Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Анархизъм, може би?

Пет Сеп 23, 2022 4:18 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Предполагам, че доста от вас са гледали документалния филм на Оливър Стоун - Украйна в пламъци [2016] - препоръчвам, на който не го е гледал.

Продуцент на филма е може би най-добрият документален режисьор в света в момента – Оливър Стоун.
Филмът се казва „Украйна в пламъци“ и разказва историята на бившата съветска република. Режисьор е Игор Лопатенюк, който живее и работи в САЩ, но е бил свидетел на много от случилите се в родината му събития. Самият Оливър Стоун участва активно в снимките, като взима интервюта от бившия президент Виктор Янукович и президента на Русия Владимир Путин.
Основният акцент в „Украйна в пламъци“ пада върху националистичните движения, участниците в които по време на Втората световна война заедно с нацистите са участвали в масовите убийства на евреи и поляци. Не се подминава и фактът, че от времето на Студената война те са поддържани от ЦРУ, а през последните години пряко влияят върху мирните демонстрации в страната.
Автор на резюмето е Боян Бойчев

Пет Сеп 23, 2022 4:51 pm
Профил

Мен ми взеха връзката/пионерската де/, тава брои ли се:)
Гичо, това с автобуса се случва от доста години насам, дори по едно време европейските медии го показваха, а европейските педалисти го осъждаха....но това като че ли не е било никога.
Груби, бежанци нямаше защото хората си стояха там и воюваха, то и сега няма много бежанци от тези територии, ако има те са такива на страната на Киев. Да не забравяме че между 60-80% от населението в тези територии е рускоговорящо и с руско самосъзнание.
Това население не е искало отделяне от СССР но то така или иначе се е случило, те са си живуркали мирно и кротко 20 години, работили са, генерирали са не малка част от БВП на Украйна и не са искали да се отделят, макар да са били недоволни от някои икономически факти.
Да обаче в един момент става революция, която за да се осъществи се търси подкрепата на радикално настроени прослойки, които влизат във власта и първата им работа е да се захванат точно с това население. Репресиите, защото са такива започват безобидно, с някое друго законче, ограничаване на една или друга свобода, и много бързо преминаха във военни действия.
Дори няма нужда да се четат чаршафите както пише Дедо, това са неща от миналия семестър, не е трудно човек малко да се напрегне и все нещо ще си спомни ...или 8 години са ужасно дълго време и никой не помни нищо ....
Да подчертая тук, това са причинно следствени връзки, фактите каквито са. Тези факти и връзки дават обяснение, те не отсъждат кой е крив и кой прав, кой добър и кой лош. Всеки е прав за себе си, и мен ако ме питаш аз бих забранил изучаването на турски, бих спрял новините на турски защото и аз съм краен националист. Нямам нищо против турците, мнението ми за тях се промени на 180 градуса, но в същото време считам че в България се говори на Български и новините са само на Български. Та аз също бих постъпил като националистите в Украйна, но това не означава, че осъждам действията на Путин. Точно както бих забранил турските новини бих поставил Македония там където и е мястото.
Та тук прави и криви няма, всеки е прав за него си, затова и в Европа е имало стотици ако не и хиляди войни, затова и ще ги има.
САЩ за определен момент от историята си са успели да се абстрахират от този тип проблеми и са постигнали много. В момента сами си създават разделения и добри/лоши което неминуемо ще ги закопае, та това не подминава никого.

Пет Сеп 23, 2022 4:59 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Мен ми взеха връзката/пионерската де/, тава брои ли се:)

Не е за съревнование. Просто исках да кажа че когато човек седи на някаква позиция не е задължително защото вярва на някаква пропаганда, но някой който сляпо вярва в "правата вяра" винаги е добре да се замисля защо нещата се случват, а не само да оценява резултатите

Пет Сеп 23, 2022 5:10 pm
Профил
Аватар

ха, така си е - това от коя страна си, не трябва да пречи да задаваш неудобни въпроси.
Комсомолец не успях да стана, но съченичката - отрядна ми е зашивала шамар (детски работи 5ти клас) - защото не излъгах заради нея, че сме били помагали и незнам какво през лятото. Помагали - трънки! После не успях да стана комсомолец, но все пак имах уж някаква подготовка - на която зададох интересния въпрос - Как така социализъм, пък диктатура на пролетариата?

Пет Сеп 23, 2022 5:15 pm
Профил

Не само да ги задаваш, не е лошо да се поставяш в обувките и на другата страна, а то в случая са други страни. Дали бих направил това което направиха националистите в Украйна, Да. Дали бих направил това което направи Путин -Да, дали бих направил това което прави САЩ - Да. Единствено не бих направил това което правят нашите европейски педерасти. Защото и САЩ, и Русия и националистите си имат цели и си ги следват, и това което правят е съвсем логично ясно и оправдано, но ние в Европа действаме изцяло в ущърб на собствените си интереси.
Но както се казва не е луд този който яде баницата, та аз не виждам нищо лошо в това което прави САЩ, щом им минава номера добре за тях.

Пет Сеп 23, 2022 5:34 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
l101.PNG
l101.PNG [ 587.38 KiB | Прегледано 2113 пъти ]

това показваха ли го по западните медии?
мина, разпръсквана с касетни заряди, да кажем по 64 парчета. 12х6.5см. на практика не се вижда.
има модификация -1С, която се самоунищожава след няколко дена. но без самоунищожител може да изкара години (полимерен корпус с течен взрив).
цял Донецк (и другите градове в обхвата) са обилно поръсени.

по оценки, украинците към 2021 са имали ~3,5 МИЛИОНА таквиз играчки (без самоунищожител).
няма разминиране - трябва да се гръмне дистанционно. или ги стрелят, или ги замерят със стара автомобилна гума, или... с това
Прикачени файлове:
l102.PNG
l102.PNG [ 2.62 MiB | Прегледано 2113 пъти ]

Украйна е подписала отавската конвенция, поред която тази мина е забранена и подлежи на утилизация. за 2020 година са били унищожени ... 456 мини. дали са имали нещо в предвид за 2022, че са забавили темпото? и друго обяснение имаше - забранени са за използване в международен конфликт. във вътрешен нямало проблем.

на възрастен човек може да му откъсне пръстите на крака, петата или цялото стъпало. при дете - крак до коляното.
ако няма късмет, човек може да си умре от шок и кръвозагуба.

и това е в града - по тротоари, улици, градинки. т.е. изключително срещу цивилно население, и то маломерно.
там, където се пуцат, мините са по-сериозни, по много видове и по няколко хоризонта, слой върху слой. някой беше споменал 10-12 мини на кв. метър.

абе весело си живеят хорицата там.

Пет Сеп 23, 2022 5:58 pm
Профил
Аватар

Edesign написа:
...Линк нямам но служах по сутрешния блок вчера на 22.09 по бтв че в Германия ще трябва да се пести:
- витрините на магазините не трябва да се осветяват ....
- вратата на магазина трябва да е затворена за да не излиза топлото от там...

Чудя се кога ли ще им светне лампата и да забранят употребата на копачки за криптовалути...

Пет Сеп 23, 2022 6:10 pm
Профил

Дедо, туй зеленото само украинците ли го имат? Гледам че със самАльот се хвърля по принцип.

Пет Сеп 23, 2022 6:51 pm
Профил

Няма значение кой го има, има значение кой си избива собственото население, украинците и да нямат такива мини - ще купят и пак ще ги използват, защото когато нещо е решено да се случва - то се случва, дори когато западните медии го игнорират

Пет Сеп 23, 2022 7:20 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Подробности! Прос пропаганда е винаги точна!

Пет Сеп 23, 2022 7:27 pm
Профил
Аватар

това е творческо копие на американска BLU-43/4. ползвали са ги във Виетнам.
творчеството май се разпространява и върху касетъчна ракета за РСЗО, маи и за миномет има вариант.

произвеждани са в СССР, къде точно - нямам идея.
останали са в Украйна, Беларус и Русия.

Пет Сеп 23, 2022 7:29 pm
Профил
Аватар

Ами руско творение, използвано в Афганистан, според викито...подшушнете им на Канал1, после и CNN ще го покажат. Аз новини на гледам или един път на високосна. Явно и двете страни не са божи кравички...

Пет Сеп 23, 2022 11:04 pm
Профил

Е то творението е Руско, ама мислиш ли че Руснаците са го ръсили там където са техните войници ? И нещо което много хора пропускат да отбележат, и всички медии естествено,
ЛНР и ДНР се провъзгласяват за такива 2014-та, до 2022 не са признати дори от Русия, добре е да се помисли защо.
Украинци, американци и всички останали говорят за загуби от руска страна, а не загуби на Русия. Има една малка разлика която те не споменават, но е редно да се спомене. ЛНР и ДНР провеждат мобилизация и по публикувани данни са мобилизирани 130000 човека. ЛНР и ДНР имат техни си военни подразделения, милиции.
Говорейки за загуби, според Зеленски са 56000, според съветника му са между 96-117 хил, според МО на САЩ са между 70-80 хил, според директора на ЦРУ са 15000, според Русия са 6000.
В обратна посока имаме същото нещо, според Русия 24000 като те говорят за безвъзвратни, т.е. убити, според САЩ са около 29 хил убити и ранени, според ВСУ са 9000.
Интересно е голямата разлика между това което самите "съюзници" споделят, но не това е важното, никой не отчита, че не малка част от убитите и ранените всъщност не са Руски войници. Реално голяма част от загубата е на ЛНР и ДНР, според правозащитни организации там най-млако 30000, основно от мобилизираните.
Интересно защо ли конфликта се представя като Русия-Украйна, реално на фронта има повече жители на ЛНР и ДНР, както и повечето жертви са техни, много от сниманата унищожена техника също е тяхна.
Тук въпросът е не дали бият руснаци или не ги бият, въпросът е защо се насажда мисълта че там воюват само Руснаци ?

Пет Сеп 23, 2022 11:48 pm
Профил

nik написа:
Няма значение кой го има, има значение кой си избива собственото население, украинците и да нямат такива мини - ще купят и пак ще ги използват, защото когато нещо е решено да се случва - то се случва, дори когато западните медии го игнорират

Ей на това му викам "изпърдяване" - владееш силата да пишеш без да казваш нищо.

ТоНи, незнам според кои медии се говори само за руснаци - аз постоянно виждам да говорят за донбаските милиции и подобни формирования. Наистина се обобщава като "руската страна", не в смисъла на държава де. Но като цяло ми се вижда безсмислено да се изрежда по 10 пъти на ден кои формирования точно участват. А пък се твърдеше (пак нямам неопровержими факти), че още от 2014 има сума ти баш руски войници даже на фронта там - предполагам, не са прости редници, а по-скоро ръководят масовката локални и платени.
Аз не се сещам за по-добра дума освен "руската страна" - какво да е, "анти-украйнската"? Все пак, то и спред путлер, война няма - то там се бият местните и "малко" им помагат руснаците - лекиичко, малко жертви, и един-два танка.
А е нормално да няма подробен списък с имена - в смисъл, не и при насрещната страна, или страни - затова разминаването в коалицията е очаквано. По- щеше да ме притеснява ако всички пускаха една и съща константа....
Руснаците би трябвало да знаят точно - в смисъл, "вечерната проверка е проведена...". Сега, дори и за тях няма как е актуално до човек и до минута.
Отделно, "ръси се" и се минира където ти дойде - важното е ти да знаеш къде е минирано, и врагът - не. Къде е точно снимката на Дедо не видях - излиза на някакъв про-украйнски донбаски сайт и пишат че са "окупантите". Ма листа, пръст - няма много за опознаване на локацията. Но пак ще кажа - не споря дали е или не е там - просто няма факти. А то това е целта на дийп фейк работите - да насочват мисленето в посоката, която цели създателят. Сигурен съм че и двете страни го правят - това е война. А моето мнение че не е правилното средство - който я е започнал е виновен. Да, всички (силни) държави са го правили - което не го оправдава. Но да не влизаме пак в онова "вие защо си биете негрите".

Съб Сеп 24, 2022 9:48 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ... 1194  Следваща