|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Хм...
Преди време имах удоволствието да чуя апаратурата с която разполага Рачев.
В интерес на истината преди да чуя за какво става въпрос и аз си мислех че ще се окаже въздух под налягане..
Но ситуацията се оказа много различна. Определено нещата му звучат много добре (да не казвам че в магазините за аудио техника едва ли ще се намери нещо по добре звучащо).
Бях много изненадан да установя колко много детайли в няколкото диска които бях взел с мен се чуха в сравнение с апаратурата с която аз разполагам.
С две думи :
Да хареса ми.
И определено някой ден ще има и в къщи подобна на Рачевата апаратура. 
|
| Пет Сеп 01, 2006 5:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Доста изследвания са правени по въпроса за разликата в звученето между една добра апаратура и една маниашка апаратура
А и имам доста лични наблюдения и експерименти.
Няма да влизам спор.
Общи линии е занимание за хора дето наистина се чудят в каква глупост да се вманиачат
Разбира се мое субективно мнение.
Но да се пениш по тия теми е обективно глупаво 
|
| Пет Сеп 01, 2006 6:20 pm |
|
 |
|
Ivan Rachev
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Сеп 01, 2006 8:23 am Мнения: 6 Местоположение: sofia
|
Я по-спокойно
|
| Съб Сеп 02, 2006 12:30 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
|
| Съб Сеп 02, 2006 12:46 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
А ти Господин Рачев би ли споделил с нас колко реализирана апаратура имаш,или какво си реализирал през живота си?Искам да кажа не да си платил на някой да го свърши а да си си седнал на четирибуквието и да си направил нещо стойностно,вместо да киснеш цял ден пред компютъра и да се чудиш с кой да се заядеш!И не се заяждай с Никола,той бил нереализиран,скрии са бе  и се примири с факта че никога през живота си няма да достигнеш неговото ниво-било то култура или знания.Ти не можеш да напишеш едно изречение без да направиш правописна грешка бе,а говориш за реализация  И запомни веднъж завинаги-ти не си реализирал НИЩО през животеца си.Цялата слава с която се славиш е спечелена само и единствено от Аспарух.И не си прави труда да ми пишеш по кю-то!В игнор листата си forever.
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:06 pm |
|
 |
|
Ivan Rachev
|
добре че има богчета от Стара Загора да ни отварят очите в Hi-End-a , благодарско
p.s. муахахах Станиславчо,Visaton,IGBT я кажи пак за двигателя на циркуляра че е много забавно , после за ракетите и накрая как от само себе си ти се спука лампата...тези 3-те ти са ми най-любими , но и останалите ти патологични лъжи също са много добри 
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:07 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:23 pm |
|
 |
|
Ivan Rachev
|
 Станиславчо си е само за вас , моля дръжте си го 
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ех ама ....... има едно предложение, ако някой от Hi-Fi специалистите иска менние, или иска да сподели нещо интересно моля, едва ли някой ще има нещо против, но някак не ме радва мисълта да го обръщаме на кой му е по голям и кой от какво разбира, факт е че от хайфистите които познавам, имае един с малко по сериозни познания в областа на електрониката, а другите може да имат гениален слух, и да са прави кое как им звучи, но в никакъв случай не мога д акажа че имат идея от това що е усилвател, що е говорител и т.н.
Факт е че много пъти нещата са субективни, особенно във това кое как звучи, обаче ми писна от безсмислени спорове, и още повече нападки от хора които не разбират кой знае колко. Значи да ми твърдиш този усилвател ми харесва повече от онзи,на тоя чувам повече неща, или пък тая клона е по добра, ОК, това е субективно възприятие и съм съгласен че разики има и един харесва едно друг друго. Обаче хора които ми твърдят че с кабел за 20 евро колоните звучат много по добре от колкот с кабел за 20 ст, това вече отив в другата гафа, където субективния фактор е единствено във въображението, също като златни и незнам си още какви чинчове, щото златото по някакви неведоми пътища провежда по добре ток от среброто, или пък .. знам ли какво друго  , то това си е мистика. За господата хайфисти, да златните са по добре, защото не се окисляват, ама да махнеш чисто нов кабел който не е позлатен, и да го смениш с позлатен, да ми кажеш чуи сега как по добре звучи ....... това си е за психодиспансера 
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 . ама николчо бъди по мил с хората 
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:45 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Ами виж колко съм мил,как се усмихвам само,двойно и тройно. Не е ли достатъчно 
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:50 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Имам някакво странно чувство че аз съм другия
А сега имам няколко въпроса към знаещите:
1.Може ли правилно експлоатирана радиолампа да се спука в процеса на работа(за 6С4С говоря)?
2.Може ли да се получи циркуляр за рязане на гипсокартон с двигател 400V/350Вт като захранването се явява повишаващ траф 220в->400в с мощност 500VA?
Ракетите-ами да беше прочел темата бе умнико
Постът ми е насочен към Рачев.
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Сеп 02, 2006 1:51 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не ми харасва отношението, което имат някои хора от форума към хайфистите. За да съм по-конкретен, ще си кажа : Никола Киров.
Точно такива хайфисти, като Ivan Rachev са ценни, защото те знаят какво искат : скъпа техника, ама много скъпа, която те чуват много добре, знаят, че само тази е правилната цена, злато, сребро, карбонови нишки, графит, самарий и т.н. Без майтап, ама за мен това са най-добрите клиенти, защото ... Знаете защо. Такива трябва да се галят, а не да се псуват и нахокват.
Че има огромна разлика между звученето на един качествен лампов усилвател от звученето на транзисторен - да, че електростатичен говорител звучи по-добре от електродинамичен със шпула - да. това е вярно. Че един трансформатор е 90% от ламбовия усилвател - да. Но за останалите неща : ше ма извиняваш. Забелязал съм подобно поведение и в други такива ситуации : ако се чувстваш комплексиран за нещо, обикновено си избираш област, в която се обявяваш за експерт, и се стремиш да го докажеш с грандомански претенции и изисквания. Най-добре това да е област, в която обективното измерение се губи, продукт не се създава и в която другите не се считат за запознати. Като хайфизма например. Това не е градивно поведение и едва ли са много хората от форума, които не го разбират. Посвий малко перките, и ние все пак вдяваме малко за какво иде реч.
Иване, това не беше техническо изложение, по скоро психологическо. Не е психиатрическо. Смятам, че дотам имаш още път да извървиш. И да изслушаш.
С внимание и любопитство : bateAz
|
| Съб Сеп 02, 2006 2:44 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
1.Станиславе,с двигател 400V/350Вт можеш да задвижваш вентилатор,малка бормашинка (сериозните имат по 750 вата двигатели) но в никакъв случай циркуляр.За циркуляр ти трябва поне 1,5-2 киловата мощност(а за големите в дърводелските фабрики за рязане на ясен,явор,дъб,абанос и други ти трябва поне 20 000 оборота в минута и мощност от порядъка на 10 киловата). Лампа може да се пукне ако е имало одраскване на корпуса и и при температурното разширение корпуса там не издържи или пък е накапана с нещо.
2.Напълно подкрепям bateAz.Към хората трябва да се подхожда с разбиране а не с подигравки,защото този човек утре може да ти е клиент.
|
| Съб Сеп 02, 2006 3:02 pm |
|
|