Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Естествено, че е прав.
Това се отнася не само за децата на руската върхушка. Абсолютно е в сила и за западната такава.

Едно време царете сами са предвождали войските си и първи са влизали в боя.
Сега "водачите на нацията" стоят в кабинетите или домовете си на топло до камините и командват и изпращат на смърт малоумни и/или зомбирани "патриоти" и "мераклии" да мрът за тяхното благоденствие и финансови ползи (или още по-зле - за благоденствие и изгоди за други народи).

Е те това според мен украинците не го "стоплиха" на време и сега се намират в ужасна ситуация.

Вто Сеп 27, 2022 9:55 pm
Профил

Някога е било престижно синът ти да е в армията и на първа линия, сега ако пикае праве е постижение ....

Сря Сеп 28, 2022 9:06 am
Профил
Аватар

сега, дори да си чурка, е модерно да пикаеш седнал.

съвсем не съм сигурен как би изглеждала днешна Русия, ако лебеда се беше докопал до власт.
по онова време обстановката там беше съвсем различна и дали щеше да се бори за някаква кауза или да се впише в схемата е трудно да се каже. тогава каузите не бяха на мода.

а и принципно съм на мнение, че кадрови строеви генерал няма как да се надскочи и да погледне в целия спектър на едно държавно управление.
на Путин му трябваха 20 години, поне малко да размърда трупа. а разликата между двамата е като между мечка и... лебед.

Сря Сеп 28, 2022 10:04 am
Профил

emilvtc написа:
Е те това според мен украинците не го "стоплиха" на време и сега се намират в ужасна ситуация.

Е тук ме изненада - както ги нареди, мислех че говориш за рашките. Тъй де, не се заяждам, но и от другата страна баш такива май отиват на фронта.

Сря Сеп 28, 2022 10:07 am
Профил

ех какви времена доживяхме .... а какви котки имаше на времето ...лъвове ...
Гичо, не мисли че на украинците им е много добре, но при тях тоя момент мина още пролетта, само дето там не просто те бият и затварят, ами направо си ги разстрелваха, и много бързо осъзнаха, че е по-добре да сложат униформата. Но извън това, и на едните и на другите им е зле, разлика голяма няма. Лично мое мнение е, че ако Руснаците може да измислят причина защо го правят на Украинците ще и е теудно, защото в крайна сметка те сами си го докараха, и тезата защитаваме родината може да мине само за пред западният зомбиран слушател/зрител. Но и едните и другите са жертва на манипулация.
Никой нищо не каза за кака Мелони .....а се чудя немската крава със сложното име дали не е време да бъде изритана, или обесена ...

Сря Сеп 28, 2022 10:16 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
...
а и принципно съм на мнение, че кадрови строеви генерал няма как да се надскочи и да погледне в целия спектър на едно държавно управление.
...

само си представи как пък този е погледнал в целия спектър https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin
Сигурно се е учил в Нова Зеландия...

Сря Сеп 28, 2022 10:18 am
Профил

сравнявате много различни профили, дори и на ниските нива прави впечатление, че са доста добре образовани и подготвени, шьофьора ни в москва беше техен кадър напуснал след промените, не може да се прави каквото и да е сравнение с военен, и по-дългогодишни кадри съм срещал, межсу другото същото важи и за много на нашата ДС ... но това сега е лоша дума, лоши хора, нищо, че от всички управления само едно да речем е политическа полиция, другите всичките са работили за страната и интересите и.

Сря Сеп 28, 2022 10:41 am
Профил
Аватар

не съм казал дали е лош или добър, образован или не - но само като погледнеш откъде идва и през какво е минал,
и някак си добрия поглед в глобалната картина някак ми се губи. Но поне е бил по широкия свят...незнам дали нещо е
научил, или по-скоро има нещо да си връща...
A всъщност преди 25+ години може да е имал тотално различен светоглед, толкова години на "върха на стълбата" не прощават на никой

Сря Сеп 28, 2022 10:44 am
Профил

Дълго е, но за мен беше поучително - Александр Жилин, руски военен експерт:
https://www.business-gazeta.ru/article/564903

Сря Сеп 28, 2022 8:16 pm
Профил

Важното е войната и смъртта да са далеч от човек.... а алъш вериша и живота си върви...
https://trip.dir.bg/novini/vse-poveche- ... a-v-rusiya

Сря Сеп 28, 2022 11:07 pm
Профил WWW

Edesign написа:
Важното е войната и смъртта да са далеч от човек.... а алъш вериша и живота си върви...
https://trip.dir.bg/novini/vse-poveche- ... a-v-rusiya

Не знам за теб, но за мен изобщо не е дилема какво да избера: Дали да си пека задника във вила в Анталия или да избивам украинци по домовете им.

Чет Сеп 29, 2022 12:28 am
Профил

Е там е въпроса, но не всички са така. Аз също нямам мераци да избутвам Украинци от домовете им, но със сигурност не бих се скатвал ако моята страна има нужда от резервисти, без значение дали удобрявам каузата или не, но това е начин на мислене и възпитание.

Чет Сеп 29, 2022 12:36 am
Профил

ToHu написа:
...ако моята страна има нужда от резервисти, без значение дали удобрявам каузата или не,

Моята страна за мен не са продажните управляващи ни слуги на чужди интереси (хАмерикански, руски, европедалски и др.), които са инсталирани отвън и "избрани"(легитимирани с "избори") с гласовете на по-малко от 10-15% от гласоподавателите в страната примерно...
А за вас как е?

Та в тази връзка аз не мисля да купувам сено за чужд кон.

Отговорността ми по отглеждането, възпитанието и образованието на собствените ми деца е на първо место като задължение и всичко друго като мобилизации и др. простотии пречещи на изпълнението на основното ми задължение остават на мнооого заден план.
Та ако не дай боже се наложи - ще направя всичко възможно да си изпълня тези ми задължения дори и в друга точка на света - с цената на всичко.

Когато видя мобилизирани и в окопите децата на управляващите ни и тези, чийто интереси те обслужват - може и да си променя мнението :-) (ама на дали такова нещо някога ще се види)

По-младите, които не са и чували за казарма може и да имат по-различно мнение (базирано на липсваща им информация и жизнен опит) и това го разбирам.
Тези които имат някаква изгода - също, но определено те ще са малцинство и лично мен - боли ме "фара" за тяхната изгода...

Чет Сеп 29, 2022 10:47 am
Профил

al_at написа:
Дълго е, но за мен беше поучително - Александр Жилин, руски военен експерт

Много точно.

Чет Сеп 29, 2022 11:24 am
Профил
Аватар

al_at написа:
Дълго е, но за мен беше поучително - Александр Жилин, руски военен експерт:
https://www.business-gazeta.ru/article/564903

Манджа с грозде. Кое му е поучителното?

Чет Сеп 29, 2022 2:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009 ... 1194  Следваща