Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Може нещо да съм проспал или недоразбрал, но недостоверните и тенденциозни новини излъчвани по западните "демократични" медии, нямащи общо с истината и целящи да заблуждават и манипулират собственото си население (и не само) част ли са от така наречените "евроатлантически ценности", които толкова много искаме и към които така неистово се стремим?

Ако лъжите са следствие от "свободата на словото" - не трябва ли медии уличени в лъжа да бъдат затваряни или сериозно санкционирани заради последствията нанесени от лъжите им?

Руснаците крият информация от народа си и манипулират новините не от сега, а още от времето на соц-а. Това не ме изненадва, а и никога не съм ги харесвал (не само заради това).

Въпроса е защо запада вместо да "бори" лошите с "истината" - ги "бори" с лъжи заблуждавайки и манипулирайки собственото си население?

Пет Сеп 09, 2022 6:31 pm
Профил

Калпав бил руския петрол, санкции за лошия путин... Да ограничим приходите на русия, нека ги боли.... Лозунги всякакви.... А задкулисно какво се случва?

https://uk.finance.yahoo.com/news/russi ... 30526.html

Тая далавера за втори път го отчитат като факт след началото на войната, и пак няма и дума кой нарушава санкциите и кога ще си понесе последствията... А БГ не може да купи руски газ щото било против санкциите

Последна промяна nik на Пет Сеп 09, 2022 8:03 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 09, 2022 7:58 pm
Профил

А защо си мислите, че на запад не е било същото? А цялата пропаганда за лошия СССР ? Това важи не само за външно политики и врагове, същото е било и за вътрешните проблеми. Основаната разлика е че до преди 20- на години медиите не бяха толкова консолидирани, заедно са били на темите свързани с източния блок, злите комунисти и т.н. но на местно ниво са си имали своите предпочитания и фаворити, и лъжите са били по-умерени, защото ако кажеш Тръмп е негър, има още 10 медии които ще кажат, глупости бял е ...сега не е така, големите медии са силно консолидирани, социалните също, като всички следват една определена политика, дали има нещо общо а това, че една никому неизвестна компания която притежава половината свят притежава и значителни дялове в тях не е ясно. Аз не съм привърженик на тази теория но нищо се не знае. Проблема днес, е че много хора вярват на всичко което прочетат или видят в социалните медии, по скоро видят защото те и не четат вече. Ако утре във фейсбук излезе новина, че слънцето ще спре да свети след 2 години, всички ще и повярват и дори няма да си направят труда да потърсят и прочетат нещо по въпроса.

Пет Сеп 09, 2022 8:02 pm
Профил

Да не бъркаме нещата, калпав не, но проблемен да, но когато имаш процес който е съобразен с това, няма особена разлика.

Пет Сеп 09, 2022 8:04 pm
Профил

ToHu написа:
А защо си мислите, че на запад не е било същото? А цялата пропаганда за лошия СССР ? Това важи не само за външно политики и врагове, същото е било и за вътрешните проблеми.

А-ми ако истината е на моя страна (обективната истина, а не истината на този с "по-голямата пушка"), то казвайки я на хората трайно ще ги спечеля на моя страна без да е нужно да ги лъжа.
Ако обаче тя не е на моя страна и ги лъжа и манипулирам в свой интерес, те ще са на моя страна до момента в който разберат, че ги лъжа и тогава ги губя безвъзвратно. За да бъдат по-дълго време на "моя страна" ще трябва все повече и повече да ги лъжа и заблуждавам изразходвайки все по-голям ресурс за това.

Та след като някой ме лъже, това е гаранция, че не го прави в мой интерес => трябва да съм малоумен да продължавам да му вярвам и да го следвам след като разбера, че ме е лъгал.

Нещата в живота не са само черни и бели, но принципа си е принцип и е всеобщовалиден.

Руските (а и нашите) лидери лъжат народа си. От друга страна "демократичните" лидери правят същото със своите си хора. И как сега някой ще ме убеди, че това го правят единствено и само в интерес на своите народи ?

Вярвам, че все ще дойде момент, в който народите (повече от половината от тях) ще се усетят и ще настъпи промяна.

Избирателната активност в БГ отдавна индицира, че народа няма вяра на политическата система, на политическите партии и техните лидери, защото са ги лъгали и вече все по-трудно ще ги излъжат пак. Е, това не им пречи да печелят избори и властта след това при под 25% избирателна активност с гласовете на под 10-12% от имащите право на глас.

Та мисълта ми беше, че за съвеЦките на времето, нашите сега и преди и руските в момента е ясно че не заслужават доверие.
А заслужават ли доверието ни западните "демократи" и в наш интерес ли са насочени действията им след като ни убеждават да ги следваме с лъжи?

Съб Сеп 10, 2022 12:00 am
Профил

..ами ти сам си отговорил на въпрос преди да го зададеш :)
Има йерархия и управление има и лъгане, колкото по недемократично е едно управление, толкова по-малко е лъгането защото просто не се налага. За пример, дали краля на Саудитска арабия /абсолютна монархия/ се напряга да лъже поданиците и колко и за какво ги лъже ? Че тоя дето го били разфасовали, не са го разфасовали, той си бил умрял от сърдечен удар пък после без да иска паднал в шредер машинат ... но ако се следи тамошната преса и за това много не ги лъгаха. Да и там лъжат но много по-малко защото не им се налага, няма нужда да ходят на избори, монархията е абсолютна, няма политически опоненти .. и между другото хич не са зле, не говорим зяа права на жените и т.н. , това е култура, да не се бърка с управление.
Защо и за какво са ни лъгали нас по времето на социализма ? Помисли какви са били насоките, главно за да се прикрият някои очевидни недостатъци на строя. За какво са ги лъгали на запад, малко по-други причини, за да бъдат преизбирани, за да остават на власт, за да придобиват повече власт. Ако помислиш социалистическите лидери и краля на Саудитска Арабия са имали много сходни гледни точки. Не са лъгали за власт защото са я имали. Политическа конкуренция е имало, но тя е била на върха и не е зависела по никакъв начин от нормалните хора, съответно и те не са били лъгани за това. И лъжите ако се замислиш не са били чак толкова много. За сметка на това на запад винаги се е лъжело, и колкото повече време минава толкова лъжите стават по очевадни, нагли, дори фантастични. Според теб Тръмп дали е откраднал секретни кодове и е искал да ги продава на китайците за да си финансира кампанията :) Ти чувал ли си скоро по-неверотна лъжа от тази ? Не за друго, ами на кого му трябват ядрените кодове на САЩ, какво ще направи като ги има ? Излиза президента, прави обръщение към нацията и казва че няма инфлация, 0% ... все едно да излезе обама и да каже аз съм бял ..... а представи си ако собствените си граждани ги лъжат така, как лъжат чуждите :)

Съб Сеп 10, 2022 12:22 am
Профил

според мен лъжите са най малкия проблем, много по сериозен проблем има - тотален контрол и манипулация на много нива в невиждани до сега мащаби, пълно изкривяване на реалността, медии, политици, организации разни, цени, пазари, щом стигнаха до диригенти, кучета и котки.... това не е нормално...

другия голям проблем е че тази мащабна манипулация не е просто да прикрие някаква далавера, а цели мозъчна промивка, настройване на населението, насаждане на омраза към едни, фанатизиране на други, ей сега например дори да намерят неопровержими доказателства за престъпленията на тръмп, който така или иначе си е за затвор - най фанатизираните му фенове ще тръгнат на бунт да го защитават, въпреки че са сериозно потърпевши от неговото управление
и това не са няколко човека, говорим за масова хипноза, как да накараш милиони да мислят и правят неща които иначе здравия разум не би допуснал

тия манипулация едно време беше само в научната фантастика като "майнд контрол" и хипноза и други наименования, напоследък обаче имам усещането че вече е реалност, от как се пръкнаха фейсбук и други подобни, имаше интервюта с бивши работници от фейсбук, разкавзваха как всичко което правят е с цел да въздейства на психиката по точно определен начин, ей тия манипулации повече ме притесняват от лъжите, щото някой излъган ако му кажеш истината - ще се замисли, а ей ги тук колко хора има, уж интелигентни, казваш му истината той грам не се замисля, става агресивен, тръгва с рогата напред и си пее набитата пропаганда

Съб Сеп 10, 2022 11:53 am
Профил

а защо мислиш, че тръмп на някого е навредил, базираш се на факти, или си жертва на пропагандата ?

Съб Сеп 10, 2022 2:51 pm
Профил
Аватар

Айде стига сте бистрили пропагнадата. Тия дето сте на острова да отидете да пуснете по една две сълзи на погребението на кралицата, че да ни отсрамите тия дето не можем. Много сме опечалени тука...

Съб Сеп 10, 2022 2:58 pm
Профил ICQ

Ами тя пропагандата върви здраво на всички фронтове, много се навъдиха опевачите и на Китай, то там проблеми имат не малко но според пропагандата ги погребаха, и забравиха ...

Съб Сеп 10, 2022 3:53 pm
Профил

ТоНи, калпав е неправилната дума, съгласен, ама туй да ми е кусура. Освен че иска по-друга технология, както казах, информацията ми е че в крайния продукт (конкретно - бензина), остава нещо (май сяра - не съм сигурен), което прецаква TSI и другите директни пръскания. И аз не го схващам като физика/химия, щото за дизелите сярата май идваше полезна за мазане на гориво-нагнетателната уредба, ама не съм задълбавал.
Много руснаци не емигрират (може би се и връшат) защото имат (имаха?) възможност да работят за западни фирми.
А някой беше казал, че с диктатура няма икономическо развитие - принципно да, ама точно китай е пример как при балансиран натиск, в определени региони (с определен манталитет) може да се развива икономиката. Ма то милиард и половина как им се хваща края, освен с пръчката - или с камера на всеки 12 кв.м.

Съб Сеп 10, 2022 8:35 pm
Профил

Защо с диктатура да няма икономическо развитие, много зависи каква е диктатурата, пак казвам Сингапур е пример за това, там реално и все още си е диктатура, но това не винаги значи нещо лошо.
За бензина разлика няма, там има стандарт, ако отговаря на стандарта значи е ОК. Ако вече говорим за шмекерии това е друг въпрос, но технологично излиза същият бензин и дизел като от всеки друг продукт.
В САЩ бензините не са по-добре, това са някакви европейски изгъзици, чисто търговски трикове, та добавки та леля му ...тука има два типа бензин, нормален с който карат повечето хора който е с октаново число 87, и премиум като за някои европейски и японски каруци който е 94. На някои бензиностанции може да има и 90-91 ама вече зависи от бензиностанцията.
Бензини с добавки ....може и да има някъде, може би на Шел, не съм обръщал внимание. Правят се от всякакви петролни, и леки и тежки, никой не може да ти каже.

Съб Сеп 10, 2022 10:38 pm
Профил

ToHu написа:
В САЩ бензините не са по-добре, това са някакви европейски изгъзици, чисто търговски трикове, та добавки та леля му ...тука има два типа бензин, нормален с който карат повечето хора който е с октаново число 87, и премиум като за някои европейски и японски каруци който е 94.

Цитат:
In most countries in Europe (also in Australia, Pakistan and New Zealand) the "headline" octane rating shown on the pump is the RON, but in Canada, the United States, and Mexico, the headline number is the simple mean or average of the RON and the MON, called the Anti-Knock Index (AKI), and often written on pumps as (R+M)/2.

https://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Изображение

Съб Сеп 10, 2022 11:30 pm
Профил

ToHu написа:
а защо мислиш, че тръмп на някого е навредил, базираш се на факти, или си жертва на пропагандата ?

защо да съм жертва на пропаганда, да не би да гледам фокс нюз по 10 часа на ден :D
естествено че на факти се базирам, думи излезли от неговата уста, действия, постъпки, част от тях са дори официално заковани като президентски указ... след време се виждат и резултати по борсите, от това по-тежко няма на какво друго да се базирам...
дъвкали сме ги вече неговите изцепки... да кажем просто, че да гледам от страни и при свършен факт е най лесно да намирам кусури...
не казвам че на негово място бих се справил по-добре, кой знае какви тъмни сили са го стиснали за гушата, за топките, за банковите сметки и кой знае още къде

друга ми беше мисълта, за мащабите на манипулация, сменят се уж президенти, републиканци, демократи от време на време, правят цирк по талавизора, а външната политика почти права линия държи - всички са им длъжни, те са най праведните, тоталния контрол не спира, пропагандата не спира, задушават всичко по пътя си...
по времето на тръмп се бяха зачекнали с китайците, бяха най черните, най долните, масово пропаганда всеки ден да ги плюят, организираха кампания всички колонии под строй да налагат санкции... не успяха да ги уморят, сега се захванаха с русия, пак същата песен, най черните, най долните, трябва да ги задушим и пак пропаганда и пак всички колонии под строй санкции... дежаву? а уж различни били демократи и републиканци...

и всичкото е едно безумно лицемерие, айде да вземем въпросните санкции - уж има санкции но търговията не спира, за определени посредници има лицензи за изключения и всичко си продължава, но вече само през тези посредници, т.е. за простолюдието е обявено като санкции, но задкулисно е просто контролиране кой да прибере печалбите, което може да се разглежда като много нарушения, от нелоялна конкуренция, до манипулиране на пазара, щото точно това правят - едни милиарди вече не минават през нормалния пазар, а се прекарват през техни посредници, и понеже изкуствено е създаден дефицит, печалбите са още по-големи
т.е. докато залъгват простолюдието че видиш ли наказваме китайците/руснаците/марсианците просто си ограбват собственото население

Нед Сеп 11, 2022 12:35 am
Профил

Ами ако наиситна следиш какво се случваше, и какво се случва, ще установиш, че почти всичко което направи Тръм имаше положителен резултат както за обществото така и за икономиката. Борсите сами по себе си не са никакъв критерий за нищо, там отдавна всичко е спекула и търговия с вменени очаквания. истината обаче е че индустрията само за 4 години дръпна доста, и щеше да дръпне още ако не бяха смотаните демократи. Реално липсата на работна в определени отрасли си върви още от времето на Тръмп и дори ковида не успя да промени нещата в тези сфери. 2020 когато бяха най-сериозните мерки, индустрията продължаваше да набира хора, и тук не говоря за автопроизводители, говоря за машиностроителна индустрия, защото автопроизводителите сами по себе си отдавна не са такива, те са едни асемблатори, или по точно в тази им дейност са съсредоточени основните човешки ресурси и там са сериозните промени като бройки. Говоря за заварчици, оператори на всякакви машини, инженери и всичко свързано с производство.
В момента колкото и да не ти се вярва, освен големите компании никой не иска и да чуе за китай, не знам вече кой клиент под ред дори не ми дава да поръчвам голи платки от китай, пластмаси, железа, всичко искат да се прави тук, търсят си местни доставчици, и на Мексико и Канада се мусят, и това няма нищо общо с мита, просто хората се промениха. Преди това се наблюдаваше само при много малки компании, те от край време предпочитат местни доставчици, а и им е най-изгодно. Вече обаче не говорим за малки а за мулти милионни компании.
Така, че дори само това да е успял да промени, то е повече от колкото другите правителства за последните 20 години са направили. Но далеч не е само това, лошото е че в момента се опитват да върнат всичко по старо му.
А за Китай, не знам какво следиш и правиш, той самият никога не е казвал, че има нещо против Китай, просто искаше честни условия, както с Китай, така и с Мексико , Канада и Европа, защото за да бъдем честни нещата никога не са били равнопоставени, и то в ущърб на американските фирми.

Нед Сеп 11, 2022 2:59 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994 ... 1194  Следваща