разумни. Но в крайна сметка - и какво от това. Разумът в наши дни отива все по на заден план.
|
| Чет Сеп 29, 2022 2:55 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Що се засягаш? Полковник от ВВС. Колко да е експерт по СВ да речем... Споменава някои истини, които далеч не могат да очертаят трагедията, наречена "Руска армия". Що нямало "Армата"? Ами ясно е защо - няма пари за нея. Не вижда ли, че танкистите използват общо 20 модификации на танкове тип Т-62, 64, 72, 80 и 90. Ми не е вярно. За целта са необходими не само над 200 часа, а и пълния набор от мисии за съответния тип самолет, които включват не само полети във всякакви метеорологични условия, но и стрелба при тези условия, групов полети, взаимодействие между изтребителна, бомбардировъчна и щурмова авиация, взаимодействие със СВ и флота... Руските пилоти в началото на века са летели по 20-тина часа годишно и с мъка за последните 20г. ги качват постепенно до около стотина часа. Затова нямат надмощие във въздуха в Украйна.
|
| Чет Сеп 29, 2022 3:29 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Изобщо не се засягам. Манджа с грозде е все още достатъчно културен израз. Преди 42 години, като фазан в Плевен, присъствах на демонстрация на руски десантни части. Тогава ми изглеждаха като богове на войната. Сигурно са били представителна част и разложението в армията и тогава го е имало, но сега ми изглежда чак плашещо. Надеждата ми е за намиране на вътрешно руско решение за прекратяване на войната. Т.е. разумни хора в тази посока.
|
| Чет Сеп 29, 2022 3:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами ефекта от перестройката и последвалите я 10 години не подминават Армията, бяха докарани до там да возят туристи за да могат да закърпят положението, не само Армията навсякъде, да не мислиш че колегите които са бивши КГБ кадри са дошли в частният сектор в средата на кариерата им от добро ? Започнаха да с еправят някакви опити да се спасява ВПК и Армия около 2004-2005, но много лесно е да се унищожи нещо и много трудно да се създаде когато нямаш достатъчно ресурси. Отделно глобалната педерастия не подминава и тях, нищо че нямат гей паради, то може да си гей и без да ти го слагат  Но за да не си мислите, че това е само Руски синдром, същите са мърканията и тук но много умело се прикриват с политкоректни инициативи, последната простотия от тия дни, вече им казват как могат и не могат да се наричат и да говорят, не можело да кажеш приятелката ми, трбявало да кажеш любимия ми човек, нито жена ми пак любимият ми човек /sweethart/ и всякакви подобни простотии, но пари за достатъчно полети няма, пари за достатъчно обучение няма, техниката не се поддържа достатъчно добре, а обучението е станало смешно вече трябва да се молиш а не да нареждаш ... същата педерастия.
|
| Чет Сеп 29, 2022 4:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
|
| Чет Сеп 29, 2022 4:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ако си ходил в Русия 90-те не може да не си забелязал състоянието на нещата, особено ако си говорил и с военни. Последно в Перм бях 2004-та, не на военна тематика но имам познати в тоя отрасъл, и макар нещата доста да се бяха подобрили все така си бяха зле. И със всички които съм говорил казват едно и също, след промените и Елцин всичко е пълна пропадия, сега настроения, разочарования, но не може от Краснодар до Перм всички да говорят едно и също, трябва да има нещо вярно.
|
| Чет Сеп 29, 2022 6:22 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Интересно става положението, пробиха Северните потоци ся има опция и Турския поток да спрат за по-дълго време.
|
| Пет Сеп 30, 2022 12:25 am |
|
 |
|
nik
|
А хамериканосите предупреждават техните оператори да внимават за атаки... май гузен негонен бяга... Нашите мили европейски продажници продължават с краденето https://m.dir.bg/business/ikonomika/ger ... a-energiyaПостоянно говорят за свръх печалбите на енергийните компании, обаче никой не пита как се стигна до тук, вместо това прехвърлят държавни пари към същите тия енергийни компании със свръх печалби
|
| Пет Сеп 30, 2022 8:13 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Прав си. В Руския ВПК съкращенията на бюджета започна още в средата на 80-те. Причината е, че във ВПК и армията са наливани безумно големи пари, които в един момент свършват. И без значение дали е бил Горбачов, Елцин или друг - съкращенията са били неизбежни.
|
| Пет Сеп 30, 2022 10:52 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Точно, незнам дали го помните, доколко беше истина, и откъде идваха анализите, но се смяташе че "специалната военна операция" в Авганистан е изпила соса на съветската икономика и ги е подпокала финансово. Т.е. още преди перестройката имаха проблеми, които се задълбочиха, но не и да дошли само оттам.
|
| Пет Сеп 30, 2022 11:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Афганистан си беше проблем, трудно решим, там всичко вървеше добре докато не започнаха да наливат пари от САЩ, съответно те постигнаха целите си към онзи момент, 30 години по-късно и те го изядоха същия като Руснаците, но като можеш да печаташ колкото пари си искаш и има глупаци да ти ги вземат нещата са различни.
|
| Пет Сеп 30, 2022 6:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Много сте тихи. Нищо ли не се случва на 01.10.2022?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Окт 01, 2022 9:28 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Ъ? Какво трябва да се случва? Да правиш арматура на лампа броили се?
_________________ Хайде де!
|
| Съб Окт 01, 2022 11:13 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Изкопът няма ли да е малък за 240 бр? Че и с арматура...
|
| Съб Окт 01, 2022 11:17 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Малък ще е, а и арматурата трябва да е в плочата отгоре (за да не изпълзят изпод нея или през нея де ...)
|
| Съб Окт 01, 2022 11:19 pm |
|
|