Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Да питам някой да е чул какво стана с ПАВЕЦ-а ни?

Работи ли или още го ремонтират (май годиняса ремонта ...)

Дали еничари не го скапват и подготвят да го подрят на "концесия" на някоя "западна" фирма, която да го оправи (щото ние не можем уж) ?

С темповете на увеличаване на ВЕИ-тата ПАВЕЦ-а си е голям бонус наследен от СОЦ-а (въпреки че май е строен заради АЕЦ-а).

Пет Сеп 23, 2022 11:41 pm
Профил

Кой от всички, ние имаме 3 големи, Чаира, Белмекен, Орфей, има и няколко малки каскади които мисля могат да работят в ПАВЕЦ режим.

Съб Сеп 24, 2022 12:07 am
Профил
Аватар

ЕСО нe дават данни за ПАВЕЦ отделно
в момента (6:00 сабаля) всичкото ВЕЦ е 0.25% (10MW)
6-ти реактор Козлодуй не работи, пропуснал съм кога са го спрели. презареждане до края на октомври...
интересно, че рано сутрин, при 5-7С ФЕЦ произвеждат мегават и нещо

той и товара е кротък - 3.2 гигавата. покрива се основно от единия реактор и ТЕЦ-овете
интересна аномалия от вчера следобед - консумацията е гигават надолу, явно народа е слял празниците. станал е късно, направил си е кафе и пак си е легнал.

Съб Сеп 24, 2022 6:50 am
Профил

малките ВЕЦ произвеждат повече от големите. Големите ще ги пуснат надвечер ако има нужда ама с тия 3-4 Гвт едва ли, то може и вода да няма много в язовирите.

Съб Сеп 24, 2022 8:07 am
Профил
Аватар

Я светнете мене, простосмъртния - след като си причинил ПТП, и си убил човек - какво значи отказал да се тества за алкохол и наркотици?
https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/zagina ... t-v-sofiya

Нед Сеп 25, 2022 9:32 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
...какво значи отказал да се тества за алкохол и наркотици...

Като на малко дете ли да обясня?

Нед Сеп 25, 2022 10:07 am
Профил
Аватар

Ако може като на бебе...няма такъв филм да убиеш някого, и после да откажеш проба - поне не в нормална държава.
Тоя е имал 30 фиша, 4500лв. неплатени и е карал кола? И така докато претрепе няколко човека или как?
А оня ден май, разбрах че тия глоби имали и давност...ти да видиш. Ако не си платиш глобите и данъците, обикновенно се начисляват лихви и глоби, докато ти притъмнее, но в милата родина имало давност...

Нед Сеп 25, 2022 1:25 pm
Профил

Без да съм експерт по наказателно право:
В Германия, ако не платиш "парично наказание" в определен срок, може да "излежиш" парите- примерно по двайсетина евро на ден. Но и там има давност, всъщност няма лошо в идеята за давността, а че нарушители могат да се измъкнат безнаказано.

Нед Сеп 25, 2022 1:39 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Ако може като на бебе...

Дори и нарушителите, че и доказаните престъпници имат права.
В случая явно законът допуска да откажеш да ти направят проба за алкохол и весело. И човекът е отказал.
Ти ако беше на мястото на полицаите какво щеше да предприемеш? Биеш му едно карате и докато е в несвяст ще му вземаш проби ли? :mrgreen:

Нед Сеп 25, 2022 2:43 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Не разбирам защо се възмущавате, всичко това е резултат на политиката, която по-голямата част от хората тук очевидно възхваляват.

Нед Сеп 25, 2022 4:23 pm
Профил

Искаш да кажеш, че това се случва само и единствено в България ?
Това се случва навсякъде по света ежедневно, не виждам смисъл да се прави вселенски въпрос. Както със всяко друго нещо има злоупотреби. Ако караше 20 годишен пасат каква щеше да е разликата?
Достатъчно е да си носят последствията, другото е неизбежно, имаш ли коли ще имаш инциденти. 180 км/ч ако приемем че са реални, защото това е по преценка на очевидец, са постижими за почти всяка кола. Та имаш ли коли които могат да се движат със 180 ще имаш катастрофи със 180. Имаш ли алкохол и наркотици, ще имаш пияни и надрусани шофьори. Имаш ли ПТПта ще имаш и загинали.
Нищо от това не е уникално за България. Навсякъде по света може да откажеш проба за алкохол, не само в България.
Няма нищо грешно в законите и правилата. Проблема у нас е, че е малко по-лесно да се отървеш от последствията.
Ако мислиш че само в БГ им се разминава също си в грешка, но в БГ както казах е малко по-лесно и достъпно.
Да споменавам ли съпругът оная патица Пелоси, съвсем скоро имаше инцидент очевидно пиян, имаше и пострадал, случая се потъна, все едно нищо не се е случило, незначима ПТП :) в меката на демокрацията, справедливостта и законността :)
Та ако си го осъдят и си понесе законовото наказание какво повече може да искаш?

Нед Сеп 25, 2022 5:25 pm
Профил

А ако беше в Германия или Америка дали щеше да си позволи да кара пиян и надрусан или преди това държавата щеше да го е прибрала на топло заедно с парите които дължи.
Проблема не е в единичните случаи, а в това че тук се чувства безнаказаността.
Наистина ли вярваш че той ще си понесе наказанието в пълна сила, гарантирам че след година може и по-малко ще е на свобода, може и да го оневинят, щото видиш ли нямало достатъчно доказателства че е карал той например.

Нед Сеп 25, 2022 6:53 pm
Профил
Аватар

Ако "се е оправял" толкова добре едва ли щеше да дължи 4000 пари за глоби...

Нед Сеп 25, 2022 6:59 pm
Профил

t_i_t_o май живееш с илюзията, че при нас е най-зле и навсякъде другаде са цветя и рози. Повярвай това се случва и в Германия и в Австрия и навсякъде, дори в страни като Сингапур където наказанията са доста по-сериозни от тези в Европа. А за Америка няма изобщо да говорим, тук това е ежедневие, дори не е новина, някой да се разбие дрогиран или пиян никой не го брои, в някои щати дори педалите коментират да не се приема за престъпление. По радиото върви кампания как не било добре да караш когато си надрусан, за да стигне до кампания по радиото едва ли е защото никой не си го позволява. Единствената причина тук смъртните случаи да са по-малко е в това, че такива индивиди обикновено карат спортни коли, а тук мнозинството кара големи коли, т.е. когато тази панамерка било и то със 180 се удари в някой Пикап или голям ван в повечето случаи мъртвецът е шьофьора. Преди 2 години ни удари точно такъв състезател с форд мустанг или нещо от сорта, да нашата от да се посмаза, отделно ни избута в друга лента в която ни удари и един пикап но като цяло се размина без никакви физически травми. За сметка на това тоя форд не ставаше за нищо а тиквеника го откараха в болница с разбита глава, не знам дали е бил дрогиран или пиян, не ме и интересува, знам че нямаше застраховка.
А за неплатените глоби, има голямо значение за какво са, и аз съм бил с много неплатени глоби, сигурно доста повече от 4000 лв. Имаше период в който ходех ежедневно до офиса на алабин, за целта от витошка завивах към 5-те кюшета и там на завоя редовно стояха полицаи, редовно ме спираха за колан или телефон, и редовно ми пишеха акт за няма и година съм събрал сигурно 50-на акта, съответно и с много отрицателни точки, когато накрая си оправих книжката по справка имах отнети 240 точки. И както от това, кое от това ме прави опасен шофьор, защото други не говорят по телефона, или съм опасен защото карам без колан ? Или самия патерн, че не ми дреме много за КАТ ме прави опасен шьофьор ?
Напълно съм съгласен, че да караш пил/дрогиран е опасно, и следва да има сериозни наказания, особено в случай в който има причинено ПТП, и то законово е така.
Дали си получават присъдите е друг въпрос, но както казах и в други страни по света не ги получават всички, а въпреки че има не малко които ги получават това не променя нищо, хората продължават да си карат пияни и дрогирани.

Нед Сеп 25, 2022 7:25 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Pelosi’s Husband Pleads Guilty to D.U.I. After California Crash

Paul Pelosi was sentenced to serve eight hours of community service and three years of probation in connection with a crash in Napa County, Calif., in May.

Нед Сеп 25, 2022 8:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 1075  Следваща