Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
глупавиа IBAN .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение глупавиа IBAN ....
как сега да ми рпеведът пари от държава която не го поддържа. Отивам онзи ден и питам, какво ми трябва за да получавам преводи, ей тва ти трябва, туп IBAN и SWIFF, е хубаво, ама клиента сега не може да ми преведе пари .... работят ли още старите сметки, някой има ли идея .. да му се невиди, петък вечер .. голям късмет .. ако някой има представа как става в тиа случаи нека сподели.

Съб Сеп 02, 2006 12:27 am
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: глупавиа IBAN ....
A ти имаш ли IBAN ( International bank account number)? Би трябвало, защото ако си имал стара сметка, вече имаш IBAN, дайго на твоя човек, ако неговата държава не го подържа, това пак нему пречи да ти преведе парите ( затова съм сигурен, а и нашата счетоводителка още повече :D ), може да си търси оправдание :).

Последна промяна FiTTiLA на Съб Сеп 02, 2006 1:10 am, променена общо 1 път

Съб Сеп 02, 2006 1:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
В какъв смисъл неможе - какво е по-различното с тоя ебан :) .
Кажи им да ги преведат на мен - ние после ша са оправим с теб 8) .

Съб Сеп 02, 2006 1:09 am
Профил
Аватар

Мнение Re: глупавиа IBAN ....
ToHu написа:
как сега да ми рпеведът пари от държава която не го поддържа. Отивам онзи ден и питам, какво ми трябва за да получавам преводи, ей тва ти трябва, туп IBAN и SWIFF, е хубаво, ама клиента сега не може да ми преведе пари .... работят ли още старите сметки, някой има ли идея .. да му се невиди, петък вечер .. голям късмет .. ако някой има представа как става в тиа случаи нека сподели.

Лъжат та мама, лъжат та...
За клиента ти няма никакво значение дали номера на твоята сметка е ебан или не е ебан. Името на банката, SWIFТ и сметката са му достатъчни.

Съб Сеп 02, 2006 8:50 am
Профил WWW

Мнение 
Ами не е до лъгане, клиента досега си е плащал всичко на американската ми сметка, няма смисъл да ме лъже, но този път поисках да е на БГ сметтка защото много дърво с курсовете като тегля от американскта, а и комисионните .... значи човека е ходил и са му казали че системата им не приема този IBAN, в момента от ПИБ ми казват че не трябва да има проблем. Но предполагам се сещате че ако до момента раотят само с чицфрени сметки, примерно моята е само цифри в Bank off amerika, може софта да е направен така че да не приема букви в полето за сметката, идея си нямам каква е причината, в крайна сметка пак на щатската ще ги преведе ама ....... ще видим до къде е стигнал ....

Съб Сеп 02, 2006 1:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
IBAN по спецификация може да са и букви и цифри. някои банки са се ограничили само до цифрите, което не е нарушение на стандарта. отделно, за българия, е по-удобно, защото никой няма опит при диктуването на буквени съкращениа на латиница по телефона. ПИБ обаче не са такъв случай и ползват доста странен вариант на кодовете. тяхна си работа.

колкото до американската банка, възможно е да имат такова ограничение в някой софтуер.
обаче в SWIFT-а няма и ако ползват стандартен софтуер от SWIFT няма оправдание да не могат да наредят международния превод. вероятно не могат да го обработят вътрешно в самата банка, в тяхната си система за дебитиране на наредителската сметка.
доста тъпо, защото повечето европейски държави са с IBAN сметки от години, от което следва, че тази банка не е правила превод до европа последните, примерно, 2 години?

банката да не е някакъв еквивалент на "Деветнайста Южна Корпоративна Инвестиционна Банка на Пасарел" :roll:

Съб Сеп 02, 2006 2:36 pm
Профил

Мнение 
Абе идея нямам, може и клиента нещо да не може да им обесни, понеделник ще разбера. Както и да е, винаги има вариант да ми ги прати до US сметката ама .....в крайна сметка ще преживея комисионната и кръстосания кур..с. а нали се сещате че не всяка американска банка прави всеки ден преводи до европа, има в предвид не смата банка като банка, а тази на гишето, та ако не е рпавила досега и е виждала само цифри, то може и да може ама за нея не може. Някой разказваше как мръднал предварението за да върви по добре мотора, да ама ато отишл на стенда го върнали за голямо предварение, сложил го той в границите от което емисиите се качили двойно, но били някъде на границта и ткаа минал ... та щото според компютъра предварението ен било нормално не можел да мине, нищо че с нормално емисията на газовете е двойно по голяма .... изобщо там иам какви ли не сранности, та няма да се очудя ако конкретния служител е мислел че сметката може да е само цифрова и да не се е пробвал изобщо.

Съб Сеп 02, 2006 2:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]