Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Protel, Workbench or equivalent 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Protel, Workbench or equivalent
HI

Moje li niakoi da mi kaje kade v BG moje da se kupi software Protel ili Workbench ili niakoi tehen equivalent? Ili ako niakoi znae koi e vnositel na takav Software.
Predi biaha AKT Best(Cadpoint) ama sega ne go vnasiat.

Mersi

Чет Авг 31, 2006 4:24 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Хм, между Protel Workbench и др разни има огромна ралзика. Какво точно търсиш? А м-у другото защо не провериш в сайта на производителя, дори може да се укаже че от там ще ти дойде на по добра цена ....

Чет Авг 31, 2006 7:58 pm
Профил

Мнение 
Преди доста години когато Protel 99SE се продаваше директно от www.protel.com, той струваше около $6000... Това е доста скъп software. Сега няма да е доста по различно по отношение на Altium Designer 6. За другите не знам изобщо. Ние все още не можем да си позволим да си купим легален Protel (Altium Designer), обаче в UK го няма проблема със стражарите дето идват и ти проверяват компютъра за нелегални програми. Аз специално съм се зарекъл да не платя за какъвто и да е software по простата причина че той не е защитен изобщо. Купуваш си го и след два месеца го намираш хакнат някъде.

Пет Сеп 01, 2006 10:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Сега, доколкото знам Altium Designer-а, не само, че е по-скъп, но има и задължителна годишна такса за поддръжка :) .
freestyler - не, че и аз не ползвам някой кракнати и пиратски софтуери, ама твоето обяснение защо не ги купуваш направо ме разби 8) .

Пет Сеп 01, 2006 3:21 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Най-близкото място до България, от което можете да си купите легално "Altium Designer 6.5", е Румъния. Цените са направо готини. Пакета е разбит на три части - приблизително "вюър", "схемотехника и платкаджийница" и "FBGA и симулации". Задължително е да си купите поне два от трите пакета, като естествено първия е задължителен. Цените на трите са еднакви - 4125евро, без ДДС. Но ако си напазарувате всичките заедно ще ви струва "само" 9300евро без ДДС. Нали се сещате, че става дума за едно работно място, и като казвам едно, имам предвид един конкретен компютър. Лиценза е maschine dependant т.е.! За флоутинг лайсънз - допълнително 20%. Но! Тука идва черешката на тортата! Както каза @Dimitar по-горе - има годишна такса! За обслужване! И познайте - в размер на 4125евро. За една машина!
Какво да кажа - евтиния. Всеки да си купи. :) И като се има предвид, че Алтиум купиха "Protel", а сега спират производството си на PiCAD, направо си стават монополист в областта и каквото си искат - това ще си правят с цените. Както е казал (май Ротшилд беше) дайте ми един продукт, на който да съм монополист, и аз ще стана милионер!

Съб Сеп 02, 2006 11:02 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
малко офтопик...

не случайно всички големи играчи имат офиси в румъния, а не в българия.
а ако някой трябва да се срамува, че ни приемат двете страни заедно, това май трябва да са румънците
у нас сме довели всичко до съвършенната невъзможност да правиш каквото и да е.
при нас загубихме повече от човекомесец да оправим счетоводно една покупка, че да изглежда горе-долу защитима. ама по-добре да не идват на проверка...
на румънците нещата им бяха доста по-прости

докато хората правят бизнес, ние правим реформи.
18 години все се реформираме и все сме доникъде. и всяка следваща теформа е по-безумна от предишната.

Съб Сеп 02, 2006 12:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо аз съм правил фискални устройства за румънския пазар и трябва да ти кажа, че почти всички в Източна Европа копират нашите фискални закони като слагат и малко бози от тях. Та в тая връзка според мен Румънците са по-зле и от нас що се отнася до законодателство и корупция, ама ги спасява това, че са по-голям пазар и, че имат протекции от някой западни страни - затова там са всички големи фирми.

Съб Сеп 02, 2006 11:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ще раздуя малко офтопика, не му е мястото тука

че имат протекции - имат. то от край време е така. ние защо нямаме?
обаче са политически най-вече. а дребния и средния бизнес не го интересуват политическите протекции. ако ще строиш ядрена централа си трябват политически протекции, ама ако ще доставяш тоалетна хартия на народното събрание по ЗОП не е нормално да ти трябват :-k

много по-важни са: стабилни закони, малки административни спънки, удобна банкова система, данъчни закони, които не то отнемат 90% от работното време, удобна митническа процедура. очевидно при нас тези неща са достигнали абсурдни нива, че да търсим "ивеститори" като диоген. после се чудим как все на ГАДове попадаме :?

колкото до фискалните апарати и източна европа... дано в илинойс не ги приемат същите закони, че ще трябва да се местиш в друг щат :cry: няма спор - сигурно са много добри тези закони за фиска. обаче някои неща в НАРЕДБИТЕ са абсурдни, трябва да признаеш. и определено са спъкна за маса фирми. спънка за правене на бизнес, а не предпоставка за събиране на данъци. подобно на прословутата ДДС сметка - наш уникален световен "принос"

може да си търкаме клавиатурите месеци наред какво не е наред в българия или какво не е наред в румъния, ЕС, САЩ или на северния полюс. обаче е факт, че повечето фирми ни обслужват през румъния, а не обратното.

Нед Сеп 03, 2006 9:56 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
може да си търкаме клавиатурите месеци наред какво не е наред в българия или какво не е наред в румъния, ЕС, САЩ или на северния полюс. обаче е факт, че повечето фирми ни обслужват през румъния, а не обратното.

Румънският пазар е към три пъти по-голям от нашия и това е основната причина фирмите да избират Румъния като основна база за обслужване на района.

Нед Сеп 03, 2006 10:49 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Сега, доколкото знам Altium Designer-а, не само, че е по-скъп, но има и задължителна годишна такса за поддръжка :) .
freestyler - не, че и аз не ползвам някой кракнати и пиратски софтуери, ама твоето обяснение защо не ги купуваш направо ме разби 8) .

Не знам каква е тенденцията на пазара, обаче не е нормално един продукт който се продава толкова скъпо да няма hardware защита. Само с инсталиране на лицензи няма да стане. Designer 6 - DXP.EXE е 5 MB. Един китаец се хваща и с IDA го разкатава и после прави лиценз генератор.
Само заради това не ги уважавам тези фирми. А по принцип те си правят парите от големите компании и от университетите. Ако чакат на мен да им докарам приход, да имат да вземат. Колегата Бил е казал - "Мечтая за момента в който ще накарам всеки китаец който ползва Windows да си плати лиценз"... Даже и Vista ще се разпространява само с лиценз. Ние като компаня се занимаваме със software и hardware. Програмие които пишем са достъпни за всеки. Продаваме си hardware и от него печелим. И философията ми е че всяка незащитена програма трябва да е безплатна.
Бих дал пари единствено за някой хубав протектор като EXE Cryptor...

Нед Сеп 03, 2006 11:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Според мен Altium не са имали в предвид да направят нещо неразбиваемо като защита и съм сигурен, че много добре знаят възможностите на потребители в България и Румъния например. Тия цени са за МЕГА-компании, дори и да се бяха постарали да направят хардуерна защита, с такава популярност на софтуера им все ще се намери някой да я събори

Нед Сеп 03, 2006 4:15 pm
Профил

Мнение 
Мда, точно, те не печелят от дребни фирмички, никога не са им били в полезрението сигурно, това е една фирма ще си купи един пакет или не ..... ясно е също и че 90% от настоящите потребители също не биха си го купили, нито тук нито на запад, но тях не ги и грее. На тях си им трябвта реалните потребители, тия 10% които си го купувта и си плащат, това са по големите компании. Самия продукт не е някой велик та да се купува от най-големите според мен но ... интересно, преди година някъде проучвах цени, подобни бяха, ама не видях нищо за годишна вноска, хитреци.
А за БГ и Румъния ... няма какво да се сравнява, едни цигани се подкрепят от други, конкретно Румънци от Французи ... това е положението, франция стои много здраво зад тях. Нас няма кой да ни подкрепи да, ама и ние никога не сме били снякой за дълго, Немци, Руснаци, в по новата история Американци, България няма трайни изградени връзки с никоя страна ... освен може би с Турция :). Някога е имало добри отношения с русия, след това наложени отншения с Русия, които автоматично преминават в Русофобия, и така изгубихме може би единствената страна от която наистина сме имали някаква изгода, те можеше да продължат да поглъщат долнопробни БГ стоки, докато пък нашите стоки станат не по зле от зпадните, или поне толкова лъскави, да ни продават Газ на преференциали цени и да не се чудят как да ни клъцнат, в крайна сметка нямаме огромно потребление, т.е. загубите им от тов аняма да са огромни ..... и др.много неща, тоя пазар там, русия, украйна, казахстан ..... къде се бутаме на европейските пазари, там му беше майката, ама във времената в които никой не искаше да чуе за русия и гледаше все на запад, късно е вече.

Нед Сеп 03, 2006 8:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]